TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

MIEREA – CEL MAI FALSIFICAT ALIMENT !

Mierea - cel mai falsificat aliment

CLICK AICI PENTRU A SEMNA ÎN CARTEA MEA DE OASPEŢI PE NETLOG !

CLICK AICI PENTRU ACCES ÎN CARTEA MEA DE OASPEŢI WORDPRESS !

VIZIONAŢI AICI UN FILM EXCELENT : „DRAGOSTEA VINE ÎNCET” !

DOWNLOADAŢI AICI UN FILM EXCELENT : „UN LUTHER AL ROMÂNIEI” !

Producător – procesator – consumator. Acesta este cel mai simplu traseu prin care produsele agroalimentare ajung pe masa consumatorului.

În realitate, tra­seul este mult mai complicat, ceea ce du­ce de multe ori la falsificarea alimen­te­lor, astfel încât consumatorul nu mai plă­teşte doar costurile de producere, pro­cesare şi ambalare, ci, uneori, şi „ştiin­ţa înglobată” în falsificarea alimentelor.

Falsificarea alimentelor reprezintă adaosul oricărei substanţe într-un produs alimentar cu scopul mas­cării unor defecte sau al conferirii unor proprietăţi care nu se justifică prin ori­ginea şi compoziţia sa. Falsificarea alimentelor este o meteahnă veche a oamenilor şi o dată cu progresul tehnico-ştiinţific au progresat şi metodele de falsificare. Uneori, acestea au luat-o chiar înaintea tehnologiilor, din păcate.

Unul dintre cele mai falsificate alimente este mierea de albine. Avizaţi de beneficiile acestui aliment-medicament, consumatorii sunt deseori înşelaţi, achi­zi­ţionând „miere” care de multe ori este falsificată cu sirop de porumb, izomalţ, za­hăr invertit, ceea ce scade dramatic efectul benefic asupra sănătăţii.

Apicultorii au evaluat pericolul punerii în vânzare a produselor apicole falsificate din cauza imposibilităţii comerciali­ză­rii produselor pure la preţul corect.

Într-o comunicare recentă în Journal of Agriculture and Food Chemistry, cer­ce­tă­to­rul Bernard Herbreteau, de la Institutul de Cercetări Agricole Dubarry, a prezentat o nouă metodă de determinare a falsi­fi­cării mierii de albine. Metoda se ba­zea­ză pe „amprentarea” glucidelor din mie­rea pură şi compararea etalonului cu profilul glucidelor din diferite sortimente de miere comercializate. Izolarea com­pu­şi­lor glucidici amprentaţi se face iniţial prin îndepărtarea monozaharidelor şi a oligozaharidelor din miere, urmată de separarea cromatografică utilizând un schimbător de ioni cu fază stabilă şi detectarea cu pulsuri amperometrice.

Aplicarea acestei metode a permis detectarea falsificării mierii pornind de la un adaos de 1% de sirop de porumb, adică la concentraţii extrem de mici, care nu mai justifică falsificarea.

ADAOSURI

Siropul de porumb, utilizat tradiţional la falsificarea mierii de albine, conţine 10% fructoză, 45% glucoză, 13% maltotrioză şi 2% oligozaharide lungi. Mierea de albine pură conţine 39,3% fructoză, 33% glucoză şi 2,3% oligozaharide, restul fiind apă (17%). Importanţa ei nutriţională se datorează însă conţinutului de microelemente (vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoni, flavonoide, compuşi aromatici, fitohormoni, acizi organici – lactic, citric, malic, oxalic, dextrina, compuşi ai azotului – în total 435 de substanţe).

AICI GĂSIŢI SURSA DE INFORMARE PENTRU ACEST ARTICOL JURNALUL NAŢIONAL

PRO TV – ROMÂNII IAU ANTIBIOTICE CU PUMNUL, FĂRĂ REŢETĂ !

10 răspunsuri to “MIEREA – CEL MAI FALSIFICAT ALIMENT !”

 1. Interesant ! Şi eu cum pot să fac astfel încât să-mi cumpăr miere adevărată ?
  (eu îmi îndulcesc ceaiul numai cu miere)

 2. Lirael, este bine să iei legătura cu cineva care are stupi, eventual UN CREDINCIOS EVANGHELIC care să aibă teamă de Dumnezeu şi să fie foarte corect ! Întreabă-i şi tu pe toţi prietenii tăi şi sigur vei găsi nişte oameni cinstiţi de la care poţi cumpăra miere adevărată… Foarte bine că nu foloseşti zahăr care nu e deloc sănătos (soţia mea cumpără zahăr brun dar tot mierea e cea mai bună).

  P.S. Te felicit că ţi-ai înfiinţat un blog pe WordPress dar cu această ocazie îţi fac şi o mărturisire… Vezi că eu nu aprob URL-urile primite de la orice blogger… mai ales dacă e ateist şi promovează necredinţa şi anticreştinismul violent !!! CU TINE AM FĂCUT O EXCEPŢIE şi ţi-am lăsat URL-ul deşi eu nu linkez oricum şi către oricine aşa cum ţi-am spus mai sus… Sper să nu mă dezamăgeşti cu blogul tău… oricum sunt cu ochii pe el şi te voi monitoriza… Fii liniştită ca la cea mai mică abatere, nu voi mai linka spre tine (sper să nu fie cazul). Îţi doresc să ai cât mai mulţi vizitatori de calitate şi să ajungi o foarte bună bloggeriţă !

  • Mi-am făcut recent blog pe WordPress fiindcă o cunosc pe Alexandra de ceva vreme şi nu mai apucăm să ne vedem fiindcă avem amândouă multă treabă, blogul meu e pe blogspot. Eu nu sunt nici anticreştină şi nici atee sau satanistă, sunt pur şi simplu tolerantă. Cât despre blog, oricum am grijă ce pun pe blog !
   Pun pe blog doar lucrurile pe care vreau să le afle lumea, cum ar fi că pe 13 iunie, orele 18, la sala Mihail Jora, Sala Radio va avea loc un concert “LIDIA CIUBUC si invitaţii săi” – “PRIN ARTĂ, SPRE BINE” (George Enescu) al unor studenţi şi masteranzi din cadrul UNMB: Lidia Ciubuc, Ioan Augustin Hotea, Ionela Soare, Valentina Nafornita, Jean Kristof Bouton, Ana Cebotari, Ştefan Diaconu, Georgiana Costea, Mihai Teodoru, Victor Roibu, Ansambul de Flaute „Silver Sound” şi ansamblul de violonişti – dirijor Florin Alexandru Grămadă.

   • Draga mea Lirael ! Mă bucur foarte mult că o cunoşti pe Alexandra care este o fată foarte credincioasă şi deosebită şi are un blog foarte plăcut şi frumos ! Eu şi Alexandra, provenim din biserici diferite, dar ne respectăm reciproc şi mergem pe aceeaşi Cale !

    Ştiu că eşti foarte prinsă şi te înţeleg perfect, timpul parcă se contractă nu numai pentru tine, ci şi pentru mine… Totuşi, te rog mult să începi să citeşti O CARTE EXCEPŢIONALĂ scrisă de marele filozof şi apologet C.S. LEWIS
    Intră AICI şi citeşte cartea cu marea atenţie, nu sări nimic pentru că toate capitolele sunt extraordinare dar cel mai fascinant mi s-a părut chiar primul capitol intitulat BINELE ŞI RĂUL, CA INDICII CU PRIVIRE LA SEMNIFICAŢIA UNIVERSULUI

    Tu poţi să pui ce vrei tu pe blog şi ai libertate totală că doar e blogul tău dar singura mea rugăminte este să NU promovezi metal rock-ul sau manelele, să nu faci reclamă la trupele sataniste care evident, nu recunosc că sunt sataniste, dar care propagă anticreştinismul VIOLENT, însemnele diavoleşti şi toate acele lucruri care îndepărtează omul de Dumnezeu şi despre care nu mai vreau să mai menţionez… Să nu ataci niciodată pe blogul tău, credinţa creştină şi Biserica, să nu scrii lucruri care ar putea să întristeze Duhul Sfânt. Să promovezi BINELE şi să lupţi împotriva RĂULUI ! Să fii o lumină şi un exemplu prin blogul tău !
    Astea sunt singurele mele rugăminţi la tine şi fii sigură că eu voi linka întotdeauna spre blogul tău dacă ştiu că tu respecţi regulile…
    Îţi doresc un weekend binecuvântat în prezenţa lui Dumnezeu !

   • Aaaa… te rog să postezi la mine pe blog, folosind acest URL : http://7lirael7.wordpress.com/ pentru că văd că postezi cu un URL care nu direcţionează spre adevăratul tău blog, ci spre ceva aiurea (tot de pe wordpress). Dacă vrei să linkez spre tine, te rog să asculţi acest sfat !

 3. Discuţia a plecat de la miere şi a degenerat !
  Oricum, dacă vreţi miere, vă dau eu aşa cum o scot din stup !

  • Bine ai venit, Vectrutza, pe blogul meu şi te mai aştept ! Cred că Lirael va fi încântată să audă o veste atât de bună, că tu eşti un om cinstit care poţi livra o miere adevărată, cu adevărat naturală, nemodificată şi „aranjată”, aşa cum fac mulţi escroci care profită de naivitatea consumatorilor… Dumnezeu să te ajute să fii toată viaţa un om CORECT şi astfel vei avea parte de binecuvântare !

 4. Nu aş crede neapărat că e falsificată. Problema mierii din comerţ e tratamentul chimic la care e supusă.

  Ce vreau să spun: mierea este încălzită la temperaturi înalte pentru a nu zaharisi, astfel pierzându-şi aproape total din proprietăţi !!!

  • Salut, domnule Miere ! Sunt perfect de acord cu punctul dumitale de vedere !
   De fapt, aceeaşi problemă se regăseşte inclusiv în stilul de viaţă, de alimentaţie şi de gătit al românilor ! De exemplu, românii preferă să facă gem sau marmeladă ca să aibă ce mânca iarna, deşi acele fructe nu mai au nicio vitamină din cauza procesului îndelungat de procesare termică (fierbere). Ar fi mult mai înţelept să mănânci fructe crude decât să faci gem din ele !!!

   De asemenea, o ciorbă este zilnic pe masa românului, dar mă întreb ce-o mai rămâne din vitaminele legumelor fierte în acea ciorbă bună şi gustoasă dar lipsită de principiile nutritive esenţiale ?!? Mănânci un covrig sau un pateu fornetti dar nu realizezi că aceste produse NU AU ABSOLUT NIMIC BUN ÎN ELE decât amidon, grăsime (probabil margarină chimică şi cancerigenă) şi zahăr adică exact lucrurile care distrug celulele, îmbătrânesc organismul, scad imunitatea, determină obezitate şi implicit, atâtea afecţiuni cardiovasculare, neurologice, oncologice, etc.

   O recomand tuturor pe Ligia Pop care deşi este tânără, are un talent deosebit şi un dar de la Dumnezeu, fiind specialist în prezentarea şi producerea hranei fără foc, a alimentaţiei vegetariene foarte sănătoase şi utile pentru fiecare dintre noi ! Ligia este o fată foarte bună !

   Click pe fotografia de mai jos ca să ajungi pe site-ul Ligiei !
   Te mai aştept cu drag pe blogul meu ! O zi binecuvântată !

   VIZITEAZĂ BLOGUL LIGIA POP - ALIMENTAŢIA VEGETARIANĂ ŞI HRANA FĂRĂ FOC

 5. În principiu ai mare dreptate. NU există pădure fără uscături, însă, sunt şi oameni serioşi care nu intră în aceeaşi oală. Eu încerc să-i promovez tocmai pe aceştia.

  Sunt din zona de nord a ţării, unde se produce miere de foarte bună calitate.
  Că ajunge la Bucureşti diluată… asta este vina noastră. Vrem calitate la preţuri de nimic. Rezultatul – o miere din zahăr.


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: