TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

DEFINIŢIA RĂULUI ŞI EXPLICAŢIA DATĂ DE ELEVUL ALBERT EINSTEIN

DOMNUL IISUS VREA SĂ VINĂ ÎN INIMA TA
„Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa ! Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6)

CLICK AICI PENTRU A SEMNA ÎN CARTEA MEA DE OASPEŢI PE NETLOG !

VIZIONAŢI AICI UN FILM SUPERB : „DRAGOSTEA VINE ÎNCET” !

DOWNLOADAŢI AICI UN FILM DOCUMENTAR EXCELENT :
„UN LUTHER AL ROMÂNIEI” !

Într-o lume îmbibată de materialism, a existat şi un mare om de ştiinţă care a lăsat prejudecăţile deoparte şi a înţeles că ştiinţa COMPLETEAZĂ religia şi nu o exclude, aşa cum cred unii… Ştiinţa şi religia sunt DOUĂ SURORI BUNE !!! Printr-o logică elementară, elevul Albert Einstein a demonstrat profesorului său, faptul că RĂUL REPREZINTĂ ABSENŢA LUI DUMNEZEU DIN INTERIORUL OMULUI !!! Omul care trăieşte FĂRĂ Dumnezeu în inima lui, ÎNCEPE SĂ FACĂ RĂUL ŞI CONTINUĂ SĂ FACĂ RĂUL TOATĂ VIAŢA LUI, PÂNĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ A VIEŢII LUI, dacă nu-L primeşte CU ADEVĂRAT pe Domnul în inima lui !!!

Este o realitate tristă şi dureroasă pentru că fiecare dintre noi avem rude sau prieteni care REFUZĂ CREDINŢA SINCERĂ ÎN DUMNEZEU şi continuă să trăiască mai departe „liniştiţi”, făcând mult rău celor din jurul lor şi făcându-şi chiar lor înşişi rău, chiar până la distrugerea lor totală ! Dumnezeu să ne-ajute pe fiecare să-L avem pe EL în sufletele noastre, pentru ca nu cumva vreodată să intre RĂUL în noi şi să nu mai iasă NICIODATĂ de-acolo !

Într-o sală de clasă a unui colegiu, un profesor ţine cursul de filozofie :

– Să vă explic care e conflictul între ştiinţă şi religie…

Profesorul ateu face o pauză şi apoi îi cere unuia dintre noii săi studenţi să se ridice în picioare.

– Esti creştin, nu-i aşa, fiule ?

– Da, dle, spune studentul.

– Deci crezi în Dumnezeu ?

– Cu siguranţă.

– Dumnezeu e bun ?

– Desigur, Dumnezeu e bun.

– E Dumnezeu atotputernic ? Poate El să facă orice ?

– Da.

– Tu eşti bun sau rău ?

– Biblia spune ca sunt rău.

Profesorul zâmbeşte cunoscător. Aha ! Biblia ! Se gândeşte puţin…

– Uite o problemă pentru tine. Să zicem că există aici o persoană bolnavă şi tu o poţi vindeca. Poţi face asta. Ai vrea să o ajuţi ? Ai încerca ?

– Da, dle. Aş încerca !

– Deci eşti bun.

– N-aş spune asta.

– Dar de ce n-ai spune asta ? Ai vrea să ajuţi o persoană bolnavă dacă ai putea. Majoritatea am vrea dacă am putea. Dar Dumnezeu, nu…

Studentul nu răspunde, aşa că profesorul continuă :

– Dumnezeu nu ajută, nu-i aşa ? Fratele meu era creştin şi a murit de cancer, chiar dacă se ruga lui Iisus să-l vindece ! Cum poţi spune că Iisus e bun ? Poţi răspunde la asta ?

Studentul tace…

– Nu poţi răspunde, nu-i aşa ?

El ia o înghiţitură de apă din paharul de pe catedră ca să-i dea timp, studentului, să se relaxeze…

– Hai să o luăm de la capăt, tinere ! Dumnezeu e bun ?

– Păi…, da, spune studentul.

– Satana e bun ?

Studentul nu ezită la această întrebare:

– “Nu”.

– De unde vine Satana ?

Studentul ezită….

– De la Dumnezeu.

– Corect ! Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i aşa ? Zi-mi, fiule, există rău pe lume ?

– Da, dle.

– Răul e peste tot, nu-i aşa ? Şi Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect ?

– Da.

– Deci cine a creat răul ???

… Profesorul a continuat:

– Dacă Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat şi răul ! Din moment ce răul există şi conform principiului că ceea ce facem, defineşte ceea ce suntem, atunci înseamnă că Dumnezeu e rău !

Din nou, studentul nu răspunde…

– Există pe lume boli ? Imoralitate ? Ură ? Urâţenie ? Toate aceste lucruri groaznice, există ?

Studentul se foieşte jenat…

– Da.

– Deci cine le-a creat ?

Studentul iarăşi nu răspunde, aşa că profesorul repetă întrebarea:

CINE LE-A CREAT ?!?

Niciun răspuns. Deodată, profesorul începe să se plimbe în faţa clasei. Studenţii sunt uimiţi.

– Spune-mi…, (continuă el, adresându-se, altui student)…

– Crezi în Dumnezeu, fiule ?

Vocea studentului îl trădează şi cedează nervos :

– Da, dle profesor, cred.

Bătrânul se opreşte din mărşăluit…

– Ştiinţa spune că tu ai 5 simţuri pe care le foloseşti pentru a identifica şi observa lumea din jurul tău ! L-ai văzut vreodată pe Dumnezeu ?

– Nu, dle. Nu L-am văzut !

– Atunci spune-ne dacă L-ai auzit vreodată pe Dumnezeul tău ?

– Nu, dle, nu L-am auzit !

– L-ai simţit vreodată pe Dumnezeul tău, L-ai gustat sau Lai mirosit ? Ai avut vreodată o experienţă senzorială a lui Dumnezeu ???

– Nu, dle, mă tem că nu !

– Şi totuşi crezi în El ???

– Da.

– Conform regulilor empirice, testabile, demonstrabile, ştiinţa spune că Dumnezeul tău nu există ! Ce spui de asta, fiule ?

– Nimic, răspunde studentul. Eu am doar credinţa mea !

– Da, credinţa, repetă profesorul. Asta e problema pe care ştiinta o are cu Dumnezeu ! Nu există nicio dovadă, ci doar credinţa !

Studentul rămâne tăcut pentru o clipă… după care, pune şi el o întrebare :

– Dle profesor, există căldură ?

– Da

– Şi există frig ?

– Da, fiule, există şi frig !

– Nu, dle, nu există !!!

Profesorul îşi întoarce faţa către student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tăcută… Studentul începe să explice :

– Poate exista multă căldură, mai multă căldură, super-căldură, mega-căldură, căldură nelimitată, căldurică sau deloc căldură, dar nu avem nimic numit “frig”. Putem ajunge până la 458 de grade sub zero, ceea ce nu înseamnă căldură, dar nu putem merge mai departe ! NU EXISTĂ FRIG !!! Dacă ar exista, am avea temperaturi mai scăzute decât minimul absolut de -458 de grade ! Fiecare corp sau obiect e demn de studiat dacă are sau transmite energie, şi căldura e cea care face ca un corp sau material, să aibă sau să transmită energie. Zero absolut (-458 F) înseamnă doar, ABSENŢA TOTALĂ A CĂLDURII !!!
Vedeţi, d-le profesor, frigul e doar un cuvânt pe care îl folosim pentru a descrie absenţa căldurii ! Nu putem măsura frigul ! Nu există unităţi de măsură pentru frig ! Căldura poate fi măsurată în unităţi termice, deoarece căldura este energie ! Frigul NU E OPUSUL CĂLDURII, d-le profesor, ci doar ABSENŢA EI !!!

Clasa e învăluită în tăcere ! Undeva cade un stilou şi sună ca o lovitură de ciocan…

– Dar întunericul, dle profesor ? Există întunericul ???

– Da, răspunde profesorul fără ezitare. Ce e noaptea dacă nu întuneric ?!?

– Din nou, RĂSPUNS GREŞIT, d-le profesor ! Întunericul nu este “ceva”, este ABSENŢA A „CEVA” !!! Poate exista lumină scăzută, lumină normală, lumină strălucitoare, lumină intermitentă, dar dacă nu există lumină constantă, atunci nu există nimic, iar ACEST NIMIC ÎL NUMIM ÎNTUNERIC !!!
Acesta este sensul pe care îl atribuim acestui cuvânt ! În realitate, ÎNTUNERICUL NU EXISTĂ !!! Dacă ar exista, am putea face ca întunericul să fie mai întunecat sau mai puţin întunecat şi l-am putea măsura cu unităţi de măsură, nu-i aşa ??????

Profesorul începe să-i zâmbească, studentului din faţa sa ! Se pare ca acesta va fi un semestru bun…

– Ce vrei să demonstrezi, tinere ?!?

– Dle profesor, vreau să spun că premisele dvs filosofice SUNT GREŞITE DE LA BUN ÎNCEPUT şi de aceea concluzia TREBUIE să fie şi ea greşită !!!

De data asta, profesorul nu-şi poate ascunde surpriza :

– Greşită ?!? Poţi explica în vreun fel ???

– Lucraţi cu premiza dualităţii (explică studentul)… Susţineţi că există viaţă şi apoi că există moarte, un Dumnezeu bun şi un Dumnezeu rău… Consideraţi conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem măsura… Domnule profesor, ştiinţa nu poate explica nici măcar ce este acela un gând !!!

Folosim electricitatea şi magnetismul, dar NIMENI nu a văzut sau nu a înţeles pe deplin vreuna din acestea două ! Să consideri că moartea e opusul vieţii, înseamnă să ignori că moartea nu există ca lucru substanţial ! MOARTEA NU E OPUSUL VIEŢII, ci doar ABSENŢA EI !!! Acum spuneţi-mi, dle profesor, le predaţi studenţilor teoria că ei au evoluat din maimuţă ?!?

– Dacă te referi la procesul evoluţiei naturale, tinere, da… evident că da !!!

– Aţi observat vreodată evoluţia cu proprii dvs ochi, d-le profesor ?!?

Profesorul începe să dea din cap, încă zâmbind, când îşi dă seama încotro se îndreaptă argumentul… Un semestru foarte bun, într-adevăr…

– Din moment ce nimeni nu a observat procesul evoluţiei în desfăşurare şi nimeni nu poate demonstra că el are loc, dvs. le predaţi studenţilor CEEA CE CREDEŢI, nu ?!? Atunci, ce sunteţi, om de ştiinţă sau predicator ???

Clasa murmură… Studentul tace până când emoţia se mai stinge…

– Ca să continuăm demonstraţia pe care o făceaţi adineaori, celuilalt student, permiteţi-mi sa vă dau un exemplu, ca să înţelegeţi la ce mă refer !

Studentul se uită în jurul său, în clasă…

– E vreunul dintre voi care a văzut vreodată creierul domnului profesor ?!? Clasa izbucneşte în râs… E cineva care “a auzit” creierul profesorului, l-a simţit, l-a atins sau l-a mirosit ??? Nimeni nu pare să fii făcut asta ! Deci, conform regulilor empirice stabilite şi conform protocolului demonstrabil, ştiinţa spune – cu tot respectul, d-le profesor – CĂ NU AVEŢI CREIER !!! Dacă ştiinţa spune că nu aveţi creier, cum să avem încredere în cursurile dv., d-le profesor ???

Acum clasa e cufundată în tăcere… Profesorul se holbează la student, cu o faţă impenetrabilă…

În fine, după un interval ce pare o veşnicie, bătrânul profesor răspunde:

– Presupun că va trebui să crezi acest lucru, pur si simplu…

– Deci, acceptaţi că există credinţa şi, de fapt, credinţa există împreună cu viaţa, continuă studentul. Acum, d-le, credeţi că există răul ???

Acum, mai nesigur, profesorul răspunde:

– Sigur că există ! Îl vedem zilnic !!! Răul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului faţă de om ! Se vede în nenumăratele crime şi violenţe care se petrec peste tot în lume ! Aceste manifestări nu sunt nimic altceva decât răul !!!

La asta, studentul a replicat:

RĂUL NU EXISTĂ, d-le profesor, sau cel puţin nu există ca lucru în sine ! Răul e pur şi simplu ABSENŢA LUI DUMNEZEU !!! Este exact ca şi întunericul şi frigul, un cuvânt creat de om pentru a descrie ABSENŢA LUI DUMNEZEU ! Nu Dumnezeu a creat răul ! Răul este ceea ce se întâmplă când din inima omului lipseşte dragostea lui Dumnezeu ! Este ca frigul care apare când nu există căldură sau ca întunericul care apare când nu există lumină…

Profesorul s-a aşezat jos, fără a mai scoate un cuvânt…

P.S.: Studentul respectiv se numea…. ALBERT EINSTEIN

11 răspunsuri to “DEFINIŢIA RĂULUI ŞI EXPLICAŢIA DATĂ DE ELEVUL ALBERT EINSTEIN”

 1. Am si eu o intrebare… cine e mai bun Dumnezeu sau omul ?!? Dak ar fi omul in locul lui Dumnezeu si ar vedea atatea suflete, chinuindu-se in flacarile iadului, cu toate k au gresit dar cu siguranta si-ar cere iertare, nu-i asa k omul i-ar ierta si i-ar scoate din chinurile iadului? Sa zicem k nu toti suntem la fel… hai sa zicem cel mai bun om de pe pamant… in locul Domnului… cu siguranta i-ar salva pe toti… deci… cine e mai bun ? omul sau Dumnezeu ?!?

  Si inca ceva… ce fel de suflet are Dumnezeu sa trimita atatea miliarde de oameni in chinurile iadului ???????????

  • Georgel, Georgel…

   Am şi eu o întrebare (de fapt, am mai multe)…
   Dacă un om „raţional” sau „logic” (evident, ateu) fumează 3 pachete de ţigări pe zi iar apoi face un cancer bronhopulmonar şi moare sufocat, în chinuri groaznice, CINE E DE VINĂ ?!? OMUL SAU DUMNEZEU ???

   Dacă un om (din întâmplare, ateu) schimbă femeile ca pe ciorapi, curveşte şi preacurveşte fără să-şi facă probleme (doar Dumnezeu nu există, nu-i aşa ?) iar apoi se îmbolnăveşte de SIDA (infecţie HIV) şi moare în chinuri cumplite CINE E DE VINĂ ?!? OMUL SAU DUMNEZEU ???

   Dacă un om (evident, printr-o simplă coincidenţă este tot ateu) bea de stinge, sticle întregi de băuturi alcoolice (unii se „profilează” chiar şi pe alcool medicinal = spirt) iar apoi face o ciroză hepatică ascitogenă şi moare în chinuri prin
   hemoragie digestivă superioară (rupere de varice esofagiene) CINE E DE VINĂ ?!? OMUL SAU DUMNEZEU ???

   Dacă un om (s-a întâmplat să fie ateu) sparge magazinele, tâlhăreşte, fură din buzunarele oamenilor, etc, iar apoi ajunge rău de tot, este condamnat la închisoare, familia îl părăseşte şi pierde totul (poate chiar şi viaţa) CINE E DE VINĂ ?!? OMUL SAU DUMNEZEU ???

   NU UITA NICIODATĂ că Dumnezeu (Acela care există indiferent dacă tu crezi sau nu că există) are DOUĂ ATRIBUTE ESENŢIALE : DRAGOSTEA şi DREPTATEA !
   Din păcate, oamenii „uită” că Dumnezeu este DREPT pentru că dacă nu ar pedepsi păcatul S-AR DESCALIFICA ŞI S-AR DISCREDITA IREVERSIBIL !!!

   Bineînţeles că DUMNEZEU E MAI BUN DECÂT OMUL !!! Nici nu intră în discuţie acest adevăr fundamental… Ştii DE CE Dumnezeu e mai bun decât omul ?!? Din 1001 de motive dar îţi dau doar unul singur şi e de-ajuns: Dumnezeu NU SE SCHIMBĂ pe când omul este purtat de orice „vânt de învăţătură”… omul îşi schimbă direcţia după cum bate vântul… omul relativizează totul şi amestecă Binele cu Răul… omul consideră că Răul este un lucru bun şi percepe Binele ca fiind un lucru rău… omul confundă valoarea cu non-valoarea… nu intru în detalii…

   Ar fi foarte multe de spus dar până una-alta îţi recomand să citeşti online (sau să asculţi online) măcar un capitol fascinant din cartea marelui apologet C.S. Lewis (Creştinism pur şi simplu). Anunţă-mă când termini de citit (ascultat) capitolul despre Bine şi Rău:

   https://tomisthecat.wordpress.com/c-s-lewis-binele-si-raul-ca-indicii-cu-privire-la-semnificatia-universului/

   Toată cartea poate fi citită / ascultată online aici :

   https://tomisthecat.wordpress.com/crestinism-pur-si-simplu-c-s-lewis/

   Îţi doresc un An Nou binecuvântat !
   LA MULŢI ANI !

   P.S. Dumnezeu NU TRIMITE OAMENII ÎN IAD ci oamenii vor să ajungă neapărat acolo…

 2. Am auzit k este o carte întreagă, legată de acest articol de mai sus cu Einstein !
  Cum aş putea găsi această carte ?

 3. Georgel, Georgel… Dacă un CREȘTIN (preot mai bine) moștenește genetic o boală cumplită și moare din cauza aceasta… de ce Dumnezeu nu intervine ?!?

  • Beni, Beni… Dar de ce să aibă numai Dumnezeu OBLIGAȚII față de noi, oamenii, iar noi de ce să avem numai DREPTURI ?!?
   Noi, oamenii, suntem mai „jmecheri” ?!?

   E bun Dumnezeu când avem nevoie de El, așa-i, Beni ?
   Dar după ce ne ajută și ne facem interesul cu El, putem să-L ignorăm și să-L batjocorim cât vrem noi, așa-i ??? Dumnezeu există doar atunci când ne convine nouă dar după ce ne facem treaba, Dumnezeu nu mai există și nu mai avem nevoie de El, așa-i ?!? Și te mai miri că Dumnezeu nu intervine ? UNDE să intervină ?!? Să intervină într-o lume infectă care-I întoarce spatele și-L batjocorește în mod sistematic ? Să intervină într-o lume secularizată în care ateismul este ridicat la rang de virtute ???

   De ce nu intervine Dumnezeu ca să câștigăm la loto ?!?

   Ce-mi plac mie întrebările astea interesante puse de ateiști…

 4. Câte aberații într-un singur loc 🙂

 5. Einstein nu a fost creştin, a fost evreu 🙂

 6. Dacă răul este lipsa iubirii lui Dumnezeu, atunci cine este Dumnezeu și care este iubirea Lui?


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: