TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

ABIDE WITH ME – IMN CREŞTIN SUPERB CÂNTAT ÎNAINTEA ÎNCEPERII MECIULUI

Căutam ceva pe Internet şi mare mi-a fost mirarea când am găsit materialul video care urmează. Dacă cineva mi-ar fi spus că a văzut, cântându-se, un imn creştin pe un stadion, înaintea începerii meciului, aş fi spus că a luat-o razna şi i-aş fi recomandat să facă o vizită la un medic. Este pentru prima oară când văd aşa ceva şi chiar stau şi mă întreb dacă voi apuca vreodată ziua când voi întâlni o asemenea conduită şi pe stadioanele româneşti unde creştinii „ortodocşi”, cu vechime de 2000 de ani, înjură de spurcă, fac semne obscene, se jignesc, se iau la bătaie între ei sau chiar cu forţele de ordine, etc.

Ne lăudăm că suntem un popor creştin dar DUMNEZEU LIPSEŞTE DIN INIMILE ŞI VIEŢILE ROMÂNILOR ! Cu toate acestea, în ciuda felului nostru de vieţuire care trădează sfidarea zilnică a Cuvântului lui Dumnezeu, împotrivirea permanentă faţă de Evanghelie şi faţă de Domnul Iisus Hristos,
nu suportăm să ne spună cineva că nu suntem creştini şi imediat sărim în sus ca arşi. Oare nu cumva ar fi mai bine să înţelegem că a fi creştin înseamnă SĂ-L ASCULTĂM ŞI SĂ-L URMĂM PE HRISTOS ?!? Oare nu cumva românii ar avea de câştigat dacă ar alege Calea credinţei ? Ce se va alege de România dacă va continua să se îndepărteze de Domnul ? Ce vor ajunge copiii noştri ?

Acum vă invit să urmărim împreună materialul video recomandat.
Acţiunea se petrece pe stadionul Wembley din Londra, în ziua de 29 august 2009, fiind vorba de finala campionatului de rugby.
Transmisiunea TV a fost realizată de BBC iar imnul a fost interpretat de Hayley Westenra. Veţi fi probabil surprinşi să vedeţi că mulţi dintre suporterii aflaţi în tribune, au dovedit respect, au cântat cu toată inima acest imn creştin deosebit, fără să-şi bată joc de credinţa creştină, fără istericale ateiste, etc…

Textul imnului creştin „ABIDE WITH ME” a fost scris în 1847 de poetul scoţian Henry Francis Lyte care era grav bolnav (după doar trei săptămâni de la compunerea textului acestui imn minunat, domnia sa a trecut în veşnicie).

Versiunea muzicală originală a imnului creştin „ABIDE WITH ME” se numea „EVENTIDE” şi a fost creată în 1861, fiind opera compozitorului englez William Henry Monk, organist în diverse Biserici ale Angliei, dirijor şi doctor în muzică.

http://www.cyberhymnal.org/htm/a/b/abidewme.htm

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

Anunțuri

7 răspunsuri to “ABIDE WITH ME – IMN CREŞTIN SUPERB CÂNTAT ÎNAINTEA ÎNCEPERII MECIULUI”

 1. Minunat……….. mulţumesc, fii binecuvântat de Domnul, tu şi casa ta!

  Un an nou cu multe binecuvântări divine!

  • Amy, îţi mulţumesc mult că ai avut bunătatea să vizitezi blogul meu şi te mai aştept cu drag. Domnul să te păstreze în harul Său ! Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui !

   Îţi doresc UN AN NOU FERICIT CU DOMNUL PERMANENT LÂNGĂ TINE !

   • Bieții ortodocși pentru care a murit Domnul Iisus Hristos ! Creștini autentici, cu viața transformată sunt puțini și la evanghelici.
    Pentru adevărații ortodocși, care caută sincer pe Domnul Dumnezeu, doresc ca EL să-i ducă pe toți la CRUCE !

    Cred că Dumnezeu se uită la inima celor care-L caută sincer și nu-i va da afară, ci-i va ajuta să vadă ADEVĂRUL !

    La Mulți Ani ! cu Domnul !

   • MM, ai mare dreptate când spui că adevărații creștini sunt PUȚINI inclusiv printre noi, evanghelicii (nu te pot contrazice, este o realitate tristă) dar printre ortodocși sunt ȘI MAI PUȚINI pentru că ei sunt învățați de mici copii că sunt creștini și în consecință, se culcă cu urechea pe „perna” asta, stau nepăsători și dorm liniștiți că sunt „creștini de 2000 de ani” și nu-și fac deloc probleme… Ei cred (contrar învățăturii Sfintei Scripturi) că sunt creștini prin botezul făcut în fragedă pruncie și totul e ok.

    Măcar evanghelicii iau o atitudine clară și fermă față de păcat (în comparație cu ortodocșii).
    Că unii dintre evanghelici NU TRĂIESC ceea ce spun, asta e cu totul altă problemă și alt subiect.

    Este foarte adevărat ce spui, în sensul că Dumnezeu privește la inima omului și în Rai vom avea foarte multe surprize, vom întâlni acolo oameni (inclusiv catolici și ortodocși) despre care noi credeam că „n-au nicio șansă”. De asemenea, în Rai, vor ajunge și baptiști, evanghelici, tudoriști, penticostali, etc, oameni despre care catolicii / ortodocșii spun că „n-au nicio șansă” în privința mântuirii pentru că refuză să se închine la statui, icoane, moaște, sfinți, etc, acceptând doar închinarea la Sfânta Treime (Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Duhul Sfânt).

    Îți doresc din toată inima un An Nou binecuvântat, cu multă sănătate, multe bucurii și împliniri, Domnul să-ți îndeplinească toate dorințele și rugăciunile care sunt după voia Sa !

    LA MULȚI ANI VEȘNICI, SCUMPĂ SORĂ ÎN HRISTOS ! 🙂


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: