TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

RYAN ȘI CHAD – POVESTEA ADEVĂRATĂ A UNUI SACRIFICIU SUPREM

SHANNON, RYAN ȘI CHAD ARNOLD (DE LA STÂNGA LA DREAPTA)

Povestea celor doi frați Ryan și Chad Arnold nu prea se potrivește cu ceea ce vedem în jurul nostru… Priviți puțin de jur împrejurul vostru și veți avea o imagine de coșmar : oportunismul, parvenitismul, egoismul, răutatea și nepăsarea, sunt lucruri pe care le găsim la tot pasul ! Nici nu trebuie să te chinui să le găsești pentru că sunt peste tot… Cu fiecare zi care trece, poporul nostru român dovedește din ce în ce mai multă „credință ortodoxă” și „iubire pentru aproapele” ! Aproape că sunt impresionat până la lacrimi ! Vrea cineva să spună că nu e așa ?!? Ia priviți materialul video de mai jos și veți vedea cum o biată fată (studentă) călcată cu mașina de o șoferiță fără pic de suflet, chiar pe trecerea de pietoni, este lăsată să moară ca un câine și își dă sufletul în chinuri și agonie FĂRĂ CA NIMENI DINTRE TRECĂTORI SĂ MIȘTE UN DEGET !!! Ofițerul de la Poliția Rutieră, fluieră și dirijează mai departe circulația, trecătorii se uită și NU FAC ABSOLUT NIMIC iar în acest timp biata fată își trăiește ultimele clipe pe acest pământ românesc pe care a avut ghinionul să se nască… Bineînțeles că degeaba a mai sosit Ambulanța după 20 de minute și bineînțeles că degeaba au mai dus-o la spital… nu s-a mai putut face absolut nimic pentru această nefericită… Bineînțeles că acea cucoană care circula cu 70 de km pe oră pe Bulevardul Kiseleff nu va păți nimic sau va primi o simplă amendă… Nu uitați că trăim în România „țara tuturor posibilităților”…

Sper că imaginile de mai sus v-au convins (dacă mai era nevoie să mai fiți convinși)

Acum să vă spun o poveste care ne vorbește despre lucruri diametral opuse în raport cu ceea ce tocmai ați văzut mai sus. Mă refer la altruism, generozitate, bunătate, spirit de sacrificiu și compasiune. Adică niște valori pe cale de dispariție aici în România… Poate că numele RYAN ARNOLD nu vă spune nimic mai ales că nu este vorba de vreun politician sau de vreo personalitate deosebită. Dacă Ryan ar fi fost măcar fotbalist și ar fi jucat la vreun club european, poate că ar fi auzit și românii despre el. Cu toate acestea, povestea acestui brav tânăr a făcut înconjurul Americii și chiar al lumii întregi ! Și veți vedea imediat de ce…

RYAN, SHANNON ȘI COPIII ERAU O FAMILIE FERICITĂ ȘI ÎMPLINITĂ

Ryan Arnold era în floarea vârstei (34 de ani) și era un om fericit… El locuia în Watertown (Dakota de Sud), avea o soție frumoasă, avea trei copii superbi, avea o casă și avea un job bun. Ryan avea o sănătate de fier și habar n-avea ce înseamnă boala și spitalele.

RYAN ARNOLD ŞI DOI DINTRE CEI TREI COPILAŞI AI SĂI

Totul părea perfect dar cu toate acestea, Ryan avea o mare durere în suflet datorită suferinței cumplite a fratelui său mai mare, Chad, în vârstă de 38 de ani, din localitatea Castle Rock.

Chad era și el căsătorit dar suferea de o maladie hepatică foarte gravă și din această cauză nu putea să fie fericit. Cine a văzut vreodată un cirotic știe cam ce înseamnă o boală hepatică cumplită care poate pune viața în pericol. Ficatul lui Chad era într-o stare de deteriorare atât de avansată încât se impunea un transplant hepatic de urgență. Timpul se scurgea foarte repede, zilele lui Chad se apropiau de sfârșit și nu se găsea un donator care să fie compatibil.

Ryan era un tânăr foarte credincios și mergea în fiecare Duminică la Biserica Metodistă Cornerstone din Watertown unde se bucura împreună cu credincioșii în prezența lui Dumnezeu. Acolo în Biserică, Ryan a auzit de multe ori că Domnul Iisus Hristos a acceptat să fie răstignit pe o cruce și să moară acolo pentru noi, pentru păcatele noastre și în locul nostru care am fi meritat osânda veșnică. Doctrina substituției a avut un impact puternic asupra lui Ryan care și-a dat seama că SINGURA SOLUȚIE pentru salvarea vieții fratelui său era să-i doneze mai mult de jumătate (60%) din ficatul său.

În dimineața zilei de 29 iulie 2010, ora 5.30 dimineața, Ryan și Chad se aflau în sala de așteptare a Spitalului Universitar Colorado, împreună cu soțiile și cu părinții lor. Cei doi tineri așteptau să fie preluați de echipa de specialiști (anesteziști, chirurgi, etc) care trebuiau să efectueze cele două operații (de prelevare a unei părți din ficatul lui Ryan și de transplantare hepatică pentru Chad). Nimic nu anunța ce se va întâmpla și toți erau bucuroși că totul se va desfășura fără nicio problemă…

În timp ce erau pregătiți pentru începerea intervențiilor chirurgicale, Chad a făcut o scurtă mărturie :

„Când Ryan mi-a dat telefon și mi-a dat vestea că este compatibil cu mine, am trăit o experiență foarte umilitoare. Mă simțeam foarte neplăcut și în clipa aceea mi-au trecut prin minte tot felul de lucruri. Pe de o parte, gânduri de recunoștință și mulțumire la adresa lui Dumnezeu și a fratelui meu Ryan. Pe de altă parte, mă luptam cu un sentiment de profundă vinovăție pentru că în adâncul inimii mele nu vroiam să-l fac pe Ryan să sufere și să treacă printr-o asemenea experiență. Dar când Ryan a venit la mine, m-a oprit să mai gândesc așa și mi-a spus, zâmbind: „Păi, dragule, exact același lucru l-ai fi făcut şi tu pentru mine dacă era invers, nu-i așa ?!?”

Tot în timpul pregătirii preoperatorii, a făcut și Ryan o declarație impresionantă:

„Trebuie să știți că eu îl iubesc pe Chad. El este fratele meu și trebuie să trăiască. Eu sunt sănătos și cred că voi rezista și voi face față acestei intervenții chirurgicale. Mă voi face bine și vreau să-l văd pe fratele meu Chad că se va vindeca, că va fi fericit în mijlocul familiei sale și că îl vom avea în mijlocul nostru multă vreme de-acum înainte !”

Apoi cei doi frați și-au spus „la revedere” unul altuia pentru a merge fiecare spre cele două săli de operație în care erau așteptați. S-au îmbrățișat, au zâmbit și s-au despărțit fără prea multe cuvinte…

În timp ce echipa de specialiști preleva 60% din ficatul lui Ryan, Chad stătea de vorbă și își împărtășea gândurile și trăirile… El spunea :

„Lucrul pe care îl învăț din această experiență este că Dumnezeu este Acela care scrie istoria și destinul nostru ! În povestea asta nu eu sunt actorul principal ci Ryan ! El este eroul iar eu doar îmi joc rolul meu secundar. Ryan este cel mai mare erou !”

Domnul doctor IGAL KAM (cel care a prelevat 60% din ficatul lui Ryan) a spus :

„Astăzi avem aici doi frați dintre care unul este foarte grav bolnav și probabil că nu ar mai fi rezistat prea mult. Cu această afecțiune hepatică severă, Chad nu ar mai fi avut nicio șansă să ajungă în vârful listei celor care pot primi un transplant de urgență. În aceste condiții, fratele său, Ryan, a venit la noi și ne-a spus că este gata să doneze 60% din ficatul său pentru ca Chad să fie salvat ! Este vorba de o generozitate deosebită care probabil va salva într-un mod miraculos viața lui Chad !”

Deși decesele în rândul donatorilor vii sunt foarte rare, ajungând la 0,5 până la 1%, totuși procedurile chirurgicale sunt destul de riscante. Chiar dacă ficatul ambilor pacienți se reface, se regenerează și ajunge la dimensiunile normale, totuși dacă este prelevat prea mult țesut din ficatul donatorului sau dacă ceva merge prost, viața donatorului este în mare pericol.

Domnul doctorul Igam Kam a continuat :

„În Statele Unite, rămân totuși niște controverse legate de efectuarea acestor proceduri chirurgicale. Au existat câteva cazuri de deces al donatorilor, oameni care deși erau perfect sănătoși, n-au reușit să supraviețuiască. Dar noi suntem foarte atenți atunci când alegem donatorii, în așa fel încât șansele ca aceste tragedii să se întâmple să fie foarte reduse.

În următoarele zile după efectuarea operațiilor lui Ryan și Chad, cei doi se recuperau cu un anumit grad de dificultate dar rudele lor spuneau că din când în când, aveau și momente că se simțeau bine. În ziua de 30 iulie 2010, Ryan a fost transferat la secția de Reanimare – Terapie Intensivă. Din nefericire, în după amiaza zilei de 31 iulie 2010, Ryan a făcut un stop cardiorespirator, a intrat în comă, a trebuit intubat și conectat la aparatele de menținere a funcțiilor vitale. După numai două zile, pe 2 august 2010, Ryan a trecut în veșnicie, lăsând în urma lui multă durere în inimile tuturor. Vă dați seama ce impact devastator a avut această veste cumplită asupra lui Chad, dar mai ales asupra soției și celor trei copii ai lui Ryan (trei băieți în vârstă de 1 an, 4 ani și 6 ani).

La ora actuală, Chad se află la el acasă și se recuperează deși este obosit și slăbit după o asemenea operație, dar totuși se simte bine. Chad povestește despre momentul în care a aflat de moartea lui Ryan :

„Tatăl meu a venit la mine în salonul din spital în care mă aflam. S-a sprijinit de marginea patului meu și cu ochii plini de lacrimi mi-a spus : „Trebuie să-ți dau o veste foarte proastă ! Ryan nu a rezistat ! Cu toate acestea, eu și casa mea vom sluji mai departe bunului Dumnezeu !”

Ryan i-a oferit lui Chad cel mai prețios dar de pe fața pământului : VIAȚA
Dar acest dar oferit fratelui său, l-a costat pe Ryan propria viață ! Din această cauză, Chad îndreaptă atenția tuturor spre ceea ce a făcut fratele lui pentru el :

„Este povestea unui om care a fost puternic convins de CREDINȚA SA ÎN DUMNEZEU și din această cauză Ryan considera că ceea ce a făcut pentru mine este un lucru absolut normal pe care l-a făcut pentru semenul său. Ryan este un erou !”

Deși Chad are o cicatrice postoperatorie uriașă în partea dreaptă a abdomenului său, totuși cea mai cumplită cicatrice rămâne aceea din sufletul său. Cu toate acestea, Chad dorește să trăiască și el așa cum a trăit fratele lui pe acest pământ : cu credință, cu compasiune pentru ceilalți și cu smerenie.

„Ryan și-a dat viața pentru mine fără să aibă nici măcar cea mai mică ezitare ! Chiar dacă ar fi știut că va fi vorba de un sacrificiu suprem, sunt convins că el ar fi făcut oricând acest lucru pentru mine !” spune Chad.

Ryan Arnold a fost înmormântat în ziua de 9 august 2010 în localitatea Watertown din Dakota de Sud, lăsând în urma sa pe scumpa lui soție Shannon și pe cei trei copilași. Deși s-a efectuat o autopsie, totuși cauza decesului lui Ryan rămâne necunoscută.

Conducerea Spitalului Universitar Colorado a transmis o declarație de presă în care se spune :

„Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă în aceste momente spre familia lui Ryan Arnold, un soț și un tată iubitor, un bun frate, un bun fiu și un bun prieten. De asemenea, vrem să spunem tuturor că întreaga familie Arnold este compusă din suflete nobile și generoase. Trecerea în veșnicie a lui Ryan a zdrobit inimile celor din familia sa, pe ale noastre, ale angajaților Spitalului Universitar Colorado și a zguduit întreaga comunitate ! Noi toți, am pierdut o ființă cu totul deosebită ! Sfidând riscurile foarte mari, Ryan a fost gata să doneze o mare parte din ficatul său, fratelui său Chad. Vom învăța și mai mult din această cumplită experiență, în așa fel ca darul extraordinar al transplantului să fie acordat și în viitor dar în condiții de maximă siguranță atât pentru donatori, cât și pentru primitori ! Vom lupta mai departe pentru a îmbunătăți acest program de transplanturi hepatice al cărui pionierat a început cu 40 de ani în urmă ! Vă asigurăm că trecerea în veșnicie a lui Ryan nu va fi în zadar !”

Primul transplant hepatic din statul Colorado (SUA) a fost efectuat în anul 1997. De atunci și până astăzi au fost salvați de la moarte 141 de oameni care au primit un ficat compatibil de la alte persoane gata să-și dea viața pentru ei.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/sacrificiu-de-frate-si-a-donat-o-parte-din-ficat-si-a-murit-dupa-operatie.html

CLICK PE ACEST LINK-TEXT COLOR DACĂ DORIȚI SĂ-I VEDEȚI PE CEI CARE AU LUAT CUVÂNTUL ÎN MEMORIA LUI RYAN

CHAD ARNOLD ÎȘI AMINTEȘTE PRINTRE LACRIMI DE FRATELE SĂU RYAN

CLICK PE ACEST LINK-TEXT COLOR DACĂ DORIȚI SĂ VEDEȚI MESAJUL PASTORULUI STEVE FERGUSON ÎN MEMORIA LUI RYAN ARNOLD

http://www.medicii.tv/arhiva-emisiune/160-transplantul-de-organe-salvarea-unei-vieti

RYAN & CHAD ARNOLD - 7 FEBRUARIE 2008

CLICK PE ACEST LINK-TEXT COLOR DACĂ DORIȚI SĂ VEDEȚI CE SCRIA JENNIFER PENDLEY (VERIŞOARA LUI RYAN) PE BLOGUL SĂU, A DOUA ZI DUPĂ TRECEREA ÎN VEŞNICIE A LUI RYAN
(VEZI TRADUCEREA REALIZATĂ DE MINE MAI JOS)

FACĂ-SE VOIA LUI DUMNEZEU !
(traducere de pe blogul lui Jennifer Pendley, verişoara lui Ryan)

Marţi 3 August 2010

Scumpul nostru văr, Ryan Arnold, a trecut în veşnicie marţi noaptea, pentru a fi împreună cu Domnul Iisus ! Această întâmplare pare desprinsă din ireal, dar partea frumoasă a acestei grele încercări este că Ryan a salvat viaţa fratelui său Chad şi a fost răsplătit cu veşnicia petrecută în Ceruri !

Cu toate acestea, am o mare durere în suflet. Inima mea suferă pentru Shannon, soţia lui Ryan şi pentru cei trei copilaşi ai săi (trei băieţi adorabili). Viaţa lor a fost răsturnată complet ! Aceşti băieţei vor trebui să treacă prin viaţă fără tatăl lor care-i iubea atât de mult ! Shannon va trebui să se confrunte cu creşterea acestor 3 copii fără ajutorul lui Ryan ! În mintea mea există acum toate aceste gânduri şi preocupări…

Ryan a fost un minunat om al lui Dumnezeu, un minunat soţ, tată, fiu şi frate ! Întotdeauna el avea ca prioritate supremă pe Dumnezeu şi pe familia lui ! Ryan avea un zâmbet strălucitor care putea lumina totul în jurul lui ! El avea compasiune pentru toţi cei care treceau prin suferinţă. În familia Arnold există o dragoste adevărată pe care toţi o au, unii faţă de alţii. Pentru ei nu contează dacă te-ai născut în această familie sau dacă ai intrat în ea prin căsătorie ! Toţi suntem iubiţi la fel de mult şi în aceeaşi măsură ! Bunica Arnold spune că toţi suntem familia ei şi nu face niciun fel de diferenţă între noi !

Am fost foarte fericită să fiu în prezenţa familiei Arnold şi să mă bucur în mijlocul lor din mai 1996 până în septembrie 1998. Bunica Arnold este pentru mine ca şi bunica mea adevărată. Ea îşi iubeşte foarte mult familia şi are grijă de ea. Vărul meu mi-a trimis prin e-mail o fotografie făcută chiar ieri lui Ryan şi mi-a scris : “ne place atât de mult această fotografie” şi într-adevăr mi-am dat seama că aşa este. Noi am avut o reuniune în iulie 2010 şi am putut simţi unitatea, solidaritatea şi dragostea din această familie ! […] Ryan şi Chad au fost în mintea şi în inimile noastre pe tot parcursul acestei reuniuni. În timpul reuniunii, Ryan i-a dat un telefon lui Chad şi i-a spus vestea cea bună, că este compatibil şi că intervenţia chirurgicală va putea avea loc. Mi-aduc aminte că puţin mai târziu l-am întrebat pe Ryan dacă e pregătit pentru un lucru atât de dificil. El mi-a spus : “Nu e un lucru pe care mi l-am fixat dinainte dar aş face orice pentru a salva viaţa fratelui meu !” Şi chiar ai reuşit acest lucru, Ryan… Tu eşti un adevărat erou. Nimeni nu a putut prevedea această dramatică desfăşurare a evenimentelor… […]

Întreaga noastră familie este afectată de suferinţă sufletească, dar această suferinţă nu ne poate distruge pentru că noi suntem încredinţaţi că Ryan a ajuns în Ceruri şi şi-a împlinit chemarea vieţii sale, aceea de a fi în prezenţa lui Dumnezeu. Totuşi suntem îndureraţi pentru că ne este dor de Ryan şi dorim să ne revedem cât mai curând în Împărăţia lui Dumnezeu. În acelaşi timp, ne bucurăm foarte mult că Chad se simte mai bine şi abia aşteptăm să vedem care este planul lui Dumnezeu cu el.
Eu cred că Domnul vrea să facă un lucru uimitor !

Jennifer

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

Anunțuri

13 răspunsuri to “RYAN ȘI CHAD – POVESTEA ADEVĂRATĂ A UNUI SACRIFICIU SUPREM”

 1. Am fost impresionată până la lacrimi de acest om, Ryan şi mai ales de ce i-a răspuns fratelui său, Chad, care nu a fost de acord cu transplantul: “Păi, dragule, exact același lucru l-ai fi făcut şi tu pentru mine dacă era invers, nu-i așa ?!?”

  Slăvit să fie Dumnezeu pentru Darul Iubirii cu care ne-a binecuvântat pentru a urma exemplul lui Iisus şi să facem la fel cu vieţile noastre. Dumnezeu să o binecuvânteze pe soţia şi pe copiii lui Ryan, cu mângâiere şi putere pentru a merge mai departe!
  Cu toate acestea, suferinţa ei nu va mai dura foarte mult deoarece Iisus va veni foarte curând pe pământ şi ea îşi va revedea soţul! 🙂

 2. E o mare lecţie de viaţă, Domnul să le lumineze sufletele lor! Dar aş avea ceva de spus în legătură cu părerea ta despre ortodoxie. Nu cred că Domnului îi place ca noi să ne semeţim şi să ne lăudăm că religia mea e mai bună decât a ta. Asta nu ştim noi, ci EL. Să nu amestecăm lucrurile, oamenii sunt şi aşa destul de rătăciţi.
  Ai făcut un comentariu destul de urât legat de tragedia de la spitalul Giuleşti şi ai lovit Biserica Ortodoxă. Dar să ştii că nu are nimic de-a face „coada vacii cu ştampila primăriei”. Să nu dăm noi cu piatra! Iertare dacă te-am supărat!

  • Dragă Florica Calotă, eu apreciez că tu ai avut bunăvoinţă şi ai postat un comment pe blogul meu dar trebuie să-ţi spun câteva lucruri.
   Tu începi foarte frumos commentul tău (mă refer la prima ta frază). Spui că povestea lui Ryan şi Chad este o lecţie deosebită de viaţă şi chiar te gândeşti la sufletele lor ! Până aici a fost superb şi chiar mă aşteptam să continui aşa şi mai departe… Ce minunat era dacă ai fi continuat tot aşa şi nu ai fi schimbat brusc „macazul” !

   După ce ai început atât de frumos, urmează un DAR adică spui cam aşa : „DAR aş avea şi eu ceva de spus în legătură cu părerea ta despre ortodoxie”. Aici eu cred că nu a fost deloc elegant din partea ta să începi acest subiect ÎN MOD PUBLIC mai ales că este o discuţie delicată şi complicată. Ar fi fost foarte frumos să-mi scrii în mod privat şi să ridici aceste probleme dificile într-un cadru separat dar NU ACUM ŞI NU AICI pentru că PROBLEMELE RIDICATE DE TINE N-AU NICIO LEGĂTURĂ CU SACRIFICIUL ŞI MOARTEA LUI RYAN ARNOLD !!! Dacă tu doreai să respecţi memoria lui Ryan, EVITAI să deschizi aceste subiecte, care presupun o dezbatere (destul de lungă) de natură teologică/doctrinară şi puteau fi abordate între noi doi PE O CALE PRIVATĂ (îţi stau la dispoziţie cu cea mai mare plăcere şi pot să-ţi răspund la orice întrebare sau nelămurire dacă doreşti). Datoria mea este să-ţi prezint Calea Mântuirii şi niciodată nu voi pregeta să te ajut cu tot ce pot în plan duhovnicesc. Dacă totuşi vroiai să ridici aceste probleme ÎN MOD PUBLIC, puteai să postezi acest comment la articolele mele precedente (ştii tu la care articole mă refer) dar în niciun caz aici la articolul despre Ryan !!!

   Chiar dacă aspectele mai sus abordate de tine nu au nicio legătură cu Ryan şi cu articolul scris de mine, totuşi mă obligi să fac câteva precizări, urmând să discutăm (dacă vrei) în mod privat despre tot ce doreşti tu, indiferent dacă există sau nu vreo legătură cu această frumoasă mărturie de credinţă şi de sacrificiu pe care a adus-o Ryan înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lumii întregi.

   1. Am motive deosebit de întemeiate să am o părere FOARTE PROASTĂ despre ereziile şi rătăcirile din ortodoxie !!!
   Atunci când vom discuta în privat, am să-ţi prezint în detaliu toate aceste motive (probabil că nu toţi vizitatorii blogului meu ar avea răbdarea să citească tot ce va trebui să-ţi explic ţie)

   2. Eu nu am spus NICIODATĂ şi NICĂIERI pe blogul meu că eu am o credinţă (evanghelică) despre care aş susţine că ar fi cea mai bună şi cea mai grozavă de pe faţa pământului ! DIMPOTRIVĂ, eu am susţinut întotdeauna că şi în alte Biserici există CEL PUŢIN UN GRUP DE CÂTEVA PERSOANE (de ordinul zecilor, sutelor, poate miilor, etc) CARE SLUJESC DOMNULUI CU O INIMĂ CURATĂ ŞI IUBESC CU ADEVĂRAT BIBLIA – CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU Sunt convins că în Rai, vom întâlni şi ortodocşi (nu foarte mulţi, trebuie să recunoşti) dar vor fi SIGUR şi creştini ortodocşi acolo sus în Împărăţia lui Dumnezeu !

   3. Spui „să nu amestecăm lucrurile mai ales că oamenii sunt şi aşa destul de rătăciţi” ! Păi, dragă Florica, TOCMAI DE-AIA AM ÎNFIINŢAT ACEST BLOG ŞI TOCMAI DE-AIA ATAC RĂTĂCIRILE ŞI EREZIILE DIN ORTODOXIE pentru că românii sunt rătăciţi şi trăiesc într-o falsă iluzie că sunt creştini, că „s-au născut creştini” şi alte minciuni din astea de-ale diavolului care le suceşte minţile ca să nu primească cu adevărat CUVÂNTUL SFÂNT AL LUI DUMNEZEU !!! Românii trăiesc într-un întuneric spiritual greu de pătruns şi se complac în mocirla păcatului şi a morţii, sfidând LITERA, SPIRITUL ŞI PUTEREA SFINTEI EVANGHELII !!! Românii îşi ascund materialismul şi ateismul, camuflându-se sub umbrela ortodoxiei pentru că este foarte convenabil (şi la modă) să spui că eşti „creştin ortodox” decât să recunoşti sincer că eşti ATEU care trăieşti FĂRĂ Hristos şi FĂRĂ Dumnezeu în inima şi în viaţa ta ! Este foarte simplu să adopţi spiritul de turmă şi să faci exact ca „majoritatea”, după principiul „orbii conduc pe alţi orbi şi cu toţii cad în groapă !”. Românii preferă O RELIGIE MOARTĂ CARE NU SCHIMBĂ CU NIMIC INIMA ŞI VIAŢA OMULUI, o formă de evlavie lipsită de puterea Cuvântului lui Dumnezeu, o viaţă trăită într-un formalism religios absurd, inutil şi contraproductiv din punct de vedere duhovnicesc (spiritual). Românii se bat cu pumnul în piept că sunt „creştini de 2000 de ani” dar prin telenovelizare şi ciaodarwinizare (în faţa tembelizorului), prin manelizare şi ferentarizare, prin beţie, curvie, concubinaj, recăsătoriri de „n” ori, etc, SE ÎNDEPĂRTEAZĂ DIN CE ÎN CE MAI MULT DE PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE SFINTEI EVANGHELII !!!

   4. Tragedia de la maternitatea Giuleşti MI-A CONFIRMAT O DATĂ ÎN PLUS (dacă mai era cazul) CĂ SĂRBĂTORILE ORTODOXE AU UN CARACTER ANTIBIBLIC, ANTICREŞTIN, ANTIEVANGHELIC ŞI UNEORI CHIAR PĂGÂNESC, SFIDÂND BIBLIA – CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU !!!

   Dacă românii NU ar fi acceptat IDOLATRIA VENERĂRII MAMEI DOMNULUI IISUS HRISTOS şi dacă asistentele medicale nu încingeau acea paranghelie de Sfânta Maria (distracţie ortodoxă NECREŞTINĂ ŞI ANTIBIBLICĂ care sfidează în mod grav litera şi spiritul Sfintei Evanghelii), atunci SĂ FII SIGURĂ CĂ ACEI BEBELUŞI NEVINOVAŢI N-AR MAI FI ARS DE VII LA O TEMPERATURĂ DE 200 GRADE TIMP DE 20 DE MINUTE !!! Eşti de acord cu mine, Florica ?!? Apelez la inteligenţa, logica, raţiunea şi CREDINŢA TA ÎN DUMNEZEU !!! Recunoşti că dacă asistentele alea medicale ar fi fost baptiste, evanghelice, adventiste, etc (adică protestante) NU AR MAI FI FĂCUT ACEL CHEF ŞI NU AR MAI FI SĂRBĂTORIT NICIO SFÂNTĂ MARIE ??? Recunoşti că nişte asistente medicale credincioase evanghelice AR FI RĂMAS LINIŞTITE LA LOCUL LOR DE MUNCĂ, FĂCÂNDU-ŞI DATORIA CU TOATĂ DRAGOSTEA ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU ?!?

   Păi în aceste condiţii tu vrei ca eu să-i mângâi pe creştet pe creştinii ortodocşi şi să le spun : „Bravo, foarte frumos din partea voastră şi aşa să faceţi şi de-acum înainte !” ???????????????????
   Păi te mai miri că atac religia ortodoxă şi aceste practici nebiblice şi anticreştine ?!? Dragă Florica, eu mă mir de mirarea ta !!!

   5. Îţi dau o veste foarte proastă, Florica ! În cazul bebeluşilor arşi de vii în Reanimarea groazei şi în cazul asistentelor medicale care au avut grijă de ei cu multă „dragoste creştină ortodoxă”, eu pot să spun cu toată fermitatea şi cu toată convingerea că într-adevăr, coada vacii are de-a face cu ştampila Primăriei !!! Să fii convinsă de acest lucru (o să-ţi dai tu seama cândva că am dreptate…)

 3. Un gest frumos. Dar de ce trebuie să dăm exemplu negativ biserica ortodoxă??? Sunt un fel de „paria” ai societăţii? Ei nu fac fapte bune??? Soţia lui Cristi Minculescu i-a donat acestuia o bucată de ficat. Frumoasă povestea ce-am citit-o, dar nu aruncaţi cu noroi. Până la urmă tot într-un Dumnezeu credem toţi, dar depinde fiecare cum îl priveşte, cum se roagă… toţi suntem creştini…

 4. ÎNTR-ADEVĂR, O CREDINŢĂ ŞI FAPTICĂ… Credinţa poporului nostru? Doar O RELIGIE, O RELIGIE MOARTĂ, CARE NU SCHIMBĂ VIEŢI… Apostolul Andrei a creştinat El o parte a României, dar probabil NU L-A BĂGAT NIMENI ÎN SEAMĂ PRIVIND TRĂIREA CRISTICĂ… Dovada: Suntem în multe „domenii negre” pe primul loc în Europa: sinucideri, avort, alcool şi multe, multe infracţiuni!

  DUMNEZEU SĂ AJUTE LA TREZIREA ROMÂNIEI DIN MOARTEA SPIRITUALĂ ÎN CARE SE AFLĂ!

  • @ BARNA RADU ADRIAN

   Mulţumesc foarte mult pentru acest comentariu mai mult decât binevenit ! Sunt perfect de acord cu punctul dumitale de vedere şi pentru a fi pe aceeaşi lungime de undă aş spune şi eu că CEL MAI MARE PERICOL PENTRU POPORUL ROMÂN ESTE FORMALISMUL RELIGIOS INUTIL ŞI CONTRAPRODUCTIV !!! Cred că ANDRE MALRAUX avea foarte multă dreptate atunci când spunea :

   „SECOLUL 21 VA FI RELIGIOS SAU NU VA FI DELOC !”

   Vedem cu ochii noştri cum secularizarea îşi pune din ce în ce mai mult amprenta peste neamul românesc care se bate cu pumnul în piept că este „un popor creştin de 2000 de ani” dar care este DEPARTE DE HRISTOS şi trăieşte o viaţă în care NU ESTE PREZENT DUMNEZEU ! Şi acolo unde nu este Dumnezeu, nu poate fi decât faliment total, distrugere şi suferinţă ! Iar ORTODOXIA ESTE O RELIGIE MOARTĂ CARE NU SCHIMBĂ VIAŢA ROMÂNILOR ci îi ţine mai departe în ritualuri, datini, tradiţii, obiceiuri religioase care nu au nimic în comun cu litera şi spiritul Sfintei Evanghelii ! Poporul român preferă o formă de evlavie lipsită de puterea Cuvântului lui Dumnezeu, o înşelare şi o autoamăgire că prin „fapte bune” poţi fi mântuit, în timp ce în paralel, poţi continua liniştit să curveşti, să bei până nu mai poţi, să minţi, să furi, să înşeli, să drăcui, să înjuri şi să continui să trăieşti FĂRĂ Hristos şi FĂRĂ Dumnezeu, în întuneric şi păcat…

   Dragă domnule Barna Radu Adrian, nu uita că eşti întotdeauna binevenit pe blogul meu şi te mai aştept cu drag ! Fii binecuvântat !

 5. RYAN ESTE UN ADEVĂRAT EROU ! ÎNSĂ EL TRĂIEŞTE PRIN FRATELE SĂU ŞI DOREŞTE CA EL SĂ SE BUCURE DE VIAŢA NOUĂ CARE A PRIMIT-O ÎN DAR !

  Noi dorim prea multe uneori însă DUMNEZEU ne dă cu o mână şi poate să ia cu cealaltă pentru a ne încerca DRAGOSTEA FAŢĂ DE EL ! REGRET moartea lui RYAN şi plâng alături de familia lui, rugându-L pe DUMNEZEU să-l aibă în PACEA şi în ÎMPĂRĂŢIA SA ! DUMNEZEU mereu alege pe cei nobili să-i aibă în grădina Sa! Aşa că RYAN este un NOBIL EROU! Iar încercarea fratelui său CHAD şi a familiei la grea durere este voia lui DUMNEZEU!

  SĂ PĂSTRĂM MEMORIA LUI VIE ! SĂ NU MAI CĂUTĂM SĂ MURDĂRIM ORIENTĂRILE RELIGIOASE, A BISERICILOR CU GÂNDURI URÂTE ŞI VORBE DEŞARTE ! TOŢI SUNTEM O APĂ ŞI UN PĂMÂNT ! SĂ ÎNVĂŢĂM CEVA DIN ACEST SACRIFICIU, SĂ NE DĂRUIM IUBIRE ŞI MILĂ UNII FAŢĂ DE ALŢII CĂ SE VEDE CĂ AM UITAT ! ŞTIM SĂ URÂM MAI MULT, SĂ VORBIM DE DUMNEZEU, DAR SUNTEM AMARI ÎN SUFLETUL NOSTRU, NU AVEM CURAJ SĂ ÎNTOARCEM CAPUL SĂ PUTEM VEDEA PE CEL ÎN NEVOI! SUNTEM AI LUI DUMNEZEU TOŢI ÎNSĂ EL ALEGE PE CEI BUNI ŞI NOBILI PENTRU ÎMPĂRĂŢIA LUI !

 6. „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.”

  (Ioan 15:13)

  „Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi.”

  (1 Ioan 3:16)

  Am rămas fără cuvinte… impresionant !
  Domnul să se îngrijească de familia lui Ryan şi să-i binecuvânteze !

 7. Dacă îmi punea cineva această întrebare acum un an, răspunsul meu ar fi fost categoric NU. Dar de când Îl am pe DUMNEZEU în INIMA şi în VIAŢA mea, mi-aş da viaţa pentru aproapele meu ca să o primesc pe cea veşnică.

  Dumnezeu este viaţa, El o dă şi El îngăduie probleme şi situaţii în viaţa noastră pentru a-şi arăta Dragostea, Slava, Gloria, Măreţia, Mila şi Îndurarea pentru creaţia Lui.
  Şi prin această întâmplare, El şi-a arătat Dragostea şi Slava Sa !
  Lui I se cuvine toată adorarea, închinarea şi tot ce avem, prin El avem !

  • @ PENTRU LIVIU-CRISTIAN MICH

   Într-adevăr, numai un om care L-a primit cu adevărat pe Hristos în inima lui, poate să-şi dea viaţa pentru fratele (aproapele) său ! Omul fără Dumnezeu nu poate concepe acest lucru pentru că el se bazează pe raţiunea şi logica omenească şi nu dă două parale pe Cuvântul lui Dumnezeu ! Ryan ştia foarte bine că există un risc dar el mai ştia că dacă va muri, va fi primit în Împărăţia lui Dumnezeu acolo unde Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne aşteaptă cu drag !

   Dragostea, mila şi îndurarea lui Dumnezeu şi-au spus cuvântul pentru că Chad a fost salvat de la o moarte lentă şi sigură iar acum se simte din ce în ce mai bine, îşi aduce aminte de credinţa puternică pe care o avea Ryan şi doreşte să meargă pe Calea Domnului !

   Mulţumesc mult pentru acest comment şi te mai aştept, dragă Liviu, pe blogul meu unde eşti întotdeauna binevenit ! Fii binecuvântat !

 8. Da, o poveste impresionantă despre sacrificiu şi puterea dragostei între doi fraţi, dar putea fi povestea oricărui dintre noi, căci te asigur eu, că în situaţii din astea disperate, tot se găseşte cineva care să-ţi întindă o mână de ajutor, cineva care să fie alături de tine… !

  Mulţumesc mult pentru articol ! Observ că eşti un om cam pătimaş, adică pui mult suflet în ceea ce faci şi asta cred că te arde asemeni unei lumânări, dar, cu toate astea, eşti bucuros că la flacăra ta, mulţi zăresc în întuneric… !!!

  O zi bună îţi doresc şi un început de septembrie plin de reuşite şi frumos !!!

  • @ PENTRU IRINA T.

   Îţi mulţumesc mult, dragă Irina şi aşa este… mă consum enorm şi ard ca o torţă pentru ca oamenii să primească Cuvântul lui Dumnezeu în inimile lor ! Nu pot să trăiesc fără să fac acest lucru !

   Eu am o fermă convingere că nu o religie sau alta sunt soluţia pentru mântuirea noastră, ci O PERSOANĂ !!!
   Această Persoană se numeşte DOMNUL IISUS HRISTOS !!!

   Dragă Irina, nu flacăra mea este cea prin care oamenii pot zări prin întuneric ci DOMNUL IISUS HRISTOS este Lumina Lumii !!! Singura care poate topi gheaţa din inimile împietrite ale românilor este FLACĂRA DUHULUI SFÂNT ! De asemenea, BIBLIA ESTE FARUL CĂLĂUZITOR CARE POATE LUMINA SUFLETUL ŞI MINTEA OMULUI pentru ca astfel oamenii să poată ieşi din întunericul spiritual şi din păcat !

   În Psalmul 119:105 citim următoarele :

   „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea !”

   Ce bine ar fi dacă românii ar începe să pună preţ pe BIBLIE şi să renunţe la tot felul de datini, tradiţii, obiceiuri religioase care de multe ori au o tentă păgână şi nu au nimic în comun cu litera şi spiritul Sfintei Evanghelii ! Ce frumos ar fi dacă românii ar începe să iubească CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ! România ar ajunge departe şi ar păşi în sfârşit pe calea cea bună ! Dar acest lucru DEPINDE DE MINE şi îndrăznesc să spun că DEPINDE ŞI DE TINE !!!

   Îţi mulţumesc mult pentru comentariul tău şi te mai aştept cu drag pe blogul meu unde sper să găseşti lucruri utile pentru sufletul tău ! Ascultă on-line predica de mai jos (când vei avea timp, evident) şi spune-mi şi mie ce părere ai ?!? Reflectă această predică Cuvântul lui Dumnezeu sau nu ??? Este conformă cu litera şi spiritul Sfintei Evanghelii sau nu ??? Fii binecuvântată !

   https://tomisthecat.wordpress.com/legea-pacatului-%C8%99i-a-mor%C8%9Bii-legea-min%C8%9Bii-mele-%C8%99i-legea-duhului-de-via%C8%9Ba-in-hristos/

 9. Impresionant, dar sunt mulţi care şi-ar da viaţa pentru aproapele lor, indiferent din ce religie fac parte. Deasupra noastră există doar UN SINGUR DUMNEZEU !
  Eu cred că peste tot in lume sunt şi răutăţi nu numai la noi în România !!!

  Dumnezeu să aibă grijă de familia lui Ryan !!!


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: