TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

UNDE VOM AJUNGE, FRAŢI ROMÂNI ? CE SE VA ALEGE DE ROMÂNIA ???

ROMÂNIA MEA

Ieri am primit un e-mail al cărui subject se intitula RUŞINE PENTRU MASS MEDIA. Mesajul este forwardat şi reforwardat şi a fost scris de un domn inginer Horia Mironescu pe care NU am avut plăcerea să-l cunosc dar care mi-a făcut o impresie bună prin tot ceea ce a scris. Chiar am început să mă întreb unde am ajuns, Doamne Dumnezeule ?!? Există foarte mult adevăr în aspectele semnalate de domnia sa, de aceea am hotărât să public acest material interesant pe blogul meu şi vă invit cu drag să-l citiţi şi să-l recomandaţi tuturor prietenilor voştri mai ales dacă vă iubiţi cu adevărat ţara şi dacă vă gândiţi la binele şi viitorul României.
Iată mesajul propriuzis pe care l-am primit :

RUŞINE PENTRU MASS MEDIA

Ziariştii din Occident îşi apără conaţionalii, arătând cu degetul spre România, naţiune care în proporţie de 70 % ajunge în Europa să se identifice cu sintagma de „Ţigania” sau ţara ţiganilor europeni.

CUM S-A AJUNS AICI ?!?

Nu discutăm despre impotenţa diplomaţiei româneşti care şi-a făcut o tradiţie din a fi una dintre cele mai slabe, fricoase şi lipsite de reacţie diplomaţii europene, care nu face mai nimic ca să apere poziţia şi onoarea românilor în lume.
În Elveţia, “ciorile de români” sunt striviţi în presa elveţiană de cel puţin o săptămână şi nu există încă nicio reacţie oficială a Ministerului Afacerilor Externe, că doar de aia plătim taxe şi impozite.
Discutăm despre faptul că România, este poate singurul caz în care mass-media, nu numai că nu ia apărarea românilor care tind să fie identificaţi cu etnia rromă, ba dimpotrivă, chiar promovează o Românie manelistă.
Un bun prieten de-al meu, elveţian, manager la o companie elveţiană din
România, mi-a transmis câteva lucruri pe marginea atacurilor dure la adresa românilor din Elveţia şi vă invit să citiţi şi voi :

Dragul meu,

Văd şi remarc, pe bună dreptate, că românii sunt supuşi unui tir de acuzaţii îngrijorătoare în Elveţia. Sincer să fiu, este pentru prima oară când în ţara mea, Elveţia, conaţionalii mei se pronunţă cu o asemenea agresivitate la adresa unei naţiuni europene… Totuşi, hai să vedem CUM S-A AJUNS AICI ?!?
Ştii bine că eu lucrez şi locuiesc în România de 5 ani. Dragule, sunt şocat de faptul că în presa română, NICI MĂCAR UN SINGUR ZIAR nu a scris editoriale de atitudine faţă de linşajul mediatic la care sunt supuşi românii din Elveţia.
Sunt surprins să văd că oficialii din politica voastră externă, se fac că nu văd şi că nu aud… şi nu se declară, oficial, nici măcar îngrijoraţi de escaladarea acestor lucruri la adresa românilor în presa elveţiană. Păi, dacă voi, românii, nu vă apăraţi, CINE SĂ VĂ APERE ?!? Ştii de exemplu faptul că au existat luări de poziţie din partea presei germane, adică au ajuns până şi ziariştii nemţi să-i apere pe români, în timp ce ziariştii voştri nu spun nimic şi nu scot niciun sunet ?!?
Pentru un elveţian este o chestiune ciudată, pe care o poate elucida doar trăind în România. Pentru că, să mă ierţi, însă este binecunoscut faptul că programele voastre TV abundă în producţii centrate pe imaginea ţiganilor.
Un exemplu concludent este chiar ultimul Revelion când am văzut o chestiune absolut grotească !!! Am văzut pe posturile voastre TV cum nişte valori istorice ale românilor, erau “jucate” de către nişte celebrităţi locale cărora li se spune “manelişti”.
Fetiţa mea, învaţă la Şcoala Germană din Bucureşti, iar colegii ei, discută în pauze despre aventurile unei prinţese din filmul „Inimă de Ţigan”.
Ce părere ai de chestia asta ?!?
În ziarele din România, nunţile, divorţurile şi viaţa privată a ţiganilor sunt cap de afiş, astfel încât întreaga imagine a ţării este construită în jurul lor… şi atunci CUM VREŢI SĂ NU FIŢI IDENTIFICAŢI CU EI ???
Cu alte cuvinte, cultura voastră ca popor este deja asimilată de cultura ţiganilor români şi cred că este un eveniment UNIC în istoria omenirii ca o etnie fără civilizaţie să ajungă să domine un întreg popor. Aici mă refer la faptul că vina o poartă mass-media voastră care este centrată şi preocupată să facă audienţă, exacerbând la maximum imaginea ţiganilor, astfel încât, în mod firesc, România a ajuns să fie asimilată cu locul de baştină al ţiganilor europeni. Sinuosul drum al lebedei din Austria către grătarele faraoancelor şi magraonilor a trecut invariabil prin presa română. Iată că această goană după audienţă care implică scoaterea în prim-plan a non-valorilor, a maneliştilor, etc, a adus România la stadiul de cultură făcută sub coviltirul căruţei.
Nu trebuie să uităm că mega-producţiile de genul „Inimă de Ţigan” sau „Regina”, au avut audienţă maximă, de exemplu, în ziua alegerilor, atunci când ROMÂNII (nu rromii) au fost mult mai preocupaţi să nu rateze episodul respectiv, decât să-şi exercite dreptul la vot.
Am făcut această paralelă pentru că în cursul acestei dimineţi, am discutat telefonic cu Ambasadorul României la Berna. Domnul ambasador Ionel Nicu Sava, s-a declarat încântat de faptul că sunt preocupat de imaginea românilor în Elveţia şi sincer mi s-a părut a fi un diplomat care este plin de intenţii bune, însă este cam legat de mâini şi de picioare. Asta pentru că dânsul mi-a spus că a informat M.A.E. despre ceea ce se întâmplă în presa elveţiană la adresa românilor (s-au lipit ostentativ afişe, înfăţişând “ciorile de români” inclusiv pe străzile oraşelor elveţiene) şi domnul ambasador aşteaptă o reacţie a oficialilor români. Însă, interesante sunt cifrele avansate de domnia sa, care ne demonstrează faptul că Elveţia chiar era ultima ţară din Europa care avea dreptul să vă catalogheze drept “ciori” şi să discute despre un referendum care să interzică cetăţenilor români, dreptul la liberă circulaţie pe teritoriul ţării lor. Spun acest lucru deoarece pe piaţa muncii din Elveţia, există circa 750.000 de muncitori străini, în această ţară, posibilitatea de a munci la negru fiind redusă.
Din aceşti 750.000 de muncitori străini din Elveţia, doar puţin peste 3900 sunt români, adică SUB UN PROCENT astfel încât prezenţa românilor este extrem de redusă. Însă, din aceşti 3900 de români care muncesc în Elveţia şi din cauza cărora nu mai au loc să respire elveţienii, în proporţie de 90 % sunt OAMENI DE O ÎNALTĂ PROBITATE PROFESIONALĂ ŞI MORALĂ: manageri MBA, profesori, medici, adică români care reprezintă cu cinste ţara noastră.
În acest context, este evident faptul că, cel puţin în cazul acestor atacuri xenofobe din presa elveţiană, M.A.E. TREBUIA SĂ INTERVINĂ pentru că românii se simt efectiv abandonaţi de toată lumea, adevăraţi fii ai ploii.
Un profesor român care predă la catedra unei Universităţi din Berna, îmi spunea : „Am învăţat la Oxford, predau de peste 20 de ani, însă nu am crezut că o să apuc vreodată ziua în care, la curs, studenţii să mă întrebe dacă nu cumva şi eu am rude ţigani în familie ! Nimeni nu ne apără, nici presa română, nici autorităţile române, NIMENI astfel încât nu ne mai rămâne decât să ne punem cenuşă în cap, sau eventual, SĂ RENUNŢĂM PUR ŞI SIMPLU SĂ MAI DECLARĂM CĂ SUNTEM ROMÂNI !
Înainte de 1989, noi, românii, eram priviţi cu simpatie aici în Elveţia şi eram consideraţi oameni eminenţi, însă în numai 20 de ani, am ajuns să primim în bloc eticheta de “ţigani”. Şi cum să nu primim această etichetă dacă în presa română nimeni nu vorbeşte de românii de succes, de românii inteligenţi şi asta pentru că ziarele se vând numai dacă îl au pe prima pagină pe Guţă, Minune, etc.
Eu refuz să mă las manelizat, însă acest lucru se pare că este echivalent cu a renunţa să mă mai consider român.
ŢARA MEA SE CHEAMĂ ROMÂNIA, NU RROMÂNIA !!!

Ing. Horia Mironescu

ROMÂNIA, ŢARA MEA

CLICK PE LINKTEXTUL DE MAI JOS :

ROMÂNII NOŞTRI „CREŞTINI DE 2000 DE ANI” AU PETRECUT ANUL NOU CU PIRANDE, MANELIŞTI ŞI DANSATOARE DIN BURIC

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

Niciun răspuns to “UNDE VOM AJUNGE, FRAŢI ROMÂNI ? CE SE VA ALEGE DE ROMÂNIA ???”

Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: