TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

LISTA E-URILOR PERICULOASE ŞI ROMÂNII CARE DAU VINA PE DUMNEZEU CÂND SE ÎMBOLNĂVESC DE CANCER

Mezelurile romanesti sunt pline de chimicale, aditivi, coloranti, conservanti, toate e-urile posibile si imposibile

Aud de multe ori în jurul meu : cancer, cancer, cancer… Foşti colegi de-ai mei, vecini, prieteni din copilărie, ba chiar şi rude mai apropiate sau îndepărtate.
Unii spun că „aşa a vrut Dumnezeu” dar chiar aşa o fi ?!? Eu nu zic că unele boli, unele încercări nu sunt îngăduite de Domnul în viaţa noastră. Ba chiar cred că suferinţa are un rol bine determinat în viaţa omului, contribuie la şlefuirea caracterului, ne ajută să ne amintim că suntem trecători pe acest pământ, ne ajută să ne gândim la mântuire şi ne apropie de Dumnezeu. Dar toate acestea n-au nicio legătură cu substanţele chimice care ne sunt oferite din belşug în alimentele şi sucurile pe care le consumăm zilnic. Nu mai discutăm de aerul pe care suntem obligaţi să-l respirăm, un aer impur, grav poluat mai ales în oraşe. Dacă stai într-o staţie de autobuz, tramvai sau troleibuz, nu ştii unde să te mai duci din cauza fumului infect de ţigară al celor care nu înţeleg că se află într-un loc public unde mai există şi nefumători.

DE CE E „VINOVAT” DUMNEZEU CĂ ROMÂNII SE ÎMBOLNĂVESC DE CANCER DIN CAUZA E-URILOR PERICULOASE PE CARE LE SERVESC ZILNIC ÎN MÂNCĂRURI ŞI ÎN BĂUTURI ??? DE CE DĂM VINA PE DUMNEZEU PENTRU AERUL POLUAT DE NOI, OAMENII ?!?

Oameni buni, NU MAI DAŢI VINA PE DUMNEZEU pentru ce vi se întâmplă pentru că NU ÎNTOTDEAUNA Domnul îngăduie boala în viaţa noastră, mai suntem şi noi de vină atunci când consumăm nitraţi şi nitriţi, sulfaţi şi sulfiţi !!! Toate aceste substanţe chimice nu au doar rolul de a îmbunătăţi aspectul şi gustul alimentelor, ci şi de a prelungi termenul de garanţie al acestora. CU CE PREŢ ?!? Nu mai contează… Preţul nu este plătit de ei, ci este plătit DE NOI, CONSUMATORII ! Şi vă spun că este un preţ prea mare… Peste 450 de mii români bolnavi de cancer, dintre care o mare parte nu mai au nicio şansă, fiind vorba de stadii avansate ale bolii. Nu mai discutăm că nu se găsesc citostatice, nu mai vorbim de criza morfinei care, vezi Doamne, cică s-ar fi rezolvat dar nu se ştie pentru cât timp…

Există şi E-URI BUNE ŞI NEPERICULOASE cum ar fi :

E 140 – clorofila, colorant natural folosit în cofetării, colorarea pastelor de dinţi şi cosmeticelor
E 300 – riboflavina sau Vitamina B2
E 306 – tucoferol sau Vitamina E, este un antioxidant natural care ajută la regenerarea celulelor
E 322 – lecitina, un antioxidant natural întâlnit şi în ciocolată
E 407 – caragenanul, emulsifiant natural
E 421 – manitolul de cofetărie
E 440 – acid ascorbic natural sau Vitamina C naturală

Să nu uităm că există şi E-URI PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATEA OMULUI !!!

Pentru sănătatea cititorilor blogului meu, m-am gândit să preiau şi eu LISTA E-URILOR PERICULOASE, ADITIVII PE CARE TREBUIE SĂ-I EVITĂM CA SĂ NU NE ÎMBOLNĂVIM

Litera „E” simbolizează faptul ca au fost testate minimum 6 ani şi atestate la nivel european. Cu toate acestea, vă recomand să vă uitaţi bine pe ambalajele alimentelor înainte de a cumpăra ceva !

E-urile de care ar trebui să te fereşti sunt:

E 110 cancerigen, îl găseşti în dulciuri, prăjituri, budinci, sucuri
E 123 cancerigen, interzis în SUA şi Rusia, îl găseşti în dulciuri, jeleuri, brânză topită
E 124 este toxic, interzis în SUA şi îl găseşti în mezeluri
E 127 provoacă cancer al tiroidei la animale, posibil și la om, şi se găseşte în alcool, îngheţată, prăjituri, bomboane, sucuri răcoritoare
E 128 este interzis în SUA şi Australia, se găseşte în carnea de hamburgeri
E 211 posibil cancerigen, interzis in SUA, dar permis la noi, se găseşte în unele băuturi răcoritoare
E 220/E 228 provoacă alergii şi se găseşte în carnea de hamburgeri, cartofi deshidratați, fructe confiate, prăjituri, bere, vin, oţet de vin

E 230 este toxic, interzis în Australia, se găseşte în citrice
P.S. Punct de vedere distinct : E230 nu se găseşte în fructele citrice, în stare nativă, el e un conservant numit bifenil, folosit la păstrarea acestor fructe pe perioadă îndelungată.

E 231 este toxic, posibil cancerigen. Interzis in SUA şi Australia.
E 233 este toxic. Interzis în Australia.
E 249/E 252, posibil cancerigen, se găseşte în mezeluri şi alimente conservate prin sărare, brânză
E 320, posibil cancerigen, conservant, cartofi deshidrataţi, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, gumă de mestecat
E 425 este toxic respirator, se găseşte în jeleuri
E 621 provoacă efecte neurotoxice şi se găseşte în condimente, supe concentrate
E 95 posibil cancerigen, interzis în SUA, se găseşte în guma de mestecat, produse zaharoase, băuturi răcoritoare
E 954 posibil cancerigen, se găseşte în guma de mestecat, produse dulci, băuturi răcoritoare

E-uri periculoase mai sunt:

E 123… E239, care sunt posibili cancerigeni
E 621 – glutamat de sodiu, se găseşte în supele instant concentrate, mezeluri şi unele condimente. Are efecte neurotoxice şi poate provoca migrene şi crampe
E 320 – E321, E211 – acidul benzoic şi derivaşii săi, cancerigeni
E 251 – nitrat de sodiu, cancerigen
E 252 – nitrat de potasiu, cancerigen
E 120, E 127, E 141, E 160 – alergici
E 127 – eritrozină, colorant roşu pentru compoturi şi alte alimente, provoacă mutaţii genetice
E 102 – tartrazină, colorant galben pentru băuturi, muştar şi gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic

Vitamina C din foarte mult produse, este de fapt acid ascorbic de sinteză şi nu este acelaşi lucru cu vitamina C naturală.

SURSA : REALITATEA.NET
http://www.realitatea.net/e-uri-periculoase-vezi-tabelul-cu-aditivii-de-care-trebuie-sa-te-feresti_924376.html#ixzz1r4Aef8B7

CE ALIMENTE CONSUM EU, SOŢIA ŞI COPIII MEI ?!?

Consum produse naturale vegetale pe bază de soia, produse de FITO FITT, piept de pui fără pieliţă şi fără os, peşte slab (ne place mai ales codul pentru că are oase puţine şi este delicios), lactate slabe de vacă, ciuperci, miere de albine, zahăr brun nerafinat, suc de mere şi morcovi făcute la storcătorul electric de fructe şi legume, ulei de măsline, servesc (foarte rar) un pahar de vin doar în timpul mesei şi doar dacă primesc de pe undeva de la ţară (n-am rude la ţară dar am prieteni).

Vă recomand două site-uri tari de tot pe care este bine să le vizitaţi :

http://www.fitofitt.ro/

http://ligiapop.com/

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

4 răspunsuri to “LISTA E-URILOR PERICULOASE ŞI ROMÂNII CARE DAU VINA PE DUMNEZEU CÂND SE ÎMBOLNĂVESC DE CANCER”

  1. O completare : E230 nu se găseşte în fructele citrice, în stare nativă, el e un conservant numit bifenil, folosit la păstrarea acestor fructe pe perioadă îndelungată.

    Tot referitor la citrice, ele conţin acid citric natural, a nu se confunda cu E330 adică sare de lămâie sau acid citric sintetic.
    Rog mai detaliat ca tot omul să înţeleagă diferenţa dintre natural şi E-urile de sinteză !

    Sal’tare !

    • Agamiţă, să trăieşti şi îţi mulţumesc mult pentru precizările importante pe care le-ai făcut ! Nu ştiu dacă ai observat, eu doar am preluat acest material pe blogul meu, deci nu eu am întocmit lista cu E-urile… Deşi nu sunt biochimist sau specialist în domeniu, acest lucru nu m-a împiedicat să mă gândesc la sănătatea cititorilor blogului meu şi să preiau această listă de la REALITATEA.NET

      Îţi doresc o zi binecuvântată şi te mai aştept pe blog ! 🙂

      Uite şi sursa de unde am preluat lista cu aditivii :

      http://www.realitatea.net/e-uri-periculoase-vezi-tabelul-cu-aditivii-de-care-trebuie-sa-te-feresti_924376.html#ixzz1r4Aef8B7

    • Agamiţă, vezi că am făcut update la articol şi am adăugat punctul tău de vedere, ca punct de vedere distinct, uită-te din nou mai sus la E230 şi vei vedea că am ţinut cont şi am dorit ca vizitatorii mei să cunoască şi punctul tău de vedere (încă o dată, îţi spun sincer că nu am nicio tangenţă cu domeniul biochimiei). O zi binecuvântată !

  2. Dragă Tom, am citit ceea ce ai scris şi mă bucur, că ai apreciat cum se cuvine ceea ce am scris mai sus, eu am pregătire de industrie alimentară şi am lucrat mult în acest domeniu, se lucra tradiţional, responsabil, curat şi cu aditivi puţini sau lipsă; în prezent, mă ocup de altceva, deh ! Deşi funcţională, fabrica a fost dată la fier vechi; pentru a face loc produselor surogat, chimizate intensiv !

    Tom, apreciez ceea ce faci pentru familia ta în privinţa hranei, ai o concepţie sănătoasă şi eu folosesc produsele noastre tradiţionale şi cele naturiste, îmi cresc păsări, animale, cultiv legume, fructe şi flori, fără pesticide, chimicale, nu am producţie record, dar pentru familie e suficient, am avantajul că stau la casă.

    Tom, e bine că ai prieteni de la ţară cum se zice şi să păstrezi relaţii bune cu ei. Un sfat prietenesc totuşi, ştiu că e ceva efort în plus, dar merită; caută să achiziţionezi pentru consum produse animaliere (carne, ouă, lactate, miere) legume, fructe, cereale de la ţărani, dar să fie de încredere, crescute la curte fără chimicale, antibiotice, hormoni şi stimulenţi; cele de crescătorie sunt forţate în adevărate uzine să crească repede, să se îngraşe, să se ouă de 2-3 ori pe zi precum găina babei din poveste şi vacile legate la ţăruş să dea râuri de lapte ! producătorii respectivi urmăresc numai profitul ! aceste vietăţi sunt chinuite, stresate, deja dependente de chimicale sunt bolnave sau în sevraj (în ultimele lor zile de viaţă aceste animale nu mai primesc chimicale, şi nici mâncare, pentru că unele substanţe sa nu fie depistate fizic la analize în cantităţi prea mari !) această suferinţă a lor se va induce şi resimţi de-a lungul vremii (se acumulează) de către consumator ! îţi recomand un film documentar, poate l-ai văzut, poate nu : Earthlings adică Pământenii, e un documentar dur, dar realist, dar e doar o mică parte din icebergul societăţii de consumism aşa zis „civilizate” !

    Când mai am timp, mai intru pe blogul tău, îmi place ceea ce scrii, e interesant şi se vede că pui suflet în ceea ce faci ! Mulţumesc Bunului Dumnezeu că mai sunt oameni care gândesc ! Să-ţi dea Domnul sănătate, tie şi familiei tale şi să vă binecuvânteze ! Eu iţi mulţumesc, prietene, pentru acest blog ! Pe curând !


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: