TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

ROMÂNII NOŞTRI „CREŞTINI DE 2000 DE ANI” AU PETRECUT ANUL NOU CU PIRANDE, MANELIŞTI ŞI DANSATOARE DIN BURIC

HAI SĂ FACEM UN EXERCIŢIU DE IMAGINAŢIE : CE-AR FI SPUS SFÂNTUL APOSTOL PAVEL DACĂ AR FI FOST PRINTRE NOI, DACĂ AR FI AVUT O TELECOMANDĂ ŞI DACĂ AR FI VĂZUT PROGRAMELE TV DIN NOAPTEA DE REVELION 2009/2010 ?!?

Mulţi sunt cei care s-au arătat foarte indignaţi din pricina programului de foarte proastă calitate pe care cele mai importante televiziuni ale ţării l-au avut în noaptea de Revelion, însă şi mai mulţi au fost cei foarte fericiţi că au avut ocazia să pocnească din degete atunci când Salam, Minune, Vijelie şi alte calamităţi naturale le-au spus “La mulţi ani!”
Revelioanelor de altădată le-au luat locul Paranghelioanele în care Guţă a jucat rolul lui Julieta iar Adi Minune a jucat rolul lui Romeo. În aceste Paranghelioane, pentru numai 30 de arginţi, actori consacraţi ai scenei româneşti, s-au transformat în circari şi au acceptat să pocească limba română învăţată în mulţi ani de şcoală pentru a se integra cât mai bine în „peisaj”. La PRO TV s-a dat lupta pentru supremaţia în distracţie între State şi Flacăra, pirandele din Aniela şi “hăuriţii” de top ai “Micului Paris”, iar la Antena 1, Dan Negru răcnea ca din gură de şarpe când Monica Columbeanu dădea din şolduri pe muzica lui Vijelie.

Goana după audienţa din noaptea de Revelion a atins proporţii înfiorătoare. Televiziunile nu mai au scrupule, bun-simţ, tradiţii, artişti. În vremuri de criză, când lupta pentru supravieţuire este acerbă, totul se rezumă la a aduce piranda să-şi fluture fustele multicolore pe ritmurile celor mai vestiţi şi mai coloraţi manelişti din patria noastră, la a-i pune pe cei care s-ar vinde oricum pe oricât în situaţii dintre cele mai penibile şi la a investi mult prea mulţi bani în indivizi îmbrăcaţi în aur şi paiete care SUB NICIO FORMĂ NU REPREZINTĂ ROMÂNIA !
Pun pariu că un străin care a zăbovit în noaptea de Revelion timp de câteva minute pe vreunul dintre posturile TV româneşti, şi-a imaginat imediat că a nimerit de fapt pe undele unei televiziuni din Bangladesh sau Istanbul. Nimic din ceea ce s-a petrecut cu sau fără voia noastră la televizor în ultima noapte a anului 2009 nu a arătat/simţit/auzit româneşte. Artiştilor de altădată le-au luat locul splendori blonde, bine bronzate, acoperite în zonele esenţiale de minijupe şi sutiene paietate, care au luat cursuri la seral de dansuri din buric. Zgomot, mult zgomot, urlete, manelăreală ieftină, haine sclipicioase, ritmuri străine, versuri deocheate, artişti care şi-au ignorat statutul şi pentru un ban în plus s-au transformat în circari. Actori adevăraţi cărora li s-au dat roluri penibile şi, drept urmare, au fost nevoiţi să-şi pocească limba învăţată în mulţi ani de şcoală pentru a se integra aşa cum trebuie în peisaj. Asta am văzut la televizor în noaptea de Revelion. “Tradiţia” se păstrează de câţiva ani buni, însă, MAI RĂU CA ANUL ACESTA PARCĂ N-A FOST NICIODATĂ !
De ceva timp încoace, mogulii au identificat ingredientele minune în reţeta succesului televizionistic: intoxicare cu manele şi porţi larg deschise pentru limuzinele “hăurite” ale cântăcioşilor de gen. Care mai “minunaţi”, care mai “salamişti”, care mai mici (de înălţime), care mai mari (în circumferinţa bustului), mai blonzi sau mai bruneţi, toată floarea cea bine plătită a maneliştilor autohtoni a făcut show în noaptea de 31 decembrie 2009.

STATEVILIONUL ŞI FLACAVILIONUL, MAI TARI DECÂT PARANGHELIONUL

Pro TV-ul şi Antena 1 sau, cum zicea un invidios, Prrom TV şi Hantena 1 şi-au disputat trofeul audienţelor în ultima noapte a lui 2009 şi pentru asta au scos artileria grea, care a ţintit direct neuronii ghinioniştilor aflaţi în fata “temanelizorului”.
Pe postul TV al lui Sârbu a rulat “Revelionul fără număr” gândit sub forma unei dispute pentru supremaţie între State şi Flacăra, nevasta lui ambiţioasă, ambele personaje-cheie din telenovela deja celebră prin cercurile piranderiei din “Micul Paris”, “State de România”. Astfel, petrecerea Pro TV-ului dată în cinstea Anului Nou s-a împărţit în Statevilion şi Flacavilion şi, o noapte întreagă, peste trei milioane de români au fost martorii manelăriei din Pache Protopopescu, au râs la glumele lui Cabral şi Pavel Bartoş, au cântat şi au dansat pe ritmurile lui Adi Minune, Jean de la Craiova şi Vali Vijelie.
Postul TV al lui Voiculescu ne-a prezentat un spectacol grotesc cu Nicolae Guţă pe post de Julieta şi Adi Minune în rolul lui Romeo, un Dan Negru care a răcnit din toţi plămânii şi un cuplu care altădată făcea furori, format din matusalemicii Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru. Vijelie a fost şi la filmările Antenei 1, însă aici a întruchipat un zeu din Epoca de Piatră căruia i se închinau Monica Columbeanu, Maria Cârneci, Niculina Stoican pe post de Albă-ca-Zăpada sau Jean Paleru şi Marguerita Clejanilor. Pregătită ca la carte, Columbeanca a învăţat şi câteva manele de referinţă din cultura românească, iar mai apoi a dat din şolduri la Kanal D, în timp ce Salam îşi dădea licenţa în cântări live însoţite de bine cunoscutul ecou. Judecând după audienţele înregistrate, “Revelionul fără număr” a bătut “Paranghelionul”, deşi Divertişii în reluare la Antena 1 au cucerit mai mulţi telespectatori decât Divertişii strămutaţi cu normă întreagă la Pro TV.
Desigur, replica celui care se simte atacat ar fi: “Nu obligă nimeni pe nimeni să se uite! Există oricând o alternativă!”, însă poate atunci n-ar mai trebui să ne simţim jigniţi când englezii de la Top Gear ne cataloghează drept “un popor de ţigani”.
La urma urmei, străinii care vizitează România, nu se uită la Discovery sau la Cartoon Network pentru a afla câte ceva despre România, ci se uită pe principalele posturi TV româneşti, iar apoi nu fac altceva decât să ne pună oglinda în faţă.

HAI, LA MULŢI ANI, HAOLES BAOLES !

SURSA DE UNDE AM PRELUAT INTEGRAL ACEST ARTICOL SE AFLĂ AICI (GARDIANUL)

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

7 răspunsuri to “ROMÂNII NOŞTRI „CREŞTINI DE 2000 DE ANI” AU PETRECUT ANUL NOU CU PIRANDE, MANELIŞTI ŞI DANSATOARE DIN BURIC”

 1. Ce să zic ? De gustibus non disputandum. Fiecare cu a lui plăcere, dar totuşi e trist că nu ne gândim la cele sfinte decât de 2-3 ori pe an.

  • Dragă Mircea, îţi mulţumesc pentru comentariul tău dar aş avea şi eu un amendament la teza conform căreia „gusturile nu se discută”.
   Poate că gusturile nu se discută, atâta timp cât cel care are asemenea gusturi stă cuminte în banca lui. N-are decât să-şi pună o cască profesională pe urechi şi să asculte la maximum aceste mizerii ordinare până i se fac creierii praf… Din punctul meu de vedere este liber să facă asta de dimineaţa până seara şi dacă vrea şi toată noaptea…
   CU O SINGURĂ CONDIŢIE ! SĂ NU DERANJEZE VECINII DE BLOC ! SĂ NU NE BAGE PE GÂT ACESTE GUNOAIE, OTRĂVIND TOATE POSTURILE DE TELEVIZIUNE ! SĂ ŢINĂ CONT CĂ NU TOATĂ LUMEA VREA MUZICĂ DE GENUL „PE LA SPATE” PENTRU CĂ MAI EXISTĂ ŞI OAMENI CU BUN SIMŢ, CU RUŞINE ŞI CU TEAMĂ DE DUMNEZEU ÎN ŢARA ASTA !!! Nu cred că vrei ca acest microb al acestei infecţii „muzicale” să ajungă să-i contamineze mâine-poimâine şi pe copiii tăi !
   Eu cred că tu vrei să trăieşti într-o ţară în care să fie promovate lucrurile frumoase şi valoroase, nu bătaia de joc şi lipsa de bun-simţ, ca să nu mai vorbesc despre limbajul obscen care nu face cinste nimănui, mai ales poporului român care se bate cu pumnul în piept că e un popor „creştin de 2000 de ani” ! UNDE ESTE TEAMA DE DUMNEZEU ŞI FELUL CURAT ŞI CREŞTINESC DE A TRĂI ?!?
   Se regăsesc cumva în această „muzică” care nu promovează altceva decât idei de genul „pe la spate” ?!? ASTEA SUNT GUSTURI ??? ŞI TU SPUI CĂ GUSTURILE NU SE DISCUTĂ ?!? Dar despre ce să discutăm, Mircea ?!? N-ar fi mai bine să-i lăsăm să-şi facă de cap în ţara asta şi să ajungem cu toţii să ne bălăcim în mocirla păcatului şi a morţii ??? Asta vrei, Mircea, să facem ?!? Să ne resemnăm şi să acceptăm MURDĂRIA şi NECURĂŢIA ridicate la rang de virtute ?!? EU REFUZ UN ASEMENEA STIL DE VIAŢĂ ! EU DORESC SĂ FIU UN URMAŞ AL DOMNULUI ŞI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ! Vrei şi tu, Mircea ?!?

 2. Trebuie să precizez de la bun început că nu am apucat să citesc tot pentru că sunt la şcoală. Eu am o părere foarte proastă despre manelişti. Am aflat un adevăr care m-a şocat. La petreceri (de cele mai multe ori, nunţi şi botezuri) DACĂ NU SE PUN MANELE, LUMEA SPUNE CĂ AIA NU ESTE O PETRECERE NORMALĂ !!! Ştiam că lumea ascultă manele pentru că se distrează dar nu am crezut că se poate ajunge la ideea de anormalitate a petrecerilor pentru că nu au fost puse manele. Ne ducem rău de tot de râpă. Îmi pare foarte rău !

  • Mulţumesc mult, dragă Gabi, pentru bunăvoinţa ta de a vizita blogul meu şi mai ales pentru că ai fost atât de drăguţă să-ţi exprimi punctul de vedere. Te apreciez cu atât mai mult cu cât ştiu că timpul este limitat, ai foarte mult de învăţat şi îmi dau seama că ai făcut un sacrificiu, jertfindu-ţi din timpul tău.
   Ai făcut o precizare foarte importantă şi mi-ai consolidat părerea mea că ROMÂNII SUNT CREŞTINI DOAR CU NUMELE pentru că dacă ar avea credinţă şi teamă de Dumnezeu ar respinge cu tărie ASEMENEA GUNOAIE CARE OTRĂVESC ÎNCET ŞI SIGUR POPORUL ROMÂN, AVÂND UN EFECT LETAL DIN PUNCT DE VEDERE MORAL ŞI SPIRITUAL !
   Ideea că „dacă nu se pun manele, aia nu se poate numi o petrecere normală” ÎMI CONFIRMĂ FAPTUL CĂ ROMÂNUL A AJUNS SĂ PRIVEASCĂ PĂCATUL CA FIIND UN LUCRU NORMAL în timp ce A PUNE BAZĂ PE CUVÂNTUL SFÂNT AL LUI DUMNEZEU ŞI A TRĂI DUPĂ LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII ESTE PRIVIT CA UN LUCRU „ANORMAL” !!!
   Iată cum se demonstrează cât de „creştin” este poporul român care de fapt este ahtiat după poftele şi plăcerile necurate ale acestei lumi pline de întinăciune şi păcat ! Dacă le spui că nu sunt creştini, imediat spun că ei sunt „ortodocşi” şi folosesc Ortodoxia ca un paravan sub care se ascunde o formă de ateism şi de păgânism mascat. Tu spui că aveai percepţia că lumea „se distrează”, ascultând manele… Nu, draga mea, nu se distrează… vrei să spui că SE ÎNTINEAZĂ, SE PĂTEAZĂ, SE MURDĂRESC ŞI SE OTRĂVESC, SE SINUCID DIN PUNCT DE VEDERE MORAL ŞI SPIRITUAL ! Poate asta vrei să spui… Sunt perfect de acord cu tine când spui că românii se duc rău de tot de râpă, dar TE ROG să nu mai foloseşti persoana întâi plural (NOI).
   EI SE DUC RĂU DE TOT DE RÂPĂ pentru că TU şi EU nu dorim să facem acest lucru şi de-asta am înfiinţat blogul meu şi de-asta una dintre devizele mele (vezi şi bannerul meu) este FIGHT ALWAYS AGAINST THE EVIL !
   Tu si eu PUTEM SĂ FIM URMAŞI AI LUI HRISTOS !

 3. Am lansat blogul Max Lucado România. http://maxlucadoromania.wordpress.com/. Articole în limba română, devoţionale zilnice, săptămânale, video şi în curând multe altele. Sunteţi interesat să facem schimb de linkuri ?!? Dacă da, vă rugăm să ne anunţaţi. Dumnezeu să vă binecuvânteze ! Echipa Max Lucado România.

  • Dragă Marius, după cum ai observat, îmi face plăcere să colaborăm şi am instalat bannerul MAXLUCADOROMANIA în sidebar-ul din partea dreaptă a blogului meu.
   Fiţi binecuvântaţi, tu şi echipa ta !

 4. Salut,
  Am căutat adresa ta de e-mail pentru că vreau să te invit să participi la un proiect legat de carte, numit “anul 2009 exprimat în cărţi”, proiect ce se desfăşoară până la sfârşitul lunii ianuarie. Pentru că nu am gasit-o, îţi las aici un comentariu.
  Tot ce trebuie să faci este să ne spui care sunt cele cinci cărţi care te-au marcat sau care te-au impresionat în mod plăcut în 2009 şi să le recomanzi în câteva cuvinte şi altora. Mai multe detalii despre proiect găseşti aici:
  http://www.blog.gramma.ro/?p=106 .
  Mulţumesc şi aştept cu interes răspunsul tău.


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: