TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

S-AU BĂGAT MOAŞTE !

Motto : Numai „morţii în păcat” umblă după morţii din sicrie !

Cultul moaştelor este încă o dovadă că “Creştinismul a învins cultele misterioase orientale, devenind el însuşi unul”
(An Introduction to Medieval Europe 300-1500
James W.Thompson; Edgar N.Johnson – 1937)

„Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios”
(Romani 1:22-23 – Biblia Ortodoxă)

Am găsit trei articole excelente, publicate cu mai mult timp în urmă, care merită să fie citite de toţi românii cu bun simţ şi cu frică de Dumnezeu !!! Consider că este de datoria mea morală înaintea Domnului, să-i invit pe toţi vizitatorii blogului meu, să parcurgă cele trei articole de mai jos.

De data aceasta, rolul meu va fi aproape inexistent, nu voi comenta în niciun fel, nu fac altceva decât să precizez titlurile şi autorii acestor articole, respectiv publicaţiile online (sursele) unde pot fi citite. Este vorba de domnul Florin Negruţiu (Gândul.info) cu articolul „S-A BĂGAT MOAŞTE !”, domnul Daniel Befu (Gândul.info) cu articolul “ROMÂNII S-AU CĂLCAT ÎN PICIOARE LA CREDINŢA FAST-FOOD” şi domnul Ghiţă Mocan (Paşi.ro) cu articolul “MOAŞTELE DE SERVICIU”. Aştept cu interes opiniile şi comentariile voastre după ce citiţi cele trei articole propuse de mine pentru dezbatere publică.

S-A BĂGAT MOAŞTE !

De dimineaţă, văzând femeile tăvălite-n praf sub copitele turmei de cuvioşi salivând după moaştele Sfântului Dimitrie, m-a cuprins aceeaşi greaţă pe care mi-o provoacă policrucii din autobuz, care se închină larg când trec pe lângă o biserică, dar nu se ridică să-i dea locul gravidei de lângă ei. Am retrăit scenele de pe vremuri, când oamenii se omorau când se băga carne la Alimentara:
o haită flămândă, capabilă să te sfâşie dacă-i stai în cale şi care, acum, când carnea s-a terminat, tânjeşte după oasele uscate de măduvă ale Sfântului.

Reporterul nostru care a fost azi la Patriarhie ne povestea scene revoltătoare – jandarmi mânând oameni ca pe vite, smintiţi fără simţuri răsturnând căruciorul unei femei doar ca să mai înainteze câţiva paşi până la raclă, preoţi exasperaţi care ţipau la năvălitori: „Nu aveţi nici cel mai elementar bun simţ…”

Cu alte ocazii, aş fi scris indignat despre politicienii care şi-au făcut un obicei din a linge moaştele tuturor sfinţilor sau despre piloşii lui Dumnezeu care intră prin spate, mână-n mână cu gestionarii lăcaşului. Ei sunt credincioşii de lux, un fel de şoferi ai tovarăşului prim, care nu stau la rând, iau direct prin spate. Ne-am obişnuit cu ei, aşa cum ne-am obişnuit cu toate relele, şi prea multe lucruri nu mai sunt aici de spus.
În schimb, despre noi, oamenii duşi sau neduşi la Biserică, merită să vorbim puţin.

Dacă foamea de Dumnezeu ar fi provocat o îmbulzeală sfântă sau dacă am fi asistat la scene cutremurătoare de devoţiune mistică, toată povestea aceasta ar fi avut un sens. Dacă turma ar fi fost întărită de credinţă, atunci am fi putut vorbi de speranţă. Nu mă îndoiesc că la Patriarhie au fost mulţi oameni decenţi şi buni.

Dar, ca mulţime, oamenii aceştia au dat un spectacol îngrozitor. Credinţa uneşte, însă, din imaginile pe care televiziunile le-au transmis pe parcursul întregii zile, n-am văzut o turmă unită de credinţă, cu frică de Dumnezeu şi păstorită blând. Am văzut, în schimb, o mulţime de fiinţe singure, egoiste şi înspăimântate. Căci frica i-a făcut să se calce în picioare, frica inconştientă că nu vor ajunge să-şi frece hainele de raclă şi că, astfel, vor mai pierde un prilej să-i ajute Dumnezeu. Fiecare a dorit să aibă linia lui directă şi personală cu Cel de Sus, chiar dacă, pentru asta, a trebuit să-i calce pe gât pe cei de jos.

Sunt mulţi în autobuz care-şi fac cruce, să-i ajute Dumnezeu, să aibă noroc. Şoferii îşi duc maşinile la sfinţit şi poartă iconiţe la oglindă să nu păţească vreun accident. De Bobotează, se ia apă sfinţită, din care se bea să nu te lovească vreo boală. Nu ştiu cât e credinţă în ritualurile acestea şi cât e superstiţie. De multe ori, îmi pare însă că Dumnezeu a plecat din gesturile noastre zilnice, lăsându-ne să facem o gimnastică mecanică, lipsită de conţinut, pe care n-o înţelegem. Redevenim, astfel, primitivi, în fricile noastre atavice, în lipsa noastră de ruşine şi de compasiune, în egoismul şi însingurarea noastră. OAMENI FĂRĂ DUMNEZEU.

SURSA : GÂNDUL.INFO
AUTOR: FLORIN NEGRUŢIU

ÎNCHINAREA LA MOAŞTE - UN GRAV ACT DE IDOLATRIE ŞI PĂGÂNISM

ROMÂNII S-AU CĂLCAT ÎN PICIOARE LA CREDINŢA FAST-FOOD

De la înălţimea scaunului său amplasat lângă cel al doamnei Maria pe scena VIP-urilor, preşedintele Băsescu tresare la răstimpuri, ori de câte ori mulţimea de pelerini se calcă în picioare, lansând vaiete de durere în văzduh. Mai puţin cucernic, premierul Tăriceanu trage cu limuzina pe Dealul Mitropoliei, aproape de spartul slujbei, intrând, pe lângă rând, în Catedrala proaspăt resfinţită.
Pupă rapid icoanele şi iese pe altă uşă decât muritorii de rând, mai ales că aceasta dă fix în podiumul pe care-s cocoţaţi preşedintele şi membrii marcanţi ai PD. Nu vrea să deranjeze slujba.

În gloata pestriţă de pelerini, convieţuiesc măicuţe cuvioase care urcă Dealul Patriarhei de 15 ore, în pas de melc şi „creştini deştepţi“, huiduiţi de mulţime, care-şi pun buzele pe moaşte în timp record:
15 minute. Sacoşa martor lăsată la coadă în epoca de aur s-a metamorfozat, pelerinii grăbiţi, inventând sacoşa-copil. Cine nu are, poate să împrumute: câteva mămici îşi închiriază copilaşii, persoanelor grăbite, trecându-i din mână în mână, apoi părinţii de împrumut, apar brusc lângă gard, implorând jandarmii să-i lase să treacă că le chiţăie pruncul în braţe de-atâta aşteptat:
„Şefu’, lasă-mă să intru şi eu cu ăsta că e bolnav“.

Jandarmii cu frică de cele Sfinte, fac o mică deschizătură în gard, lăsând-o să plonjeze fix în faţa raclelor cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi Cuviosului Apostol Pavel. Brusc, prin găurile de la gard se strecoară alte zece mame cu copii la sân. După ce mulţimea îi răstoarnă căruţul multiloc, un tătic revoltat dărâmă gardul: „Eee! Gata, m-am enervat. Da’ pe ele cum le laşi? Eu am tripleţi”. Ura mulţimii, frustrate de valul de băgăcioşi, se revarsă asupra unei nenorocite, care după ce a stat la coadă o jumate de zi, e trimisă la poalele dealului s-o ia de la capăt cu aşteptatul:
„Eu am stat la rând şi i s-a făcut rău mamei mele şi a trebuit să mă întorc înapoi. Probabil că oamenii nu ştiu că am fost la rând”.

O muiere din mulţime răcneşte: „ Aţi fost în faţă, de ce-aţi plecat?
Şi eu aş vrea să mă duc la toaletă dar nu pot”. Alta: „Să stai la rând, că noi suntem de la ora opt de-aseară aicea. Dacă v-aţi sculat de la patru, rândul vă e mai în spate”. Voci cârâie de peste tot: „Minte, nu-i adevărat, minte! Femeie mincinoasă! Vai de capul tău!”. O profesoară de română din Capitală dă în clocot: „Jandarmii au fost foarte obraznici cu oamenii. Numai că nu ni s-a spus cireadă de vite, dar ni s-a dat de înţeles. Jandarmii nu ştiu de cine au fost dirijaţi, dar a fost organizarea cea mai proastă. Am 48 de ani şi am fost la multe pelerinaje, dar aşa ceva n-am văzut niciodată! Azi noapte veneau autocarele cu călugări, copii din alte judeţe sau maşini de deputaţi şi intrau peste rând, iar eu am aşteptat 15 ore să ating moaştele”.

„Hai, pupaţi şi gata!“

După moaşte, credincioşii se aşează la o nouă coadă ca să pătrundă în altar şi să sărute Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce. Înăuntru, două camere video rotative ca doi ochi de roboţel, străjuiesc altarul de-o parte şi de alta. Pelerinii fac un turbo-tur de treizeci de secunde prin locul preasfânt, înconjurând o machetă aurită a Catedralei, zoriţi de popi:
„Haideţi domnu’, o dată! O singură dată v-am spus s-o pupaţi! Hai, sărutaţi şi gata! Nu mai sărutaţi Sfânta Cruce şi ieşiţi pe ieşire! Hai, pe-aici, pe-aici!”. Afară, la butoaie, două fetiţe de 13 şi 14 ani au fost puse de mama lor să le umple, doritorilor, sticle cu apă sfinţită peste rând:
„În jumate de oră am făcut 170 de mii! Ne luăm pizza cu ei!”.

Scaunul lui Băsescu

La finalul slujbei, scena e luată cu asalt de credincioşii care se îngrămădesc să-şi odihnească oasele pe scaunele pe care-au şezut timp de o oră jumate preşedintele şi doamna sa, Vadim, Blaga, Chiliman, Piedone şi Videanu: „Vaai, pentru o oră sunt preşedinte!” a izbucnit o cucoană, când un străjer cu barbă lungă şi patrafir, enervat de tropăiala de pe podium a turmei de credincioşi, a tăbărât pe ei: „Daţi poporul jos de pe scenă! N-aveţi nici cel mai elementar bun simţ! Niciodată n-am văzut aşa ceva aici! La ora şase e slujbă iarăşi. Ce faceţi aicea? Distrugeţi totul? Şi mochete şi astea, dumneavoastră nu vă daţi seama cât costă astea? Femeia îl întrerupe: „Dar s-a stat pe scaun, nu s-a făcut nimic”. Mânios: „Jos cu tine, pentru că nu eşti civilizată! Hai, jos, jos!”. „Cum părinte, dumneata nu eşti preot? Nu-i frumos să pui mâna pe mine că n-am pus mâna pe nimeni, da?”.

O cucernică atrage atenţia unui jandarm: „Domnu’, domnu’, au început să fure florile din coş”. „Lasă-le, dacă-i tembelă lumea”, zice jandarmul, după care se îndreaptă spre hoaţe şi urlă la ele: „Mâncaţi flori, dacă asta ştiţi!”. O băbuţă cocoţată sus, priveşte peste marea de credincioşi şi văzând racla la 50 de metri distanţă, începe să se închine, ţipând:
„Uite pe Sfântul! Iuli, se vede Sfântul! Urcă aici! Vezi să nu cazi! Ţineţi-o şi pe ea, vă rog frumos!”. Altă bătrână se luptă cu un jandarm care o împinge pe scări în timp ce ea vrea să se apropie de altarul de pe scenă ca să ia Sfânta Împărtăşanie: „Vreau să mă împărtăşesc!”. „Gata jos, hai, vreţi să vorbesc şi urât?”. Până la urmă, măicuţa îl înmoaie:
„Lasă-mă, mamă, la Dumnezeu!”.

SURSA : GÂNDUL.INFO
AUTOR: DANIEL BEFU

MOAŞTELE DE SERVICIU

Toamna se numără… pelerinajele! La Iaşi, dar şi la Bucureşti, mii de români se pun în mişcare, cheltuind resurse de tot felul. Zeci de ore de aşteptare, nervi întinşi la maximum, nădejdi amânate şi o atingere fugară. Pictat în tuşe nervoase, tabloul devoţiunii noastre mioritice, îţi atrage privirile. Răsfoieşti ziarele, asculţi la radio sau priveşti la televizor, iar concluzia este aceeaşi: pioşenia multor semeni iese din matcă.

Portalul http://www.crestinortodox.ro ne vine în ajutor. Bănuind inadecvarea noastră teologică, adepţii venerării moaştelor, ne înghesuie argumente care se vor a fi zdrobitoare. Să fim cu luare aminte, aşadar, la poveţele domnului Dumitru Popescu (http://www.crestinortodox.ro/viata-de-apoi/69169-cinstirea-sfintelor-moaste). Demersul începe cu Sfânta Scriptură, iar autorul invocă argumentul clasic: învierea mortului aruncat peste oasele lui Elisei. Urmează apoi explicarea caracterului excepţional al cadavrelor celor declaraţi sfinţi. Adică, datorită puterii dumnezeieşti, oasele acestora se menţin în stare de incoruptibilitate, ceea ce înseamnă că au parte de o soartă postumă privilegiată. Încă ceva: sufletul lor şi Duhul Sfânt, continuă să rămână în legătură cu trupurile lor lipsite de viaţă.
În fine, moaştele sunt o prefigurare a trupurilor de slavă de care credincioşii vor avea parte după înviere. Aflându-se într-o stare pronunţată de îndumnezeire, moaştele mediază între credincios şi Dumnezeu prin personalitatea sfântului reprezentat.

Fără a fi maliţios, îngăduiţi-mi câteva aprecieri.

În primul rând, alăturarea unei minuni vechitestamentare ce s-a produs în mod providenţial, cu atingerea unei racle, este eronată sub aspect hermeneutic. (A SE REŢINE FAPTUL că MORTUL cade peste oasele profetului, nu oasele sunt puse peste mort !!!)

În al doilea rând, premisa unei coabitări postume a sufletului cu corpul, aduce atingere doctrinei despre moarte, aşa cum o găsim cu precădere la Sfântul Apostol Pavel. Dacă mai susţinem şi o acţiune excepţională a Duhului asupra cadavrului, atunci eroarea dogmatică este şi mai primejdioasă.

În al treilea rând, analogia între moaşte şi trupurile proslăvite prin Înviere este dincolo de orice imaginaţie ! Dacă învierea trupului este lucrarea directă a Mântuitorului, dacă noua entitate va fi de natură divină, cum am putea găsi un corespondent într-un pumn de oase prezervate grijuliu ?!? Dacă Învierea lui Hristos este pusă la îndoială la nivel global, trebuia să o răstălmăcim cumva şi pe a urmaşilor Lui. Ruşinos totuşi !

Închei dezolat şi precaut. Nu cred în judecăţi fariseice şi în aruncatul cu piatra. Totuşi, umblarea personală cu Dumnezeu nu are nevoie de elemente de genul acesta. Prin natura Lui, Dumnezeu este intangibil, iar noi nu ni-L putem apropia prin surogate. Iar dacă mai vine vorba de compromiterea demersului teologic, nu mai am nimic de spus. Este trist şi revoltător ! Fără discernământ, până şi teologhisirea poate deveni o sminteală pentru mulţi. Să fim atenţi !

SURSA : PAŞI.RO
AUTOR: GHIŢĂ MOCAN

http://observator.a1.ro/social/Tipete-si-lesin-la-Moastele-Sfintei-Parascheva_70394.html

CLICK PE LINK CA SĂ CITEŞTI UN ARTICOL CARE MERITĂ :

http://tomisthecat.ro/romania-moastelor-a-superstitiilor-si-a-evului-mediu/

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

10 răspunsuri to “S-AU BĂGAT MOAŞTE !”

 1. Trist, păgânesc, nimic din ce ne învaţă Mântuitorul că se cere de la o persoană care Îl urmează pe El în credinţă şi teamă sfântă ! Oare aşa ne recomandă Apostolul Pavel, oare uităm că suntem creştini pentru a ne împăca cu Dumnezeu prin Fiul jertfit pentru noi şi nu pentru iluzoriile beneficii trecătoare ?!? Cine o fi distorsionat în halul acesta ADEVĂRUL BIBLIC ?

  • Frate Valentin, păi nu ştii că trebuie să câştigăm la loto ? Cum să avem noroc în dragoste ? Cum să luăm examenele la facultate ? Cum să ne păstrăm serviciul ? Cum să ne păzim de boală ? Simplu… pupând oasele morţilor… Ce mai contează CE SPUNE BIBLIA – Cuvântul Sfânt al Domnului ?!?

 2. E cel mai mare păcat să te închini la moaşte, nişte oase care nu valorează doi bani. Oamenii se simt bine în credinţa ortodoxă pentru că credinţa lor le dă voie să facă ce vor. Una e să-ţi dai seama că eşti un păcătos pierdut şi alta e să trăieşti cum vrei în toate mizeriile. A ajuns omul să se închine la un mort, poate ăla mort se chinuie în vecii vecilor şi strigă la Dumnezeu să aibă milă de el, şi oamenii vin cu miile să se închine la el !

  Ce rătăcire ! Ce păcat ! Ce blasfemie !
  Dumnezeu să aibă milă de România !

  • Beniamin, BINE AI VENIT pe blogul meu şi îţi mulţumesc mult pentru comentariul tău scurt şi la obiect ! Ai spus foarte bine, ai pus punctul pe „i”, ai mare dreptate, românilor „creştini de 2000 de ani” le convine o „credinţă” care le permite să-şi facă de cap, să calce Biblia în picioare fără pic de teamă de Dumnezeu, să sfideze litera şi spiritul Sfintei Evanghelii… Nu este bună o credinţă BAZATĂ PE CUVÂNTUL SFÂNT AL DOMNULUI (BIBLIA) care NU ne permite să ne dedăm la asemenea acte idolatre cu accente de neopăgânism, dar este „bună” o credinţă care ne face să ne simţim bine, să facem lucruri care „ne ajută”, să facem şi noi ca toată lumea (spirit de turmă), etc…

   Românii se îndreaptă cu miile SPRE PIERZAREA VEŞNICĂ, SPRE IAD ! Poporul român PIERE din lipsă de cunoştinţă a Cuvântului lui Dumnezeu, e mai importantă „tradiţia populară”, sunt mai importante ritualurile, datinile, obiceiurile, opiniile şi regulile omeneşti… Biblia NECITITĂ DE ROMÂNI zace în bibliotecă cu anii, se aşterne praful pe ea şi nu interesează pe nimeni învăţătura simplă şi curată care poate duce la îndreptarea şi mântuirea omului.

   Să ne rugăm pentru România ca Domnul să se îndure şi să trimită un duh de trezire spirituală şi vremuri de înviorare, de întoarcere sinceră şi profundă spre Hristos !

   Nu uita că te mai aştept cu drag pe blogul meu unde eşti întotdeauna binevenit !
   Fii binecuvântat împreună cu cei dragi ai tăi ! 🙂

  • Nu-s niste oase, sunt SF MOASTE. Mari facatoare de minuni, acum, ca merg oamenii si se imbulzesc, si uita de dragostea de semeni, va raspunde fiecare pentru pacatul lui, dar macar nu s-au departat de la dreapta credinta, nu s-au lepadat de Dumnezeu si nu au renegat credinta neamului romanesc ortodox pentru care au luptat strabunii nostri.

   • Celentano, dreapta credință nu are un nume (o etichetă) și nu este ortodoxă, baptistă, evanghelică, luterană, catolică, etc, ci este CREDINȚA CARE A FOST DATĂ SFINȚILOR ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA (vezi Iuda 1:3)

    „Preaiubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru CREDINȚA CARE A FOST DATĂ SFINȚILOR ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA
    (Iuda 1:3 Biblia Cornilescu)

    „Iubiților, toată nevoința făcând a scrie voao de cea de obște mântuirea, de lipsă am avut a vă scrie voao, rugându-vă să stați vitejeaște pentru CREDINȚA CEA DATĂ SFINȚILOR„.
    (Iuda 1:3 Biblia Ortodoxă)

    Între a renega credința neamului romanesc „ortodox” infiltrată de NEOPĂGÂNISM, EREZIE ȘI IDOLATRIE și a alege Evanghelia simplă și curată, ALEG CUVÂNTUL SFÂNT AL DOMNULUI și nu voi renunța niciodată să mă bazez pe CEEA CE ESTE SCRIS ÎN BIBLIE, nu pe istorisirile închipuite și poveștile tradiției ortodoxe…

 3. „Să nu-ţi faci idoli, să nu vă ridicaţi nici un chip cioplit, nici stâlp de aducere aminte, să nu puneţi în ţara voastră nici o piatră împodobită cu chipuri, ca să vă închinaţi ei… CĂCI EU SUNT DOMNUL DUMNEZEUL VOSTRU !”
  (Leviticul 26:1 pagina 139 în Biblia Cornilescu)

  „Să nu vă faceţi făcute de mână, nici cioplite, nici stâlp să nu vă ridicaţi, nici piatră semn să nu puneţi în pământul vostru, ca să vă închinaţi lui ! Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru !”
  (Leviticul 26:1 Biblia Ortodoxă)

  Nicăieri în Biblie nu scrie că Dumnezeu a spus să ne închinăm morţilor… asta e o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Mi-e scârbă când văd cum poporul român e indus în eroare… cum poţi să te închini înaintea unui sicriu închis, în care nu ştii ce e ???

  Dumnezeul cerului şi al pămîntului E VIU… TRĂIEŞTE… şi aşteaptă ca poporul român să I se închine Lui AŞA CUM A PORUNCIT EL, nu în faţa moastelor care nu vorbesc, nu se mişcă… etc.

  TREZIŢI-VĂ, POPOARE, PÂNĂ UŞA HARULUI E DESCHISĂ !

  • Tatiana, sunt perfect de acord cu punctul tău de vedere și îți mulțumesc mult pentru comentariu. Din nefericire, poporul român „creștin de 2000 de ani” zace în erezie, idolatrie, întuneric spiritual, superstiție și formalism religios, preferând să sfideze Cuvântul Sfânt al Domnului.

   Românii nu dau două parale chioare pe litera și spiritul Sfintei Evanghelii și pun mai presus ideile și născocirile preoților ortodocși, tradiția și regulile omenești, Biblia continuând să rămână prăfuită și necitită în bibliotecă !

   Am un prieten din copilărie care fumează de peste 30 de ani iar recent soția lui a divorțat de el pentru că s-a apucat de băut și n-are serviciu. Când i-am spus să înceapă să citească Biblia (măcar Noul Testament) mi-a spus „sunt prea păcătos ca să citesc Biblia”. Acest om nu înțelege că dacă ar citi Cuvântul Domnului, ar putea fi eliberat de vicii, ar putea fi dezrobit și descătușat din lanțurile grele ale păcatului și viața lui ar putea fi transformată radical… Eu continui să mă rog pentru el dar mă gândesc cu groază că în situația lui se află milioane de bărbați români care stau liniștiți și trăiesc mai departe în întuneric și păcat, mergând pe ideea că sunt „ortodocși creștini de 2000 de ani”…

   Eu chiar am publicat un material pe blogul meu în care am arătat că e de 1000 de ori mai bine să fii un creștin evanghelic pocăit neprihănit (baptist, adventist, penticostal, etc) decât un ortodox curvar, fumător, bețiv…

   http://tomisthecat.ro/2012/11/06/penticostalul-pocait-si-ortodoxul-nepocait/

   Mai am și aici un material foarte interesant :

   http://tomisthecat.ro/2012/12/23/biblia-credinta-si-romanii-un-film-de-adi-gliga/

 4. Hei, dar de ce stergeti comm? sa inteleg ca este un blog doar al vostru in care altii nu au voie sa discute, sa isi spuna opinia, sau este doar un site al vostru unde discutati teme pe care voi le considerati problematice? daca este asa, ok, nu mai intru, nu vreau sa deranjez, oricum, oaia intre lupi nu sta bine!

  • Celentano, acesta este un site unde discutăm teme pe care eu le consider problematice, cum foarte bine ai spus…
   Nici lupul nu este binevenit între oi așa că dacă ai de gând să încalci în continuare Regulamentul acestui blog, atunci ar fi mai bine să schimbi „canalul” ! Nu uita că aici te afli pe un blog creștin evanghelic unde NU ARE CE CĂUTA APOLOGETICA ORTODOXĂ !!! Găsești destul site-uri ortodoxe unde ai putea zburda în voie fără să riști nimic…


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: