TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

EUROPA NE CRITICĂ IAR S.U.A. NE LAUDĂ ÎN PRIVINŢA CODULUI CIVIL ROMÂN ! 

CLICK AICI PENTRU A SEMNA ÎN CARTEA MEA DE OASPEŢI PE NETLOG !

CLICK AICI PENTRU ACCES ÎN CARTEA MEA DE OASPEŢI WORDPRESS !

VIZIONAŢI AICI UN FILM EXCELENT : „DRAGOSTEA VINE ÎNCET” !

DOWNLOADAŢI AICI UN FILM EXCELENT : „UN LUTHER AL ROMÂNIEI” !

Noul Cod Civil adoptat de România interzice strict căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi protejează instituţia familiei, căsătoria fiind definită ca uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, a apreciat, miercuri, avocatul Roger Kiska, reprezentant al Alliance Defense Fund (ADF), organizaţie a societăţii civile din Statele Unite.

Tineri casatoriti

În aceeaşi zi în care Comisia Europeană a prezentat Raportul pe Justiţie, în care se subliniază că monitorizarea va continua până când sistemul judiciar va îndeplini toate cerinţele şi va funcţiona corect, Kiska laudă noul Cod Civil, pe care îl consideră o adevărată victorie în lupta pentru păstrarea valorilor tradiţionale.

„Căsătoria între persoanele de acelaşi sex este interzisă. De asemenea, Codul Civil, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010, interzice recunoaşterea în România a căsătoriilor sau a uniunilor homosexuale încheiate în alte ţări de cetăţeni străini sau cetăţeni români. Totodată, adopţia de copii de către cupluri de acelaşi sex este interzisă expres”, punctează avocatul american, citat de One News Now.

Potrivit lui Roger Kiska, „România, la fel ca majoritatea statelor europene, are o tradiţie istorică de promovare a valorilor tradiţionale. Codul Civil continuă tradiţiile şi valorifică elemente esenţiale ale culturii juridice româneşti, aducându-le dintr-o lume apusă, tradiţionalistă şi conservatoare, dar în care cuvântul dat avea valoare de lege, în vremuri actuale, în care lumea este constituită din forţe în mişcare, în care timpul devine un reper cardinal, iar ştiinţa, cercetarea şi tehnica ne provoacă, ne obligă să privim cu responsabilitate spre viitor şi să ţinem pasul cu realizări altădată neimaginate”.

Codul include şi importante prevederi care protejează viaţa şi demnitatea umană. Printre altele, se cere consimţământul expres la transplantul de organe; sunt interzise experimentele pe subiecţi umani, practicile eugenice, clonarea umană, crearea de embrioni în scopuri de cercetare sau alegerea sexului copilului prin reproducere asistată. De asemenea, legea consideră nule toate actele care conferă o valoare patrimonială corpului uman.

Legile privind Codul Civil şi Codul Penal, a căror modificare este menţionată în Tratatul de aderare al României la Uniunea Europeană, au fost promulgate vineri, 17 iulie, de către preşedintele Traian Băsescu.

Promulgarea celor două Coduri survine după ce pe data de 26 iunie au fost adoptate şi de Parlamentul României. Pe 22 iunie, Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea pe două dintre Codurile juridice, Codul Penal şi Codul Civil, prin prezentarea formei finale a proiectelor în faţa plenului reunit al Parlamentului.

Codul Civil este legea care reglementează relaţiile sociale şi patrimoniale. Codul Civil şi Codul Penal, împreună cu Codurile de Procedură Civilă şi Penală sunt considerate cel mai important pachet de legi din sistemul juridic, după Constituţie.

Alliance Defense Fund (ADF) este o organizaţie a societăţii civile din Statele Unite, care militează pentru libertatea religioasă, dreptul la viaţă şi valori familiale. De la înfiinţarea sa în 1994, ADF s-a implicat, direct sau indirect, în numeroase cazuri legate de păstrarea căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA SURSA DE INFORMARE !

Doua maini

Niciun răspuns to “ EUROPA NE CRITICĂ IAR S.U.A. NE LAUDĂ ÎN PRIVINŢA CODULUI CIVIL ROMÂN ! 

Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: