TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

A.R.C.A. A TESTAT CU SUCCES CABINA PRIMULUI AVION SUPERSONIC ROMÂNESC CARE VA FI UTILIZAT PENTRU DEZVOLTAREA TEHNOLOGIILOR SPAŢIALE

Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) a mai făcut un pas important în vederea finalizării avionului supersonic de transport IAR-111 – primul avion supersonic românesc care va fi utilizat inclusiv pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru turismul spaţial. Cabina viitorului avion supersonic IAR-111 Excelsior a fost testată cu succes, în timpul unui zbor, deasupra Mării Negre, în cadrul Misiunii 6 A.R.C.A.

Avionul supersonic românesc IAR-111 va fi capabil să transporte racheta spaţială HAAS-2 la altitudinea de lansare. Până la această oră, pentru a lansa în spaţiu rachete, ARCA utiliza baloane purtătoare, vezi lansarea rachetei Helen 2 :

https://tomisthecat.wordpress.com/helen-2-prima-racheta-spatiala-romaneasca-a-fost-lansata-cu-succes-de-asociatia-romana-pentru-cosmonautica-si-aeronautica-arca/

A.R.C.A. este o organizaţie non-guvernamentală a cărei activitate este susţinută prin sponsorizări şi donaţii ale unor companii private.

A.R.C.A. are câteva obiective îndrăzneţe :

– lansarea în Cosmos a primei rachete spaţiale româneşti, capabilă să transporte un cosmonaut.

– lansarea sondei lunare European Lunar Explorer şi câştigarea competiţiei „Google Lunar X Prize” al cărei câştigător va primi suma de 30 milioane dolari.

DIVERSE PROGRAME DEZVOLTATE DE A.R.C.A. :

– Racheta Demonstrator 2B, echipată cu primul motor din lume, construit din materiale compozite, reutilizabil, care a fost lansată cu succes, la data de 9 Septembrie 2004, de pe ţărmul Mării Negre.

– Sistemul Stabilo care a executat două zboruri până în prezent. Misiunea 1, lansată la o altitudine de 14.700 m, în stratosferă şi Misiunea 2 lansată în 2007 la o altitudine de 12.000 m, deasupra Mării Negre.

– Racheta suborbitală Helen, demonstrator tehnologic pentru competiţia Google Lunar X Prize. Zborul de test pentru Helen a fost amânat de două ori, în 2009 (Misiunea 3) şi 2010 (Misiunea 4), din cauza dificultăţilor întâmpinate în lansarea balonului purtător. Pentru a testa avionica rachetei Helen, ARCA a lansat de la Sânpetru, la începutul anului 2010, Misiunea 5, la altitudinea de 5000 m. Lansarea, cu succes, a primei rachete spaţiale româneşti, Helen 2, a avut loc la 1 octombrie, 2010, din largul Mării Negre, în cadrul Misiunii 4B şi a atins altitudinea de 40 km.

Evenimentul Zilei prezintă detalii interesante despre cum va arăta primul avion supersonic românesc, ce viteză va atinge şi ce rol va avea !

Click pe linkul de mai jos :

http://www.evz.ro/detalii/stiri/primul-avion-supersonic-romanesc-cum-arata-ce-viteza-va-atinge-si-ce-rol-are-947606.html

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

Niciun răspuns to “A.R.C.A. A TESTAT CU SUCCES CABINA PRIMULUI AVION SUPERSONIC ROMÂNESC CARE VA FI UTILIZAT PENTRU DEZVOLTAREA TEHNOLOGIILOR SPAŢIALE”

Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: