TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

BLOGUL LUI TOMIS THE CAT ÎMPLINEŞTE UN AN CHIAR ASTĂZI 17 APRILIE 2010

ARTIFICII 1ARTIFICII 2ARTIFICII 3ARTIFICII 10ARTIFICII 10ARTIFICII 10

17 APRILIE 2009 este o zi deosebită, respectiv, ziua de naştere pentru BLOGUL LUI TOMIS THE CAT – UN BLOG PENTRU SUFLETUL TĂU.

Trebuie să vă spun cum a luat naştere acest blog ca să ştiţi şi voi, toţi vizitatorii mei, cărora vă mulţumesc foarte mult pentru că aţi poposit de multe ori pe diversele pagini web ale blogului meu. Datorită Domnului dar şi datorită vouă, acest modest blog a ajuns să împlinească un an pe scena blogosferei evanghelice din România chiar dacă sunt şi unii care au „proorocit” că nu o să aibă zile prea multe ! Au fost unele persoane (chiar rude foarte apropiate sau chiar aşa-zişi „prieteni” sau „slujitori ai lui Dumnezeu”) care de-a lungul timpului mi-au spus că nu le place blogul meu, că are un background care nu le convine, că subiectele tratate de mine nu interesează pe nimeni, etc, etc… Bine că nu m-am luat după ei şi n-am ascultat „sfaturile bune” pe care mi le dădeau, încercând să mă convingă că ceea ce fac eu… este un lucru fără sens… Dacă aş fi dat curs unor asemenea idei, acum BLOGUL LUI TOMIS THE CAT ar fi fost… doar istorie…

La început, nici prin cap nu-mi trecea să mă apuc de treabă în mod serios… Era doar aşa… o simplă încercare… şi nimic mai mult. Prima mea tentativă de a înfiinţa un blog a fost pe NETLOG care de fapt nu este o platformă de blogging ci doar o simplă reţea de socializare. Totuşi, Netlog are şi o secţiune special concepută pentru a-ţi înfiinţa un blog dar are un dezavantaj foarte mare pentru că nu poţi efectua editare în limbaj HTML (nici nu mai vorbesc de CSS sau PHP).
Este adevărat că la PHP nu îndrăznesc să acced pentru că n-am chef să-mi prind urechile pe-acolo dar de HTML chiar aveam nevoie ca de oxigen pentru că un blogger fără cunoştinţe minime de HTML este un om mort din punct de vedere tehnic !

Pe blogul meu de pe Netlog am început să scriu nişte mici articole care de fapt erau doar simple meditaţii sau gânduri pe care doream să le aştern în scris… După un anumit timp, m-am gândit să dau un nume acestei serii de meditaţii personale şi le-am intitulat UTILE PENTRU SUFLETUL TĂU, gândindu-mă că este posibil ca ele să fie de folos pentru unii dintre vizitatorii mei de pe Netlog… Aceste gânduri porneau de la dorinţa mea puternică de a transmite, oamenilor, mesajul simplu şi curat al Sfintei Evanghelii.

Structura blogului meu se axează pe ideea centrală că românii au nevoie de Cuvântul Sfânt (Biblia) şi că poporul român trebuie să se întoarcă cu adevărat la Dumnezeu prin intermediul Domnului Iisus Hristos care este SINGURUL MIJLOCITOR între noi şi Dumnezeu ! O altă idee fundamentală pe care o promovez pe blogul meu este principiul EXTRA CHRISTUM NULLA SALUS (ÎN AFARA LUI HRISTOS NU EXISTĂ MÂNTUIRE) ca o contrabalansare a tezei nebiblice din ortodoxie şi catolicism, conform căreia „în afara Bisericii nu există mântuire” („extra Ecclessiam nulla salus”)

Problema era că pe Netlog, nu se putea edita absolut deloc în HTML, adică nu aveam cum să formatez textele aşa cum doream eu şi nu puteam să editez sau să corectez dimensiunile fotografiilor care odată uploadate pe serverul Netlog, erau dimensionate în mod automat după nişte presetări la care numai webmasterul şi administratorii Netlog au acces. De asemenea, nu puteam să preiau materialele video direct de pe You Tube, fiind obligat să fac upload pe serverul Netlog. Acest aspect mă deranja foarte mult, nu mai zic că necesita nu numai timp dar şi o conexiune Internet de viteză destul de bună. Cu alte cuvinte, mă chinuiam foarte mult datorită limitării tehnice specifice unei simple reţele de socializare cum este Netlog. Asta nu înseamnă că am renunţat complet la Netlog, ba dimpotrivă, folosesc şi astăzi acel blog deoarece pentru mine are o valoare sentimentală, fiind primul meu blog pe care l-am avut vreodată ! Îmi este greu să renunţ definitiv la el şi la ora actuală îmi foloseşte ca blog secundar deşi este mult depăşit din punct de vedere tehnic.

În ziua de 17 aprilie 2009 m-am gândit să-mi deschid un blog adevărat pe platforma WordPress.com care este complet gratuită. În consecinţă, am transferat toate articolele mele de pe Netlog pe noul meu blog WordPress.
Cei care au intrat acum un an de zile, probabil şi-aduc aminte de deficienţele mari pe care le aveam… nu exista o structurare foarte bună a blogului, nu instalasem nimic în sidebar, aveam tot felul de banneraşe şi prostiuţe care n-aveau ce căuta acolo… etc. Bineînţeles că odată cu trecerea timpului, am început să capăt o experienţă şi mai ales am început să cunosc mult mai bine Panoul de control al blogului. Mi-a fost foarte greu să trec prin toate aceste etape pentru că NU M-A AJUTAT ABSOLUT NIMENI ŞI A TREBUIT SĂ FAC TOTUL SINGUR ŞI FĂRĂ BANI !

Cred că vă imaginaţi ce a însemnat să mă apuc de acest blog, mai ales că eu nu m-am ocupat niciodată în viaţa mea de aşa ceva şi nu cunoşteam foarte multe aspecte tehnice esenţiale. Pot să vă spun că fiecare „descoperire” tehnică şi fiecare îmbunătăţire a blogului meu se datorează numai bunului Dumnezeu care m-a ajutat ca în primul rând să deduc logic despre ce e vorba (multe lucruri le-am observat dintr-o simplă întâmplare, altele le-am remediat din mers, dându-mi seama că pot fi remediate, deşi pe moment nu ştiam cum).

Vă spun toate aceste lucruri cu toată sinceritatea ca să vedeţi şi voi că am depus un efort foarte mare ca să învăţ şi să mă perfecţionez în timp util, mai ales că eu am vârsta de 42 de ani… Nu mai sunt atât de tânăr şi nu pot fi comparat cu un tânăr student care de mic copil s-a născut cu calculatorul lângă el… Eu am început foarte târziu să lucrez pe calculator şi abia după 40 de ani am început să înţeleg cu adevărat unele dintre „tainele” informaticii şi programării. Pe de altă parte, fără a intra în detalii, trebuie să ştiţi că îmi desfăşor activitatea de blogging într-un context familial şi personal extrem de dificil (cine mă cunoaşte, înţelege la ce mă refer…). Cu alte cuvinte, este o mare minune să pot să mă ocup de acest blog în condiţiile existente… Sunt sigur că dacă ar fi fost în situaţia mea, puţini s-ar fi apucat de aşa ceva… mai ales că a avea un blog personal, prezentat public, implică o răspundere şi o dăruire deosebite… asta dacă vrei ca acel blog să însemne ceva pentru semenii tăi… Dacă nu… mai bine renunţi…

După cum ştiţi, există şi unii care şi-au înfiinţat un blog pentru că „aşa e moda” sau pentru că „aşa se poartă” !!! În cazul meu, vă asigur că nu este vorba de aşa ceva… Cine a intrat pe blogul meu de-a lungul timpului, poate să spună dacă am dreptate sau nu… Chiar vă rog să postaţi impresiile voastre despre blogul meu ! Vă aştept cu drag şi sunteţi bineveniţi !

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

Un răspuns to “BLOGUL LUI TOMIS THE CAT ÎMPLINEŞTE UN AN CHIAR ASTĂZI 17 APRILIE 2010”

  1. Ana Nemet salută din toată inima sârguinţa cu care te lupţi în a pune în evidenţă viaţa de azi şi viaţa de mâine ! Desigur, nu îţi este întotdeauna simplu în activităţi (aici mă refer la cele descrise de tine) dar ceea ce faci tu, poate ţi-ai dat seama sau nu, TU TREBUIE SĂ FACI ! Atunci când spun asta, mă refer la Sfântul Apostol Pavel care înainte de a-L cunoaşte mai bine pe DOMNUL IISUS, a avut o perioadă în care L-a ponegrit şi a fost împotriva Sa… dar a venit momentul când s-a căit amarnic şi L-A URMAT până la sfârşitul vieţii. Sper să nu fiu prea dură şi să pot să mă fac înţeleasă pe deplin, în adevăratul sens al cuvântului meu ! Dumnezeu îşi trimite SOLII SĂI pe acest pământ şi din gura noastră pot să audă chiar şi cei cărora de multe ori nu le face plăcere să ne audă… chiar şi cei care pot să ne considere „nebuni”…. dar vai, va veni o zi când cu toţii vom sta în faţa MIELULUI şi vom da socoteală pentru tot ce am făcut noi când am fost chemaţi la lucru !!! Biblia spune mult adevăr şi putem vedea cu ochii noştri tot ceea ce se petrece… SFÂNTA SCRIPTURA spune că în ultimul timp vor căuta mulţi pe Dumnezeu şi se vor boteza în Numele Său deci Dumnezeu îşi adună oastea !
    Ce fericiţi vom fi atunci când vom putea să-L vedem, venind pe norii cerului pe Cel ce este Începutul şi Sfârşitul adică ALFA şi OMEGA !
    Fii fericit, dragul meu, că Dumnezeu te-a ales la o aşa muncă ce nu este deloc uşoară şi costă nu numai timp dar şi răbdare ! Deci roadele le poţi vedea foarte rapid pentru că sunt atâţi oameni ce-L caută pe Dumnezeu peste tot unde are acces. Deci Harul şi Pacea lui Dumnezeu să se reverse peste tine şi familia ta, să te poată ţine în putere şi sănătate ca să poţi lucra mai departe pentru EL !
    Mă bucur atunci când văd că oamenii doresc venirea DOMNULUI ŞI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS şi EL să ne ajute să fim cu toţii fericiţi la revenirea Sa ! AMIN !


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: