TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

HRISTOS A ÎNVIAT ŞI ESTE VIU ÎN VECII VECILOR !!!

DOMNUL IISUS HRISTOS RĂSTIGNIT PE CRUCE

„Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa ! Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6)

Felicitare Hristos a inviat

HRISTOS A ÎNVIAT ! DAR MAI MULT DECÂT ATÂT, EL ESTE VIU ACUM ŞI ÎN VECII VECILOR !

Cu toţii trebuie să ne bucurăm de Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos ! Biruinţa pe care El a avut-o asupra morţii, înseamnă VIAŢĂ pentru noi ! Prin Învierea Sa, Domnul Iisus Hristos a deschis CALEA care ne poate conduce spre mântuirea sufletelor noastre, cu condiţia SĂ ACCEPTĂM DIN MÂNA SA SFÂNTĂ, ACEST DAR MINUNAT !

CE ÎNSEAMNĂ ACEASTĂ ACCEPTARE ?!?

Mai întâi, înseamnă să înţelegi că a existat un moment UNIC în istoria omenirii, când Dumnezeu care este o fiinţă spirituală, S-a întrupat, adică
S-A MATERIALIZAT, s-a făcut materie PENTRU TINE şi PENTRU MINE ! N-a fost uşor deloc să renunţe pentru o vreme la slava Sa divină şi să se întrupeze pentru a trăi ca om pe acest pământ plin de lacrimi, suferinţă şi foarte multă întinăciune şi păcat ! A fost necesar să Se întrupeze pentru a trăi şi El ca om muritor, pentru a înţelege ce înseamnă să-ţi fie foame, să-ţi fie sete, să oboseşti, să fii ispitit, dar să NU păcătuieşti şi să simţi durerea în acest trup ! A făcut acest lucru cu dorinţa de a trece prin sentimentele, problemele şi suferinţele pe care le experimentăm, noi, oamenii creaţi de Dumnezeu !

În al doilea rând, înseamnă să înţelegi că NU te poţi apropia de Dumnezeu PRIN CEEA CE EŞTI TU sau PRIN CEEA CE FACI TU !
SINGURA CALE
prin care te poţi apropia de Tatăl Ceresc este Fiul Său preaiubit, Domnul Iisus Hristos ! Cu alte cuvinte, se poate intra pe Calea Mântuirii, NUMAI PRIN CEEA CE A FĂCUT DOMNUL IISUS HRISTOS LA CRUCE, NICIDECUM prin ceea ce faci tu ! Domnul Iisus Hristos A FĂCUT TOT CEEA CE TREBUIE pentru ca să-ţi deschidă Calea către Dumnezeu !
Tu doar trebuie SĂ CREZI ÎN CEEA CE A FĂCUT EL PENTRU TINE, SĂ TE SUPUI, SĂ ASCULŢI ŞI SĂ PUI ÎN PRACTICĂ CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ! Asta este tot ce ţi se cere ! Supunere şi acceptare a voii lui Dumnezeu în viaţa ta ! Să te întorci cu adevărat la Dumnezeu, adică să-ţi iei crucea în spate şi să-L urmezi cu adevărat pe Domnul Iisus Hristos !
Pentru că NU poţi fi mântuit PRIN FAPTELE TALE BUNE sau PRIN CEEA CE FACI TU, ci NUMAI PRIN ÎNDURAREA ŞI HARUL LUI DUMNEZEU ! Evident, credinţa fără fapte este moartă, dar Dumnezeu NU POATE PRIMI faptele bune şi milosteniile tale, dacă nu te întorci CU ADEVĂRAT la El !
Mulţi oameni donează bani, Bisericii şi construiesc locaşe de închinăciune, Azile de bătrâni şi Orfelinate, iar apoi continuă să trăiască în preacurvie, minciună, idolatrie, beţie, înjurături, clevetiri, hoţie şi alte păcate îngrozitoare ! Dar ei spun cam aşa : „Am dat bani, am făcut o grămadă de fapte bune, deci, chiar dacă îmi mai permit câte o femeie în patul meu extraconjugal, chiar dacă mai trag câte o înjurătură scârboasă, chiar dacă rămân robul alcoolului şi al ţigării, Dumnezeu TREBUIE să mă ierte de păcate, ţinând cont cât am cheltuit şi câte miliarde am dat !” Această mentalitate a omului FĂRĂ Dumnezeu, are la bază principiul nebiblic „serviciu contra serviciu” !
Dar oamenii „UITĂ” că Dumnezeu nu este un om de afaceri cu care putem să ne târguim mântuirea ! Mântuirea NU se poate cumpăra cu bani şi nici cu faptele noastre bune !!! Şi nici cu „Indulgenţe”, cum procedau oamenii în secolul al XVI-lea, pe vremea lui Martin Luther, marele reformator ! Întoarce-te cu adevărat la Domnul şi abia după aceea poţi să faci fapte bune izvorâte dintr-o inimă curăţită şi sfinţită de sângele Domnului Iisus Hristos !
Trebuie să existe un punct de cotitură în viaţa ta, un moment de răscruce,
în care să spui „AJUNGE ! Nu mai pot şi nu mai vreau să trăiesc aşa cum am trăit până acum ! Nu mai vreau să-L dezgust pe Dumnezeu cu faptele mele bune, cu evlavia şi religiozitatea mea !!! Nu mai vreau să trăiesc în formalism religios care nu-mi foloseşte la nimic !!! ASTĂZI, TE PRIMESC, DOAMNE IISUSE HRISTOASE, ca Domn şi Mântuitor al sufletului meu, dar nu în felul acestei lumi, pentru că doresc să păşesc pe Calea Mântuirii, pregătită de Tine şi să mă apropii cu o inimă curată de Dumnezeu Tatăl !
Cred din toată inima că NUMAI TU poţi să mă sfinţeşti şi să m-aşezi într-o stare de neprihănire pe care o doresc cu toată fiinţa mea !
Cred că numai prin ceea ce ai făcut Tu la Cruce, pot fi mântuit !
Cred că până astăzi, faptele mele bune şi milosteniile mele au fost o haină mânjită şi o cârpă murdară înaintea lui Dumnezeu ! Şi cred că nicidecum nu pot fi iertat de păcate prin faptele mele bune, evlavia şi religiozitatea mea, ci NUMAI PRIN CREDINŢA SINCERĂ ÎN CEEA CE AI FĂCUT TU LA CRUCE PENTRU MINE !!! Te voi urma în umilinţă şi smerenie toată viaţa mea, iar dacă se va mai întâmpla să mai păcătuiesc fără voia mea, VOI APELA CU ÎNCREDERE LA TINE, DOAMNE IISUSE HRISTOASE, SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE MINE ŞI DUMNEZEU TATĂL CERESC !”

În al treilea rând, trebuie să mai înţelegi încă un lucru esenţial !
Astăzi, oamenii se salută cu „HRISTOS A ÎNVIAT !” iar ceilalţi răspund cu „Adevărat, a înviat !” De multe ori, aceste cuvinte sunt nişte simple formule de politeţe care îndeplinesc funcţia clasicelor „Bună ziua” şi „Bună seara” ! Există oameni care spun „HRISTOS A ÎNVIAT !” în timp ce stau cu paharul de băutură în mână, adevăratul lor „dumnezeu” ! Nu credeţi că este o bătaie de joc la adresa lui Dumnezeu să ciocneşti un pahar de vodcă cu cineva şi
în acest timp să spui „Hai, bă, să trăieşti, Hristos a înviat !” ?!? Vi se pare un lucru după voia lui Dumnezeu ?!? Aşa Îl onorăm şi-L glorificăm pe Domnul Iisus Hristos în viaţa noastră ? Aşa dovedim că ne-am întors cu adevărat la Dumnezeu ? Hai să ne cercetăm inimile înaintea lui Dumnezeu !

În încheiere, un aspect extrem de important ! Nu este suficient să crezi că Hristos a înviat ! Pentru mulţi oameni, Hristos a înviat şi cu asta basta…
e o chestie de domeniul trecutului şi s-a terminat cu „povestea” asta !
Dar Hristos nu numai că a înviat, dar EL ESTE VIU ÎN VECII VECILOR ŞI STĂ LA DREAPTA TATĂLUI CERESC !!! Dacă nu crezi acest lucru, DEGEABA te numeşti creştin, DEGEABA mergi în vreo Biserică de 2 ori pe an, de Paşte şi de Crăciun ! Credinţa adevărată este PESTE LOGICA OMENEASCĂ, PESTE RAŢIUNEA NOASTRĂ şi reprezintă un act prin care acceptăm anumite adevăruri care NU POT FI DOVEDITE ŞTIINŢIFIC !
Ori eşti sincer şi te declari ATEU, ori înţelegi ce înseamnă CREDINŢA care te poate duce cu siguranţă spre mântuire ! CREDINŢA ADEVĂRATĂ nu are o denumire, ci este acea credinţă care transformă omul într-o altă făptură (metamorfeo) şi care schimbă radical mentalitatea şi modul său de a trăi ! (metanoia)

HRISTOS A ÎNVIAT ŞI ESTE VIU ÎN VECII VECILOR ! AMIN !

Fii binecuvântat, împreună cu cei dragi ai tăi şi primeşte-L AZI pe Domnul !

SCOALĂ-TE ACUM DIN MORŢI ŞI HRISTOS TE VA LUMINA ! FII SIGUR CĂ NU TE POATE LUMINA ACEASTĂ LUMÂNARE PE CARE O VEZI PÂLPÂIND MAI JOS, CI NUMAI DOMNUL TE POATE LUMINA !

NU O LUMÂNARE CI NUMAI HRISTOS TE POATE LUMINA !

PRIVEŞTE ACEST VIDEOCLIP ŞI VEI VEDEA CE A FĂCUT DUMNEZEU PENTRU MINE ŞI PENTRU TINE

“El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu,
totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.
La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit
şi S-a făcut ascultător până la moarte şi încă moarte de cruce. De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult şi I-a dat Numele care este mai presus de orice nume pentru ca în Numele lui Iisus să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ
şi orice limbă să mărturisească spre slava lui Dumnezeu Tatăl că Iisus Hristos este Domnul.”

(Filipeni 2:6-11 – Biblia Cornilescu)

“Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o ştirbire
a fi El întocmai cu Dumnezeu, ci S-a deşertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor
şi la înfăţişare aflându-Se ca un om, S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte şi încă moarte pe cruce. Pentru aceea, şi Dumnezeu L-a preaînălţat
şi I-a dăruit Lui nume, care este mai presus de orice nume. Ca întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cereşti şi al celor pământeşti şi al celor
de dedesubt. Şi să mărturisească toată limba că Domn este Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu-Tatăl.”


(Filipeni 2:6-11 – Biblia Ortodoxă)

AICI PUTEŢI CITI TOT CE AM SCRIS ŞI PUBLICAT ÎN SERIA
„UTILE PENTRU SUFLETUL TĂU”

CLICK AICI PENTRU A SEMNA ÎN CARTEA MEA DE OASPEŢI PE NETLOG !

VIZIONAŢI AICI UN FILM ARTISTIC EXCELENT :
„DRAGOSTEA VINE ÎNCET” !

DOWNLOADAŢI AICI UN FILM DOCUMENTAR EXCELENT :
„UN LUTHER AL ROMÂNIEI” !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

Niciun răspuns to “HRISTOS A ÎNVIAT ŞI ESTE VIU ÎN VECII VECILOR !!!”

Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: