TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

ŞOCANT – MASACRUL DIN PĂDUREA KATYN – O TRAGEDIE A POPORULUI POLONEZ

TRENUL MORŢII ADUCE OFIŢERII POLONEZI PRIZONIERI PENTRU A FI EXECUTAŢI DE RUŞI

Astăzi, luni, 12 Aprilie 2010, este zi de doliu naţional în Polonia şi în Uniunea Europeană. Din acest motiv m-am gândit că este frumos să scriu şi eu ceva pentru a-mi exprima compasiunea şi respectul faţă de naţiunea poloneză care a suferit enorm în trecut şi care acum trece din nou printr-un moment tragic.

Când mă gândesc că sunt născut în 1968 îmi dau seama că sunt un om fericit şi binecuvântat de Providenţă. Oare cum ar fi fost să mă fi născut la începutul acestui veac şi să prind al doilea război mondial ?!? Oare ce ar fi însemnat să fiu un tânăr abia căsătorit şi să trebuiască să plec pe front, lăsându-mi acasă soţia şi copilul ?!? Oare aş mai fi scăpat cu viaţă ? Oare m-aş mai fi întors vreodată acasă ??? Oricum, un lucru este cert : chiar dacă aş fi scăpat, acum nu aş mai fi putut să scriu aici pe blog pentru că aş fi avut o vârstă foarte înaintată (peste 90 de ani) fiind o minune dacă aş mai fi fost în viaţă.

Am găsit pe Internet trei fotografii foarte vechi care datează din vremea în care nici măcar mama mea nu era născută. La prima vedere, atunci când te uiţi la aceste poze, poţi să-ţi faci o impresie foarte bună despre personajele respective. De exemplu, în fotografia de mai jos, poţi să vezi un domn simpatic care poartă ochelari şi care ţine în braţe plin de afecţiune o fetiţă drăgălaşă. Trebuie să recunoaşteţi că această imagine este chiar emoţionantă şi nu poţi decât să-l apreciezi pe acel domn pentru caracterul său nobil şi pentru dragostea sa pentru copii şi probabil pentru oameni.
Fetiţa se numeşte Svetlana iar acel domn drăguţ şi bun se numeşte Lavrenti.

MICUŢA SVETLANA ŞI IUBITORUL LAVRENTI

În următoarea fotografie, veţi vedea din nou cât de bun era Lavrenti cu micuţa Svetlana. Ce pot să spun ?!? Felicitări pentru Lavrenti… un băiat extraordinar… şi o fotografie de-a dreptul impresionantă ! Sunteţi de acord cu mine ?!?

LAVRENTI CEL IUBITOR ŞI MICUŢA SVETLANA

Mai am o fotografie în care veţi vedea un alt exemplu de dragoste şi bunătate.
Vă rog să priviţi un tătic iubitor care îşi ţine în braţe fata şi care ne demonstrează tuturor că are un suflet ales. Cred că oricare dintre noi încearcă un sentiment de apreciere şi de simpatie pentru acest domn deosebit care-şi iubeşte atât de mult copilul. Rar întâlneşti aşa un tată bun, nu-i aşa ?!?

BLÂNDUL IOSIF ŞI SCUMPA LUI FETIŢĂ (1935)

CINE SUNT PERSONAJELE DIN FOTOGRAFIILE DE MAI SUS ?!?

În prima fotografie (cea de sus) observaţi că sunt patru persoane.
În spate, pe partea stângă, la o masă rotundă plină cu documente, se află un domn care fumează pipă şi este îmbrăcat cu o haină albă.
Acest individ este UNUL DINTRE CEI MAI MARI ŞI MAI CRUZI CRIMINALI DIN ISTORIA OMENIRII – DICTATORUL IOSIF VISARIONOVICI STALIN !!!

De asemenea, în prim-planul aceleiaşi fotografii se află fetiţa dictatorului Stalin, numită SVETLANA care stă pe genunchii omului cu ochelari care nu este altul decât LAVRENTI PAVLOVICI BERIA – CĂLĂUL SOVIETIC CARE A CONDUS CEA MAI REPRESIVĂ POLIŢIE POLITICĂ DIN LUME (N.K.V.D.) ŞI CARE A AVUT DIABOLICA IDEE SĂ-I TRIMITĂ LUI STALIN NOTA NR. 794/B DIN 5 MARTIE 1940 PRIN CARE L-A RUGAT SĂ APROBE EXECUTAREA (CU UN GLONŢ ÎN CAP) A 22000 DE OAMENI NEVINOVAŢI : OFIŢERI (PRIZONIERI DE RĂZBOI) ŞI INTELECTUALI (DOCTORI, AVOCAŢI, PROFESORI, PREOŢI) POLONEZI !!!

În a doua fotografie este vorba tot de Beria împreună cu Svetlana, fetiţa lui Stalin iar în a treia fotografie este „tăticul bun şi iubitor” Stalin care o ţine în braţe pe Svetlana (fotografie din 1935 când nici tatăl meu nu era născut)

Acum veţi vedea fotografia criminalului LAVRENTI BERIA care a fost şi mareşalul călău (numit evident pe criterii politice, nicidecum militare) al Uniunii Sovietice, mâna dreaptă a dictatorului Iosif Visarionovici Stalin !!!

MAREŞALUL CĂLĂU LAVRENTI BERIA

IATĂ NOTA SECRETĂ NR. 794/B DIN 5 MARTIE 1940 PRIN CARE CĂLĂUL „MAREŞAL” LAVRENTI BERIA A CERUT LUI STALIN SĂ-I APROBE ORDINUL DE ÎMPUŞCARE ÎN CAP A 22 DE MII DE OAMENI NEVINOVAŢI CARE REPREZENTAU FLOAREA INTELECTUALITĂŢII POLONEZE
(CLICK DE DOUĂ ORI PE POZĂ) :

Nota nr.794/B din 5 martie 1940 prin care Beria a propus lui Stalin executia a 22 de mii de ofiteri si intelectuali polonezi

După cum observaţi, acest document macabru are antetul H.K.B.Д. (НАPOДНЬIЙ KOMЙCCAPЙAT BHУTPEHHЙХ ДEЛ) adică al temutei N.K.V.D. condusă de Lavrenti Pavlovici Beria cel care a avut ideea execuţiei celor 22 de mii de polonezi nevinovaţi !

CLICK PE ACEST LINK ROŞU ca să vedeţi în limba engleză Ordinul NKVD Nr. 00794 B /1940 aprobat de Stalin pentru execuţia ofiţerilor polonezi prizonieri

În fotografia de mai jos îl vedeţi pe sinistrul dictator Iosif Visarionovici Stalin care probabil tocmai semna Ordinul de condamnare la moarte şi executare al celor 22 de mii de ofiţeri şi intelectuali polonezi.

DICTATORUL STALIN SEMNEAZĂ CONDAMNAREA LA MOARTE (PRIN DEPORTARE, MUNCĂ SILNICĂ, ÎNFOMETARE, EXECUŢIE) A MILIOANE DE OAMENI

La 5 martie 1940, conform Notei 794/B (pe care aţi văzut-o mai sus) pregătite pentru Stalin de Lavrenti Beria, membrii Biroului Politic – Stalin, Viaceslav Molotov, Lazar Kaganovici, Mihail Kalinin, Kliment Voroşilov şi bineînţeles Lavrenti Beria – au semnat un ordin de executare a „activiştilor naţionalişti şi contrarevoluţionari”, „elemente sociale străine”, din lagărele de prizonieri şi în închisorile din zonele de vest ale Ucrainei şi Belarusului.
Executarea acestui Ordin a însemnat asasinarea a peste 22.000 de polonezi, între care aproximativ 15.000 prizonieri de război. Acuzaţii erau foarte cuprinzător definiţi ca „inamici înrăiţi şi neînduplecaţi ai autorităţii sovietice”, printre ei, aflându-se şi un mare număr de intelectuali polonezi, plus poliţişti şi ofiţeri în rezervă sau de carieră.

Între 3 aprilie şi 9 mai 1940, (cu „o pauză” în ziua de 1 mai !), cei aproximativ 22.000 de prizonieri de război şi alţi arestaţi au fost asasinaţi: 15.570 în cele trei lagăre (Kozelsk, Ostaşkov, Starobielsk) şi aproximativ 7.000 de prizonieri din regiunile vestice ale Ucrainei şi Belarusului. Printre cei ucişi în Pădurea Katyn s-au numărat un amiral, doi generali, 24 colonei, 79 locotent-colonei, 258 maiori, 654 căpitani, 17 căpitani de marină, 3.420 subofiţeri, câţiva preoţi militari, trei moşieri, un prinţ, 43 de oficialităţi, 85 de cetăţeni privaţi şi 131 de refugiaţi. Printre asasinaţi s-au aflat 20 de profesori universitari, 300 de doctori, sute de avocaţi, ingineri şi profesori, peste 100 de scriitori şi ziarişti şi aproximativ 200 de piloţi de aviaţie.

În total, N.K.V.D. a eliminat aproape o jumătate din corpul ofiţerilor polonezi. Numai 395 de prizonieri au scăpat de la moarte. Ei au fost duşi în lagărele Iuhnov şi Griazoveţ. Aceştia au fost singurii supravieţuitori ai acestei tragedii.

Pădurea Katyn este situată în apropierea satelor ruseşti Katyn şi Gnezdovo,
la circa 19 Km vest de oraşul Smolensk şi circa 400 Km de Moscova.

În secvenţa video cutremurătoare de mai jos, veţi vedea (în minutul 3 şi 44 secunde) gara GNEZDOVO (ГHEЗДOBO) care arată unde au fost aduşi prizonierii de război polonezi. În această gară, au fost coborâţi din trenuri şi urcaţi în nişte maşini care i-au transportat în Pădurea Katyn pentru a fi executaţi cu câte un glonţ în cap şi apoi aruncaţi în gropi comune.
Pe mine m-au devastat scenele cumplite în care sărmanii ofiţeri, văzându-şi groapa comună care-i aştepta, îşi spuneau rugăciunea „TATĂL NOSTRU”
cu două-trei minute înainte să fie executaţi cu bestialitate !
Eu sunt puternic convins că cei care au făcut aceste scurte rugăciuni cu toată sinceritatea inimii lor, vor ajunge în Împărăţia lui Dumnezeu şi într-o zi ne vom întâlni cu ei în glorie, în Patria Cerească ! Dumnezeu să aline suferinţa din inimile polonezilor ! Fie ca bunul Dumnezeu să binecuvânteze Polonia !

ATENŢIE ! SECVENŢA VIDEO CARE URMEAZĂ ESTE CUTREMURĂTOARE !!! URMĂTOARELE IMAGINI SUNT CATEGORIC INTERZISE PERSOANELOR SUB 18 ANI, HIPERTENSIVILOR ŞI CARDIACILOR !!!

http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayer.swf?f=http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayercfg.php?fid=6e4a163a5e3d16adab7

http://www.cotidianul.ro/111924-Masacrul-de-la-Katyn-ordonat-de-Stalin-si-tratat-cu-indiferenta-de-liderii-occidentali

http://www.gazetademaramures.ro/fullnews.php?ID=11504

http://www.historia.ro/exclusiv_web/michael-nicholas-blaga/articol/secrete-inima-puterii-staliniste-tatal-meu-lavrenti-beri

CLICK PE FOTOGRAFIA DE MAI JOS PENTRU REZOLUŢIE OPTIMĂ :

MASACRUL OFIŢERILOR POLONEZI ÎN PĂDUREA KATYN

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

13 răspunsuri to “ŞOCANT – MASACRUL DIN PĂDUREA KATYN – O TRAGEDIE A POPORULUI POLONEZ”

 1. Bună ziua, sunt cu sufletul alături de poporul polonez.
  Ar trebui cerut Tribunalului internaţional executarea celor care au participat la acest masacru, chiar dacă ar avea peste 90 ani, tot în aceeaşi manieră.
  Sunt convins că accidentul preşedintelui polonez nu este întâmplător cu toate că sunt un om de rând şi nu am dovezi.
  Condoleanţe Poporului Polonez şi tuturor rudelor decedaţilor !

  • Şerban, nicio execuţie din lumea asta nu va putea vreodată să compenseze cu adevărat suferinţele cumplite ale polonezilor… Factorul comun celor două sisteme totalitare (fascismul şi comunismul) era URA (mai puţin contează că era vorba de ura de rasă sau de ura de clasă). De fapt, a existat un moment (evident, tragic) în istorie, când URA a reuşit să-i reunească cu succes pe fascişti cu comuniştii (vezi pactul Molotov-Ribentrop prin care Polonia a fost sfâşiată în două şi desfiinţată ca stat de Stalin şi Hitler)

   Dacă accidentul aviatic oribil în care a murit preşedintele Poloniei, a fost întâmplător sau nu, părerea mea este că nu vom afla niciodată adevărul… Poate că peste vreo 50 de ani, se vor declasifica nişte dosare şi abia atunci vom mai afla câte ceva (bineînţeles că nu mă refer la noi, ci la copiii noştri ptr.că noi nu vom mai apuca)

 2. Condoleanţe, Poporului Polonez şi rudelor celor decedaţi

  • Nyco, polonezii (ca şi românii) trebuie să-L primească în inimile lor pe Domnul Iisus Hristos şi abia atunci vor putea fi binecuvântaţi şi fericiţi ! Toate nenorocirile vin asupra popoarelor cu un singur scop : pentru ca oamenii să-şi aducă aminte de Dumnezeu, să înţeleagă că viaţa e foarte scurtă, că suntem călători şi trecători pe acest pământ şi că trebuie să fim pregătiţi în orice clipă pentru posibilitatea trecerii noastre neaşteptate în veşnicie…

 3. Condoleanţe, poporului polonez şi tuturor rudelor decedaţilor.

  • Steluţa, şi eu doresc ca bunul Dumnezeu să mângâie inimile îndurerate ale polonezilor, să le aline suferinţa sufletească şi să-i ajute să meargă mai departe dar nu oricum, nu în orice direcţie, ci numai pe Calea cea Sfântă a Credinţei…

   Domnul să aibă milă de Polonia !

 4. Ar trebui ca acei criminali de război să fie condamnaţi chiar dacă ei nu mai trăiesc.
  Pentru toate aceste crime, poporul rus trebuie să acorde despăgubiri imense nu numai poporului polonez.
  Am fost îmbolnăviţi de acest popor (rus) de cea mai mare maladie a tuturor timpurilor… comunismul bolşevic !!!
  Fărădelegile lor nu au fost condamnate deloc, în schimb, celelalte popoare au trebuit să plătească cu vieţi omeneşti, tezaure, teritorii şi alte sacrificii incomensurabile !
  Păcat de cultura care a ieşit din acest popor. RUŞINE, RUSIA !!!

  • Domnule / Doamnă Calotescu,

   Criminali de război au fost, sunt şi vor fi întotdeauna, asta e lumea în care trăim, o lume FĂRĂ Hristos şi FĂRĂ Dumnezeu, o lume ticăloasă care NU preţuieşte lucrurile de valoare, lucrurile care ne pot face mai curaţi şi mai buni…

   Ruşii nu s-au limitat să omoare doar polonezi, evrei, germani, etc, dar ei au excelat în a ucide CHIAR RUŞI DE-AI LOR, compatrioţi care au murit cu zecile de milioane complet nevinovaţi, femei, copii, bătrâni RUŞI (nu mai discutăm de alte naţionalităţi la nivelul cărora soldaţii ruşii s-au dedat la atrocităţi cumplite, au violat şi în multe cazuri chiar au ucis femeile, au îngropat de vii copiii mici ca să facă economie la muniţia de război, mai ales că micuţii n-aveau puterea să fugă, să se apere sau să lupte pentru supravieţuire). RUŞII AU OMORÂT FOARTE MULŢI RUŞI !!! Asta este performanţa reuşită de Stalin, că şi-a ucis cu sânge rece chiar compatrioţii lui, prin diverse metode : înfometare, însetare, deportare forţată, lipsa totală a medicamentelor şi a oricărei forme de îngrijire medicală, frigul îngrozitor, căldura cumplită, epuizarea până la istovire şi moarte prin muncă silnică în lagărele de exterminare… Cei bolnavi, cei în vârstă, copiii şi cei care aveau o sănătate fragilă N-AU AVUT NICIO ŞANSĂ SĂ SCAPE CU VIAŢĂ !

   Ruşii rămân in istorie ca cei care şi-au ucis fără milă compatrioţii… De fapt. din câte ştiu eu, Stalin şi-a omorât multe rude apropiate, nu mai ştiu exact, socrii sau chiar părinţii, etc, de exemplu, soţia lui nu l-a mai suportat şi mi se pare că s-a sinucis. Oricum, cred că dacă Stalin îi ucidea fără nicio remuşcare pe membrii familiei lui, atunci uciderea altor oameni era o „joacă de copii” pentru acest dictator odios care nu se dădea în lături de la nicio faptă, oricât de abominabilă ar fi fost.

   Ai spus că „cea mai mare maladie a tuturor timpurilor a fost comunismul bolşevic” şi cred că ai mare dreptate dar să nu uităm că a mai existat o maladie destul de mare poate chiar la fel de mare, numită FASCISM… Îmi este imposibil să spun că fascismul a fost „mai bun” decât comunismul sau comunismul a fost „mai bun” ca fascismul… SINGURA DIFERENŢĂ DINTRE ELE era că una promova ura de rasă iar cealaltă promova ura de clasă. În rest, putem spune că fascismul şi comunismul au fost un fel de „fraţi buni” care au avut momente istorice când şi-au dat mâna şi s-au înţeles perfect (vezi Pactul Molotov-Ribbentrop din 23 august 1939 când fasciştii germani şi comuniştii sovietici au decis împreună ca nişte hiene, SFÂRTECAREA POLONIEI ÎN DOUĂ BUCĂŢI, una pentru germani şi una pentru ruşi…

   Dacă vrem să fim corecţi, ar trebui să spunem cam aşa :
   „cele mai mari maladii din toate timpurile, au fost FASCISMUL ŞI COMUNISMUL !!!”

   „Ruşine, Rusia !” ??? Da, sunt de acord ! Dar „RUŞINE, ROMÂNIA !” nu putem spune ???

   Click mai jos ca să vedem dacă putem sau nu putem să spunem „Ruşine, România !” :

   http://tomisthecat.ro/pagini-de-istorie-tragica-a-romaniei-un-film-documentar-care-trebuie-vizionat-de-toti-romanii-de-buna-credinta/

 5. Bună ziua,
  Realizez o cercetare sociologică ce implică răspunsul bloggerilor. Vă rog să îmi răspundeţi la chestionarul din link-ul de mai jos.
  Mulţumesc foarte mult !

  https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHBLWUc1eWM4TnYzdXhCUG82NVBCRnc6MQ&ifq

  • Din păcate, nu vă pot ajuta cu nimic, deoarece blogul meu nu se încadrează în categoria blogurilor politice… Nu m-am implicat niciodată în sfera politică şi nu cred că se recomandă acest lucru pentru BLOGUL LUI TOMIS THE CAT… Consider că blogosfera românească este deja suprasaturată cu bloguri politice… Eu am alte obiective şi o altă viziune cu privire la ceea ce trebuie să promovez…

   Vă doresc mult succes în cercetarea dvs sociologică şi vă mulţumesc pentru invitaţia de a răspunde la chestionar !

 6. Cred ca ceea ce dumneavoastra ati postat pe blog este adevarat (din pacate). Sunt lucruri socante despre care am citit pe acest blog si pe ici pe colo. Un singur lucru as vrea sa va spun legat de incredintarea dumneavoastra ca acei oameni care inainte de a fi ucisi au spus rugaciunea „Tatal Nostru”. Desi ei nu au fost vinovati din punct de vedere uman pentru a plati acel pret (astfel de moarte) conform Sfintelor Scripturi din perspectiva Lui Dumnezeu TOTI oamenii sunt pacatosi (vinovati) iar singura Cale prin care putem avea iertare si asigurarea mantuirii stim foarte bine ca este doar Una si aceasta este credinta in ISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU, slavit sa fie El. Prin urmare, vreau sa va spun ca m-a socat si pe mine cand am ajuns sa cunosc cate putin din ceea ce s-a intamplat cu ani in urma legat de aceste crime de razboi. Dumnezeu in atot-intelepciunea, atot-potenta si providenta Sa cred ca este in masura sa controleze lumea pe care a creat-o si sa decida si in dreptul polonezilor asasinati si a altor cazuri. Un lucru este clar, acele fapte sunt demonice dar sunt facute de oameni (din pacate).

  Cu respect.

  • Iosif, eu nu spun că toți polonezii care înainte de moarte au spus rugăciunea „Tatăl nostru” vor fi automat mântuiți și vor intra obligatoriu în Împărăția lui Dumnezeu. Cu toate acestea, eu am o puternică încredințare că dacă în acele clipe cumplite Domnul a văzut niște suflete sincere care chiar s-au gândit la veșnicie, este foarte posibil ca unii dintre acești sărmani să fii fost mântuiți și să ajungă în Rai. Întotdeauna bunul Dumnezeu vede și aude plânsul inimii sincere care se apropie cu disperare de tronul Său de îndurare…
   Asta nu înseamnă că noi oamenii trebuie să profităm de harul și îndurarea Domnului și să lăsăm problema foarte serioasă a mântuirii pentru ultimele zile sau clipe ale vieții… Există și asemenea oameni care trăiesc cum au chef, fac toate păcatele fără nicio teamă de Dumnezeu iar apoi spun „lasă că voi vedea eu ce voi face, m-oi pocăi eu atunci în ultimele clipe !” Sunt sigur că Domnul cunoaște gândurile ascunse ale inimii omului și știe dacă este sincer sau nu, dacă dorește cu adevărat mântuirea sufletului sau dacă doar se joacă cu mântuirea, riscând să fie pierdut pentru veșnicie…


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: