TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

WINDOWS 8 A FOST LANSAT OFICIAL ŞI ESTE DISPONIBIL ÎN MAGAZINELE ROMÂNEŞTI

MICROSOFT WINDOWS 8

Pentru pasionaţii calculatoarelor, vineri 26 octombrie 2012 este o zi istorică pentru că a fost lansat oficial sistemul de operare WINDOWS 8, cei de la Microsoft spunând că noul sistem este „reimaginat, având o interfaţă nouă şi fluidă”. Utilizatorii care doresc să renunţe la o licenţă veche (Windows XP, Windows Vista sau Windows 7) pot opta pentru Windows 8 Pro Upgrade dar trebuie să plătească suma de 60 EURO care reprezintă UN PREŢ PROMOŢIONAL, valabil doar până la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

WINDOWS 8 PRO UPGRADE poate fi cumpărat de la majoritatea partenerilor din România.

De reţinut faptul că datorită optimizării efectuate de Microsoft, Windows 8 rulează mai uşor pe calculatoarele vechi spre deosebire de Windows 7, aspect care nu este deloc de neglijat atunci când dorim să luăm o decizie corectă cu privire la buna funcţionare a calculatorului desktop sau a laptopului nostru.
Nu toată lumea are un procesor destul de puternic sau o memorie RAM suficientă şi de aceea se recomandă un sistem de operare care să „se mişte” rapid.

CERINŢE MINIME NECESARE PENTRU INSTALAREA SISTEMULUI DE OPERARE MICROSOFT WINDOWS 8

Conform Microsoft, Windows 8 are aceleași cerințe de sistem precum Windows 7 şi suportă toate aplicațiile ce se execută pe Windows 7.

Arhitectură x86 (32 biți)
– procesor x86 1 GHz / memorie RAM 1 GB
– 16 GB spațiu liber pe HDD

Arhitectură x64 (64 biți)
– procesor x64 1 GHz / memorie RAM 2 GB
– 20 GB spațiu liber pe HDD

Placa video trebuie să respecte următoarele condiţii minime :
– procesor grafic cu DirectX 9
– WDDM 1.0 (opțional; necesar numai ptr. accelerare hardware ptr. efecte)

De asemenea, se recomandă un ecran (monitor LCD sau LED) multitouch necesar pentru a profita de facilitatea de atingere.

Un alt avantaj foarte mare este că WINDOWS 8 este primul sistem de operare care este conceput să funcţioneze pe toate device-urile (calculatoare desktop, laptopuri, smartphone-uri şi tablete)

Utilizatorii vor putea să cumpere două versiuni ale sistemului:
WINDOWS 8 PROFESSIONAL (pentru calculatoare desktop şi pentru laptopuri) și WINDOWS 8 RT (pentru dispozitivele bazate pe procesoare ARM – smartphone-uri și tablete). Windows 8 Professional este disponibil în trei formate: la „cutie” (licenţă FPP retail), versiunea pre-instalată (licenţă de tip OEM sau OEI) şi cheie electronică.

Designul noului sistem se aseamănă cu Windows Phone 7 utilizat pentru smartphone-uri. Clasicele ferestre sunt înlocuite cu un sistem de “panouri” („apps”) care se afişează pe ecranului monitorului și servesc pentru a indica prezenţa aplicaţiilor și notificărilor.

Pe ecran, utilizatorul va putea vedea starea vremii şi blocajele de trafic în timp real. Totodată, tradiționalul buton „Start” dispare (mai jos, poţi vedea videoclipul cu dictatorul Adolf Hitler care s-a enervat rău tocmai din această cauză :)).

Sistemul de operare WINDOWS 8 va rula atât pe computere clasice (desktopuri şi laptopuri), dar şi pe smartphone-uri (telefoane mobile inteligente) cât si pe tablete, prin urmare, va putea fi operat atât prin tastatură cu mouse, cât şi prin intermediul unui ecran de tip touchscreen.

SFATURI PENTRU CEI CARE FAC FIGURI CÂND AUD DE SISTEMUL DE OPERARE MICROSOFT WINDOWS 8

Evoluţia a însemnat întotdeauna şi reeducare. Dacă vrem ca viitorul informatic să devină realitate cât mai curând, este necesar să ne re-educăm continuu şi să învăţăm noi tehnologii, modele de interfeţe, etc. Lucrul cu Windows 8 nu este atât de dificil. Trebuie să înveţi câteva comenzi rapide pentru tastatură, câteva gesturi noi şi cam atât. Oamenii au trebuit să se reeduce şi atunci când au trecut de la Windows 98 la Windows XP iar apoi, de la Windows XP la Windows 7. Nimeni nu poate contesta succesul pe care l-au avut sistemele de operare Windows XP şi Windows 7.

SURSELE DE UNDE AM PRELUAT UNELE INFORMAŢII :

http://www.incomemagazine.ro/articol_86359/specialistii-despre-windows-8-utilizatorii-au-nevoie-de-timp-de-adaptare-la-noul-sistem.html

AUTOR : OLEG COJOCARU

http://www.7tutoriale.ro/content/ce-nu-inteleg-detractorii-windows-8-despre-windows-8

AUTOR : CIPRIAN

TARE DE TOT ! HITLER SE ENERVEAZĂ RĂU CĂ WINDOWS 8 N-ARE OPŢIUNEA „START MENU” AŞA CUM AVEAU VECHILE SISTEME DE OPERARE PRODUSE DE MICROSOFT :

(click mai întâi pe butonul triunghiular PLAY din stânga jos (sau din mijlocul ecranului videoplayerului YouTube) iar apoi click pe butonul CC din partea dreaptă pentru a activa „traducerea” – subtitrarea – în limba engleză :))

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

Niciun răspuns to “WINDOWS 8 A FOST LANSAT OFICIAL ŞI ESTE DISPONIBIL ÎN MAGAZINELE ROMÂNEŞTI”

Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: