TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

LIBERALII DORESC SĂ MODIFICE CONSTITUŢIA ÎN AŞA FEL ÎNCÂT TRASEISMUL POLITIC SĂ DEVINĂ ISTORIE 

FOSTUL PRIM-MINISTRU CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

De obicei, pe blogul meu scriu despre moralitatea din viaţa de zi cu zi sau mai bine zis despre IMORALITATEA din viaţa de zi cu zi a multora dintre români… De data aceasta, am preluat pe blogul meu un articol referitor la moralitatea din viaţa politică a României (sau despre lipsa acestei moralităţi). Este vorba de aşa numitul „TRASEISM POLITIC” adică prostul obicei de a face „traseul” de la un partid la altul, de a-ţi modifica brusc opiniile şi doctrina politică, de a te „răzgândi” dintr-odată, dându-ţi seama că e mai bine şi mai călduţ în alt partid, în altă gaşcă, în alt grup de interese, în altă mafie… Acest fenomen amoral are la bază un fel de „pragmatism” prin care sunt ţintite interesele economice personale, poziţia în societate, avantajele de toate tipurile, etc. Nimic nu mai contează, nici ceea ce ai crezut până în acea clipă, nici imaginea şifonată public, nici nimic altceva. Contează „să te ajungi”… şi din această cauză, ţara asta a ajuns unde a ajuns… pentru că ei s-au ajuns… iar noi tragem consecinţele…

În sfârşit, am trăit s-o văd şi pe-asta… Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu a anunţat public că liberalii vor propune, în baza demersului de modificare a Constituţiei, INTERZICEREA MIGRAŢIEI PARLAMENTARILOR DE LA UN PARTID LA ALTUL, arătând că fiecare ales are un dublu contract: cu cetăţenii şi cu partidul pe lista căruia a candidat, potrivit NewsIn.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu mai spune că ANI, instituţie care urmăreşte şi sancţionează faptele de corupţie ale oamenilor politici şi ale celor cu funcţii publice importante în stat, nu ar trebui cantonată în atribuţiile actuale, ci ar trebui să sancţioneze inclusiv migraţia politică.

„Cred că şi parlamentarii trebuie să se supună aceloraşi reguli şi să înţeleagă în mod clar că nu pot să se ducă în faţa electoratului cu un discurs politic, cu un program politic şi cu o sumă de idei politice pe care le schimbă de la o zi la alta şi apoi se declară aparţinând altui partid din interese economice. Ştim foarte bine ce s-a întâmplat cu parlamentari care au dezertat şi ulterior au negociat noile poziţii pentru avantaje personale, economice şi de altă natură”, a spus Tăriceanu.

Liberalul a subliniat că fiecare parlamentar are un dublu contract: cu cetăţenii şi cu partidul pe lista căruia a candidat şi care l-a propus să intre în Parlament.
Tăriceanu a mai declarat că „în Parlamentul României nici nu a intrat vreun parlamentar independent, care să fii candidat fără a fi susţinut de un partid politic, iar aşa zisul grup de independenţi sunt de fapt nişte dezertori care au distorsionat votul popular”.

SURSA : ROMÂNIA LIBERĂ.RO

Niciun răspuns to “ LIBERALII DORESC SĂ MODIFICE CONSTITUŢIA ÎN AŞA FEL ÎNCÂT TRASEISMUL POLITIC SĂ DEVINĂ ISTORIE 

Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: