TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

TEHNOLOGIA SSSS SAU CUM SE JOACĂ OMUL DE-A DUMNEZEU ?

De-a lungul timpului, omul a încercat de multe ori să se joace de-a Dumnezeu… Un exemplu ar fi construcţia turnului Babel chiar dacă în acele vremuri străvechi, tehnologia nu permitea să construieşti zgârie-nori.
De reţinut şi notat este MOTIVUL pentru care oamenii au dorit să construiască acel turn Babel (vezi Geneza 11:1-9)

În ultimul timp, au mai fost şi alte exemple (clonarea embrionilor umani, reprogramarea ADN-ului, etc) dar voi sări peste ele şi mă voi referi la unul foarte recent.
Este vorba de tehnologia SSSS (Separable Subsurface Scattering) pe care ateii o văd ca fiind „revoluţionară”, în timp ce creştinii (mă refer la cei adevăraţi, nu la cei aşa-zişi) se referă la aceasta, exprimându-şi rezerva şi preocuparea.

Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă o asemenea tehnologie ar deveni o armă care ar putea fi utilizată „atunci când este necesar”… (în lumea politică, de exemplu)

Tehnologia SSSS poate copia textura umană în jocurile pe calculator, asemănarea dintre personajele virtuale şi cele reale, fiind de-a dreptul şocantă !!!

Vă invit să vizionaţi materialul video următor pentru a vedea cum a ajuns omul să se joace de-a Dumnezeu !

Nu uitaţi să daţi click pe rotiţa dinţată din dreapta jos pentru a putea regla calitatea maximă a imaginii (720 pixeli HD) dar acest lucru este posibil doar dacă aveţi un calculator performant şi o conexiune Internet de mare viteză.
În caz contrar, setaţi butonul „change quality” pe 360 sau maximum 480 pixeli !

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

4 răspunsuri to “TEHNOLOGIA SSSS SAU CUM SE JOACĂ OMUL DE-A DUMNEZEU ?”

 1. Salve Tom,

  Am urmărit filmuleţul de pe această pagină şi am rămas plăcut surprins de el – artistic vorbind. Ce crezi că ar spune un designer, artist 3d, etc.?

  O zi bună

  • Cătălin, dacă privim exclusiv dintr-o perspectivă artistică, bineînţeles că m-a impresionat în mod plăcut şi pe mine şi sunt sigur că ar fi foarte apreciat de un designer, artist 3d, etc…

   Problema e că noi nu putem să privim lucrurile exclusiv din unghiul designerului sau artistului. Nu cumva ar trebui să ne intereseze inclusiv părerea unui teolog creştin?
   De ce să întrebăm doar artiştii ce părere au şi de ce să nu întrebăm pe un slujitor al lui Dumnezeu ?!?

   Cam aşa se întâmplă în multe dintre emisiunile (talk show-urile) televizate, unde deşi uneori se dezbat teme şi subiecte ce privesc viaţa spirituală, avem surpriza să constatăm dezamăgiţi că sunt invitaţi în emisiune doar psihologi, sociologi, etc, dar nici vorbă să invite un teolog creştin care chiar ar avea ce să spună şi să ne înveţe.
   Pe parcursul întregii emisiuni auzi tot felul de lucruri semitangenţiale cu tema dezbătută iar teologul – omul lui Dumnezeu (preotul, pastorul, prezbiterul) nici măcar nu există în emisiune pentru că „specialiştii” nu le dau voie şi teologilor să se exprime şi să prezinte adevărurile fundamentale de care avem atât de multă nevoie…

 2. Am vrut doar să dau o linie neutră acestui program de prelucrare a texturii pielii umane. Am privit acest demo ca pe un program (instrument) de lucru pentru desenatori şi nimic mai mult. Uitându-mă şi la alte materiale conexe, realizatorii spun că prin acest program fac să treacă fasciculele de lumină printr-un corp/obiect, în cazul nostru, chip uman, dând unei poze obişnuite o fidelitate mai mare.

  Este adevărat că scenele violente (cele p.e.g.i. 18) din jocuri se vor vedea mai bine şi umbresc arta aceasta, şi da, ar trebui să se intervină cumva pentru a estompa dezvoltarea unor astfel de jocuri/personaje.

  Toate cele bune !

 3. Tuturor elevilor care au raspuns ca mai jos, li s-a dat nota 4, desi ar fi meritat 10… Raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. In ce batalie a murit Alexandru Macedon? – In ultima sa batalie. 2. Unde a fost semnata Declaratia de Independenta? – In josul paginii. 3. Care este cauza principala a divortului? – Casatoria. 4. Ce nu se poate manca la micul dejun? – Pranzul si cina. 5. Cu ce se aseamana o jumatate de mar? – Cu cealalta jumatate. 6. Cum poate un om sa reziste opt zile, fara sa doarma. – Foarte simplu – doarme noptile. 7. Cum se poate ridica un elefant, cu o singura mana? – Nu veti gasi nicaieri un elefant cu o singura mana. 8. Daca ai avea trei portocale si patru mere intr-o mana si patru portocale si trei mere in cealalta mana, ce ar insemna ca ai? – Niste maini foarte mari. 9. Daca la opt oameni le-au fost necesare 8 ore ca sa cladeasca un zid, cat timp le-ar trebui la patru oameni sa faca acelasi lucru? – Nici un pic de timp – zidul a fost deja facut. 10. Cum poti arunca un ou pe o pardoseala de beton, fara sa crape? – Pardoseala de beton e greu de crapat.


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: