TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

OPERAŢIUNEA AUCA – CINCI TINERI CREDINCIOŞI CARE AU INTRAT ÎN ISTORIE

În timpul lui Ceauşescu, ascultam Cuvântul lui Dumnezeu pe unde scurte, respectiv emisiunile în limba română ale unui post de radio HCJB care transmitea din Quito – Ecuador. Nu prea înţelegeam ce caută un post de radio de limbă română, tocmai acolo… în Ecuador…
Vă mărturisesc cu toată sinceritatea că am auzit despre multe întâmplări, care mai de care mai nefericite şi mai triste. De-a lungul veacurilor, au existat mulţi oameni care au suferit enorm şi care au fost omorâţi fără milă şi fără nici un motiv. Vedem în istorie, că în cele mai multe cazuri, aceşti oameni erau complet lipsiţi de apărare, adică nu aveau nici un fel de armă la ei, fiind o ţintă sigură pentru cei obişnuiţi să ucidă.
Atunci când un om atacat nu este înarmat, nu te poţi mira că este ucis în câteva clipe… Dar atunci când un om are un pistol la el, aţi putea să credeţi că nu va face uz de armă pentru a-şi salva viaţa ?!? Nu-i aşa că aţi spune că numai un inconştient sau un sinucigaş lipsit de minte, ar renunţa să-şi folosească arma, atunci când este atacat şi viaţa lui este în pericol ???
Puţini ştiu, însă, că în ziua de 8 IANUARIE 1956 , cinci oameni şi-au dat viaţa pentru Hristos, deşi ar fi putut să riposteze şi să uzeze de o armă de foc pe care o aveau la ei (un pistol). Este vorba de cinci tineri care au pornit spre jungla Ecuadorului, fiind avântaţi de flacăra credinţei. Deşi în acea zonă, exista un trib izolat, numit Huaorani care era vestit pentru violenţa sa, aceşti bravi tineri au slujit lui Dumnezeu în acea zonă periculoasă şi începând din septembrie 1955 au aruncat din avion, daruri pentru indienii Huaorani, încercând să se apropie de ei pentru a le dărui Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu. Ei au pus mai presus decât viaţa lor, misiunea pe care o aveau, aceea de a duce indienilor, mesajul simplu şi curat al Sfintei Evanghelii.
În continuare, veţi vedea cu ochii voştri ceea ce s-a întâmplat în acele zile cutremurătoare care au rămas în istorie… Cinci tineri credincioşi care NU AU RĂSPUNS CU ACEEAŞI MONEDĂ şi care au acceptat ca mai bine să moară, decât să încalce porunca lui Dumnezeu care spune : SĂ NU UCIZI !
M-am întrebat cutremurat şi vă întreb şi pe voi : CUM AŞ FI REACŢIONAT EU şi CUM AI FI REACŢIONAT TU în acele clipe groaznice ?!? Ai fi pus mâna pe pistol şi ai fi ucis imediat măcar 5 indieni ?!? (parcă atâtea gloanţe încap într-un pistol) Tare mi-e teamă că i-ai fi omorât degeaba, că oricum erau vreo zece ! Poate te gândeşti că ar fi fost nevoie de o armă automată, nu-i aşa ?!? Aşa meritau ticăloşii aceia, corect ???
Vă rog să vizionaţi cu atenţie o secvenţă cutremurătoare din filmul END OF THE SPEAR (2005) şi să observaţi un detaliu foarte important. Când unul dintre tinerii credincioşi era atacat, el a tras cu pistolul în sus (ca un fel de foc de avertisment) deşi era clar că SINGURA OPŢIUNE LOGICĂ ar fi fost să se apere şi să-şi descarce urgent arma în indienii care-i puneau în pericol viaţa ! OARE CE-AŞ FI FĂCUT EU ?!? OARE CE-AI FI FĂCUT TU ?!? Ai fi tras în sus ??? Ai fi fost un tip raţional şi logic, cu preţul încălcării poruncii lui Dumnezeu de a nu ucide ?!? Te rog să meditezi cu toată sinceritatea înaintea lui Dumnezeu ! Să ne cercetăm în umilinţă şi în smerenie şi să recunoaştem că noi abia suntem în stare să mărturisim despre credinţa noastră.
Ce greu e să-i spui două cuvinte, colegului tău de liceu, aşa-i ?!? Nu-i aşa că este greu, omule care zici că eşti creştin ?!? Ce greu este să-i explici Cuvântul Sfânt, unui coleg de serviciu sau unui vecin din bloc, am dreptate ?!? Ce greu este să dovedim prin felul nostru de vieţuire că suntem creştini, nu-i aşa ???
Prietene pentru care a murit Domnul Hristos, gândeşte-te că nu te trimite nimeni în junglele periculoase ale Ecuadorului ! Dar măcar, ocupă-te de « junglele periculoase » ale Bucureştiului, de cartierul în care locuieşti, de zona în care trăieşti !
Fii o lumină acolo unde eşti, la şcoală, la liceu, la facultate, la serviciu, în blocul tău, în familia ta, etc !
Am prieteni credincioşi care au coborât în canalele murdare, urât mirositoare… ca să poată astfel să le vestească Evanghelia, aurolacilor !
Alţi prieteni credincioşi se duc la puşcării şi stau de vorbă cu tot felul de ucigaşi, violatori, tâlhari… pentru că şi aceştia au nevoie de Hristos, nu numai noi ! Domnul Iisus Hristos nu a murit la Cruce numai pentru tine şi numai pentru mine… ci a murit şi pentru cei din închisori… şi viaţa lor poate fi transformată dacă primesc Cuvântul lui Dumnezeu !
În încheiere, se cuvine să pomenesc numele celor cinci tineri credincioşi americani care au preferat ca mai bine să moară, decât să ucidă !

BIOGRAFIE JIM ELLIOT

Jim Elliot alb negru

BIOGRAFIE NATE SAINT

Nate Saint 2

BIOGRAFIE ED MC CULLY

Ed_McCully

BIOGRAFIE PETER FLEMING

Peter Fleming cu sotia lui

BIOGRAFIE ROGER YOUDERIAN

Roger Youderian si familia lui

ATENŢIE ! ACESTE IMAGINI NU POT FI VĂZUTE DE CĂTRE PERSOANELE SUB 18 ANI SAU DE CĂTRE CARDIACI SAU HIPERTENSIVI !!!

FILMUL EXPRIMĂ FOARTE BINE REALITATEA CUTREMURĂTOARE ALE ACELOR MOMENTE DIN ZIUA DE 8 IANUARIE 1956 !

SOŢIILE CELOR CINCI EROI

Sotiile celor cinci eroi

RESTURILE AVIONULUI CARBONIZAT AL LUI NATE SAINT

Resturile avionului carbonizat al lui Nate Saint

JIM ELLIOT, PETER FLEMING ŞI MARILOU MC CULLY

Jim Elliot, Pete Fleming si Marilou McCully

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

Anunțuri

13 răspunsuri to “OPERAŢIUNEA AUCA – CINCI TINERI CREDINCIOŞI CARE AU INTRAT ÎN ISTORIE”

 1. Păi, ce căutau acolo ?!? Nu puteau să stea lângă nevestele lor ??? Nu-i mai fă eroi…

  • Să trăieşti, Mick ! Tu priveşti lucrurile din perspectiva unui om care se află în afara credinţei şi a Bisericii şi atunci e şi normal că judeci lucrurile la rece, aparent obiectiv… Dar te rog să citeşti cu atenţie pentru că am decis să-mi fac puţin timp şi să-ţi răspund (deşi sunt foarte prins şi nu prea am timp deloc).

   Ai pus întrebarea : CE CĂUTAU EI ACOLO ?!? Este o întrebare legitimă şi de bun simţ pentru care vei primi răspuns chiar acum !

   Nu ştiu DACĂ tu ai citit Biblia măcar o dată în viaţa ta, sau MĂCAR Noul Testament ! Din modul cum priveşti tu lucrurile, reiese că NU AI CITIT NICIODATĂ NOUL TESTAMENT, NICI MĂCAR O DATĂ ÎN VIAŢA TA !!! De-aici se explică şi „dat-ul cu presupusul”…

   Poate ştii (sau afli acum) că Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a dat o poruncă foarte importantă, nu numai pentru mine sau pentru tine, ci PENTRU NOI TOŢI, indiferent din ce Biserică facem parte, indiferent ce fel de creştini suntem (n-are importanţă că eu sunt evanghelic, altul e ortodox, altul e baptist, catolic, etc)
   Această poruncă se numeşte MAREA ÎNSĂRCINARE (poate că ai auzit de ea… sau poate că n-ai auzit NICIODATĂ). Deci nu este vorba de vreo apucătură de-a vreunuia dintre noi, creştinii, nu este vorba să bagi pe gât, altora, propriile tale idei, nu este vorba să te duci aiurea prin alte locuri că te plictiseşti şi nu prea ai ce face… Nu este vorba de nimic din toate astea ! Este vorba de MAREA ÎNSĂRCINARE pe care o găsim în Matei 28:18-20 şi te rog să citeşti cu atenţie mai jos:

   „Iisus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ ! Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh ! Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit ! Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului ! Amin.”
   (Matei 28:18-20)

   Dacă ai citit cu atenţie Cuvântul Domnului, sper că ai observat patru cuvinte-cheie şi anume :

   DUCEŢI-VĂ !!! FACEŢI !!! BOTEZAŢI-I !!! ÎNVĂŢAŢI-I !!!

   Dacă observi, toate aceste verbe de mai sus sunt conjugate la modul IMPERATIV !!! În concluzie, este foarte clar, negru pe alb, că ESTE VORBA DE O PORUNCĂ A LUI DUMNEZEU rostită prin glasul Domnului nostru Iisus Hristos !!! Deci nu este vorba de o chestiune facultativ – opţională ! Nu ni se spune „dacă vă mai aduceţi aminte câteodată, ocupaţi-vă şi de sufletele altor oameni” sau „când n-aveţi ce face şi vă plictisiţi, lăsaţi-vă familiile, locurile natale şi tot ce aveţi… şi plecaţi misionari în junglă ca să fiţi străpunşi cu suliţa şi omorâţi ca nişte fraieri”

   Nu ştiu dacă-ţi dai seama, Mick, dar pentru un creştin adevărat, Marea Însărcinare este O PORUNCĂ DE LA DUMNEZEU care trebuie aplicată şi împlinită cu toată dragostea şi cu toată dăruirea pentru semenii noştri, pentru oamenii care zac în întuneric şi care se bălăcesc în mocirla păcatului şi a morţii ! Asta este DATORIA SFÂNTĂ a oricărui creştin… SĂ NU FIE EGOIST ŞI SĂ NU SE GÂNDEASCĂ NUMAI LA EL ŞI LA MÂNTUIREA LUI, ci să meargă mai departe până la marginile pământului şi să împărtăşească şi altora, mesajul simplu şi curat al Sfintei Evanghelii !!! Uneori, împlinirea acestei porunci biblice, TE POATE COSTA CHIAR VIAŢA !!! Dar adu-ţi aminte, Mick, de creştinii de-acum 2000 de ani, care erau tăiaţi în două cu ferăstrăul, erau crucificaţi, erau aruncaţi în arenele romane şi sfâşiaţi de lei, etc…
   Să nu uităm şi de adevăraţii creştini ai Evului Mediu care erau arşi pe rug, erau torturaţi şi ucişi de aşa zişii creştini ai „Sfintei Inchiziţii Catolice”, etc, etc… DE CE TOŢI ACEŞTI OAMENI AU PREFERAT CA MAI BINE SĂ MOARĂ DECÂT SĂ RENUNŢE LA MAREA ÎNSĂRCINARE A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ?!? Ţi-ai pus vreodată această întrebare ??? Oare era mai bine ca toţi aceşti martiri „să-şi vadă de treaba lor” ?!? Asta era oare soluţia ???

   Păi, Mick, adu-ţi aminte de Sfinţii Apostoli ! Păi nu era mai bine ca Sfântul Apostol Ştefan să facă „ciocu mic” ca să nu mai fie omorât cu pietre ? Nu era mai bine ca Sfântul Apostol Petru să nu mai ducă Iudeilor, mesajul Sfintei Evanghelii şi să nu mai fie răstignit cu capul în jos ?!? Nu era mai bine ca Sfântul Apostol Pavel să nu mai facă de-a lungul vieţii sale, cele 4 călătorii misionare în întreg Imperiul Roman ?!? Nu era mai bine ca Pavel să-şi vadă de treaba lui ca să nu mai îndure atâta închisoare şi să nu mai fie decapitat la Roma ?!?

   Nu era mai bine ca toţi aceşti slujitori ai Bisericii şi ai lui Dumnezeu să meargă pe interesantul principiu „Unde nu eşti chemat, n-ai ce căuta” ???

   Nu era mai bine ca toţi aceşti CINCI TINERI CREDINCIOŞI să sfideze Cuvântul Sfânt şi Marea Însărcinare ?!? Nu era mai bine ca eventual să renunţe complet la credinţă şi să îmbrăţişeze filozofiile existenţialiste, nihiliste şi ateiste ale lui Voltaire, Sartre, Camus, etc ?!? Nu era mai bine să ţină mai mult la lucrurile trecătoare şi pieritoare ale acestei lumi pline de întinăciune şi păcat ???

   Te rog foarte mult să reflectezi ! Te rog să înţelegi că aceşti oameni L-au iubit mult pe Dumnezeu (indiferent dacă tu crezi sau nu în existenţa Lui, El există şi este prezent în inimile multor oameni) !

   Te rog să accepţi o realitate : toţi aceşti creştini adevăraţi ştiau foarte bine că există riscuri dar şi le-au asumat şi AU FOST GATA SĂ MOARĂ pentru proclamarea Evangheliei şi pentru lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu !

   Sper că acum ai înţeles că aceşti creştini nu au făcut nimic altceva decât să împlinească porunca lui Dumnezeu din Matei 28:18-20 Într-o zi, ne vom întâlni cu ei în Împărăţia lui Dumnezeu acolo unde nu mai sunt lacrimi şi durere !

   Bless you, man !

   https://tomisthecat.wordpress.com/biblia-cuvantul-sfant-al-lui-dumnezeu/

 2. Tom, se pare ca de plouat n-a plouat la AC/DC… Insa vreau sa-ti spun un singur lucru pe care Dumnezeu il face, si pe care Biblia il spune. El, Dumnezeu, face ca soarele sa rasara si peste cei buni dar si peste cei rai, de asemenea, El face ca ploaia sa cada la momentul potrivit, atat peste cei buni, cat si peste cei rai, El le da belsug si celor buni dar si celor rai. Faptul ca AC/DC au venit in Romania si ca oamenii au cumparat bilete cu zecile de mii, nu inseamna ca ti-au intinat tara sau ca Dumnezeu nu va mai continua sa dea soare si ploaie la tine in tara, ci inseamna ca tineretul sau cei care asculta muzica de genul asta n-au nici un Dumnezeu sau de fapt il au ca dumnezeu pe diavolul, el e stapanul lor. Insa nu trebuie sa-i condamni pentru asta, are cine sa-i condamne pentru necredinta lor la momentul potrivit. Trupa a venit din Australia, da ?!? Ei, nu uita ca din Australia provin si formatii celebre care canta muzica crestina de inchinare cum sunt cei de la Hillsong. Deci exact cum iti spuneam, Dumnezeu da sanatate, prosperitate, hrana, soare si ploaie, si celor ce-L slujesc dar si celor care-L batjocoresc. El este un Dumnezeu bun si indurator pana la un moment insa. Pana la Moarte. Pentru ca dupa Moarte, va veni Judecata si fiecare om va raspunde pentru faptele lui. Asa ca nu-i judeca tu, ca sa nu fii judecat, nici macar cu o ploaie torentiala, pentru ca are cine sa-i judece. Faptul ca Dumnezeu nu ti-a ascultat ruga si nu a plouat torential, nu inseamna ca Dumnezeu nu ti-a ascultat rugaciunea, ci inseamna ca El, Dumnezeu e un Dumnezeu bun, atat cu cel bun care ii slujeste, cat si cu cel care-L injura. Apropo de moarte si de judecata, azi, la orele cand romanii ii asteptau acolo in piata pe cei de la AC/DC, un celebru cantaret de muzica rock Ronnie James Dio a murit de cancer undeva prin Statele Unite. Multi deja ii transmit condoleante si RIP (adica „REST IN PEACE”). Crezi ca se va odihni in pace dupa ce o viata intreaga i-a slujit Diavolului ?!? El era celebru pentru semnul „coarnelor diavolului” facut cu mana. Parea mai mult un om demonizat decat un om al lui Dumnezeu, asa-i ?!? Atunci ma intreb de ce lumea ii transmite acum dupa o viata slujita, diavolului, sa se odihneasca in pace ?!? Pentru ca asa e obiceiul, sau pentru ca ei chiar cred ca acolo in Iad s-ar putea bucura de pace ?

  Nu-i asa ca oamenii se gandesc la cele vesnice numai atunci cand sunt fata in fata cu moartea ??? Probabil insa, din pacate, unii nici atunci nu se gandesc. Dumnezeu insa e in control si le mai da o sansa sa se intoarca la El. Pentru ca e un Dumnezeu bun, iertator si indurator, El da omului posibilitatea de a alege, Dumnezeu nu te ia cu forta in Rai daca tu nu vrei, desi El, in bunatatea Lui, vrea ca toti cei ce cred in El sa fie cu El, insa ei stii ce cale au ales ?!? E o cale pe care cei INCONSTIENTI au ales-o. Chiar AC/DC are o piesa cu denumirea: „Highway to Hell”. Asta e calea pe care au ales-o…

 3. DESPRE MARTIRII TĂI

  Dumnezeu nu ne învaţă că dacă ardem în foc, să nu stingem cu apă, sau dacă îţi taie un om gâtul, să nu cauţi scăpare ! Nici un popor ortodox nu a stat să fie invadat de păgâni ! Apărarea este LEGITIMĂ chiar şi în ochii Divinităţii, atunci când nu ai de ales.

  • Să trăieşti, Bogdan ! Eu ţi-aş da dreptate ŢIE şi cred că vezi lucrurile cu luciditate şi în mod raţional ! Mi-a plăcut ce-ai spus ! Dacă un popor creştin este invadat de păgâni, ce trebuie să facă creştinii ??? Să aştepte să le fie violate soţiile sub ochii lor ?!? Să aştepte să vadă cum le sunt tăiaţi cu sabia copiii şi părinţii ??? Să aştepte să fie şi ei omorâţi fără niciun drept de apel ?!? Aici sunt perfect de acord cu tine şi nu am cum să te combat !!!

   Din păcate, creştinii din toată lumea sunt de două feluri (există două curente de gândire) : CREŞTINI MILITANŢI (care luptă şi îşi dau viaţa pentru Hristos şi pentru o idee nobilă, oameni de onoare şi cu mare demnitate) şi CREŞTINI PIOŞI (care luptă pentru Hristos, dar folosind armele postului şi rugăciunii, considerând că asta e singura modalitate de a birui duhurile răutăţii).

   Eu nu-i condamn nici pe unii, nici pe ceilalţi ! Aici este o problemă de CONŞTIINŢĂ şi nu pot să mă pronunţ pentru că nu ar fi drept şi corect din partea mea ! Aici este vorba de cugetul şi de încredinţarea fiecăruia, înaintea lui Dumnezeu ! Las pe fiecare să aleagă ! Tocmai de aceea am instalat şi acel chestionar prin care am vrut să văd şi eu ce cred vizitatorii blogului meu despre aceste aspecte ?!? Şi am cam văzut ce cred oamenii…

   Îţi mulţumesc pentru comentariul tău şi te mai aştept cu drag !

 4. Eu am vrut să devin preot, m-am înscris la Liceul Teologic Ortodox, unde mi-au cerut bani (mită) să rămân în Bucureşti. Cum să intru în Biserică atunci când ea e condusă de aceşti oameni care trebuie să te ajute să îţi găseşti harul ?

  Si ca să fiu la subiect, eu îi omoram pe indieni, fără remuşcări, deoarece conceptul de Rai si Iad este inventat… cu siguranţă nu mă aşteaptă un drac cu furcă…
  Nu s-a întors nimeni să ne spună cum e după moarte, asta presupunând că are cine să se întoarcă sau ca există ceva după…

  La final, îţi spun că nu ai reacţionat corect când ai întrebat că de ce îi spunem RIP lui DIO, el a murit, şi în afară de muzică ”satanistă” a făcut multe acte de caritate, a ajutat mulţi oameni în timpul vieţii, cred că asta e cel mai important.
  Vorba este vorbă, oricine poate să o facă (să cânte despre orice), dar la final, faptele contează, care rămân în sufletul celor ajutaţi.

 5. Da… este denaturată lumea în ziua de astăzi, ai dreptate… orice pom are şi fructe stricate…

  Tu voiai probabil din VANITATE să fii parinte doar în Bucureşti, că în altă parte nu puteai să fii popă ?!? HAI LASĂ VRĂJALA !! Părinte închipuit ce eşti ! Vrei din prima la Bucureşti, e mai greu, sunt interese e şi normal ! Mă gândesc câţi ca tine sunt preoţi ca şi popii care ţi-au cerut bani ca să stai la Bucureşti, tu eşti cu ceva scrupule faţă de alţii ca tine cu orizonturi mai largi şi buzunare mai deschise către şpagă…

  Şi despre muzica satanică GIVE ME A BREAK, DO ME A FAVOR ..COME ON !
  Da, da… şi Nabucodonosor împărţea pâine la săraci din când în când şi ştim ce băiat bun era… Şi Nero dădea pâine la plebe înainte să ardă pe cineva în Coloseum…Şi Hitler a dat petreceri pentru white trash-urile de nemţălai cu foamea în gât de la ţară care mai apoi erau paznici la lagărul de concentrare şi ştii şi tu ce iubit era fuhrerul şi apreciat pentru JUDECATA LUI cea bună…

  • Băi, Bogdane, eu, unul, sunt din Bucureşti şi era normal să fiu lăsat să fac liceul aici, dar cum nu am avut cheia la masină ca ăla din faţa mea, care nu s-a jenat de prezenţa mea acolo, am fost tratat ca ultimul jeg.
   Ce vină am că tata nu e preot, aşa cum e tatăl unui amic din Constanţa, care l-a băgat la şcoala de popi, fără să dea interviu, iar ăla nu are nici o treabă cu religia.
   Am fost cu el la câteva beţii până acum, fumează şi e curvar.
   Aşa că nu-mi dai tu, mie, lecţii despre cum sunt eu şi ce drepturi am !
   Sunt interese şi e normal ? Faci parte din ele, te-am dat în vileag ?
   Măcar Tomisthecat are bunul simţ şi recunoaşte că se întâmplă aşa ceva, pentru că îmi imaginez că el nu a participat la aşa ceva.

   Si în final cine a zis că a dat şpagă ?!? Eu am plecat de-acolo, imediat cum am auzit de şpagă ! Acum sincer, nu-mi mai pasă că n-am intrat la Liceul Teologic… Între timp, am terminat Facultatea de Geologie şi te hrănesc pe tine şi toată familia ta… Fără mine, ai fii un muritor de foame în Evul Mediu.

 6. Trebuie să-mi dau cu presupusul legat de chestia asta cu indienii… cei cinci, ce căutau ei acolo ?!? Bun, bun, Evanghelia e Evanghelie, dar de ce era ATÂT DE IMPORTANT s-o cunoască tribul ? Pentru că e „calea cea dreaptă” ?
  Ce înseamnă discuţiile astea cu „Biserica MEA e mai bună decât a ta şi dacă nu mă crezi, uite îţi arunc bombonele din avion” ?!? Astea-s nişte mizerii şi iată către ce tragedii pot duce ! Au făcut foarte bine că nu au tras pentru că NU AVEAU NICI UN DREPT !

  Nu, n-aş fi tras, pentru că NU M-AŞ FI DUS ACOLO de la bun început !
  M-a învăţat mama că e bine să respecţi pe ceilalţi şi să nu le bagi pe gât propriile idei… asta ca să nu mai spun de vorba aceea „Unde nu eşti chemat, n-ai ce căuta”…

  • Îţi mulţumesc, Diana, pentru comentariul tău şi mai ales apreciez foarte mult că eşti sinceră şi recunoşti că-ţi dai cu presupusul în această problemă a celor cinci credincioşi care şi-au dat viaţa pentru Hristos !

   Tu priveşti lucrurile din perspectiva unui om care se află în afara credinţei şi a Bisericii şi atunci e şi normal că judeci lucrurile la rece, aparent obiectiv… Dar te rog să citeşti cu atenţie pentru că am decis să-mi fac puţin timp şi să-ţi răspund (deşi sunt foarte prins şi nu prea am timp deloc).

   Ai pus întrebarea : CE CĂUTAU EI ACOLO ?!? Este o întrebare legitimă şi de bun simţ pentru care vei primi răspuns chiar acum !

   Nu ştiu DACĂ tu ai citit Biblia măcar o dată în viaţa ta, sau MĂCAR Noul Testament ! Din modul cum priveşti tu lucrurile, reiese că NU AI CITIT NICIODATĂ NOUL TESTAMENT, NICI MĂCAR O DATĂ ÎN VIAŢA TA !!! De-aici se explică şi „dat-ul cu presupusul”…

   Poate ştii (sau afli acum) că Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a dat o poruncă foarte importantă, nu numai pentru mine sau pentru tine, ci PENTRU NOI TOŢI, indiferent din ce Biserică facem parte, indiferent ce fel de creştini suntem (n-are importanţă că eu sunt evanghelic, altul e ortodox, altul e baptist, catolic, etc)
   Această poruncă se numeşte MAREA ÎNSĂRCINARE (poate că ai auzit de ea… sau poate că n-ai auzit NICIODATĂ). Deci nu este vorba de vreo apucătură de-a vreunuia dintre noi, creştinii, nu este vorba să bagi pe gât, altora, propriile tale idei, nu este vorba să te duci aiurea prin alte locuri că te plictiseşti şi nu prea ai ce face… Nu este vorba de nimic din toate astea ! Este vorba de MAREA ÎNSĂRCINARE pe care o găsim în Matei 28:18-20 şi te rog să citeşti cu atenţie mai jos:

   „Iisus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ ! Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh ! Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit ! Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului ! Amin.”
   (Matei 28:18-20)

   Dacă ai citit cu atenţie Cuvântul Domnului, sper că ai observat patru cuvinte-cheie şi anume :

   DUCEŢI-VĂ !!! FACEŢI !!! BOTEZAŢI-I !!! ÎNVĂŢAŢI-I !!!

   Dacă observi, toate aceste verbe de mai sus sunt conjugate la modul IMPERATIV !!! În concluzie, este foarte clar, negru pe alb, că ESTE VORBA DE O PORUNCĂ A LUI DUMNEZEU rostită prin glasul Domnului nostru Iisus Hristos !!! Deci nu este vorba de o chestiune facultativ – opţională ! Nu ni se spune „dacă vă mai aduceţi aminte câteodată, ocupaţi-vă şi de sufletele altor oameni” sau „când n-aveţi ce face şi vă plictisiţi, lăsaţi-vă familiile, locurile natale şi tot ce aveţi… şi plecaţi misionari în junglă ca să fiţi străpunşi cu suliţa şi omorâţi ca nişte fraieri”

   Nu ştiu dacă-ţi dai seama, Diana, dar pentru un creştin adevărat, Marea Însărcinare este O PORUNCĂ DE LA DUMNEZEU care trebuie aplicată şi împlinită cu toată dragostea şi cu toată dăruirea pentru semenii noştri, pentru oamenii care zac în întuneric şi care se bălăcesc în mocirla păcatului şi a morţii ! Asta este DATORIA SFÂNTĂ a oricărui creştin… SĂ NU FIE EGOIST ŞI SĂ NU SE GÂNDEASCĂ NUMAI LA EL ŞI LA MÂNTUIREA LUI, ci să meargă mai departe până la marginile pământului şi să împărtăşească şi altora, mesajul simplu şi curat al Sfintei Evanghelii !!! Uneori, împlinirea acestei porunci biblice, TE POATE COSTA CHIAR VIAŢA !!! Dar adu-ţi aminte, Diana, de creştinii de-acum 2000 de ani, care erau tăiaţi în două cu ferăstrăul, erau crucificaţi, erau aruncaţi în arenele romane şi sfâşiaţi de lei, etc…
   Să nu uităm şi de adevăraţii creştini ai Evului Mediu care erau arşi pe rug, erau torturaţi şi ucişi de aşa zişii creştini ai „Sfintei Inchiziţii Catolice”, etc, etc… DE CE TOŢI ACEŞTI OAMENI AU PREFERAT CA MAI BINE SĂ MOARĂ DECÂT SĂ RENUNŢE LA MAREA ÎNSĂRCINARE A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ?!? Ţi-ai pus vreodată această întrebare ??? Oare era mai bine ca toţi aceşti martiri „să-şi vadă de treaba lor” ?!? Asta era oare soluţia ???

   Păi, Diana, adu-ţi aminte de Sfinţii Apostoli ! Păi nu era mai bine ca Sfântul Apostol Ştefan să facă „ciocu mic” ca să nu mai fie omorât cu pietre ? Nu era mai bine ca Sfântul Apostol Petru să nu mai ducă Iudeilor, mesajul Sfintei Evanghelii şi să nu mai fie răstignit cu capul în jos ?!? Nu era mai bine ca Sfântul Apostol Pavel să nu mai facă de-a lungul vieţii sale, cele 4 călătorii misionare în întreg Imperiul Roman ?!? Nu era mai bine ca Pavel să-şi vadă de treaba lui ca să nu mai îndure atâta închisoare şi să nu mai fie decapitat la Roma ?!?

   Nu era mai bine ca toţi aceşti slujitori ai Bisericii şi ai lui Dumnezeu să meargă pe interesantul principiu „Unde nu eşti chemat, n-ai ce căuta” ???

   Nu era mai bine ca toţi aceşti CINCI TINERI CREDINCIOŞI să sfideze Cuvântul Sfânt şi Marea Însărcinare ?!? Nu era mai bine ca eventual să renunţe complet la credinţă şi să îmbrăţişeze filozofiile existenţialiste, nihiliste şi ateiste ale lui Voltaire, Sartre, Camus, etc ?!? Nu era mai bine să ţină mai mult la lucrurile trecătoare şi pieritoare ale acestei lumi pline de întinăciune şi păcat ???

   Te rog foarte mult să reflectezi ! Te rog să înţelegi că aceşti oameni L-au iubit mult pe Dumnezeu (indiferent dacă tu crezi sau nu în existenţa Lui, El există şi este prezent în inimile multor oameni) !
   Te rog să accepţi o realitate : toţi aceşti creştini adevăraţi ştiau foarte bine că există riscuri dar şi le-au asumat şi AU FOST GATA SĂ MOARĂ pentru proclamarea Evangheliei şi pentru lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu !

   Sper că acum ai înţeles că aceşti creştini nu au făcut nimic altceva decât să împlinească porunca lui Dumnezeu din Matei 28:18-20 Într-o zi, ne vom întâlni cu ei în Împărăţia lui Dumnezeu acolo unde nu mai sunt lacrimi şi durere !

   Bless you !

   https://tomisthecat.wordpress.com/biblia-cuvantul-sfant-al-lui-dumnezeu/

 7. Really great article ! Really !

 8. Eu cred că adevărata chemare nu te va pune niciodată în pericol. Dumnezeu ne iubeşte pe toţi în mod egal aşa că nu cred că ar dori să moară cineva, nici tu, nici celălalt. Asta cred eu că înseamnă în mod egal. Adevărata chemare vine din inimă. Nu trebuie să fim conduşi doar de minte şi trebuie să fim destul de modeşti încât să ne dăm seama că nu suntem atotştiutori încât să credem că putem interpreta corect sensurile Bibliei mereu. Eu nu cred că prietenii tăi care au stat de vorbă cu aurolacii au păţit ceva 🙂 Avem inimă, avem intuiţie şi ar fi cazul să le folosim… şi un exemplu bun de observat este diferenţa între un preot care vorbeşte cu inima, sufletul şi altul care doar recită din cărţi… avem nevoie de inimă şi avem nevoie să distingem glasul suav şi liniştit al sufletului de alte trăiri, să spunem.

  Mulţumesc !


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: