TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ – MANIFESTĂRI ŞI ÎNVĂŢĂTURI CARE SFIDEAZĂ LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII

„CREDE ŞI NU CERCETA” POATE FI, UNEORI, CEA MAI SCURTĂ CALE SPRE PIERZANIE !

De-a lungul anilor am observat multe manifestări şi învăţături care calcă în picioare litera şi spiritul Sfintei Evanghelii ! În România există multe curente spirituale false, tot felul de secte şi de credinţe în care s-au infiltrat erezia şi păgânismul, idolatria şi filozofiile asiatice îmbrăcate într-o poleială strălucitoare care poate să-i orbească foarte uşor pe cei care nu cunosc bine Biblia – Sfânta Scriptură. Nici despre ortodoxie n-am o impresie prea bună şi cititorii blogului meu cunosc acest lucru şi probabil au observat că de multe ori obişnuiesc să trag nişte semnale de alarmă prin care încerc să-i determin pe creştinii ortodocşi să înţeleagă că O RELIGIE CARE NU TE SCHIMBĂ CU NIMIC ESTE O RELIGIE MOARTĂ !!! Bineînţeles că acest adevăr spus cu glas tare DERANJEAZĂ FOARTE RĂU mai ales într-o Românie în care am fost intoxicaţi de mici copii cu minciuni de genul „credinţa creştină se transmite din tată în fiu şi din moşi-strămoşi” sau „ne-am născut creştini” sau „cine nu e ortodox nu e român” sau „în afara Bisericii Ortodoxe nu există mântuire” şi alte asemenea aberaţii care n-au nicio legătură cu ceea ce ne învaţă Biblia. La Sfânta Judecată de Apoi nu vom fi întrebaţi dacă am fost ortodocşi, evanghelici, baptişti sau mai ştiu eu ce, ci vom fi întrebaţi dacă L-am urmat pe Domnul Iisus Hristos şi dacă am făcut voia lui Dumnezeu în timpul vieţii noastre. Restul este deşertăciune şi goană după vânt…

În ortodoxie există o gravă distorsionare a Cuvântului lui Dumnezeu. Pentru a fi ferit de erezie şi de învăţăturile greşite, nu e suficient să fii o Biserică majoritară şi să te culci cu urechea pe perna asta… Orice Biserică (inclusiv Biserica Evanghelică în care slujesc) este expusă riscului căderii în erezie şi în îndepărtare de Cuvântul Sfânt, atunci când slujitorii Bisericii nu veghează cu atenţie la RESPECTAREA BIBLIEI adică la aplicarea practică a Cuvântului Domnului în viaţa de zi cu zi.

În materialele video de mai jos veţi putea vedea cum se pot îndepărta românii de învăţătura simplă şi curată a Evangheliei. Este evident că diavolul lucrează cu discreţie şi subtilitate astfel încât oamenii să nu-şi dea seama că alunecă pe panta sfidării Cuvântului lui Dumnezeu şi că astfel sunt într-un mare pericol spiritual atât ei înşişi, cât şi cei din anturajul lor. Cei pe care-i veţi vedea, vor spune că ei sunt foarte credincioşi, că sunt pe un drum bun, că se află pe Calea care duce spre Rai… Preotul ortodox încearcă să facă uz de „harul apostolic” care i s-a dat şi recurge la „exorcizarea” persoanelor îndrăcite. Ce nu înţeleg eu este DE CE preotul decide în mod automat că persoanele respective sunt îndrăcite şi DE CE nu concepe că acele femei ar trebui văzute mai întâi de nişte specialişti în domeniu (psihologi şi medici psihiatri) care să le stabilească un diagnostic şi să le prescrie un tratament ?!? Adică orice om care are o boală psihică (de exemplu, schizofrenie) este în mod automat posedat de diavol ??? Serios ?!? De unde aţi scos-o, fraţilor, şi pe asta ?!?
Eu cred că trebuie totuşi să facem o distincţie clară între bolnavii psihic şi oamenii îndrăciţi (demonizaţi) altfel riscăm foarte mult să-i demonizăm chiar noi înşine pe semenii noştri care au vreo boală psihică…

Cum e posibil ca un preot ortodox să permită aducerea în Biserică a unui bebeluş complet nevinovat care nu ştie ce înseamnă păcatul şi necurăţia, să acuze acel sărman copilaş că „are o satană în el” şi să-l expună în acel vacarm, în acele condiţii de isterie generală, tânguiri, urlete şi zbierăte ?!? Păi cred şi eu că acel bebeluş plângea de mama focului pentru că era speriat şi îngrozit de ţipetele şi răcnetele acelor „credincioase” care se aflau chiar la doi paşi de el… Dar acel preot ce păzea acolo ?!? Ce fel de slujitor al lui Dumnezeu este acel om ??? Care era menirea lui acolo în Biserică ??? Să le permită acelor femei să urle în urechea sărmanului copilaş ? Ce vină avea acel copil ??? Nu cumva ar trebui sesizată Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului ? Sau n-ar trebui să se autosesizeze din oficiu ?!? Nu cumva mama acelui bebeluş ar trebui luată un pic la rost de autorităţi ?!? Nu cumva ar trebui să i se pună şi preotului ortodox câteva întrebări absolut normale ?!?

Pe de altă parte, veţi vedea mai jos şi alte chestii interesante…
„Biserica Universală”, secta Vidrenilor şi credinţa Bahai sunt doar câteva exemple ale îndepărtării omului de Dumnezeu şi ale aruncării Evangheliei la gunoi. Din nenorocire, există şi români care cad în aceste capcane ale diavolului, curente spirituale false care-i conduc în rătăcire, învăţături străine care sfidează Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu.

Biblia spune că adevărata credinţă este „o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare ÎN LUCRURILE CARE NU SE VĂD (Evrei 11:1) Nu este necesar să vedem neapărat „ceva” ca să credem în Dumnezeu ! Nu avem nevoie de lucruri spectaculoase ca să credem Biblia – Sfânta Scriptură – Cuvântul Domnului !
Nu trebuie să se producă vreun miracol sau vreun cutremur de gradul 9 ca să-L primim pe Iisus Hristos ca Domn şi Mântuitor personal ! E mai ferice să crezi fără să vezi decât să crezi numai după ce ai văzut cu ochii tăi (aşa i-a spus Mântuitorul lui Toma Necredinciosul). Cu toate acestea, este perfect valabilă şi viceversa : „crede şi nu cerceta” poate fi, uneori, cea mai scurtă cale spre pierzanie…

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

9 răspunsuri to “BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ – MANIFESTĂRI ŞI ÎNVĂŢĂTURI CARE SFIDEAZĂ LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII”

 1. Cred k acest reportaj speculeaza foarte mult, asa cum multe reportaje speculeaza adevaratele evenimente. Personal consider reportajul despre Mosuni ca fiind ceva inexact, privit din perspectiva unor oameni ce nu au o relatie cu Dumnezeu. Vorbesc din punct de vedere uman, n-au nici o perspectiva spirituala, care orice fel de binefacere o interpreteaza ca manipulare de masa.

  Si inca un lucru… daca nu e lucrarea lui Dumnezeu acolo, inseamna ca e lucrarea diavolului, desi n-am auzit pe nimeni sa acuze ca nu e lucrarea Domnului, ci a diavolului. Toti se feresc sa mentioneze numele celui rau.
  Lucrarile celui rau sunt din ce in ce mai subtile, asa cum si scrie ca vor fi vremurile din urma. Oricum traim vremurile din urma dupa moartea Lui. Istoria se repeta si diavolul lucreaza cu viclenie dintotdeauna si daca un lucru nu functioneaza ceas, asta nu inseamna ca nu e lucrarea Lui pentru ca oamenii gresesc, si gresesc mult.
  Eu admir ce se petrece in Mosuni, desi nu sunt deloc un fan al canoanelor si nici al darurilor.

  Si decat sa dezbat daca e lucrarea Lui sau nu, cel mai bine e sa fac ce spune Scriptura cat pot mai bine, si… rabdare, ca lucrarea fiecaruia va fi data pe fatza si foaaarte multe lucrari vor avea fân in ele care va arde. Slava Domnului ca le arde, si ca nu ne pune sa platim pentru greselile noastre.

  De curentele spiritiste si bazate pe anumite reguli ce le-a lasat Dumnezeu in univers, fara sa fie Hristos in ele, sunt intru totul de acord dar daca e Hristos, chiar daca la o prima vedere pare neinregula sau stangace, intentia conteaza foarte mult, directia spre care te indrepti, pe cine vrei sa slujesti cu toata inima ta ca greseli oricum vei face.

 2. Totuşi am înţeles că majoritatea bolilor psihice sunt provocate demonic, de aceea nici nu se pot vindeca.

  • Victor, eu nu contest că o parte a bolilor psihice sunt de origine demonică dar îmi este greu să folosesc termenul „majoritatea” aşa cum spui tu… Nu vreau să greşesc şi aş spune că doar O PARTE dintre aceste boli psihice sunt de sorginte satanică dar nu voi folosi procente şi nu voi face niciun fel de aritmetică pentru că este foarte riscant. Părerea mea este că unele boli psihice pot fi tratate de către medici specialişti în domeniu (medici care există tot datorită voinţei Domnului) şi printr-o medicaţie adecvată şi luată în mod constant (nu când îţi aduci aminte şi pe apucate) iar medicamentele există tot prin voia lui Dumnezeu care a dat înţelepciune şi pricepere unor oameni ca să le inventeze şi să le producă spre binele nostru. Nu sunt de acord cu ideea conform căreia „Apelăm numai la Domnul şi nu mai avem nevoie de doctori, de medicamente, de operaţii, de transfuzii şi de internare în clinici specializate”… Din nefericire, există şi asemenea puncte de vedere extreme, idei care reflectă o viziune foarte îngustă asupra vieţii, un fel de „fundamentalism” care nu permite absolut nimic decât rugăciunea, citirea Bibliei, mersul la Biserică, ţinerea de posturi, etc, respingând tot ceea ce este bun şi folositor pentru sănătatea oamenilor (consulturi medicale regulate, vaccinări preventive, tratamente adecvate prescrise de medici profesionişti, intervenţii chirurgicale absolut necesare, tratamente de urgenţă efectuate în Reanimare, etc).

 3. Din păcate, asta se întâmplă în mai multe biserici… nu sunt un foarte bun creştin, nu merg la Biserică dar cred în Dumnezeu şi niciodată nu am încercat să fac ceva rău, iar dacă am făcut vreodată rău, n-am făcut-o cu intenţie…
  Ăştia sunt banii… îi strică pe toţi, păcat !

  • Vlad, sunt de acord cu tine că există asemenea excese şi în alte Biserici dar te-ai întrebat vreodată DE CE ?!? Răspuns : PENTRU CĂ OAMENII NU AU CA FUNDAMENT CUVÂNTUL SFÂNT AL LUI DUMNEZEU !!!
   Bineînţeles că şi ei spun că acceptă Biblia, că şi ei sunt de acord cu ce scrie acolo, dar… asta-i tot… doar declaraţii şi afirmaţii… „discutăm discuţii” şi altceva nimic… cu alte cuvinte, fiecare face cum îl taie capul…

   Nu există creştin foarte slab, slab, bun, bunicel şi foarte bun ! ORI EŞTI CREŞTIN, ORI NU EŞTI !!! Ne convine de multe ori să concepem în mintea noastră o „clasificare” a creştinilor dar uităm ce spune Biblia :

   „Ori slujeşti lui Dumnezeu, ori slujeşti lui Mamona !”
   (Matei 6:24)

   Tu, Vlad, spui că tu crezi în Dumnezeu dar ştii că nu e suficient acest lucru ?!? Ştii că şi demonii cred în Dumnezeu ? Asta oare face din ei nişte credincioşi adevăraţi ??? Ştii că adevărata credinţă în Domnul nu se rezumă doar la un simplu „credo” ?!? Tu ştii ce înseamnă să-L urmezi cu adevărat pe Hristos (Imitatio Christi) ??? Tu ştii ce implică acest lucru ? Ştii că trebuie să plăteşti un preţ pentru asta ?!? Eşti gata să plăteşti preţul ?

   Nici măcar nu e nevoie să încercăm să facem ceva rău… pentru că RĂUL STĂ LIPIT DE NOI şi omul SE NAŞTE cu o natură rea şi păcătoasă, o fire îndreptată „în mod normal” numai spre rău ! Copilului mic de 3 sau 4 ani îi explici să nu mintă pentru că minciuna este un mare păcat… şi cu toate astea, acel copil are deja absolvită „şcoala minciunii” (chiar dacă părinţii s-au luptat să-l înveţe de mic să nu mintă). Copilul mic de 4 sau 5 ani este învăţat de părinţi să nu fure şi să nu pună mâna pe lucrul altuia… Cu toate astea, copiii ştiu deja (încă din fragedă copilărie) să fure, să ia jucăriile şi lucrurile altor copii, deci au „liceul de hoţie” deja terminat… CUM ÎŢI EXPLICI ACESTE LUCRURI ?!? Ai observat ce uşor putem face răul, aproape în mod natural şi normal ? Ai observat că nu e nevoie să faci niciun efort ca să faci răul ? Ai văzut cu câtă uşurinţă putem să facem răul ?!? În schimb, ai observat că atunci când vrei să faci un bine, asta presupune un anumit efort ? Ai văzut că dacă vrei să faci binele TREBUIE SĂ PLĂTEŞTI UN PREŢ PENTRU ASTA ?!?

   Domnul Iisus Hristos ne vorbeşte că există DOUĂ CĂI şi de asemenea, există DOUĂ PORŢI adică calea cea largă (poarta cea largă) care duce la distrugere şi pierzare şi CALEA CEA STRÂMTĂ (POARTA CEA STRÂMTĂ) care duce la mântuire ! Pe poarta cea largă, oamenii dau năvală cu milioanele (sau mai bine zis cu miliardele) iar pe POARTA CEA STRÂMTĂ nu se poate intra decât în şir indian, adică unul câte unul (este atât de strâmtă încât este imposibil să intre 2 oameni simultan).

   Domnul Iisus Hristos spune aşa :

   NEVOIŢI-VĂ SĂ INTRAŢI PE POARTA CEA STRÂMTĂ ! (Luca 13:24)

   Deci această „nevoire” presupune UN EFORT sau mai bine zis O APLICARE PRACTICĂ A CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU în viaţa ta ! Şi acest lucru înseamnă SĂ PLĂTEŞTI UN PREŢ !!!

   Mă opresc aici dar dacă doreşti să fiu alături de tine şi să te ajut să te întorci cu adevărat la Dumnezeu, nu ezita să mă contactezi şi îţi voi răspunde la toate întrebările tale, evident, în funcţie de timpul pe care îl am la dispoziţie.

   Fii binecuvântat împreună cu cei dragi ai tăi !

 4. 1. Afirmaţia “Crede şi nu cerceta” nu există în Biblie.
  2. Dimpotrivă. Dacă citiţi Biblia veţi observa că deseori Dumnezeu ne îndeamnă să cercetăm cu grijă toate lucrurile şi să nu luăm de bună orice învăţătură străină…
  3. După ce am citit Biblia de mai multe ori (Cornilescu, ortodoxă, engleză şi franceză), am constatat că toate Tainele şi principiile religiei creştin-ortodoxe sunt într-o concordanţă perfectă cu Biblia. Trebuie doar să vrei să vezi, să interpretezi corect pildele, metaforele, comparaţiile. În Biblie nici o afirmaţie nu e întâmplătoare.
  4. Trebuie să recunosc totuşi că modul cum este practicaţă şi predicată religia ortodoxă lasă de dorit în multe situaţii şi mulţi tineri şi părinţii lor (nu toţi) intră în derivă pentru că nu-L cunosc pe Dumnezeu.
  5. Când mi-am cumpărat prima Biblie (cea ortodoxă) I-am spus Lui Dumnezeu: „Doamne, dacă exişti, dă-mi un semn ca să pot crede în Tine ! „După cinci minute, a apărut un CURCUBEU peste tot oraşul ! Era 9 decembrie…

  • @ Silvia

   1. Sunt de acord că afirmaţia „crede şi nu cerceta” nu există în Biblie ci este o expresie inventată de ateişti / satanişti ca să discrediteze credinţa creştină.

   2. Ai dreptate când spui că Sfânta Scriptură (Noul Testament) ne spune să cercetăm totul şi să păstrăm DOAR CE ESTE BUN.

   3. La acest punct, aş avea şi eu un amendament (sau mai multe) dacă îmi permiţi. Zici că ai citit toate versiunile Bibliei (Ortodoxă, Cornilescu, versiunile în engleză şi franceză) dar faci O GRAVĂ AFIRMAŢIE (sper că nu e vorba de premeditare ci de neştiinţă sau inconştienţă) susţinând sus şi tare că „toate Tainele şi principiile religiei creştin-ortodoxe sunt într-o concordanţă perfectă cu Biblia”… TU VORBEŞTI SERIOS SAU GLUMEŞTI ?!? Eşti sigură că TOATE (absolut toate) principiile creştin ortodoxe sunt într-o concordanţă PERFECTĂ cu Biblia ??? TE-AI GÂNDIT MULT ?!?
   De unde le scoţi, măi Silvia ? Ia mai gândeşte-te !

   Păi, eu pot să-ţi dau acum cel puţin vreo zece exemple FOARTE CLARE prin care să-ţi demonstrez CUM este ortodoxia „într-o concordanţă perfectă” cu Biblia !
   Scapi ieftin în seara asta pentru că este ora 23.57 şi eu nu mai pot să stau… Dar nu mă face SĂ-ŢI DEMONSTREZ CU EXEMPLE CONCRETE cum ortodoxia SFIDEAZĂ BIBLIA (ca să nu zic că o calcă în picioare…) Aşa că las-o baltă cu „concordanţa perfectă” dintre doctrina ortodoxă şi învăţătura simplă şi curată a Cuvântului lui Dumnezeu !!! Ortodoxia COMPLICĂ lucrurile în loc să le simplifice şi să le facă să fie pe înţelesul omului… Ortodoxia te cufundă într-un labirint al ritualurilor, datinilor, tradiţiilor, într-o încrengătură de obiceiuri religioase şi opinii omeneşti în care se constată absenţa lui Dumnezeu. Ortodoxia zice că „a încreştinat” obiceiurile şi superstiţiile păgâne dar de fapt este EXACT INVERS adică creştinismul ortodox A FOST PĂGÂNIZAT ÎN MOD GRAV, credinţa ortodoxă fiind puternic infiltrată cu superstiţii şi învăţături păgâne din popor care N-AU NICIO LEGĂTURĂ cu litera şi spiritul Sfintei Evanghelii !!! Când o să înţelegi acest adevăr dureros, Silvia ??? Ştiu că ţi-e greu să accepţi această realitate dar cere lui Dumnezeu ÎNŢELEPCIUNE pentru a ţi se deschide ochii ca să începi să pui şi tu preţ pe lucrurile esenţiale nu pe cele de la suprafaţă. Roagă-l pe Domnul să-ţi descopere Cuvântul Său Cel sfânt !

   DEGEABA ai citit toate versiunile Bibliei dacă tu spui că doctrina ortodoxă n-are nicio problemă şi se află într-o „concordanţă perfectă” cu Biblia… Eu nu spun că nu s-au strecurat EREZII inclusiv în neoprotestantism dar nici cu ortodoxia nu mi-e ruşine…

   4. Îmi pare bine că recunoşti SINCER că mulţi creştini ortodocşi NU ÎL CUNOSC PE DUMNEZEU !!!

   Cel mai mare pericol al vremurilor noastre este FORMALISMUL RELIGIOS inutil şi contraproductiv !

   5. Mai roagă-L pe Dumnezeu încă ceva :
   „Doamne, Te rog cu toată inima mea, ajută-mă să înţeleg care este voia Ta cu privire la viaţa mea, descoperă-mi Cuvântul Tău Cel Sfânt, ajută-mă să înţeleg litera şi spiritul Sfintei Evanghelii, ajută-mă să fac diferenţa între ceea ce se spune ÎN MOD EXPLICIT în Biblie şi ceea ce se spune în mod implicit ! Te rog acest lucru în Numele Domnului Iisus Hristos ! Amin !

 5. 1. Uite un pasaj explicit: (Ioan 5:18)

  „de aceea căutau şi mai mult iudeii să-L omoare, nu numai fiindcă DEZLEGA ZIUA SABATULUI, dar şi pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său şi Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu.”

  Dacă L-aţi fi cinstit cu adevărat pe Iisus Hristos, aţi fi înţeles că a fost voia Lui Hristos ca ziua de odihnă să devină DUMINICA, Ziua Învierii Sale.

  • Silvia, de ce încurci tu borcanele şi mă faci adventist deşi eu slujesc ca diacon într-o Biserică Evanghelică în care serviciile de închinare se desfăşoară întotdeauna Duminica ?!?
   Vrei tu neapărat să mă fac adventist ???

   Nu că am ceva cu adventiştii (mai ales că am mulţi prieteni printre ei) dar în viitorul apropiat n-am de gând să-mi părăsesc Biserica ! Aşa că take it easy, dear lady !


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: