TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

MIZERABILII – CELE MAI IMPRESIONANTE SECVENȚE ALE FILMULUI

Posterul filmului Mizerabilii 2012

Să fiu sincer, nu m-am omorât niciodată după genul de filme muzicale (musical) și de obicei când vedeam așa ceva la televizor, schimbam imediat canalul și preferam un buletin de știri sau o informare meteo. Poate că noi, românii, nu prea suntem obișnuiți cu acest gen de filme, poate că este de vină cultura noastră balcanică cu care nu prea ar trebui să ne mândrim. Poate că e mai importantă etapa din campionatul de fotbal… Poate că e mai plăcut la cârciumă, la un șpriț… Poate că telenovelele și manelele sunt mai interesante… Când însă vine vorba de un lucru bun și frumos, plăcut și folositor, dăm cu piciorul și nu ne interesează.

Începând de astăzi 25 ianuarie 2013, în cinematografele românești vom putea viziona un film care se anunță a fi foarte bun în ciuda faptului că este (culmea) un musical. Este vorba de MIZERABILII, o ecranizare realizată după binecunoscutul roman al lui Victor Hugo. Regia Tom Hooper, în distribuție Hugh Jackman, Anne Hathaway, Russell Crowe (acesta din urmă a interpretat rolul principal în „Gladiatorul”). O producție Working Title Films în colaborare cu Cameron Mackintosh.

De reținut faptul că TOȚI ACTORII CÂNTĂ LIVE, vocile acestora fiind mixate cu pian și / sau orchestră !!!

Vă invit să urmărim niște secvențe care mie mi-au făcut o impresie foarte bună. Convingerea mea puternică este că poporul român are nevoie de asemenea filme. Într-o lume mizerabilă (din toate punctele de vedere) de ce oare n-am viziona filmul MIZERABILII ?!? Nu cumva această temă e mai actuală ca oricând ? Mesajul acestui film este deosebit de puternic !

CONFRUNTAREA DINTRE NEMILOSUL OM AL LEGII INSPECTORUL JAVERT ȘI JEAN VALJEAN – DEȚINUTUL 24601 – CARE TOCMAI ERA ELIBERAT DUPĂ 19 ANI DE OCNĂ ȘI MUNCĂ SILNICĂ PENTRU CĂ A FURAT O PÂINE PENTRU SĂRMANA LUI SORĂ A CĂRUI COPIL MUREA DE FOAME ÎN CASĂ :

CRED CĂ ACEST FILM AR FI TREBUIT SĂ SE NUMEASCĂ „MIZERABILELE” (CULMEA PROSTIEI, RĂUTĂȚII ȘI TICĂLOȘIEI ACESTOR FEMEI DAR ȘI A ACESTUI INDIVID FĂRĂ HRISTOS ȘI FĂRĂ DUMNEZEU CARE ARUNCĂ O MĂMICĂ DISPERATĂ ÎN STRADĂ) :

UNUL DINTRE CELE MAI EMOȚIONANTE MOMENTE ALE FILMULUI CÂND PRIMARUL MADELEINE ESTE FRĂMÂNTAT DE IDEEA CĂ UN OM NEVINOVAT AR PUTEA PRIMI ANI GREI DE OCNĂ DIN CAUZA SA ȘI DECIDE SĂ RENUNȚE LA BANI, LA POZIȚIA SOCIALĂ ÎNALTĂ ȘI LA LIBERTATE PENTRU A MERGE ÎN FAȚA JUDECĂTORILOR ȘI A MĂRTURISI CĂ EL ESTE FOSTUL DEȚINUT 24601 JEAN VALJEAN ! ÎNTREBAREA CARE ÎL MACINĂ CUMPLIT ESTE „CINE SUNT EU CA SĂ CONDAMN UN OM NEVINOVAT LA SCLAVIE ?!? CINE SUNT EU CA SĂ PRETIND CĂ NU-MI PASĂ DE AGONIA ȘI DISPERAREA SA ???”

GLASUL CONȘTIINȚEI, ADEVĂRUL ȘI CREDINȚA ÎN DUMNEZEU SUNT MAI PUTERNICE DECÂT ORICE ÎN ACEASTĂ VIAȚĂ TRECĂTOARE !

HUGH JACKMAN ESTE ACTORUL CARE A REUȘIT PERFORMANȚA FĂRĂ EGAL DE A TRĂI ȘI EXPRIMA CU ADEVĂRAT STĂRILE SUFLETEȘTI PRIN CARE TRECEA PERSONAJUL PRINCIPAL JEAN VALJEAN :

INGINERII DE SUNET AU SPUS CĂ AU FOST EFECTIV BINECUVÂNTAȚI CÂND AU LUCRAT LA ACEST MUSICAL CARE S-A BUCURAT DE ULTIMELE TEHNOLOGII ÎN DOMENIU ȘI DE MUNCA GIGANTICĂ A ÎNTREGII ECHIPE ! ÎN ACEST FILM S-A CÂNTAT LIVE CUM NU S-A MAI FĂCUT NICIODATĂ CU ATÂTA CONSISTENȚĂ PÂNĂ ACUM !

EPISCOPUL MYRIEL BIENVENU (INTERPRETAT DE ACTORUL COLM WILKINSON) ESTE OMUL CARE NU I-A ÎNTORS SPATELE FOSTULUI OCNAȘ JEAN VALJEAN, I-A DAT O ȘANSĂ, L-A HRĂNIT, L-A GĂZDUIT ÎN CASA SA, L-A NUMIT FRATE, I-A SPUS CĂ ARE UN SUFLET ȘI L-A AJUTAT SĂ SE ÎNTOARCĂ CU FAȚA SPRE DUMNEZEU PENTRU CA VIAȚA LUI SĂ FIE TRANSFORMATĂ CU ADEVĂRAT :

EPONINE (INTERPRETATĂ DE SAMANTHA BARKS) A SPERAT MEREU ÎN SUFLETUL EI CĂ ÎNTR-O ZI MARIUS O VA IUBI DAR ȘI-A DAT SEAMA CĂ INIMA LUI MARIUS APARȚINEA DEJA DOAR LUI COSETTE !

PUTEȚI URMĂRI TEXTUL (ÎN LB. ENGLEZĂ) PIESEI „ON MY OWN” :

EXISTĂ ANUMITE SECVENȚE DIN ROMANUL LUI VICTOR HUGO PE CARE NUMAI O CAMERĂ VIDEO LE POATE SURPRINDE ÎN TOATĂ SPLENDOAREA LOR ! PE SCENA UNUI TEATRU ESTE FOARTE DIFICIL SĂ PRINZI INTIMITATEA UNOR ASTFEL DE MOMENTE ! AM FOST CU ADEVĂRAT BINECUVÂNTAȚI SĂ FACEM ACEST FILM !

http://filmedivix.com/filmeonline/les-miserables-2012-film-online/

Actorii principali din filmul Mizerabilii realizat in 2012

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mizerabilii

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

2 răspunsuri to “MIZERABILII – CELE MAI IMPRESIONANTE SECVENȚE ALE FILMULUI”

  1. Poporul român are mare nevoie de acest film realizat după romanul lui Victor Hugo, Mizerabilii, în primul rând pentru că acest roman este una din cele mai mari opere ale umanităţii şi apoi, pentru că multe dintre problemele zugrăvite aici sunt de actualitate pentru noi, românii.

    În roman, dar şi în secvenţele prezentate, apare o victimă a lumii mizerabile în care trăia, Fantine, fostă lucrătoare într-o fabrică, ajunsă pe drumuri şi obligată să facă fapte ruşinoase pentru a face rost de bani cu care să-şi crească fetiţa, pe nume Cosette. O altă victimă a societăţii mizerabile este eroul principal, Jean Valjean, condamnat la ani grei de puşcărie pentru o pâine furată şi care ajutat de bunătatea episcopului de Bienvenu devine un binefăcător dar nu este lăsat să-i ajute pe semeni din cauza prostiei și răutății inspectorului Javert.

    Filmul trebuie văzut şi pentru figurile luminoase ce apar aici, pentru frumuseţea sufletelor acestora şi credinţa lor puternică în Dumnezeu.

  2. Iubiți frați, vă rugăm dacă se poate ca să publicați și blog-ul nostru, pe lista dumneavoastră cu linkuri creștine. Vă mulțumim.

    Tinerii Români Americani
    http://tineriromaniamericani.wordpress.com/


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: