TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

MESAJUL LUI WALTER CĂTRE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ – CE FACEŢI PENTRU TINERETUL ROMÂNIEI ?!?

Doua linii from Ovidiu Gramesc on Vimeo

În ziua de 7 mai 2010 un respectabil domn numit „Walter” (bineînţeles că e vorba de un pseudonim) mi-a trimis un comment la articolul meu „TARE DE TOT ! ROMÂNIA SE AFLĂ PE LOCUL 2 ÎN EUROPA !” Zilele trecute am redescoperit acest comment şi am decis să-l public acum, dându-mi seama că acest om are foarte multă dreptate în ceea ce spune ! Vă rog să citiţi şi voi comentariul domnului Walter iar apoi să-mi scrieţi opiniile voastre legate de starea de degradare morală şi spirituală în care se află românii care se pretind a fi „creştini de 2000 de ani”, eventual aştept răspunsurile voastre legate de întrebarea „cum poate fi convins românul să se întoarcă cu adevărat la Dumnezeu ?”

MESAJUL LUI WALTER CĂTRE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ (DESPRE STAREA ACTUALĂ A TINERETULUI DIN ROMÂNIA)

Situaţia tinerilor din România se include în tragedia mondială a vremurilor pe care le trăim şi în care a trăi cum te îndeamnă poftele animalice este o virtute care nu le dă nici un fel de durere de cap, responsabililor cu educaţia noastră creştină…
În plus, a susţine că un astfel de popor este “creştin de 2000 de ani” este O MINCIUNĂ SFRUNTATĂ pentru care vor da socoteală TOŢI CEI CARE O SUSŢIN, mai ales cei ce se erijează în “depozitarii Harului Divin”, care nu strigă de pe acoperişuri că a fi COOL, SUPER, OM DE LUME echivalează cu păcatul şi cu moartea veşnică !

E supărător să vezi ce preocupări ale acestor rebeli, fac rating-ul televiziunilor, cât de “la modă” este să ai “prieten” sau “prietenă”, să-i schimbi ca pe nişte pantofi, să faci nunţi în biserică pentru a 2-a sau a 3-a oară, când Dumnezeu numeşte asta UN PĂCAT GRAV şi totuşi un preot să îţi dea binecuvântarea ???????

Tomis the Cat, tu vorbeşti de vinovăţia bărbaţilor dar cred că femeile sunt MAI VINOVATE pentrucă ele deţin cheile decenţei, ale virtuţii dar asta e departe de realitate !!!

Silicoane, manele, vodcă, concubinaje de probă, distracţii super, can-can, VIP-uri, euroi, fiţe, sex protejat, Vama Veche, naşpa, bani fără muncă, mizerie sub deodorant şi multe-multe altele sunt consecinţa propagandei despre “creştinismul nostru de 2000 de ani ” !!! Bine că mai avem strămoşi, moaşte, apă sfinţită la cozi degenerate în bătăi şi înjurături, “slujitori” ai neamului, încurcaţi în cele lumeşti prin colţuri de lăcaş “sfânt” că altfel nu ştiu ce ne făceam !

CHIAR NU AVEŢI NIMIC DE SPUS, STIMAŢI PĂSTORI AI TURMEI ??? CE AR SPUNE SFÂNTUL APOSTOL ANDREI DACĂ V-AR SURPRINDE CĂ “BINECUVÂNTAŢI” CU TELEVIZIUNEA DE FAŢĂ CEA DE-A PATRA CĂSĂTORIE A BUNILOR CREŞTINI DE 2000 DE ANI ????????

DOAMNE, AI MILĂ DE NOI !!! DOAMNE, ÎNDURĂ-TE DE ROMÂNIA !!!

https://tomisthecat.wordpress.com/tare-de-tot-romania-se-afla-pe-locul-2-in-europa/comment-page-1/#comment-990

TINERI REBELI CARE ÎŞI FAC DE CAP

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

22 răspunsuri to “MESAJUL LUI WALTER CĂTRE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ – CE FACEŢI PENTRU TINERETUL ROMÂNIEI ?!?”

 1. Iar te iei de ortodoxi ? Prietene… ramai la credinta ta… nu mai critica…
  In orice padure exista si uscaturi… Acum ar trebuii sa zici si de preotii catolici ca sunt o gramada pedofili… ca nu stiu ce secta sau religie cere „zeciuiala” ca altii nush ce mai fac. Peste tot in lumea asta va exista si binele si raul… Nu uita ca fara rau nu poate exista binele.
  Solutia sta in noi… Noi suntem cei care facem alegerile.

  Poll-ul pe care l-ai pus este incorect. Adauga si o posibilitate de a vota in favoarea lor sau mai bine zis a celor care chiar ajuta si sunt in slujba lui Dumnezeu.

  Ti-am mai spus si repet. Crezi in Dumnezeu… Ok ma bucur pt tine chiar daca tu sustii sus si tare ca religia ta este mai buna decat a mea… Nu ma deranjeaza. Cred in Dumnezeu si punct. Numai ca vad atata inversunare… si observ ca esti total pornit impotriva celor care nu sunt ca tine. Nu sunt habotnic dar cred in Dumnezeu si din cate stiu… „Nu judeca ca sa nu fii judecat”. Fa ceva in sensul asta daca vrei sa indrepti raul asta pe care-l vezi pretutindeni. Eu am incercat si incerc in continuare sa ajut cand vad lucruri care nu ar trebuii facute sau cuvinte care nu ar trebuii spuse dar discutia nu este despre mine.
  Cand vezi un copil care se drogheaza care bea care este rau… ajuta-l sa inteleaga ca face un lucru rau… nu-l critica.
  Si inchei cu acelasi cuvant pe care nu l-ai inteles nici pana acum… si anume:

  Pacat…

  • Dragă Bogdan, tu eşti mare specialist în IT (cel puţin aşa te lauzi cu foarte multă mândrie şi înfumurare) iar eu nu contest deloc acest lucru. Bravo ţie, eşti un băiat deştept ! Probabil că asta ai vrut să auzi, nu-i aşa ?!?
   Îţi place să fii lăudat şi ridicat în slăvi ? Ţi-am îndeplinit dorinţa !

   Dacă în domeniul IT eşti cel mai tare, trebuie totuşi să recunoşti că în domeniul gramaticii limbii române AI GRAVE DEFICIENŢE şi se cunoaşte că ai chiulit o grămadă de la ore… Altă explicaţie nu am… Poate că ai tu vreuna…

   Îţi dau doar câteva mostre ca să vezi şi tu cu ochii tăi :

   Pluralul pentru „ortodox” nu este cel inventat de tine („ortodoxi”) ci ORTODOCŞI !!!

   Condiţionalul pentru verbul „a trebui” se scrie cu un singur „i” nu cu doi de „i” aşa cum îţi place ţie…

   Forma corectă este AR TREBUI, nu „ar trebuii” cum îţi convine ţie… (ai reuşit această performanţă de trei ori în comentariul tău, deci nu e vorba de o simplă eroare omenească de redactare ci este vorba de O CRASĂ NECUNOAŞTERE A LIMBII ROMÂNE !!!)

   Pentru că sunt un băiat drăguţ (chiar dacă tu m-ai acuzat de răutate în multe dintre comentariile tale) îţi redau cu exactitate pasajele respective :

   „Acum ar trebuii sa zici”
   „lucruri care nu ar trebuii facute”
   „cuvinte care nu ar trebuii spuse”

   Am îmbunătăţit sondajul de opinie (poll-ul) şi am adăugat răspunsul „DA ! PREOŢII ORTODOCŞI ÎŞI ÎNDEPLINESC CHEMAREA ŞI MENIREA LOR FAŢĂ DE POPORUL ROMÂN”. Chiar dacă tu m-ai jignit în multe comentarii şi AI ÎNCĂLCAT GRAV REGULAMENTUL DE PE ACEST BLOG, totuşi am ţinut cont de sugestia ta pentru că vreau să fiu corect.

   Te rog să citeşti CU ATENŢIE Regulamentul care trebuie respectat OBLIGATORIU pe acest blog dacă mai doreşti să postezi comentarii aici. Dacă nu-ţi convine acest Regulament, nu-i nicio supărare… poţi să schimbi „canalul” şi să intri pe alte bloguri sau site-uri unde e permis să ataci persoana webmasterului sau persoana care a scris articolul.

   Miră-te foarte tare că încă mai vorbesc cu tine şi mă port frumos pentru că alţii n-au beneficiat de atâta bunăvoinţă şi răbdare din partea mea. Asta nu înseamnă să profiţi la nesfârşit şi să continui în acelaşi stil caracteristic. Îţi dau un avertisment CLAR (nu va mai exista o „data viitoare”): dacă nu te referi CU STRICTEŢE la tema articolului, dacă nu comentezi ARTICOLUL ÎN SINE şi dacă îţi mai permiţi o singură dată să ataci AUTORUL ARTICOLULUI, îţi promit că îţi voi bloca IP-ul şi nu vei mai putea posta niciodată comentarii pe acest blog.

   Nu mă mai lua cu „prietene” (la mişto) mai ales că nu dai deloc dovadă că-mi eşti prieten, eşti subiectiv în aprecieri, nu vezi NIMIC BUN în tot ceea ce fac şi în tot ceea ce scriu, ai tendinţa de a te comporta urât deşi eu nu te-am atacat NICIODATĂ în mod direct ci am atacat nişte idei sau o anumită tematică… Te identifici excesiv de tare cu „creştinii ortodocşi” deşi miroşi a ateu de la o poştă şi te dai singur de gol prin cuvintele tale :

   „Solutia stă în noi…”

   NU ! Soluţia nu este la tine şi nici la mine… SOLUŢIA ESTE IISUS HRISTOS !!! Dar nu un Hristos îngenuncheat din cauza idolatriei închinării la icoana lui „Ştefan cel mare şi sfânt” (aşa cum fac ortodocşii) şi nici prin venerarea statuii sfântului Anton (cum fac catolicii). Eu vorbesc de un DOMN IISUS HRISTOS aşezat la locul de cinste pe care Îl merită, adică în poziţia de SINGUR MIJLOCITOR între mine, omul păcătos pierdut şi Dumnezeu cel de trei ori sfânt.

   Mântuitorul spune FOARTE CLAR :
   „Eu sunt Calea” sau „Eu sunt Uşa”… Cu alte cuvinte, Domnul Iisus Hristos EXCLUDE alte posibilităţi (alţi „mijlocitori”) prin care putem ajunge la Dumnezeu pentru a obţine mântuirea sufletului !

   Nu există mai multe căi spre Dumnezeu !
   Nu există mai multe „uşi” sau „ferestre” de acces spre Dumnezeu Tatăl Ceresc ! Există însă invenţii şi erezii strecurate din belşug în creştinism (mai ales în cel ortodox dar chiar şi în unele curente neoprotestante !)

   În altă ordine de idei, NU AM SUSŢINUT NICIODATĂ CĂ RELIGIA MEA ESTE MAI BUNĂ DECÂT A TA !!!
   De unde ai mai scos-o şi pe asta ?!?
   Te rog să-mi dai citatul exact ca să-mi demonstrezi că eu am spus aşa ceva ! Cine dă dovadă de răutate, eu sau tu ??? Think about it, man !

   Dimpotrivă, am o fermă convingere că în Rai ne vom întâlni şi cu creştini ortodocşi (nu cu foarte mulţi, ce-i drept) pentru că există şi oameni care sunt SINCERI în credinţa lor ortodoxă şi dovedesc de-a lungul vieţii lor că au o inimă curată şi un cuget ales înaintea lui Dumnezeu. Nu mai contează că fac nişte greşeli în închinare, nu mai contează anumite erori teologice doctrinare, ci înaintea Domnului este esenţială ATITUDINEA INIMII acestor oameni.

   Crezi în Dumnezeu şi punct ? Serios ?!? La asta se rezumă viaţa ta de credinţă ??? Nu cumva credinţa înseamnă TRĂIRE, ÎMPLINIRE ŞI MĂRTURISIRE ?

   Ce fel de punct de reper moral eşti tu, ce fel de exemplu de creştin eşti tu, dacă pufăi ţigară după ţigară şi produci atâta suferinţă celor din jurul tău ???
   Cum demonstrezi tu că trupul tău este TEMPLUL DUHULUI SFÂNT când tu îţi batjocoreşti şi îţi distrugi trupul în fiecare zi ?
   Când vei avea copii, vei pufăi acel fum în nasul lor ?!? Aşa vei fi tu un model pentru ei ???
   Nu cumva copiii tăi vor ajunge şi ei nişte fumători înrăiţi din cauza ta ? La ce-ţi foloseşte ţie această ortodoxie atât de grozavă dacă religia ta nu te eliberează de robia fumatului ???

   În religia evanghelică ESTE FOARTE GRAV SĂ FII BEŢIV (nu e cazul tău) sau SĂ FUMEZI (e cazul tău) şi dacă pastorii Bisericii află că un credincios fumează, se iau măsuri disciplinare ASPRE împotriva lui, mergând până la excluderea sa ca membru al Bisericii respective !!!

   Mai ştii cât a suferit mama ta din cauza ta şi cât i-ai mâncat sufletul şi nervii (îţi aminteşti când venea la tine şi se auzea în tot blocul cum ţipa la tine şi cum o exasperai prin NEASCULTAREA ŞI LIPSA TA DE RESPECT ?!?)

   Ai uitat cum te comportai, Bogdan, iar acum intri pe blogul meu să-mi zici că sunt plin de răutate, să mă jigneşti, să-mi trimiţi comentarii care încalcă grav Regulamentul, etc…
   Tu eşti lupul moralist şi vii aici pe blogul meu să mă înveţi să mă comport…. Foarte frumos, n-am ce zice… Felicitări !

   P.S. În „comentariul” tău, n-ai scris NICI MĂCAR O LITERĂ despre domnul Walter sau despre punctul dumnealui de vedere… Dacă ai fi făcut acest lucru (cum era frumos şi normal) nu aş mai fi pus ghilimele la „comentariul” tău…

   Păcat…

 2. Ai vrut un citat din ceea ce ai spus… citeste mai jos :

  „Te referi la copiii de religie ortodoxă cumva ? Pentru că în cazul creştinilor evanghelici, copiilor li se explică că N-AU CE CĂUTA la Internet Cafe, nici la vecini, nici la cinematograf, nici în baruri, nici în alte locuri “deosebite”… Uite, îţi dau un exemplu ca să mă înţelegi. Băiatul meu va împlini 20 de ani în decembrie (cu ajutorul şi cu voia lui Dumnezeu). El nu a crescut pe stradă, nu a găsit plăcere şi bucurie cu “băieţii de cartier”, nici printre vecini, nici în discoteci, nici în baruri, nici în Internet Cafe. El are câţiva prieteni foarte buni (vreo 4), copii credincioşi şi cu mult bun simţ, cu care se simte bine, merg împreună peste tot, se vizitează şi îşi petrec timpul într-un mod foarte plăcut dar NU PE STRADĂ şi NU ÎN BARURI SAU ÎN ALTE LOCURI (aşa cum cresc şi “se dezvoltă” mulţi adolescenţi sau tineri).”

  Si ai mai facut referirea „Cum fac tinerii ortodocsi”…

  UNU: Mi se pare o aberatie ceea ce spui/spune Dl Walter si mai ales filmuletul care este la inceputul articolului.

  DOI: Gramatical, daca nu ma insel am scris corect… ca am gresit ortodoxi… si am pus un i in plus Ma`Bad… greseli (fata de altii care nici macar cratima nu au stiut sa o puna unde trebuie este o diferenta…) poate din cauza ca nu am stiut, poate din cauza ca eram obosit sau poate din cauza ca eram oripilat de ceea ce citeam si incercam sa-ti dau un raspuns cat mai repede ca apoi sa ma intorc la munca pe care o fac…

  Imi dai citate din Biblie (cred, pt ca nu retin citatele) dar te-am intrebat o data si o fac din nou… Smerenie… Evlavie… Bunatate… Intelegere… Compasiune… cauta in DEX si spune-mi ce scrie la definitiile cuvintelor enumerate mai sus.

  Da, sunt ironic… sunt ironic pt ca tratezi exact ceea ce te coafeaza… nu ceea ce se discuta…

  In rai ne vom intalnii cu sufletele bune care au trait pe pamant, nu cu „ortodocsi”, catolici… etc… TOT TIMPUL FACI REFERIRE LA RELIGIE dar uiti ca toti suntem oameni.

  Cele 10 Porunci: (religia ORTODOXA) :

  1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
  2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
  3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
  4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
  5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
  6. Sa nu ucizi.
  7. Sa nu fii desfranat.
  8. Sa nu furi.
  9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
  10.Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

  Fumatul… Este un viciu pe care-l pastrez.

  Faptul ca faci referire la parintii mei, in special la mama mea, ma deranjeaza, mai ales ca nu cunosti situatia. Asa cum nici eu nu fac referire la familia ta. Vorbesti de lipsa de respect dar din pacate daca ai vedea respectul in fata ochilor nu l-ai recunoaste.

  Crede-ma, nu trebuie sa fii ingaduitor si rabdator cu mine si sti si de ce. Iti face placere sa bravezi pe acest subiect numai ca in postarile tale nimeni nu te atentioneaza ca ceea ce faci nu este frumos, critici o religie pe care nu o imbratisezi, critici niste oameni pt ca au acea religie. Ma deranjeaza ca faci referire si insinuezi fapte care nu s-au intamplat (referire la persoana mea si a celor care au aceasi religie ca mine).

  Iti repet. Noi putem schimba ceva nu altcineva. Puterea vine de la Dumnezeu numai ca noi facem alegerea.

  Am sa scriu (nu atac) despre autor, ceea ce scrie autorul, despre ce va posta autorul citatului sau al subiectului daca se interpreteaza gresit (voit sau nu)… etc.

  Ce aduna oamenii intr-un loc cand vine vorba de religie este biserica, Dumnezeu si credinta in El. Ceea ce spui tu ca cel care are un viciu trebuie aspru pedepsit este o prostie. Daca am gresit incearca sa ma convingi ca fac ceva gresit, ajuta-ma sa scap de acel viciu dar nu ma critica si mai ales nu abera sau insinua ca fac anumite lucruri. Documenteaza-te si apoi vorbeste.

  Si ca sa inchei totusi pt ca este ora 3 dimineata iar maine la 8 merg din nou la munca, iti spun cateva lucruri :

  – iti place sa critici dar nu accepti in ruptul capului sa fi criticat
  – suferi de un complex de superioritate, esti ironic si iti face placere sa dai peste bot celor care nu sunt din tagma ta.
  – TINE MINTE: Mai intai suntem oameni si apoi ortodocsi, catolici, evanghelisti, albi, negrii… etc.

  Cateva lucruri despre care spui ca sunt interzise din punctul tau de vedere:
  – cinematograful nu este un pacat ci o modalitate de destindere
  – internet cafe-ul nu este un rau ci o modalitate a persoanelor care nu dispun de un calculator sau de o conexiune la internet de a vorbii cu alte persoane cunoscute sau necunoscute (ex: cunosterea oamenilor care impart aceasi religie, aceleasi hobby-uri).
  – a avea o prietena/prieten/ grup de prieteni si de a iesi in oras la un suc sau o plimbare. NU este nimic rau in asta.
  – Traim in era vitezei si a compatibilitatii. Nu poti interzice unui baiat sau unei fete de a incerca sa testeze acea compatibilitate (i se mai spune si chimie). Personal nu as putea traii langa o persoana care nu ma atrage fizic sau nu ma completeaza.
  – Cand doua persoane nu se mai iubesc, nu mai pot continua o viata in doi iar pt binele amandorura se produce divortul. Asta este viata. Ceea ce spui si condamni atat tu cat si „respectabilul” Dl. Walter este o greseala.

  Din ceea ce inteleg toti cei care nu imbratiseaza ideologia si religia ta sunt pacatosi, oameni rai… Ei uite ca eu nu sunt ca tine si nici nu am sa pot sa fiu.
  Uite ca mi-am adus aminte ca spuneai ca i-am mancat sufletul mamei mele… „Prietene”… In loc sa trag cu urechea la ce fac vecinii mai bine mergeam la o plimbare sau la cinematograf. Dar uite acum inteleg care sunt pasiunile si viciile tale. Trasul cu urechea, urechiatul, spalatul rufelor in public, complexul de superioritate. Vrei sa fi bun in ceea ce faci ? Poti dar nu calcand peste altii. Sunt obosit si nu mai vreau sa iti dau batai de cap sa verifici litera cu litera ceea ce am scris. Sunt constient ca am facut greseli pt ca nu stau ore sa verific tot ceea ce scriu. Daca am gresit pe undeva imi cer scuze si data viitoare promit ca nu mai fac. 🙂

  In legatura cu amenintarile tale ca imi banezi IP-ul… baneaza ce vrei tu. Daca vreau sa postez pe Blogul tau o sa o fac one way or another…

  Doua lucruri mai am de spus:

  1: Daca religia ar avea miros te-as crede cand spui ca „mirosi a ateu de la o posta”
  2: Nu ma iau de tot ceea ce spui ci doar de faptul ca generalizezi cam toate cazurile pe care le dezbati si ceea ce incerci sa insinuezi tendentios, speculativ si manipulativ vizavi de persoana mea.

  Iti urez „succesuri” la cautarea in DEX… Poate poate am facut ceva greseli gramaticale ca sa poti din nou sa ma critici.

 3. Viitorul adevăratei religii este unul singur : reformarea tuturor religiilor într-una singură care să cuprindă toate învăţăturile Domnului Iisus Hristos:

  1- Botezul la o vârstă conştientă
  2- Cunoaşterea Bibliei înainte de Botez fără a ignora versetele care nu convin unui cult sau altul ( Crezul de la Niceea)
  3- O singură zi de odihnă – Duminica
  4- Spovedania să fie făcută preotului
  5- Fără zecime ci doar cu daruri în funcţie de veniturile fiecăruia
  6- Fără restricţii la unele produse alimentare
  7- Credinţă în rai şi iad pentru că sufletul e nemuritor
  8- Credinţă în învierea morţilor la a doua venire a Lui Iisus
  9- Predicarea să aibă cel mai mare spaţiu în cadrul slujbei
  10- Instalarea de scaune sau bănci în orice biserică
  11- Semnul Crucii să fie făcut de toţi creştinii şi să fie pe toate bisericile şi Bibliile
  12- Acceptarea imnurilor creştine şi a instrumentelor muzicale în orice biserică
  13- Atragerea tineretului spre religie asa cum reuşesc adventiştii
  14- Acceptarea divorţului dacă nu mai există dragoste
  15- Înţelegerea faptului că icoanele nu înseamnă închinare la idoli
  16-Preoţii să aibă dreptul să se căsătorească atunci când cred ei de cuviinţă.
  17-Evitarea idolatrizării Lui Dumnezeu printr-o singură slujbă pe săptămână
  18-Evitarea idolatrizării preotului/ pastorului prin rotaţia lor săptămânală.
  19-Ajutorarea semenilor prin bani şi muncă reciprocă
  20-Interzicerea petrecerilor la serviciu.
  21-Înţelegerea faptului că cinstirea sfinţilor nu înseamnă interpunerea lor între credincios şi Iisus Hristos .
  21-Haine contemporane pentru preoţi- costum şi cravată
  22-……….. las lista deschisă dacă am uitat ceva

  Citiţi Biblia şi veţi găsi argumente Biblice pentru toate punctele ce ţin de religie. Aş putea şi eu să vă răspund la întrebări dar din păcate timpul meu nu este nelimitat.

  Cine se înhamă la această religie numită după părerea mea ortodoxă reformată ?

  • Silvia, ţi-a ieşit un porumbel din gură ! Ai spus şi tu nişte lucruri corecte printre altele incorecte teologic…

   De exemplu, ai fost de acord că BOTEZUL TREBUIE FĂCUT LA O VÂRSTĂ CÂND OMUL ESTE CONŞTIENT şi poate lua o decizie fermă pentru sine însuşi, pentru veşnicia şi mântuirea sa.

   Sunt perfect de acord cu Crezul de la Niceea dar nu sunt de acord cu Crezul care a apărut ulterior (Crezul de la Constantinopole) când s-au strecurat învăţături străine de Cuvântul Sfânt al Domnului.

   Cunoaşterea Bibliei înainte de botez este foarte necesară pentru că NUMAI AŞA poate fi iluminat orice om, citind Sfânta Scriptură şi înţelegând mesajul simplu şi curat al Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos.

   Sunt de acord ca ziua de închinare să fie Duminica dar nu mă deranjează dacă este Sâmbăta… Pe mine mă interesează un singur lucru : ca O ZI DIN SĂPTĂMÂNĂ să fie considerată zi de odihnă şi să fie pusă deoparte pentru Dumnezeu ! Că această zi este vineri, sâmbătă, duminică sau mai ştiu eu când, nu are relevanţă şi nu determină mântuirea sufletului omenesc. Nu vei fi mai mântuită dacă te închini sâmbăta sau dacă mergi la Biserică duminica.
   Domnul vrea INIMA TA ! Domnul vrea să-ţi aduci trupul ca o jertfă vie, plăcută, curată, duhovnicească înaintea Sa.
   Şi această dedicare nu trebuie să fie doar sâmbăta sau duminica sau într-o anumită zi ci ÎN FIECARE CLIPĂ A VIEŢII TALE !!! Pe mine mă interesează esenţa Evangheliei, substanţa (miezul) acesteia şi nu coaja !

   Din nefericire, lumea se concentrează cu precădere asupra lucrurilor de suprafaţă iar substratul este neglijat sau chiar ignorat cu desăvârşire…

   Spovedania trebuie făcută Preotului (Domnul Iisus Hristos – Marele nostru Preot, Păstorul şi Episcopul sufletelor noastre) şi nu preotului X sau Y care şi dumnealor sunt oameni plini de greşeli şi păcate, fiinţe supuse slăbiciunii şi căderii, incapabili să joace rol de mijlocitori (intermediari) între noi, oamenii păcătoşi şi Divinitate… Şi preoţii au o grămadă de păcate iar tu spui să mă duc să mă spovedesc la preoţi ?!? Aşa ne învaţă Noul Testament ??? Unde ai văzut tu aşa ceva ? Tu chiar vrei să sfidezi litera şi spiritul Sfintei Evanghelii ?!?

   Sunt de acord că zeciuiala nu trebuie să fie obligatorie ci fiecare să dea daruri după puterile fiecăruia. Asta nu înseamnă că am ceva împotriva Bisericilor unde se percepe a zecea parte din veniturile credincioşilor.
   Îţi spun din experienţă că în Bisericile în care se dă zeciuială, există MULT MAI MULŢI BANI DISPONIBILI pentru diversele investiţii care trebuie efectuate în Biserică, reparaţii, aparatură electronică profesională, etc.
   În schimb, în Bisericile unde nu este aprobată zeciuiala, există veşnic PROBLEME FINANCIARE GRAVE iar pastorii se plâng că nu au banii necesari realizării diferitelor proiecte şi investiţii ! Asta e realitatea ! Nimic nu se poate face fără bani… trebuie să recunoaştem acest lucru chiar dacă „banul este ochiul diavolului”…

   Cu privire la produsele alimentare, nu susţin ca Biserica să interzică anumite alimente pentru că acest aspect n-are nicio legătură cu credinţa în Dumnezeu sau cu mântuirea… Voi fi mai aproape de Domnul dacă nu mănânc porc sau mai ştiu eu ce aliment ?!? Nici pomeneală de aşa ceva… Asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu SCHIMBAREA STILULUI DE VIAŢĂ adică să renunţăm la prăjeli, grăsimi animale, produse de patiserie şi cofetărie, sucuri nenaturale pline de chimicale, etc… Sunt perfect de acord cu cei care au devenit lactovegetarieni pentru că ei sunt DE 1000 DE ORI mai sănătoşi ca noi şi trăiesc până la 90 de ani (sau chiar mai mult) fără cancere, infarct miocardic, accident vascular cerebral, etc… Cum îţi explici ?!?

   Sunt perfect de acord cu tine că trebuie să credem în existenţa Raiului şi a Iadului pentru că sufletul nostru e nemuritor şi trebuie să începem să ne pregătim încă de pe acum pentru veşnicie…

   Sunt perfect de acord că va exista o înviere a morţilor şi o a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos pentru că AŞA SPUNE BIBLIA – nu spunem noi…

   Este excelentă ideea ta ca predicarea să ocupe cea mai mare pondere în cadrul unei slujbe pentru că oamenii au nevoie să audă şi să înţeleagă Cuvântul lui Dumnezeu – hrana pentru sufletele noastre !

   Mă opresc deocamdată aici pentru că nu mai am timp.
   Dacă eşti cuminte şi dacă te porţi frumos (nu cum ai făcut la comentariul pe care a trebuit să ţi-l şterg) îţi promit că voi analiza şi restul ideilor şi propunerilor tale.

   Doamne, ajută-mă să fac voia ta, nu voia lui Silvia, nici voia mea, nici voia preoţilor şi nici voia pastorilor !

   P.S. Până una, alta, te invit să vezi un film documentar foarte bun care exprimă învăţătura Bibliei şi respectă atât litera, cât şi spiritul Sfintei Evanghelii !
   Îţi doresc o vizionare plăcută !

 4. Completare pt. punctul 6 (alimentele): cuvântul de ordine este cumpătarea nu interzicerea dar este de la sine înţeles că beţia este exclusă în orice împrejurare. În plus nu trebuie să se bea deloc la serviciu sau la volan. Cine e prins beat la volan să nu mai aibă voie să conducă niciodată. La fel şi evitarea obezităţii dacă nu are cauze medicale.

  22- Se recomandă să fie un singur post de 40 de zile înainte de Paşte unic pentru toţi credincioşii pentru că şi Moise şi Iisus au trecut prin acest post dar să fie facultativ şi făcut în secret pentru că „Împărătia Lui Dumnezeu nu e mâncare şi băutură ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt” (Biblia)

  23-Cei necăsătoriţi să aibă voie să danseze în grup dar dacă totuşi dansează împreună să nu fie judecaţi de nimeni. Au şi ei conştiinţă.

  Cei căsătoriţi pot dansa cât doresc dar numai unul cu altul, nu cu alt partener.

 5. Dumnezeu să se îndure de preoţii ortodocşi din România, care nu ştiu altceva decât să îşi umfle buzunarele şi să practice o religie moartă care nu duce la mântuire şi la salvarea sufletului ! Eu consider că ei nu fac absolut nimic pentru tineretul de azi !

  • O întrebare am şi eu, te rog… Ce religie ai, Paul?

   • Religia ATEISTĂ ! 🙂

    Apropo… ştiai că ateismul este şi el o credinţă ?
    Da… ai auzit bine… Ateismul este CREDINŢA că nu există Dumnezeu ! Deci… se pare că până şi ateii au o credinţă… eşti de acord cu mine ?!?

   • Eu nu sunt de acord 😛

    Ateismul nu este o credinta pentru nu este ceea ce ai spus tu, Tomis. Ateismul este NEcredinta in ORICARE ZEU (MARE diferenta intre a nu crede ceva si a crede ca ceva nu exista). Iar daca necredinta ca exista Dumnezeu se poate numi religie, atunci si necolectarea timbrelor se poate numi hobby, nu-i asa? A spune ca ateismul e o credinta este ca si cand ai spune ca „chel” este o culoare de par… Vezi ironia?

    Niciun ateu nu sustine ca nu exista Dumnezeu (sau oricare alt zeu), ci doar ca nu exista suficiente dovezi pentru a-si dedica viata pentru ceva ce ar putea la fel de bine sa nu existe. Eu, Tomis, nu am venit la tine sa-ti spun „Ba, vezi ca esti cam dus cu pluta daca nu crezi ca mine” (de fapt, cam asta fac oamenii religiosi, dar asta e alt subiect), ci doar ca nu vad absolut niciun motiv logic pentru a crede asa ceva. Deci, ateismul nu este o credinta, este o NEcredinta…

    Pana la urma, toti suntem atei, Tomis, numai ca unii cred intr-un zeu mai putin decat altii.

    Cand vei intelege de ce tu respingi ideea celorlalte zeitati care au fost vreodata, atunci vei intelege de ce eu resping ideea zeitatii tale.

   • @ Cossu

    „Până la urmă, toţi suntem atei […]”

    Hai că asta e cea mai tare chestie pe care am auzit-o vreodată de la un ateu ! De unde le scoţi ?
    Cam aşa se propovăduia acolo la cursurile de materialism-dialectic ?!? Eu nu ştiu câţi ani ai, Cossu… Dar tare mi-e teamă că ai peste 50… Şi ai prins bine vremurile alea… cu tot ceea ce se propaga atunci… Şi multe dintre chestiile alea au intrat definitiv în toţi porii fiinţei tale… Structura ta interioară a avut de suferit… Leziunile sunt ireversibile… Altfel nu-mi explic.

   • Tomis, tare-mi mai place mie cum iti dai tu cu parerea… Imi pare rau sa-ti spun ca am sub 25 de ani si nu stiu la ce te referi… Chiar daca as fi avut 50 de ani, nu as fi fost cu mult in fata ta, nu?

    In legatura cu „citatul” ales de tine, faptul ca l-ai scos din context este dovada ca nu ai inteles ce vreau sa spun (am explicat chiar in randul urmator). Totusi, nu pot sa nu observ ca tot eviti intrebarea pe care am pus-o de 2 ori deja: De ce accepti fara sa pui la indoiala crestinismul, insa esti reticent cand vine vorba sa imbratisezi oricare alta religie? La asta ma refeream cand spuneam ca toti suntem „atei”: la faptul ca toata lumea respinge ideea tuturor celoralti zei in afara de ai lui/ei, cu exceptia ateilor, care au respins si ideea zeului religiei in care au fost crescuti (cei mai multi atei au fost, candva, religiosi, sau cel putin credinciosi). Era o gluma.

    Si se pare ca prin raspunsul tau plin de iubire si toleranta crestineasca ai reusit sa dovedesti si cealalta parte a postului meu (te las pe tine sa iti dai seama care)…

    Mi-am dat seama, insa, de un lucru, si te-as ruga sa ma corectezi daca gresesc. Tu asociezi cumva ateismul cu comunismul? Iti dai seama cat de subiectiv este sa crezi ca numai Romania (sau alte tari foste sau prezent comuniste) au sau pot avea „problema” ateismului? Daca e asa, poate vrei sa-mi explici de ce alte in tari in care nici nu s-a pus vreodata problema comunismului exista atei (SUA, Norvegia, Suedia, Cehia, Japonia etc.), uneori in procentaj foarte mare si, culmea, multe dintre tarile astea o duc foarte bine, Japonia fiind cel mai bun exemplu.

    Asa ca iti mai zic odata: Cand vei intelege de ce tu respingi ideea tuturor celorlalte zeitati, atunci vei intelege si de ce eu resping ideea zeitatii tale…

   • COSSU, TU EŞTI UN TÂNĂR BAVAREZ CARE N-AI NICI MĂCAR 25 DE ANI ????????????????

    Nu pot să cred aşa ceva… Hai că mi-ai stricat seara… Este INCREDIBIL !!! Stai un pic să-mi revin din şoc…

    Ia uite, băi frate ! Şi eu care credeam că ai prins „vremurile bune”… Presupuneam că ai participat cu convingere „patriotică” la şedinţele PCR sau UTC, la cursurile de materialism-dialectic (cursuri intensive de ateism). Când colo, tu n-ai nici măcar 25 de ani !!!!!!!! Asta e chiar culmea !!!!!!

    Înseamnă că alta e explicaţia… Ai crescut într-o familie de atei… probabil părinţii tăi erau nişte raţionalişti, intelectuali care nu acceptau nimic altceva cu excepţia ştiinţelor exacte, refuzând din start orice alt adevăr. Probabil că te-ai dezvoltat şi educat într-un anumit context în care DUMNEZEU NU EXISTA DELOC şi în care ţi s-au implementat încă de mic copil, idei de genul „ne tragem din maimuţă”, „omul este un animal raţional”, etc… Păi, atunci, nu e de mirare… Stăteam şi îmi făceam probleme şi mă gândeam că eşti trecut de 50 de ani, că ai fost un comunist convins, irecuperabil, etc. Abia acum încep să văd şi eu ce-i cu tine, man ! E clar… Să fii atât de tânăr şi ATÂT DE ATEU este foarte greu de înţeles pentru mine… Aproape că e de neconceput ! M-ai întristat foarte tare…

    BINEÎNŢELES CĂ UNA DINTRE ASOCIERILE PE CARE LE POT FACE FĂRĂ SĂ GREŞESC ESTE ASOCIEREA ATEISM / COMUNISM !!!

    Ce ţi se pare aşa ciudat ?!? N-ai mai auzit de aşa ceva ??? Aaaaa… poate trebuie să-mi fac eu update-ul… N-am ştiut că liderii comunişti erau nişte buni creştini… Bine că mi-ai deschis tu ochii.
    Te pomeneşti că Lenin şi Stalin propovăduiau Evanghelia şi n-am ştiut eu până astăzi ???
    De unde le scoţi, tinere ?!? (acum pot să-ţi spun „tinere” pentru că ai zis că n-ai nici măcar 25 de ani 🙂 )

    Cossu, stai că încă n-ai văzut nimic pe blogul meu… Ţine-te bine de scaun să nu cazi… Nu numai că fac asocieri de genul ateism / comunism (aspect foarte scandalizant pentru tine, aşa-i ?!?) dar fac şi alte asocieri… de exemplu, asocierea ateism / satanism… Şi mai fac eu şi alte asocieri… dar n-are rost să ţi le enumăr pe toate aici… Le vei descoperi tu pe parcurs…

    Dacă tu ai voie să spui cu atâta uşurinţă (vorbind în numele tuturor, INCLUSIV ÎN NUMELE MEU) “Până la urmă, toţi suntem atei […]“ atunci de ce eu să nu am voie să fac asocieri de genul ateism / comunism sau ateism / satanism, etc ? Care-i problema ??? E vreo problemă ?!?

    Faptul că nu numai România (sau alte ţări foste sau prezent comuniste) sunt ATEISTE nu înseamnă că greşesc atunci când îmi permit „luxul” asocierii dintre ateism şi comunism, realitate dovedită de-a lungul istoriei (istoria nu ţine cont de faptul că tu conteşti această asociere care a avut consecinţe TRAGICE pentru omenire)

    A contesta asocierea ateism / comunism înseamnă în opinia mea, A CONTESTA ISTORIA.

    Te invit să dai un click pe linkul de mai jos şi să citeşti un material deosebit de interesant şi după aceea mai stăm de vorbă, young man :

    https://tomisthecat.wordpress.com/2010/08/14/credin%C8%9Ba-adevarata-iosif-%C8%9Bon-vi-de-ce-este-comunismul-ateist/

    P.S. Când o să înţelegi tu DE CE este absolut normal să fac asocierea ateism / comunism, atunci îţi voi răspunde şi eu la întrebările tale…

    Până atunci, te invit să citeşti două reflecţii ale marelui filozof şi gânditor Petre Ţuţea :

    „Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască Adevărul dar eu cred că intelectul nu e dat omului ca să cunoască Adevărul ci CA SĂ PRIMEASCĂ Adevărul !”

    „Omul a depăşit condiţia de animal abia atunci când în el a apărut ideea nemuririi, care nu trebuie confundată nici cu permanenţa speciei, nici cu concepţia estetică a gloriei !”

  • Paul, nu pot să spun decât : AMIN !
   Să te audă bunul Dumnezeu !

 6. Am şi eu o întrebare pentru tine: Nu te trec fiori reci pe şira spinării când citeşti de proorocii mincinoşi, lupii cu blană de oaie, cei care au tot anunţat venirea Lui Hristos, care au fărâmiţat turma deşi Iisus ne vrea pe TOŢI în acelaşi loc ?…

  Doamne ajută !

 7. @ Tomis the Cat

  Nu ştiu dacă ateismul este o credinţă… de ce ? Pt că atâta timp cât nu crezi într-o fiinţă divină… nu există credinţă deci… nu e o credinţă/religie.
  Părerea mea. Şi spun din nou: Nu contest că exista şi preoţi ortodocşi care nu-şi îndeplinesc menirea dar nu toţi sunt aşa…

  • Bogdan, ai dreptate… nu toţi preoţii ortodocşi nu-şi îndeplinesc menirea şi chemarea faţă de Dumnezeu şi faţă de semenii lor… doar o mare parte dintre ei…
   O mare parte dintre ei au preocupări mult mai „importante” : jeep-uri, vile luxoase, conturi grase în Bancă, etc… Slujirea cauzei Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos este o ultimă prioritate a preoţilor ortodocşi !!! Mulţi tineri s-au înscris la Facultatea de Teologie Ortodoxă fiind conştienţi de faptul că preoţia este o meserie bună şi bănoasă pe care merită să o „profesezi”… Poţi să spui că nu-i aşa ?!?

 8. Buuuun, vad ca tot nu ai inteles (sau nu vrei sa intelegi) la ce ma refeream cand spuneam ca toti suntem „atei”. In primul rand, ma simt nevoit sa ma repet: ERA O GLUMA care se referea la faptul ca noi (si cu restul oamenilor) respingem ideea altor zeitati in afara de a noastra, numai ca unii (inclusiv eu) cred intr-una mai putin. Ai inteles acum? Pana aici esti de acord?… Internetul colcaie de quote-ul asta, iar daca ai vrea sa te deranjezi sa-l cauti (in engleza, desigur), l-ai gasi imediat.

  Pe deasupra, vad ca nu te-ai dezvatat de obiceiul de a vorbi despre lucruri de care nu ai habar.

  In primul rand, nu vad cum varsta ar putea afecta viata religioasa sau ratiunea din spatele convertirii la o religie anume sau trecerii la ateism (la mine, spre exemplu, a inceput cu un „DE CE?”). Poti fi la fel de religios (sau „la fel de” / „atat de” ateu, pun ghilimele pentru ca nu vad cum ateismul ar putea avea termen de comparatie sau de intensitate) fie ca ai 10 ani sau 70.

  In al doilea rand, iti spun ca am fost crescut de parinti crestini (nu fanatici). Eram dus la Biserica, credeam in Mos Craciun (nu e ceea ce reprezinta crestinismul, stiu), faceam rugaciunea inainte de culcare, etc, deci argumentul cu copilaria ateista cade din start. Ateu nu am devenit decat de circa 3 ani incoace, si totul, ma repet, a inceput cu un „DE CE?” : DE CE cred eu asta? DE CE asta si nu cealalta? DE CE este neaparata nevoie de o fiinta superioara, cand exista explicatii mult mai plauzibile? etc.

  Apropos, faptul ca incerci sa ridiculizezi evolutia prin a spune ca „ne tragem din maimuta” nu iti da nicidecum mai multa dreptate, mai ales cand incerci sa propovaduiesti creationismul…

  Despre asocierea comunism-ateism, sunt partial de acord cu tine… Comunismul este (si trebuie sa fie, prin definitie) ateist, pentru ca el presupune instaurarea unui lider suprem, peste care nu exista niciun fel de putere (dar asta nu inseamna, sub NICIO forma, ca reciproca este adevarata). De-aia este nevoie, intr-un regim comunist, de ateism, pentru a fi scoasa din capul oamenilor orice idee ca liderul tarii respective nu este atotputernic in acea tara… Insa cam de aici ma opresc in a fi de acord cu tine, pentru ca incepi sa o iei pe aratura… Spre exemplu, din ce ai spus, se lasa de inteles ca Lenin si Stalin erau comunisti PENTRU CA erau atei, insa este exact pe dos. Iar daca tu sustii faptul ca marile (sau toate) tari comuniste au fost din cauza unor lideri atei, despre Hitler care era un Catolic declarat nu ar trebui sa zici ca era rau din cauza catolicismului?!?… Sau, ca sa o spun mai pe scurt, nu ateismul este comunist, ci comunismul ateist, iar daca poti sa te uiti la lucruri si de pe cealalta parte a baricadei, vei intelege de ce…

  Acum ti-am explicat ce cred eu despre asocierea comunism/ateism…. cat despre asocierea ateism/satanism, stiu de ea de cand am citit pe postul cu AC/DC si este atat de eronata incat nici nu stiu de unde sa incep, si de-aia nici nu o voi face… (ar trebui sa scrii un post numai pe tema asta 😉 )

  Si acum sa trecem la reflectiile „marelui ganditor si filozof” Petre Tutea, care este, ca intotdeauna, subiectiv intr-un mod cu greu imaginabil:

  1) Intelectul (inteligenta) este PRIN DEFINITIE o metoda de a CUNOASTE adevarul („adevarul” nu e cu nimic mai impresionant daca il scrii cu „A” mare. Intelect = capacitatea de a gândi, DE A CUNOASTE, de a avea o activitate rațională, de a opera cu noțiuni; minte, gândire, rațiune… Replica asta cu „primirea” adevarului este gresita pana la radacini. Omul nu a primit niciodata adevarul… intotdeauna l-a CUNOSCUT: a invatat cum sa navigheze, cum sa construiasca unelte, a vazut ca este bine sa-ti lasi gandurile pe hartie si a inventat LITERA. Nimeni nu a invatat pe om sa faca tot ce face astazi, ci a invatat SINGUR, prin incercare si eroare (trial and error)… „primirea” adevarului nu este nimic altceva decat incercarea slaba a celor incapabili sa gandeasca pentru propria persoana si care nu numai ca nu incearca, dar nici nu VOR sa gandeasca, de frica sa nu-si supere mai-marele (in cazul oamenilor religiosi, zeul).
  „Primirea” adevarului este o masca, si totodata un motiv, pentru INCHIDEREA PROPRIEI MINTI.

  2) Ideea nemuririi (desi sunt de acord cu faptul ca nu trebuie confundata nici cu permanenta speciei, nici cu conceptia gloriei), nu este nimic altceva decat instinctul conservarii (a fricii innascute de moarte pe care toate animalele o au), dusa la un nivel superior tocmai de capacitatea de gandire filozofica si rationala pe care omul o are peste animale… Faptul ca ne putem gandi, ca individ sau ca specie, la nemurire nu este un argument nici in favoarea superioritatii omului, nici in favoarea existentei unui zeu, oricare ar fi el…

 9. La întrebarea ta de mai jos

  „Şi preoţii au o grămadă de păcate iar tu spui să mă duc să mă spovedesc la preoţi ?!? Aşa ne învaţă Noul Testament ??? Unde ai văzut tu aşa ceva ? Tu chiar vrei să sfidezi litera şi spiritul Sfintei Evanghelii ?!?”

  ţi-am răspuns deja de 2 ori cu acelaşi citat din Noul Testament. Dacă mai ştergi răspunsul meu încă o dată, înseamnă că am atins un punct nevralgic.

  Trebuie să ne spovedim la preot pentru că aşa vrea Domnul Iisus Hristos în IOAN 20:21-23

  „Isus le-a zis din nou: „Pace vouă! Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, aşa vă trimit şi Eu pe voi. După aceste vorbe, a suflat peste ei şi le-a zis: „Luaţi Duh Sfânt!
  Celor ce le veţi ierta păcatele, vor fi iertate; şi celor ce le veţi ţine, vor fi ţinute!”

  • Silvia, n-ai atins niciun punct nevralgic dar te-am avertizat şi ţi-am spus de mai multe ori să nu încalci Regulamentul acestui blog dacă mai vrei să postezi comentarii aici.
   A câta oară să-ţi spun că acesta este UN BLOG CREŞTIN EVANGHELIC şi că aici nu ai voie să faci apologetică ortodoxă !!! Tu ce vrei să faci aici pe blogul meu ?!? Să mă convingi să mă lepăd de credinţă (apostazie) şi să alunec spre ereziile ortodoxe ???
   Îţi dau o veste bună pentru mine şi proastă pentru tine :
   NU VOI PĂRĂSI NICIODATĂ CREDINŢA EVANGHELICĂ CURATĂ CA SĂ TREC LA ORTODOXIE !!! Pricepi sau nu pricepi ?

   Eu am o impresie deosebit de proastă despre Biserica Ortodoxă în general şi despre B.O.R. în special şi fii convinsă că nu-mi voi schimba această impresie în viitorul apropiat ! Nu am de ce să încep să văd altfel Biserica Ortodoxă Română atât timp cât nu există nici cea mai mică speranţă sau încercare de reformă în sânul acestei Biserici… Eu nu mai am speranţe şi nu mai cred că ortodoxia se va reforma vreodată şi se va transforma într-o religie vie dintr-una moartă aşa cum este acum…

   Domnul Iisus a spus EU SUNT CALEA [spre Dumnezeu] iar în altă parte spune EU SUNT UŞA [spre Cer]… Deschide Biblia Ortodoxă şi vei vedea cu ochii tăi versetele de mai sus… Domnul Iisus Hristos este SINGURUL MIJLOCITOR între noi şi Dumnezeu Tatăl !
   Nu apelăm la măicuţa Lui, nu apelăm la sfinţi, nu apelăm la îngeri, nu apelăm la moaşte, nu apelăm la preoţi sau la pastori pentru a „mijloci” pentru noi ci APELĂM DIRECT LA DOMNUL IISUS HRISTOS care este un Prieten bun şi un Frate aşa cum ne învaţă Evanghelia ! Nu avem nevoie de INTERMEDIARII INVENTAŢI DE ORTODOCŞI ŞI DE CATOLICI !!! NU VREM SĂ SFIDĂM BIBLIA – CUVÂNTUL SFÂNT iar dacă tu vrei să ignori litera şi spiritul Sfintei Evanghelii, e treaba ta şi într-o zi vei răspunde în faţa Cerului !

   Este ultima oară când îţi mai permit să faci apologetica ortodoxiei aici pe un blog creştin evanghelic !
   Nu întinde coarda prea tare ca să nu te trezeşti cu IP-ul blocat definitiv. În 99% dintre cazuri nu mai revin şi nu mai deblochez IP-ul celui care nu a respectat Regulamentul acestui blog aşa că ai mare grijă !

   Domnul Iisus nu vrea să ne spovedim la niciun preot !
   Domnul Iisus Hristos vrea să apelăm NUMAI LA EL atunci când vrem să avem acces la Dumnezeu ! Accesul la Tatăl se face PRIN FIUL, nu prin mama, nici prin sfinţi, nici prin cumnaţi, nici prin fârtaţi ! Să nu uiţi asta niciodată !!!

 10. Din întâia Epistolă Sobornicească a lui Ioan :

  9 Cine zice că este în lumină, şi urăşte pe fratele său, este încă în întuneric până acum.

  10 Cine iubeşte pe fratele său rămâne în lumină, şi în el nu este niciun prilej de poticnire.

  11 Dar cine urăşte pe fratele său este în întuneric, umblă în întuneric, şi nu ştie încotro merge, pentru că întunericul i-a orbit ochii.

  12 Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui.

  18 Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină Antihrist, să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi antihrişti: prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă.

  19 Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit, ca să se arate că nu toţi sunt dintre ai noştri.

  7 Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu.

  8 Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.

  9 Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El.

  10 Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.

  11 Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii.

  20 Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, şi urăşte pe fratele său, este un mincinos; căci, cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?

  21 Şi aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu iubeşte şi pe fratele său.

  • AMIN ! Trebuie să-i iubim pe păcătoşi dar NU TREBUIE SĂ IUBIM PĂCATUL ! Trebuie să-i iubim pe ortodocşi dar NU TREBUIE SĂ ACCEPTĂM EREZIA ŞI APOSTAZIA, IDOLATRIA ŞI SUPERSTIŢIA !
   Trebuie să acceptăm şi alte puncte de vedere dar nu suntem obligaţi să le promovăm pe un blog creştin evanghelic mai ales atunci când intră în conflict cu litera şi spiritul Sfintei Evanghelii ! A iubi pe fratele tău nu înseamnă să-l laşi să atace esenţa Cuvântului lui Dumnezeu, să sfideze Biblia, să încalce voia Domnului !
   Asta e părerea mea, dragă Silvia ! O zi binecuvântată !


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: