TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

PROSTITUŢIA ESTE ILEGALĂ ÎN ROMÂNIA – CAMERA DEPUTAŢILOR (LA FEL CA ŞI SENATUL) A DECIS ACEST LUCRU PENTRU BINELE POPORULUI ROMÂN

O PROSTITUATA NEGOCIAZA TARIFUL PACATULUI

Pe lângă multele aberaţii legislative cu care ne-am obişnuit în Parlamentul României (şi aici mă refer la toate legislaturile, nu numai la cea actuală), în sfârşit, s-a făcut un lucru bun pentru această ţară sărmană care se afundă din ce în ce mai mult în întuneric şi păcat…

Astăzi, marţi 21 iunie 2011 este O ZI ISTORICĂ pentru că prostituţia a fost declarată ILEGALĂ în România ! Senatul României se pronunţase deja în acest sens, încă din martie 2011 iar acum Camera Deputaţilor (forul decizional al Parlamentului) a respins proiectul de lege, privind legalizarea prostituţiei !

Cu alte cuvinte, PROSTITUŢIA A FOST ŞI RĂMÂNE ILEGALĂ ÎN ROMÂNIA !!!

Aşa cum se întâmplă întotdeauna, pentru unii, decizia din Parlament este o veste proastă iar pentru alţii este o veste foarte bună ! Părerea mea este că indiferent de ceea ce cred unii sau alţii, POPORUL ROMÂN A CÂŞTIGAT ENORM PRIN RESPINGEREA FERMĂ ŞI CLARĂ A LEGALIZĂRII PĂCATULUI ÎN ROMÂNIA !!! Păcatul a existat, există şi va exista întotdeauna pe faţa pământului… dar asta nu înseamnă că trebuie legalizat, oficializat şi instituţionalizat, sunteţi de acord cu mine ?!?

Pentru cultura generală a cititorilor blogului meu, vă prezint modul în care s-a votat astăzi în Camera Deputaţilor :

225 DEPUTAŢI au avut înţelepciunea (chiar mă mir) să voteze ÎMPOTRIVA propunerii legislative privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiate anul trecut de deputatul PDL Silviu Prigoană.

30 DEPUTAŢI au votat PENTRU legalizarea păcatului în România dar n-au avut nicio şansă pentru că Dumnezeu nu doarme şi nu se lasă batjocorit !

28 DEPUTAŢI au preferat să fie neutri adică S-AU ABŢINUT… deşi dacă i-ar chestiona cineva, sunt convins că ar spune că şi dânşii sunt creştini dar n-au avut încotro şi s-au abţinut de la vot pentru că le-a fost teamă să spună UN NU CATEGORIC, PĂCATULUI… Le-a fost treamă să nu cumva să se supere domnul Silviu Prigoană pe ei… Totuşi eu le-aş pune o întrebare :

DOMNILOR DEPUTAŢI, DE CINE TREBUIE SĂ ASCULTĂM MAI MULT ? DE OAMENI SAU DE DUMNEZEU ?!?

Dacă punem preţ pe învăţătura curată a Bibliei, atunci trebuie să votăm ÎMPOTRIVA legalizării păcatului în România ! Dacă nu dăm două parale chioare pe Sfânta Scriptură, atunci votăm PENTRU sau eventual NE ABŢINEM atunci când e vorba de legalizarea prostituţiei în România ! Nu există opţiuni prea multe : ori luptăm pentru moralitate şi sfinţenie, ori lăsăm România să se prăbuşească şi mai mult în mocirla păcatului şi a morţii spirituale… fără Hristos şi fără Dumnezeu… dar bătându-se cu pumnul în piept că este „o ţară creştină”… Tu ce alegi ?!?

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

22 răspunsuri to “PROSTITUŢIA ESTE ILEGALĂ ÎN ROMÂNIA – CAMERA DEPUTAŢILOR (LA FEL CA ŞI SENATUL) A DECIS ACEST LUCRU PENTRU BINELE POPORULUI ROMÂN”

 1. Chiar mă mir că parlamentarii din Romania au votat cum trebuie pentru binele poporului !
  Dumnezeu să-i binecuvânteze cu viaţă veşnică şi cu mântuirea sufletului !

 2. Salut, Tomis!!!

  Ca sa trecem direct la lucruri mai serioase si mai legate de subiect, spun din start ca NU sunt de acord cu practicarea prostitutiei nicaieri in lume si fac tot posibilul sa ma feresc de acest lucru… Totusi, eu RESPECT dorinta altora care poate VOR sa aiba de-a face cu asta, si nici eu, nici tu, nu avem dreptul sa-i privam de acest drept.

  Tu ai impresia ca daca ceva este declarat ilegal va fi mai putin intalnit? Crezi ca cei pe care ii durea in cot de legea de pana acuma ii va durea mai putin de acum incolo, numai pentru simplul fapt ca legea a fost reinnoita?? (pentru ca in niciun caz nu este vorba de o lege NOUA, esti de acord cu mine?)

  Eu unul cred ca prin legalizare, tara ar fi avut mult mai multe de castigat, decat de pierdut (nimic?!?) incepand de la taxe pana la o posibila supraveghere a acestei practici. Mie mi se pare ca tu cam uiti ca o tara trebuie condusa IN PRIMUL RAND din punct de vedere al bunului trai al populatiei, iar asta nu vad cum ar fi afectat in rau viata oamenilor care nu au avut si nici nu vor sa aiba de-a face cu aceasta practica…

  Ceea ce incerci tu acum sa faci este sa ne indesi pe gat valorile pe care tu le consideri crestine (la fel ca in postul legat de Constitutia Ungariei, in care sunt incalcate GRAV Drepturile Fundamentale ale Omului) doar pentru ca au venit din Biblie, aceeasi carte in care nu numai ca sclavia (dar si intoleranta, genocidul, etc, care dupa standardele de astazi sunt practici de-a dreptul ORIBILE) este permisa, dar se mai prezinta si ‘instructiuni’ in privinta acestora :

  „Dacă vei cumpăra un rob evreu, să slujească şase ani ca rob; dar în al şaptelea să iasă slobod, fără să plătească nimic ca despăgubire. Dacă a intrat singur, să iasă singur; dacă era însurat, să iasă şi nevasta sa împreună cu el. Dacă stăpânul lui i-a dat o nevastă, şi a avut fii şi fiice cu ea, nevasta şi copiii să fie ai stăpânului lui, iar el să iasă singur. Dacă robul va zice: „Eu iubesc pe stăpânul meu, pe nevasta mea şi copiii mei, şi nu vreau să ies slobod”, atunci stăpânul lui să-l ducă înaintea lui Dumnezeu, să-l apropie de uşă sau de stâlpul uşii, şi stăpânul lui să-i găurească urechea cu o sulă, şi robul să rămână pentru totdeauna în slujba lui.”

  Exodul 21:2-6

  sau :

  „Dacă un om îşi va vinde fata ca roabă, ea să nu iasă cum ies robii. Dacă nu va plăcea stăpânului ei, care o luase de nevastă, el să-i înlesnească răscumpărarea; dar nu va avea dreptul s-o vândă unor străini, dacă nu-şi va ţine cuvântul. Dacă o dă de nevastă fiului său, să se poarte cu ea după dreptul fiicelor. Dacă-i va lua o altă nevastă, nu va scădea nimic pentru cea dintâi din hrană, din îmbrăcăminte şi din dreptul ei de soţie. Dacă nu-i face aceste trei lucruri, ea va putea ieşi, fără nicio despăgubire, fără să dea bani.”

  Exodul 21:7-11

  Poate ne faci vreo surpriza si vei posta si un articol de genul „Ura!!! Sclavia aprobata in Romania!”… Daca Biblia este impotriva prostitutiei si tu accepti asta ca un adevar universal, numai datorita faptului ca asa spune Biblia, nu ar trebui ca restul lumii sa traiasca si dupa celelalte „valori” crestine descrise in celelalte parti ale Cartii Sfinte? Sau tu, un simplu muritor in fata maretiei Domnului, decizi care parti din Biblie sa le iei ca atare si care sunt „doar” metaforice?

  Biblia NU este in niciun caz un model pentru o viata (mai) buna, cu atat mai putin pentru o tara intreaga, este in cel mai bun caz un model de ASA NU pentru a trai o viata (mai) buna…

  • Cossu, tu spui că NU eşti de acord cu practicarea prostituţiei nicăieri în lume şi faci tot posibilul să te fereşti de acest lucru. Până aici sună foarte frumos… Mai departe (în răspunsul pe care i-l dai lui Paul) spui „SUNT de acord cu legalizarea prostituţiei […] Este treaba altora dacă vor să aibă de-a face cu aceste lucruri”…

   Păi, omule, NU ŢI SE PARE CĂ EŞTI INCONSISTENT ÎN CEEA CE SPUI ?!? Nu observi că există o contradicţie gravă în afirmaţiile tale ??? Nu eşti de acord cu practicarea prostituţiei dar… eşti de acord cu legalizarea ei !!! Ha, ha, ha, ce tare eşti ! Hai că mi-a plăcut ! Las-o jos, că măcăne ! 🙂 Parcă spuneai „să trecem direct la lucruri serioase şi legate de subiect”…

   N-avem voie să-i criticăm pe cei care vor SĂ LEGALIZEZE PĂCATUL ÎN ROMÂNIA ? Serios ?!? Unde scrie ??? Dar ei au voie să distrugă DIN PUNCT DE VEDERE MORAL această ţară ?
   Aici nu mai este vorba de creştinism (de mine) sau de ateism (de tine) ci aici e vorba DE NOI TOŢI, este vorba de VIITORUL COPIILOR NOŞTRI, te-ai gândit vreodată la acest aspect, meştere ?

   Sau poate că pe tine nu te va deranja ca mâine-poimâine, băieţii tăi să meargă frumuşel la casele de toleranţă sau fetele tale să fie angajate cu Carte de muncă la vreo matroană ?!? Ce zici de chestia asta ? Sau poate că n-ai copii şi în acest caz te doare drept în cot, nu-i aşa ? Think about it, man !

   „Nici eu, nici tu, nu avem dreptul să-i privăm de acest drept”

   Păi… nu-i privăm noi… îi privează LEGEA ! De ce spui că-i privăm noi ?!? De-aia Parlamentul a dat această lege ca să nu fie nevoie să ne implicăm noi… noi ne vedem de treabă… ce treabă avem noi, nu-i aşa, Cossu ?!? Poate să ajungă ţara asta în cea mai mizerabilă mocirlă, în fundul prăpastiei… ce ne interesează pe noi, nu-i aşa ? E cumva treaba noastră ???

   „Tu ai impresia că dacă ceva este declarat ilegal va fi mai puţin întâlnit?”

   Aici sunt de acord cu tine, n-am cum să te contrazic… Faptul că declari ceva ilegal nu înseamnă neapărat rezolvarea problemei (a infracţiunii, a comportamentului antisocial, a traficului de carne vie, a prostituţiei, etc). Dar asta nu înseamnă să nu le declarăm ilegale sau mai grav, SĂ LE DECLARĂM LEGALE !!! (culmea culmilor)

   „Eu unul cred că prin legalizare, ţara ar fi avut mult mai multe de câştigat, decât de pierdut (nimic?!?) începând de la taxe până la o posibilă supraveghere a acestei practici”

   ROMÂNIA N-AR AVEA NIMIC DE PIERDUT ????????????

   Da… e uşor să vezi lucrurile astfel atunci când eşti ATEU !
   Pentru tine, ca ateu, totul se reduce la LUCRURILE MATERIALE, nu-i aşa ? Nu ştiu câţi ani ai (eu am aproape 44) dar probabil că în tinereţea ta ai fost atins de virusul materialismului dialectic. Probabil că participai la toate şedinţele PCR sau UTC (e o simplă supoziţie, poate că nu am dreptate) dar altfel nu-mi explic de unde atâta MATERIALISM ŞI ATEISM acumulate în structura ta interioară ? Ai suferit vreo traumă gravă ? Ţi-a murit cineva drag şi ai început să dai vina pe Dumnezeu ? S-a întâmplat ceva grav în trecutul vieţii tale şi din cauza asta ai pus „tunurile” pe Divinitate ?!?

   CUM POŢI, OMULE, SĂ REDUCI TOTUL LA NIŞTE BANI ?!?

   Asta e tot ce-ai învăţat tu în viaţa asta ? Pentru asta trăieşti ? Pentru asta exişti ? Asta e dimensiunea definitorie a existenţei tale pe acest pământ ?!? Asta te defineşte pe tine ???

   Ţara ar fi avut mult mai multe de câştigat ????? Prioritatea absolută este BUNUL TRAI (adică s-o ducem bine dpdv material) ?????? Serios ?!? De unde le scoţi, prietene ???

   Astea sunt lucrurile ESENŢIALE pentru o naţiune ? Să aibă de câştigat financiar ? Să prospere ? Să aibă cât mai multe maşini, case, terenuri şi firme ? Şi asta înseamnă FERICIREA în opinia ta ? Păi atunci, DE CE, Cossu o groază de bogătani se sinucid ? DE CE auzim tot timpul despre oameni plini de bani şi de avuţii care sunt NEÎMPLINIŢI şi NEFERICIŢI ?!? Cum îţi explici, man ?

   Crezi că nişte case de toleranţă i-ar face mai fericiţi pe români ?

   Nu cumva legalizarea prostituţiei ar însemna una dintre cauzele majore care ar determina destrămarea familiilor, divorţuri, certuri, scandaluri, violenţe şi chiar crime ? Nu s-ar ajunge la o spulberare a ceea ce a mai rămas din reperele tradiţionale şi valorile familiei ??? Asta vrei tu, Cossu, pentru poporul român ?
   SECULARIZAREA ŞI ATEIZAREA ROMÂNIEI ???

   Prin legalizarea prostituţiei, românii nu vor avea de-a face cu această practică ? GARANTEZI TU ?!? Come on ! Forget it, man !

   „Ceea ce încerci tu acum să faci este să ne îndeşi pe gât valorile pe care tu le consideri creştine”

   Cossu, valorile sunt de un singur fel : CREŞTINE !
   Nu există „valori pe care le consider eu creştine” şi „valori pe care nu le consider creştine” ! Există doar un singur tip de valori… VALORILE CREŞTINE… restul înseamnă deşertăciune şi goană după vânt… materialism, ateism, filozofii oculte şi păgâne şi uneori chiar satanism…

   Ce-mi plac mie ateii care ne dau explicaţii din Biblie şi folosesc de-acolo tot ce le convine lor (cu detalii şi referinţe biblice exacte) pentru a ne „dovedi” ce „bun” şi „folositor” este ateismul pentru umanitate ! 🙂 Eu nu pricep DE CE ateii ăştia nu dau la teologie… cred că şi-au ratat cariera… Nu crezi ?

   „Biblia NU este în niciun caz un model pentru o viaţă (mai) bună, cu atât mai puţin pentru o ţară întreagă, este în cel mai bun caz un model de AŞA NU pentru a trăi o viaţă (mai) bună”.

   Păi… ce să facem şi noi, creştinii ? Asta e… ne descurcăm şi noi cum putem… încercăm şi noi să ne bazăm pe Sfânta Scriptură ca să putem trăi o viaţă curată şi sfântă pe acest pământ…
   E mai bine să aruncăm Biblia la coşul de gunoi şi să începem să trăim în preacurvie şi alte păcate care mai de care mai oribile ?
   Asta propui tu, Cossu, românilor ?!? Fără Biblie, viaţa va fi mai bună ???

   • Nu mi se pare nici ca gresesc, nici ca ma contrazic cand spun ca nu sunt de acord cu practicarea prostitutiei. Ceea ce voiam eu sa spun este ca eu nu voi apela niciodata la asa ceva si ca imi pare rau pentru cei care o vor face, dar asta nu inseamna ca doresc ca ea sa fie ilegala.
    In schimb, daca esti de acord cu mine cand spui ca nu va fi mai putin intalnita daca este ilegala, de ce spui mai departe ca legalizarea va duce la destramarea familiilor?

    Mai departe, cand am spus ca TARA va avea de castigat, cum ai putut sa intelegi ca am spus ca si eu voi avea de castigat? De unde ai inteles tu ca sunt materialist? (Ba chiar ma consider a fi impotriva materialismului cat se poate de mult) Aici nu mai vorbim despre tu si eu, Tomis, vorbim de o tara intreaga ca deja e pana peste cap in datorii si care ar avea MULTE de castigat (si implicit si populatia) de pe urma oricarei institutii care poate fi taxabila (cum se pare ca Biserica nu prea este). Aici nu este vorba de materialism, Tomis, este vorba de nivelul de trai al locuitorilor unei tari, nivel de trai care este, in multe cazuri, LA PAMANT…

    In continuare, eu cred cu mare tarie ca oricine este impins spre prostitutie o face cu FOARTE mari dificultati in spate si o face din cauza unor FOARTE bune motive. Tu crezi ca oricine nu are ce face, se angajeaza intr-un bordel? Asta iti imaginezi ca se va intampla?

    Da, as fi trist daca fiul meu sau fiica mea ar fi impinsi spre aceste practici, insa nu datorita faptului in sine, ci din cauza faptului ca nu am putut sa am grija de ei cum trebuie. Daca as fi avut, nu ar fi ajuns acolo si ma repet: Eu cred ca oricine ajunge acolo, nu ajunge pentru ca vrea el/ea, ci pentru ca este impins de NEVOI… La asta ma refeream cand spuneam ca nimeni nu are dreptul sa-i JUDECE pe acesti oameni (n-am spus nimic despre a le lua drepturile NOI DOI, sau NOI restul lumii, sunt perfect constient ca asta a facut-o Parlamentul)

    Da, Tomis, nici Romania, nici romanii nu ar avea nimic de pierdut, pentru ca, ma repet, cei ce nu vor sa aiba de-a face ce aceste lucruri nu vor avea, iar cei ce vor, vor avea, INDIFERENT daca este ilegal sau nu !

    De fapt, tie ti-e frica cumva ca populatia va fi „corupta” de aceste practici? (intreb numai) Daca este asa, eu unul as zice ca nu va fi mai corupta mai mult decat a fost deja si in timpul in care era ilegala, deci nimic de care sa-ti fie frica aici…

    Trecem mai departe… Valorile nu sunt decat crestine? Pe bune? Insinuezi cumva ca budistii, musulmanii, hindusii, etc, nu au valori? Vrei sa spui ca numai cei 33% din populatia planetei stiu ce sunt alea virtuti sau valori? Ca celelalte 2 TREIMI din omenire habar n-au cum sa traiasca virtuos? Vrei sa spui ca inainte de crestinism, oamenii nu aveau virtuti? Poate imi explici si mie cum au trecut oamenii asa de brusc de la o lipsa totala de valori la una plina de valori? Prin scrierea Bibliei, este? Crezi ca inainte de crestinism, oamenii se gandeau ca este bine sa fure, sa se omoare sau sa se minta unul pe altul dupa bunul plac? Crestinismul nu este nici inceputul, nici sfarsitul moralitatii. Moralitatea nu a inceput cu crestinismul, si nici nu se va termina cu acesta.

    Da, folosesc ce-mi convine mie din Biblie, n-am voie? Cum sa combat mai bine argumentele despre un anumit lucru daca nu folosind lucrul in sine? De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, daca ar fi fost o carte cu adevarat „Sfanta” sau perfect curata, un adevarat exemplu pentru toata omenirea, nu cumva n-ar fi trebuit sa pot sa citez ceva in favoarea mea? Ma repet, daca aceasta carte este scrisa (sau inspirata) de catre o fiinta „perfecta”, vesnica si atotstiutoare, nu ar trebui ca ea sa prezinte niste valori care sa fie UNIVERSAL si VESNIC valabile?

    Dupa cum vad eu lucrurile, ai 2 optiuni: sa crezi ca tot ce e scris in Biblie este bun si folositor, si sa fii de acord cu toate atrocitatile care sunt descrise acolo, sau sa nu fii de acord cu ele si sa te indoiesti de perfectiunea lui Dumnezeu… Te rog sa-mi spui daca mai exista cumva vreo a 3-a varianta, chiar as fi curios s-o aud.

    N-am sustinut niciodata ca daca voi dovedi ca Biblia este falsa, atunci voi arata ca ateismul este bun si folositor. Adevarul este ca multi crestini duc o viata buna si curata, dar asa traiesc si ateii, si sunt ferm convins ca sunt mai multi crestini (atat procentual, cat si numeric) care nu se comporta foarte „crestin” in comparatie cu ateii (contrar a ceea ce crezi tu, ca daca cineva nu crede in Biblie sau in Dumnezeu, este in mod automat un om rau).

    In concluzie, iti spun ca nu am nici o parere formata despre ateizarea Romaniei. Daca se va intampla, bine, daca nu se va intampla, iarasi bine. Nu am nici o problema cand oamenii cred intr-un zeu, insa am o mare problema cand oamenii incearca sa indese pe gat credintele lor altor oameni.

    O tara NU se conduce cu Biblia !

 3. Ai mare grija, Cossu, vei sta in fata Judecatii juste a lui Dumnezeu ! Nu este o amenintare, dar nu ai voie NICIODATA sa vorbesti impotriva Cuvantului Sfant al lui Dumnezeu… Creatorul Insusi a dat poporului Sau pamantesc (Israel) niste legi care au fost valabile atunci, dar asta nu inseamna ca acum acceptam sclavia efectiv in societatea de azi.

  Te rog, nu mai rastalmaci tu Biblia ! Este Cuvantul lui Dumnezeu…
  Dumnezeu din Cer cunoaste inima ta… daca Il respecti cu adevarat pe Dumnezeu !
  Societatea de azi a ajuns unde a ajuns datorita faptului ca oamenii intorc spatele lui Dumnezeu si nu vor sa studieze Biblia in detaliu… sa vada ce scrie acolo… Oamenii sunt gata sa Il acuze pe Dumnezeu… sa ia versete din Biblie si sa nege nu numai existenta lui Dumnezeu dar si codul moral instituit de Dumnezeu cu mii de ani in urma, ca sa isi traiasca viata dupa bunul lor plac…

  Daca scoti din context un pasaj al Sfintei Scripturi, afla ca acest lucru nu este folositor deloc pentru tine, dimpotriva, vei gasi tot mai multe pricini de a te poticni de Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu !

  Fiecare om va fi judecat pentru faptele sale ! Tu crezi acest lucru ?!? Chiar si pentru o minciuna… Numai cei care s-au pocait cu adevarat si se incred in Dumnezeu, si a caror viata este curata si un model pentru oamenii din jur vor vedea pe Dumnezeu si vor locui pentru eternitate in Slava Cereasca cu Dumnezeu !

  Dumnezeu interzice orice relatie extraconjugala in afara casatoriei ! El va judeca pe oameni pentru acest grav pacat ! Cuvintele tale arata ca esti cumva de acord cu prostitutia… dar iata ce ne spune Biblia:

  «Suflete prea curvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu» (Iacov 4,4).

  «…faptele firii pământeşti sunt cunoscute, şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea …» (Gal. 5,19).

  «Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari» (Evrei 13,4).

  ”Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:9)

 4. Da, Paul, o spun cu voce tare: SUNT de acord cu legalizarea prostitutiei, insa eu, personal, nu voi recurge niciodata la aceasta practica. Este treaba altora daca vor sa aiba de-a face cu aceste lucruri si nu cred ca este nici treaba mea, nici a ta sau a altora sa-i critice sau sa-i judece pe acesti oameni, despre care nu stim NIMIC si nu ne putem pronunta in privinta lucrurilor care i-au impins sa faca acest lucru…

  In a doilea rand, te-as ruga sa nu mai incerci sa ma sperii, nu faci decat sa-mi pui decat un zambet pe fata cand vad ca asta este singurul lucru pe care oamenii religiosi il pot spune cand se simt amenintati. Daca vrei sa porti o discutie cat de cat normala, incearca sa nu-ti mai ameninti interlocutorul. Si replica cu faptul ca Dumnezeu a dat legile alea numai pentru acea perioada sau zona nu tine… Daca Dumnezeu este intr-adevar vesnic, atunci nu ti se pare logic ca ar da niste legi care vor fi VESNIC si UNIVERSAL valabile?

  Moralitatea NU vine de la Dumnezeu sau din Biblie, altfel ai putea la fel de bine sa zici ca nu exista moralitate inainte sa fie scrisa Biblia… Moralitatea vine din simplul fapt ca nimeni nu vrea sa fie tratat incorect, prin urmare nu va trata pe nimeni altul cum el insusi nu vrea sa fie tratat, un fel de „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face” mai complex… Moralitatea vine din dorinta de a convietui cu alte persoane care gandesc cat de cat la fel, si pe masura ce societatile s-au dezvoltat, sa cuprinda cat mai multi oameni, asa s-a dezvlotat si moralitatea.

  NU DAU DOI BANI PE CARTEA VOASTRA, eu am folosit-o numai ca sa vedeti ca habar n-aveti ce vorbiti cand vorbiti despre ea. Da, stiu ca spune ca prostitutia este imorala, dar nu de-aia am ales sa nu am de-a face cu ea. Da, stiu ca condamna uciderea, minciuna, furtul etc, si sunt perfect DE ACORD cu asta. Problema este ca pe langa putinele lucruri imorale pe care le condamna, mai condamna (cu moartea chiar) anumite lucruri absolut triviale. Tie ti se pare normal ca daca fiul tau este rebel, sa fie omorat cu pietre? (Deuteronomul 21:18-21) eu as spune ca nu, si in privinta asta mi se pare ca esti mai moral ca Dumnezeu, ce zici?

  Sau poate ai vrea sa auzi despre omorarea vrajitoarelor, a homosexualilor, e necredinciosilor, a clarvazatorilor, a celor care si-au lovit tatal, a celor care si-au blestemat parintii, a celor care au comis adulter, a femeilor care nu sunt virgine in noaptea nuntii sau, poate cea mai ridicola dintre toate, a omorarii populatiei unui oras intreg daca pana si unul din acel oras venereaza alt zeu? (Deuteronomul 17:12, Exodul 22:17, Leviticul 20:13, Leviticul 20:27, Exodul 21:15, Proverbele 20:20, Leviticul 20:9, Leviticul 20:10, Leviticul 21:9, 2 Cronici 15:12-13, Deuteronomul 13:13-19). Iar asta este doar o parte infima din ceea ce este nu numai APROBAT, dar si RECOMANDAT de catre Dumnezeul vostru si Cartea „Sfanta”. Si nu numai ca este plina de astfel de versete ridicole, dar este si plina de absurditati si contradictii.

  Asa ca te rog, nu imi mai spune ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu !

  Spune-mi, de ce nu crezi in Allah? Oare nu sustin si musulmanii ca Coranul este Cartea Sfanta? De ce ai ales Biblia peste Coran? Care a fost surplusul de dovezi in favoarea crestinismului? De ce nu esti musulman? Sau hindus? sau budist? De ce nu-l slujesti pe Zeul Soare Ra? Sau pe Thor? Sau pe Odin? Sau pe Zeus? DE CE, din miile de zeitati care au existat vreodata pe pamant, tu ai decis s-o venerezi fix pe cea a Bibliei? Si de ce ai decis ca Biblia este Cartea Sfanta, cand singurele lucruri din ea care inca se pot aplica in societatea de astazi sunt „Nu omorî”, „Nu fura”, „Nu minti” si „Iubeste-ti semenii” (si putine altele, pe care nu le voi enumera aici)… Daca stau sa ma gandesc mai bine, puteai la fel de bine sa-ti alegi ca si carte sfanta „Stapanul Inelelor”, are cam aceeasi tangenţa la societatea contemporana (daca nu cumva este mai relevanta, avand in vedere ca a fost scrisa ca o oglinda a societatii) si este mult mai bine scrisa.

  Astept raspunsul, si te las cu doua dintre citatele mele favorite:

  „Citita cum trebuie, Biblia este cea mai puternica arma in favoarea ateismului care a existat vreodata” – Isaac Asimov

  „Religia este vazuta de catre oamenii de rand ca adevarata, de catre intelepti ca falsa, si de catre conducatori ca folositoare” – Seneca, filozof roman, mijlocul sec. I

 5. Salutare,
  Intru si eu pe fir.

  Din cate am citit la pct 5 se imbina pareri, convingeri si nedumeriri din doua tabere pe care nu le voi mentiona fiind evidente.
  Stiu ca omul este o fiinta rationala si sociala, si mai stiu ca se naste (genetic) cu un bagaj informational la nivel de neuron, celula, care la timpul potrivit il ajuta sa mearga, sa vorbeasca, sa se reproduca, sa manance, etc. Granitele moralitatii unei fiinte umane se contureaza atat din interior (Ex. ce ii spune cugetul), cat si din exterior (Ex. triburile, liderii, parintii, cartile, etc.).
  Sunt convins ca Dl. Cossu nu da 2 galbeni pe o carte cu continut religios/spiritual, si asa trebuie sa fie; nu este obligat sa se lase influentat de factorii externi pe care ii adopta o alta persoana. Cat despre bagajul neuronal/celular cu care se naste o alta persoana trebuie sa mentionez ca nu putem sa il discreditam cu niciun argument, chiar daca nu valoreaza 2 bani. Acum, fara sa supar pe cineva, voi afirma ca zicala „ce tie nu-ti place, altora nu face!”, se regaseste atat in mediul extern (carti, scoala, etc.) cat si in cel intern (cugetul). Este intiparita cu mult inainte de a se fi inventat scrisul aceasta informatie/cugetare (asa cum a mentionat si Cossu) in interiorul nostru, de a nu face cuiva un lucru pe care l-ai testat personal si ai vazut ca nu are un rezultat benefic. Conflictul care risca sa apara la pct 5 de pe acest blog este ca se incearca discreditarea unuia dintre factori intern vs. extern.

  Oamenii pentru a-si externaliza ceea ce le-a spus cugetul, au luat o pana si au scris acea zicala in ideea de a ramane in timp din gura in gura. Initial acea idee a luat nastere fara ajutorul neaparat al altor carti, persoane, etc. direct din depozitul de neuroni, celule, etc creat de… singurul Creator, Generator si Sustinator al vietii – Domnul Dumnezeu Atotputernic (asa se numeste in romaneste Creatorul).

  Informatia genetica a unei celule este preinstalata si am putea sa le numim legi nescrise precum atractia gravitationala. Ea exista si fara fizicieni care vor sa o puna pe hartie in niste formule amarate. Multumim lui Dumnezeu cel Atotputernic pentru aceasta binecuvantare, ca nu suntem ca necuvantatoarele care desi au ceva informatie presetata, totusi nu cugeta si deci nu exista intr-un sistem de valori morale. Omul poate fi moral, amoral sau imoral/animal. cu acelasi cuget plin de informatii interne preinstalate si/sau externe dobandite. Bagajul de valori morale/amorale/imorale ni-l updatam pe parcursul vietii de pe unde putem si noi (Antena 3, Kanal D, revista Click!, vecinii nostri bulgari, samd). Multi dinte noi nu ne descurcam singuri si avem nevoie uneori de un ghid extern pentru a discerne ce sa luam din societate si ce sa lasam sau chiar sa respingem, asa cum face Cossu cu cartea lui Moise, Pavel, Matei,etc., ghid pe care daca nu stii sa il alegi, fiind si sensibili in ce priveste cugetul, putem aluneca in zone intunecoase ale moralitatii.

  Crestinii se lauda (sau asa ar trebui) cu al treilea ghid (cugetul, Biblia) care desi este persoana, nu o poti materializa in cateva cuvinte sarace – Spiritul lui Dumnezeu (Duhul Sfant). El vine si locuieste in persoana noastra atunci cand am crezut ca Iisus Cristos este fiul lui Dumnezeu, care s-a nascut, a trait, a murit, a inviat si s-a inaltat la Cer si are puterea de a ne curata cugetul de orice lucru imoral acumulat in viata aceasta.

  Daca cineva este de acord cu legalizarea prostitutiei virtuale (filme, reviste, etc.) sau reale (relatii sexuale), ma gandesc ca factorii externi il influenteaza mai mult decat factorii interni si in consecinta nu a raspuns cugetul lui ci un impuls dictat de masa care ne inconjoara. Legat de cei care ne inconjoara, cineva a spus/cugetat: „Nu poti sa opresti pasarile sa zboare deasupra unui pom, dar poti sa nu le lasi sa isi faca cuib acolo.” Omul trebuie sa se nasca si sa traiasca liber, fara interdictii, manipulare sau opresiuni de tipul Coreii de Nord, tinand cont de societatea in care traieste.

  Cineva a mai spus: „Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”. Moral, Amoral, Imoral/Animal

  Toate cele bune

  • Moral, Amoral, Imoral / Animal 🙂 Tare de tot !

   • Da, tare, dar eu aş spune că varianta ‘Animal’ ar merge mai degrabă la ‘amoral’ (indiferent faţă de moralitate) decât la ‘imoral’ (opus moralităţii). Ce zici?

   • Cossu, după umila mea părere, calificativul „Animal” merge foarte bine atât pentru AMORAL, cât şi pentru IMORAL ! De ce să nu meargă pentru amândouă ?!? Viaţa a demonstrat cu prisosinţă acest adevăr de necontestat…
    Atât, oamenii AMORALI, cât şi cei IMORALI, se comportă ca animalele, e dovedit acest lucru…

    De fapt, marele filozof şi gânditor Petre Ţuţea a spus foarte clar :

    „Omul fără Dumnezeu devine UN ANIMAL RAŢIONAL care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri… ”

    Chiar dacă aş vrea să-l contrazic pe Ţuţea, nu aş putea… pentru că viaţa mi-a demonstrat (nu numai mie dar probabil şi ţie) că marele gânditor avea multă dreptate…

   • 2 lucruri am de obiectat:

    1: Este o eroare logica sa afirmi ca acelasi calificativ poate fi folosit pentru doua termene ce se afla oarecum in contradictie. Asta ar insemna ca sa creezi o relatie de sinonimie intre ‘amoral’ si ‘imoral’, ceea ce trebuie sa admiti ca este gresit. ‘Amoral’ inseamna INDIFERENT fata de moralitate (adica daca moralitatea dicteaza „SA NU UCIZI”, amoral inseamna ca ti-e bine si cu omorul, si fara acesta, depinzand de fapt de situatia in care te afli – exact ce fac animalele, omoara pentru a se hrani sau in auto-aparare, NICIODATA dupa bunul plac), in timp ce ‘imoral’ inseamna sa te opui moralitatii (adica daca moralitatea dicteaza „SA NU MINTI”, un om imoral ar minti, chiar daca nu-i aduce niciun beneficiu, sau unul deloc semnificativ, doar de dragul de a minti). De aceea este o eroare sa pui pe picior de egalitate amoralitatea cu imoralitatea.

    2: Cred ca este a 20-a oara cand vad acest citat, mi s-a acrit de el, sincer 😛 Sa-l luam la disecat:

    -„Omul fara Dumnezeu…” – nu inteleg, aici se refera doar la crestini si Dumnezeul Bibliei, sau la credinta intr-o zeitate, oricare ar fi ea? Daca doar la Dumnezeu din Biblie, atunci pare-mi-se ca „marele filozof” ori sugereaza ca oricine nu-i imparte credinta este un „animal” (si se pare ca tu cam esti de acord cu asta). Daca, in schimb, se refera la oricare zeitate, eu nu vad absolut niciun motiv pentru care as alege pe Iisus in defavoarea lui Thor. Tu vezi?

    -„…devine un ANIMAL RATIONAL…” – in primul rand, de unde a pornit ideea ca ‘animal’ este o insulta? SINGURUL avantaj pe care omul il are in fata animalelor este RATIUNEA (omul este inferior din orice alt punct de vedere animalelor, spre exemplu, pasarile au ochii mult mai dezvoltati, gheparzii alearga mult mai repede, cainii au un miros mult mai dezvoltat etc., si chiar daca tie nu ti se pare mare lucru, adevarul este ca ORICE vietate de pe pamantul asta are asul sau in maneca, care il detaseaza de celelalte vietuitoare si care il ajuta la propagarea speciei). Apoi vine ideea de „ANIMAL RATIONAL”, adica EXACT ce este omul: omul este animalul care are ca avantaj evolutionar creierul mult mai dezvoltat, care ii ofera discernamant. Imi pare rau sa-ti spun asta tocmai acum, dar daca ai avut vreo alta impresie despre oameni, afla ca asa este: omul este un animal (da, si rational), mai exact o primata (si asta nu o spun numai eu). Cel mai tare am ras cand l-am auzit pe „marele filozof”, spunand ca evolutionistii „indruga minciuni, nici nu merita sa-i consideri” si ca evolutia este o „ipoteza de lucru” (nu mai stiu exact cum a spus, ideea este ca a discreditat ideea evolutiei, putea la fel de bine sa incerce s-o discrediteze si pe cea a gravitatiei). Iar apoi, pune intrebarea „suprema”: „poti tu sa spui cum ai ajuns om”. R: NIMENI nu poate spune asta, nici tu, nici eu, nici „marele filozof”, nici Hawkins. Problema cu creationistii este ca ne acuza pe noi ca NU STIM cum a ajuns omul om, insa ei pretind ceva COMPLET LIPSIT DE DOVEZI (macar noi avem curtoazia sa spunem „NU STIM” decat sa presupunem ceva eronat)

    -„…care vine de nicaieri si se indreapta spre nicaieri” – Aici apeleaza la ideea ca viata are un scop, si ca cei care nu cred asta se indreapta „spre nicaieri” . Ei bine, imi pare rau sa-ti „revelez” si asta, insa viata chiar NU ARE un scop, iar faptul ca cei religiosi pretind ca de fapt are, nu este altceva decat „wishful thinking” (termenul se refera la faptul ca este un gand confortabil, un fel de „ne mintim singuri ca sa ne simtim mai bine”). SINGURUL „scop” al vietii este sa se propage, sa continue: nu exista viata dupa moarte, exista doar viata inainte de moarte, si conteaza (si merita) sa facem cat putem de mult cu viata pe care o avem (nu ma refer la bani, in caz ca asta aveai in cap, ma refer la a incerca sa impingem toata OMENIREA inainte, prin orice mijloace posibile si dupa capabilitatile fiecaruia). Omul, draga Tomis, fie ca-ti place, fie ca nu, s-a indreptat intotdeauna catre nicaieri, si intotdeauna o va face, insa nu in sensul ca nu ajunge nicaieri, ci in sensul ca nimeni nu stie incotro se indreapta omenirea (poate ne aruncam maine in aer cu bombele nucleare, poate vom ajunge sa fim un imperiu intergalactic :d ). Ideea este ca viata nu are un scop, sau daca il are, acela este SA EXISTE (se numeste instinctul de conservare, pe care toate vietuitoarele il au)

    In concluzie, Tomis, sper ca te-am convins sa nu-ti mai faci iluzii ca tu esti „OM, nu ANIMAL”. Daca vrei sa crezi, foarte bine, nu vrei, iarasi bine, insa ideea de baza este sa nu te mai crezi mai bun decat restul lumii pentru ca tu esti un „crestin adevarat, cu frica de Dumnezeu”.

    Poti fii moral, imoral, amoral/animal fie ca esti religios sau ateu.

 6. Consecintele neluciditatii si utopiei visatoare intr-o statistica socanta:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/sexul-a-devenit-spaga-favorita-a-profesorilor-935157.html

  Va place, crestinilor, situatia? R: Mie nu. Daca nu as fi crestin, as propune sa fie decapitati acesti obsedati sexual (cand iarasi voi veti sari si veti spune ca in cele 10 Porunci e interzisa pedeapsa cu moartea, etc…etc).

  Pai daca nu suntem in stare sa implementam ca in China

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/director-chinez-condamnat-la-moarte-pentru-luare-de-mita-935205.html

  pedepse drastice antifrauda atunci de ce sa nu fim realisti si sa minimizam raul daca nu il putem dezradacina?

  Ca inginer stiu ca nu exista maxim sau minim absolut, nu exista alb pur si negru absolut!

  Ideea in viata este sa MINIMIZEZI riscul si sa obtii varianta cea mai eficienta.

  De aceea, reafirm ca ilegalizarea prostitutiei e o mare tampenie care ne va costa foarte mult ca natiune (mai multe cazuri de abuzuri in trafic de persoane, sechestrari, maladii si infectii cu transmitere sexuala, HIV, SIDA, Hepatite (A, B, C, D, E , F), HPA, bolnavi psihici si sociopati proveniti din astfel de locuri, contrabanda si imbogatiti peste noapte, omoruri si santaje (ca sa tina secretul si sa nu dezvaluie Politiei ca sa-i aresteze), etc). Aici duce ilegalizarea prostitutiei. Daca statul se face ca nu vede fenomenul asta nu inseamna ca nu exista! Cum fondurile si mijloacele de combatere sunt mici atunci prostitutia va inflori prin ilegalizare iar preturile vor varia la extrem. O prostitutie legala putea impune si limite de pret, astfel se interzicea sclavia sexuala prin lege si se impuneau tarife minime care daca erau piperate descurajau prostitutia! Se puteau impune si taxe mari, organizatorilor de bordeluri si obligatia de a plati salarii mari, prostituatelor, descurajand astfel pe proprietarii de bordel (taxe mari la stat si salarii mari, angajatilor, controale periodice costisitoare la medic pt tot personalul, cheltuieli de igienizare, sterilizare si curatenie, etc) care combinate cu un plafon maxim de pret ii descurajau sa mai faca astfel de afaceri care deveneau nerentabile! Asa? Ilegalizand prostitutia dam frau liber smecherilor si „baietilor destepti” sa faca ce vor! E bine? Eu spun ca NU!

  Corect?

 7. Mi-ai luat cuvintele din gură 😀

  • Cossu, Cossu… ce-ţi mai convine argumentaţia lui Cătălin ! 🙂

   Bineînţeles că ilegalizarea prostituţiei ESTE O MARE TÂMPENIE dacă priveşti acest aspect din unghiul strict al unui ATEU !!! Dacă aş fi ateu, aş fi perfect de acord atât cu tine, cât şi cu Cătălin. „Nenorocirea” este că nu sunt ateu.

   Încearcă totuşi să te pui în locul meu şi să vezi problema prostituţiei (şi a unei eventuale legalizări) DIN PUNCT DE VEDERE AL UNUI SLUJITOR AL LUI DUMNEZEU ! Încearcă să-ţi imaginezi că eşti un diacon într-o Biserică Evanghelică… să vezi că NU VEI MAI PUTEA să adopţi argumente „logice şi raţionale” în favoarea legalizării prostituţiei…

   CREDINŢA ÎN DUMNEZEU ESTE MAI PRESUS DECÂT RAŢIUNEA ŞI LOGICA OMENEASCĂ !!! Ştiu că ceea ce-ţi spun eu acum te zgârie pe creier şi bineînţeles că nu vei fi de acord cu mine dar asta e… de-aia tu eşti ateu şi de-aia eu sunt creştin…

   • Am trăit să o aud şi pe-asta: „Credinţa mai presus decât raţiunea şi logica”.
    Ai dreptate, mă cam zgârie pe creier, însă de mult nu am mai râs aşa tare !

    By the way, punctul meu de vedere nu este al unui ateu, ci al unui om care nu gândeşte cu o carte (ştii la ce mă refer), ci cu capul.

 8. Tomis the Cat – se vede că eşti total străin de Piramida lui Maslow – la nevoile de bază ce constituie temelia acestei piramide, acolo intră, pe lângă hrană, desigur apa, un adăpost, îmbrăcăminte, nevoia de odihnă şi… nevoia de relaţii sexuale.

  Statul român se dovedeşte, încă o dată, incapabil. Hai să vedem problema şi altfel: statul şi Biserica nu s-au sesizat la scandalul cu cei 50 miliardeeeeeee de euro şpagă în portul Constanţa, în 20 de ani. Cand a murit bătrâna aia călcată pe trecerea de pietoni nu am auzit Biserica şi statul să sară vehement în sus.
  Na, când vine vorba de bordeluri şi de parada homosexualilor, vin vitejii mai ceva ca la plăcinte – de ce – pentru că acestea două sunt cauzele pentru care România nu progresează.

  „În ghetouri cu bulangiiii, foc la bordeluri, să scăpăm ţara de flagel!”

  Religios privind problema: să ştii că oamenii sunt capabili şi de sentimente superioare, dar noi avem şi un trup. Care nu se hrăneşte cu filozofie, ci cu hrană, apă sau chiar bere… şi, cum tot ce e în noi e organic, trebuie să dăm şi corpului ce e al corpului. Într-un mod isteţ şi simplu.

  • @ WoShiGaga (eşti rudă cu lady Gaga ?!?)

   Să fii convins că am studiat despre Piramida nevoilor fundamentale (Piramida lui Maslow) cu foarte mulţi ani în urmă…

   Nu a contestat NIMENI (nici măcar eu) că omul are INCLUSIV nevoi fiziologice printre care se enumeră şi relaţiile intime. Sunt căsătorit de 20 de ani cu o fată excepţională care mi-a dăruit toată dragostea ei şi de-aia am doi băieţi dintre care unul are 19 ani…

   Nu e nicio crimă şi nicio nenorocire să ai relaţii sexuale DACĂ ELE AU LOC ŞI SE DESFĂŞOARĂ ÎN CADRUL CURAT ŞI SFÂNT ÎNGĂDUIT DE DUMNEZEU (adică în cadrul CĂSĂTORIEI). Nu te pune nimeni să cazi în păcatul masturbaţiei sau să violezi sau să schimbi femeile ca pe nişte ciorapi… N-AI DECÂT SĂ TE ÎNSORI ŞI TU CU O FATĂ EXCELENTĂ, CARE SĂ TE RESPECTE, SĂ TE IUBEASCĂ ŞI SĂ ŢI SE DĂRUIASCĂ CU TOATĂ DRAGOSTEA EI !!! Nu te împiedică nimeni, măi Gaga, să faci acest lucru !

   N-ai auzit nicio reacţie a Bisericii cand a murit bătrâna aia călcată pe trecerea de pietoni ? N-a sărit nimeni în sus ? La care Biserică te referi ? Cumva la Biserica Ortodoxă ?!?

   Păi… te rog să nu mai generalizezi aiurea.
   Ia pune mâna şi dă un click pe linkul de mai jos şi vei vedea că în calitatea mea de diacon al unei Biserici Evanghelice, AM AVUT UN PIC DE OMENIE ŞI DE BUN SIMŢ ÎN MINE şi măcar am pomenit despre tragedia uciderii unei tinere studente pe trecerea de pietoni aici în Bucureşti pe Bulevardul Kiseleff :

   https://tomisthecat.wordpress.com/2010/08/23/ryan-%C8%99i-chad-povestea-adevarata-a-unui-sacrificiu-suprem/

   Aşa că uite că eu m-am autosesizat şi am fost foarte deranjat şi marcat de moartea acelei copile nevinovate care avea viaţa înainte…
   Aşa că nu mă mai băga pe mine în aceeaşi oală cu Biserica ta Ortodoxă şi cu popii tăi !

   „Na, când vine vorba de bordeluri şi de parada homosexualilor, vin vitejii mai ceva ca la plăcinte – de ce – pentru că acestea două sunt cauzele pentru care România nu progresează!”

   Vrei să spui că prostituatele şi homosexualii vor ajuta România să progreseze ?!? SERIOS ? Ai băut cumva gaz ??? Să progreseze spre ce ?
   În ce anume ar consta acest „progres” dacă nu te superi ?!? Come on ! De unde le scoţi ?!? Get lost, man ! Forget it !

   “În ghetouri cu bulangiiii, foc la bordeluri, să scăpăm ţara de flagel!”

   Cuvintele de mai sus sunt într-adevăr „pline de duh” dar nu-mi aparţin ci sunt creaţia ta !

   Să scăpăm ţara ?!? DA, sunt de acord !
   Să scăpăm România de materialism şi secularizare ! Principalele probleme ale României sunt FORMALISMUL RELIGIOS CONTRAPRODUCTIV şi ATEISMUL INUTIL ŞI PĂGUBOS !!!
   Atunci când aceste două probleme vor fi rezolvate, nu vom mai avea nici prostituţie, nici homosexualism, nici curvie, nici beţie, nici droguri, etc… Până atunci… suportăm consecinţele dezastruoase ale ATEISMULUI iar România se cufundă din ce în ce mai mult în mocirla păcatului şi a morţii spirituale… Manelizarea, mitocanizarea şi ferentarizarea României sunt procese în curs de derulare… Dacă nu ne întoarcem cu toţii la Domnul, UNDE VA AJUNGE ROMÂNIA ?!? UNDE VOM AJUNGE CU TOŢII ???

   Religios privind problema: să ştii că omul are un trup dar OMUL ARE ŞI UN SUFLET !!!
   Iar sufletul nu se hrăneşte nici cu bere, nici cu vodcă şi nici cu relaţii sexuale întreţinute la voia întâmplării, unde vrei, când vrei şi cu cine vrei… Nu-ţi hrăneşti sufletul, prostituându-te, ba dimpotrivă, ÎŢI DISTRUGI SUFLETUL ŞI VIAŢA !!!

   CINE ŢI-A BĂGAT ŢIE ÎN CAP CĂ TOT CE E ÎN NOI E ORGANIC ?!? De unde ai mai scos-o şi pe asta ??? SUFLETUL ESTE ORGANIC ? Te-ai gîndit mult ?!?

   Sufletul omului are nevoie de HRANĂ DUHOVNICEASCĂ (ai auzit vreodată de aşa ceva ? ştii cu ce se mănâncă ?!?)

   Setea sufletului omenesc nu poate fi rezolvată cu mâncare, cu băutură şi cu sex ! Omul NU ESTE UN ANIMAL (aşa cum crezi tu) ci este O FIINŢĂ SUPERIOARĂ CREATĂ DE DUMNEZEU PENTRU A TRĂI LA UN ANUMIT NIVEL !!! Când vom pricepe odată pentru totdeauna acest adevăr ?!?

   Trebuie să dăm corpului ce e al corpului ?

   Şi asta înseamnă cumva să trăim şi să ne comportăm CA ANIMALELE ?!? Ţi se pare normal ca oamenii să se împreuneze oricând şi cu oricine ? Păi aşa fac animalele !!! Chiar nu crezi că trebuie să existe O DEOSEBIRE între om şi animal ??? Think about it, man !

   Mai întâi trebuie să-i dăm lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu şi după aceea n-avem decât să dăm corpului ce-i al corpului dar AVÂND O ANUMITĂ RĂSPUNDERE ÎNAINTEA DIVINITĂŢII ! Domnul ne-a făcut OAMENI, nu animale, maestre WoShiGaga ! Lasă-l pe Darwin în pace…

   Întoarce-te la Dumnezeu PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU şi nu se va mai putea face NIMIC pentru sufletul tău ! Cum poţi atinge acest obiectiv ? Într-un mod isteţ şi simplu : PRIN CREDINŢĂ !!!

 9. Omul este creat/conceput parte biologică, la fel de adevărat cum este şi parte sentimentală/emoţională şi la fel de bine cum este şi parte spirituală.
  Dacă suntem morţi biologic, încetăm să existăm fizic şi suntem depozitaţi la 2 m sub pământ. Dacă suntem morţi emoţional, încetăm să existăm psihic şi suntem depozitaţi în sanatorii. Dacă suntem morţi spiritual, încetăm să existăm metafizic şi ajungem să creăm un conflict din interzicerea sau permiterea prostituţiei în România. Numai un om mort din punct de vedere spiritual poate avea dubii cu privire la îngăduirea unui astfel de „loc de muncă”, hobby, pasiune, activitate.

  Poate că fizic şi emoţional (firesc) hormonii ne dictează că trebuie să existe un asemenea loc în care să mergi şi să te deconectezi, dar spiritual nu există o astfel de mentalitate şi/sau opţiune.

  Pentru a avea aceleaşi convingeri, e nevoie de o naştere spirituală, nu numai biologică şi psihică. Atunci nu s-ar mai propune astfel de nimicnicii în Parlament şi nu ne-am mai contra la punctul 5.
  De fapt nici nu ar fi existat pct 5.

  Fizic + Psihic + Spiritual este formula ideală! Toate cele bune !

  • Cătălin, îţi mulţumesc pentru comentariul tău mai mult decât binevenit ! Sunt întru totul de acord cu tine şi te mai aştept cu drag pe blogul meu !
   Fii binecuvântat împreună cu cei dragi ai tăi ! 🙂

  • Cătălin, mi-am adus aminte de expresia aia tare de tot care mi-a plăcut mult atunci când ai folosit-o într-un comentariu. Sună cam așa :

   „Moral, Amoral, Imoral / Animal”

   🙂

 10. Nu mai instigaţi la discriminare datorită credinţei sau opiniei unuia !

  Cum eu nu te oblig să crezi în Dumnezeu, nu mă obliga tu pe mine să fac ce vrei tu ! Sunteţi ipocriţi şi iresponsabili !

  Dacă vreţi controlul bolilor venerice, combaterea traficului de fiinţe umane, dispariţia proxeneţilor violenţi, a drogurilor şi a torturii fizice şi psihice a unor femei… atunci lăsaţi-le să facă munca comunitară, adică, împlinirea unor necesităţi fiziologice, sexuale.

  Ce interesează pe altul cu cine mă culc eu ?
  Majoritatea sunteţi ipocriţi !


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: