TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

O, DOAMNE, CE-AŞ DA TIMPUL ÎNAPOI

Mi-aduc aminte că atunci când am întâlnit-o pe Mary şi când ne-am dat seama că este voia lui Dumnezeu să ne unim destinele, m-am confruntat cu o reacţie foarte ciudată a colegilor mei de serviciu şi a unora dintre prietenii mei din copilărie.
Colegii mei m-au întrebat cam aşa: „Am auzit noi bine ?!? Este adevărat că te însori ???” Alţii mi-au spus: „Omule, e clar că ai luat-o razna ! Ai înnebunit ?
Te însori ?!? Nu eşti în toate minţile ???”
Chiar şi o persoană foarte apropiată mi-a spus: „Ce te-a apucat ?!? Ce ţi-a venit ? Te-a apucat însuratul în loc să-ţi trăieşti viaţa ?!? Ce prostie, să faci asta la 23 de ani !” O altă persoană foarte apropiată ne-a întrebat pe mine şi pe Mary: „V-a apucat însuratul şi măritatul ?!? La mine să nu aveţi pretenţii să vă ajut, vă spun de la bun început !”
Trebuie să vă spun că pe mine m-au şocat toate aceste atitudini. Am început să-mi pun şi eu câteva întrebări. Cum adică ?!? Nu este bine să fii un om normal la casa ta, să ai o soţie şi să-ţi întemeiezi o familie ?!? Dar cum e bine ??? Să umbli „din floare în floare” şi „să-ţi trăieşti viaţa” ?!? Aşa e bine ? Să n-ai nici un rost în viaţă ? Să te bălăceşti în mocirla păcatului şi a morţii ?!? Să zaci în orbire şi întuneric spiritual ? Să trăieşti o viaţă fără Hristos şi fără Dumnezeu ?!? Aşa o fi bine ???

Foarte interesant este că în următorii ani după ce m-am însurat, au început să se însoare şi unii dintre colegii mei de serviciu sau dintre prietenii mei din copilărie (tocmai aceia care mă judecau că m-am însurat). M-am gândit că au făcut foarte bine şi că e foarte frumos din partea lor. Dar nu am putut să mă bucur prea mult pentru ei, pentru că încet-încet am constatat cu durere ce înseamnă să te căsătoreşti fără să-L ai pe Dumnezeu în inima ta. Eu am încercat să vorbesc cu fiecare dintre ei şi să-i conving SĂ NU FACĂ PASUL CĂSĂTORIEI fără ca mai întâi să ia decizia de a se întoarce la Dumnezeu prin intermediul Domnului nostru Iisus Hristos. Din nefericire, NICI UNUL NU M-A ASCULTAT… Consecinţele nu au întârziat prea mult. Mai întâi, un coleg de-al meu a divorţat după numai câteva luni de căsătorie, un alt bun prieten a divorţat după numai un an, iar un altul „a rezistat” aproape 1 an şi jumătate. Majoritatea vechilor mei prieteni sau colegi de serviciu, sunt căsătoriţi a doua sau chiar a treia oară şi au copii din alte căsătorii… adevărate „complicaţii” şi „încurcături”… Nu mai spun că unii au rămas singuri şi au fost părăsiţi complet de familia lor, fiind nişte oameni terminaţi, distruşi de alcool şi fără nici o direcţie în viaţă. Observând toate aceste drame, am încercat să-mi explic ce s-a întâmplat cu ei şi m-am întrebat: „Dacă nu iubeşti cu adevărat un om, DE CE măi frate să te căsătoreşti cu el ?!? Cine te pune, măi omule, să faci o asemenea prostie ??? Dacă nu eşti sigur că este voia lui Dumnezeu să faci acest pas important al vieţii, CINE TE PUNE SĂ FACI GREŞEALA VIEŢII TALE ??? Nu cumva e mai indicat ca mai întâi să te întorci cu adevărat la Dumnezeu şi abia apoi să te gândeşti să te măriţi sau să te însori ?!? Nu cumva acesta ar trebui să fie cursul normal al lucrurilor ???”

Cu mult timp în urmă, am auzit despre o fată care a fost foarte marcată din cauza faptului că părinţii ei s-au opus CATEGORIC ca ea să se mărite cu un băiat necredincios (ateu). Când a văzut acest lucru, fata respectivă a spus aşa: „Bine, tată şi mamă, nu mă mărit cu acela pe care-l iubesc pentru că voi spuneţi că o să mă distrug, dar atunci, ştiţi ce-o să fac ?!? O să mă mărit cu primul bărbat care mă cere în căsătorie, important e să fie un om credincios cum spuneţi voi, nu contează dacă o să-l iubesc vreodată sau nu !”

Ce părere aveţi, oameni buni, despre asemenea idei ?!? Este adevărat că viaţa a demonstrat ca această fată a făcut foarte bine că a ascultat de părinţii ei credincioşi şi nu s-a măritat cu acel prim bărbat după care ea era topită. Ani de zile mai târziu, a aflat că acel individ îşi snopea în bătaie soţia şi era un om fără pic de suflet în el, un om care nu ştia ce înseamnă să-ţi iubeşti soţia. În concluzie, putem spune că Dumnezeu a păzit-o pe această fată că n-a făcut prostia vieţii ei. În schimb, ea A FĂCUT O ALTĂ PROSTIE ! Cum s-ar spune… a căzut din lac, în puţ ! A făcut exact cum a spus şi s-a măritat cu primul venit, primul sosit, care era un om credincios, dar pe care ea nu l-a putut iubi niciodată. Am aflat mulţi ani mai târziu, că deşi era un om serios şi cumsecade, această fată nu l-a iubit niciodată, nu a suportat ca să fie atinsă de el, iar când avea relaţii intime cu acest om liniştit, accepta acest lucru ca pe o simplă datorie, pentru că nu avea încotro. Dar n-a fost niciodată fericită cu acest om şi nu a avut niciodată plăcere când el se atingea de ea. Atunci mă întreb: DE CE S-A MĂRITAT CU UN OM FĂRĂ SĂ SIMTĂ NIMIC PENTRU EL ?!? Pentru că avea un serviciu bun ? Pentru că avea casă ? Pentru că avea maşină ? Pentru că avea o poziţie socială ? Pentru că a vrut să se „răzbune” pe părinţii ei care nu i-au dat voie să se mărite cu individul acela care era „iubirea vieţii” ei ?!? Sunt foarte multe întrebări care şi astăzi rămân fără răspuns…

Privind în jurul meu şi văzând cât de mult au suferit prietenii şi colegii mei de serviciu (pentru că au dorit să-şi trăiască viaţa fără Dumnezeu) m-am gândit cât de îndurătoare a fost Providenţa Divină cu mine… Ce dar extraordinar de mare şi scump este să ai o soţie bună şi iubitoare pe care este foarte clar că nu o merit… Pentru că ea este mult mai bună şi mai credincioasă Domnului decât mine ! Nu pot să cred cât de binecuvântat am fost în toţi aceşti 19 ani, deşi au fost şi momente foarte grele prin care am trecut împreună cu Mary. Ea este cea care a avut un rol foarte important în procesul întoarcerii mele la Dumnezeu ! Ea este cea care m-a iubit întotdeauna necondiţionat şi m-a acceptat aşa cum sunt cu defectele mele ! Ea este cea care m-a sfătuit întotdeauna de bine şi care m-a încurajat atunci când aveam nevoie ! Ea este cea care mi-a dăruit doi copii minunaţi, daruri nepreţuite de la Dumnezeu !

O, Doamne, dacă am putea da timpul înapoi… Câte greşeli am evita fiecare dintre noi… Cât am încerca cu toate puterile şi cu toată fiinţa noastră SĂ NU MAI FACEM GREŞELILE PE CARE LE-AM FĂCUT !

Am mulţi prieteni care s-au întors cu adevărat la Dumnezeu şi pe care Duhul Sfânt i-a eliberat din lanţurile păcatului. Astăzi, aceşti oameni sunt profund schimbaţi şi transformaţi. Cu toate acestea, unii îmi spun:

„OOOOF, DE CE AM PIERDUT ATÂT DE MULT TIMP PÂNĂ SĂ MĂ ÎNTORC LA DUMNEZEU ?!? DE CE AM FĂCUT ATÂTEA AVORTURI ? DE CE AM TRĂIT ATÂŢIA ANI ÎN CURVIE ?!? DE CE MI-AM DISTRUS ANI BUNI DIN VIAŢĂ PRIN BARURI ŞI DISCOTECI ÎN DESFRÂNARE ??? DE CE AM PRODUS ATÂTA SUFERINŢĂ, SOŢIEI MELE ?!? DE CE ANI DE ZILE MI-AM DRĂCUIT, ÎNJURAT ŞI BĂTUT SOŢIA ???
DE CE SOŢUL MEU CREDINCIOS A SUFERIT ATÂŢIA ANI DIN CAUZA MEA ŞI A CRESCUT SINGUR COPIII ÎN TIMP CE EU AVEAM UN AMANT ? DE CE N-AM FOST ÎN STARE SĂ MĂ OCUP DE COPIII MEI ŞI AU AJUNS NIŞTE DERBEDEI ?!?”

În încheiere, vă invit cu drag să vizionaţi un supervideoclip al trupei Casting Crowns ! Fiţi binecuvântaţi !

AI DA ŞI TU TIMPUL ÎNAPOI ?!?

6 răspunsuri to “O, DOAMNE, CE-AŞ DA TIMPUL ÎNAPOI”

 1. Dar ce să fac dacă ea mă iubeşte enorm şi eu nu prea, dar mă căsătoresc cu ea doar ca să nu o fac să sufere rău, că avem 5 ani de când suntem împreună ?!?

  • Cosmin, mai întâi îţi spun BINE AI VENIT pe blogul meu !
   De asemenea, îţi doresc un An Nou binecuvântat şi la mulţi ani !

   Pe de altă parte, pentru a putea să-ţi răspund aşa cum trebuie la întrebarea ta, aş dori să ştiu dacă eşti ateu sau dacă eşti creştin. Abia după aceea voi putea să-ţi dau un răspuns… Sper să mă înţelegi că nu pot răspunde în acelaşi mod şi trebuie să ţin cont de aceste aspecte.

 2. Îmi cer scuze pentru formula de introducere, am 24 ani şi sunt creştin ortodox fost cântăreţ la strană.

  • No problem. Eşti foarte tânăr (eşti mai mare cu 4 ani decât fiul meu cel mare). Nu mai zic că ai fost şi cântăreţ la strană… 🙂

   Ca urmare a citirii articolului meu „O, Doamne, ce-aş da timpul înapoi !”, mi-ai pus întrebarea următoare :

   „Dar ce să fac dacă ea mă iubeşte enorm şi eu nu prea, dar mă căsătoresc cu ea doar ca să nu o fac să sufere rău, că avem 5 ani de când suntem împreună ?!?”

   Cosmin, mai întâi, te voi pregăti sufleteşte şi te rog să nu te superi pe mine că îţi voi vorbi (scrie) FOARTE DIRECT pentru binele tău. Un prieten adevărat îţi spune ce crede, fără ocolişuri şi fără menajamente. Acesta e principul fundamental pe care mă axez.

   În primul rând, ce-i aia „suntem împreună” ?!? Credinţa ortodoxă îţi permite să trăieşti în curvie ??? (că-i spui concubinaj, adulter, etc, tot despre PĂCATUL CURVIEI este vorba…) Biblia Ortodoxă permite să ai relaţii intime (sexuale) fără să fii căsătorit cu femeia de care te atingi ??? Dacă vorbeşti cu un duhovnic ortodox sau cu o măicuţă, dânşii te vor felicita că ai trăit timp de CINCI ANI DE ZILE cu o femeie despre care nici măcar nu ştii dacă o iubeşti sau nu ?!? (parcă am înţeles că nu o iubeşti dar în schimb o foloseşti ca pe o jucărie sexuală utilă pentru un timp după care poţi să o arunci la gunoi dacă te-ai plictisit de ea…) Cât timp ai fost cântăreţ la strană chiar nu te-a străpuns deloc în inimă Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu ??? Chiar nu l-ai auzit niciodată pe preot vorbind despre necesitatea pocăinţei şi sfinţirii ?!? Chiar nu te-a cercetat niciodată Duhul Sfânt ?!?

   Ea te iubeşte enorm iar tu „nu prea” ??? Păi, omule, am şi eu o întrebare :

   CUM TE POŢI ATINGE INTIM DE O FEMEIE DACĂ NU O IUBEŞTI ?????? CUM ESTE POSIBIL SĂ O SĂRUŢI ŞI SĂ STAI LÂNGĂ EA DACĂ NU SIMŢI NIMIC PENTRU EA ????? Aaa… e totuşi utilă, nu ? E folositoare jucăria, aşa-i ? Păi DE CE nu-ţi cumperi o femeie gonflabilă ? Că aia nu trebuie iubită… N-are nevoie de iubire… Şi nici nu cred că costă prea mult… Poate că se poate cumpăra în rate…

   Cosmin, eu îţi dau un sfat pe care trebuie să-l aplici IMEDIAT dacă nu vrei să distrugi viaţa unei femei care crede sincer (ca fraiera) în tine şi în „dragostea” ta… SPUNE-I SINCER CĂ NU O IUBEŞTI, CERE-I IERTARE PENTRU CĂ „AI REUŞIT” SĂ IROSEŞTI NIŞTE ANI DIN VIAŢĂ ÎN PĂCATUL CURVIEI DE CARE VĂ FACEŢI AMÂNDOI VINOVAŢI ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU ! TERMINĂ IMEDIAT RELAŢIA CU EA DACĂ NU O IUBEŞTI PENTRU CĂ ACEASTĂ FEMEIE NU MERITĂ SĂ O DISTRUGI !!! De altfel, aici nu e vorba numai de ea ci şi de tine… Dacă te căsătoreşti cu ea „ca să nu o faci să sufere”, deznodământul va fi doar unul singur : O VEI FACE SĂ SUFERE ŞI MAI RĂU !!! NU MAI ZIC CĂ VEI SUFERI ŞI TU !!! Nu mai spun că vor apare şi copiii care vor suferi şi ei din cauza unor părinţi care NU se iubesc cu adevărat aşa cum ne învaţă Biblia !

   De asemenea, NU UITA SĂ-I CERI IERTARE DOMNULUI ŞI SĂ-L IMPLORI SĂ-ŢI DEA O INIMĂ CURATĂ, O NEPRIHĂNIRE ŞI O SFINŢIRE CARE SĂ TE DUCĂ LA MÂNTUIRE !!! Altfel… să nu crezi că dacă ai fost cântăreţ la strană, asta te va salva de iad… Nu putem fi iertaţi şi mântuiţi decât dacă abandonăm (părăsim) starea de păcat şi ne îndreptăm. Altă soluţie nu există…

   Cosmin, dragostea NU ÎNSEAMNĂ DOAR EROS aşa cum probabil ai crezut tu timp de cinci ani de zile… Ortodoxia te-a învăţat vreodată despre dragostea AGAPE ?!? (este dragostea care se sacrifică pentru celălalt şi urmăreşte binele celuilalt, dragostea NECONDIŢIONATĂ care izvorăşte numai din Dumnezeu şi este o roadă a Duhului Sfânt, vezi Galateni 5:22-23)

   „Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege!”

   Cosmin, căsătoria este un pas important pe care omul îl face în viaţă. Nu am contestat niciodată acest lucru. Şi eu sunt căsătorit de 21 de ani cu singura femeie care a existat vreodată în viaţa mea (poate vei râde de mine şi te vei mira, pentru că în ziua de azi „moda” este alta…). Totuşi, deşi căsătoria este un pas foarte important în viaţă, aş vrea să ştii că mai există ceva care este CU MULT MAI IMPORTANT decât căsătoria ! Ştii la ce mă refer ? Te las să ghiceşti, te las să-mi răspunzi chiar tu la această întrebare, iar apoi vom mai continua discuţia noastră…

   Apropo, ai citit vreodată cartea AM IUBIT O FATĂ de Walter Trobisch ?!? TE ROG FOARTE MULT SĂ ÎNCEPI SĂ O CITEŞTI ONLINE AICI PE BLOGUL MEU iar apoi să-mi scrii ce impresie ţi-a făcut şi ce concluzii ai tras :

   https://tomisthecat.wordpress.com/am-iubit-o-fata-walter-trobisch/

 3. Vă salut ! Sincer să fiu nu-mi dau seama acum care pas este mai important decât căsătoria… Menţionez că vă mulţumesc pentru sfatul dat până acum, deja încep să gândesc pozitiv, dar eu am să vă mai spun unele lucruri… pe fata asta am iubit-o din prima clipă dar pe parcurs s-a cam terminat. Nu pot să spun că nu mai simt nimic pentru ea dar… în schimb, după o perioadă mai îndelungată, ea a ajuns să mă iubească şi eu nu am fost primul ei iubit, au mai fost câţiva, nu mai spun că ea este mai mare ca mine cu 3 ani.

  Dar unde vreau să ajung… cu ceva timp în urmă, aveam nişte certuri mai dese şi fără să vreau, am auzit-o vorbind la tel. cu o prietenă de-a ei, spunându-i că ar vrea să se întâlnească cu fostul ei iubit şi că cu 1 oră înainte l-ar fi sunat şi îşi stabilise o întâlnire care nu ştiu dacă a avut loc sau nu k eu i-am povestit că am auzit toată discuţia. Dar vă întreb aşa… dacă a încercat odată, nu se mai poate întâmpla ?

  Vă urez o zi bună şi multă sănătate !

  • Salut, Cosmin ! Răspund destul de greu la comentarii pentru că sunt foarte prins şi abia reuşesc să intru pe blog. De fapt, este imposibil să răspund la orice comentariu al oricărui vizitator. Cu toate acestea, am citit cu atenţie ce mi-ai scris şi îţi răspund.

   Cu plăcere, mă bucur că ai citit cu atenţie ce ţi-am scris anterior şi mai ales mă bucur că ai început să vezi lucrurile altfel.

   Spui că pe fata asta ai iubit-o din prima clipă dar aici aş avea şi eu un mic amendament. Păi, nu te supăra, prietene, dar dacă o iubeai din prima clipă pe fata asta, dacă o iubeai cu adevărat, TE GÂNDEAI CU TOATĂ SERIOZITATEA LA ACEASTĂ RELAŢIE ŞI O CEREAI ÎN CĂSĂTORIE !!!
   Aşa se procedează atunci când iubeşti cu adevărat o fată şi nu este deloc demodat acest lucru cum cred unii, ba dimpotrivă ! Dacă zici că eşti creştin ortodox atunci soluţia este CĂSĂTORIA care este de 1000 de ori mai creştinească decât trăirea în concubinaj (sau mai bine spus, TRĂIREA ÎN PĂCATUL CURVIEI TRUPEŞTI).

   „…după o perioadă mai îndelungată, ea a ajuns să mă iubească şi eu nu am fost primul ei iubit, au mai fost câţiva, nu mai spun că ea este mai mare ca mine cu 3 ani.”

   Dragă Cosmin, n-are absolut nicio importanţă că ea este cu 3 ani mai mare ca tine, nu asta e problema…
   În schimb, faptul că înainte de tine, „au mai fost câţiva”, ASTA ESTE O PROBLEMĂ EXTREM DE GRAVĂ pentru că trădează un caracter urât al unei fete uşuratice şi depravate, fără Hristos şi fără Dumnezeu !!! Pun pariu că dacă o întrebi dacă e credincioasă, bineînţeles că o să-ţi spună că e creştină ortodoxă, se duce de Paşte la Biserică să ia lumină şi „să se lumineze” şi sunt sigur că poartă la gât o cruciuliţă care „demonstrează” că e creştină… Sunt sigur că are şi o iconiţă în camera ei… Dar oare asta înseamnă să fii creştin ?!? Să porţi o cruce la gât, să ai icoane pe pereţi, să iei „lumină” de Paşte şi să continui să trăieşti mai departe în desfrânare şi curvie trupească fără frică de Dumnezeu Tatăl Ceresc ???

   Faptul că înainte de tine, „au mai fost câţiva”, trebuia să te determine ca de la bun început să termini orice relaţie cu această fată… Pentru că trebuie să fii convins de un lucru (să dea Dumnezeu să mă înşel) : aşa cum înainte de tine „au mai fost câţiva”, tot aşa este foarte posibil ca şi după ce termini relaţia cu ea să mai apară „câţiva” cu care această fată să aibă relaţii intime necurate şi păcătoase. Dacă ea trăieşte în ATEISM sau în PSEUDOCREŞTINISM (o formă de evlavie lipsită de prezenţa şi puterea lui Dumnezeu) rezultatul va fi unul singur : o viaţă de păcat, o continuă curvie practicată fără nici cea mai mică umbră de regret, fără nicio teamă de Domnul Judecătorul Cel Drept. Şi cu asta, tocmai ţi-am răspuns la întrebarea ta „dacă a încercat odată, nu se mai poate întâmpla ?” BINEÎNŢELES CĂ SE MAI POATE ÎNTÂMPLA !!! Nici nu trebuie să ne mirăm de acest lucru, atât timp cât discutăm despre o fată care trăieşte în orbire şi în întuneric spiritual, fără Hristos şi fără Dumnezeu !

   În aceste condiţii, nu există altă cale decât SĂ TERMINI DEFINITIV ORICE RELAŢIE CU ACEASTĂ FATĂ şi să faci tot posibilul să te întorci cu toată fiinţa ta spre Dumnezeu pentru ca în viaţa ta să se producă o schimbare radicală, o puternică transformare ce poate să te ducă pe Calea Mântuirii. Abia după aceea, Domnul îţi va dărui şi o soţie bună şi iubitoare, neprihănită şi credincioasă, plăcută, fidelă şi ataşată de tine !

   Îţi spuneam într-un răspuns pe care ţi l-am dat anterior că deşi căsătoria este un pas foarte important în viaţă, totuşi, există ceva care este CU MULT MAI IMPORTANT decât căsătoria ! Acest lucru este ÎNTOARCEREA OMULUI LA DUMNEZEU !!! Nu există nimic mai important decât acest lucru aşa că te rog din toată inima să te întorci la Domnul ! Caută o Biserică Baptistă sau Evanghelică, mergi acolo regulat în fiecare Duminică dimineaţa ca să asculţi Cuvântul lui Dumnezeu, ia decizia de a-L primi CU ADEVĂRAT pe Domnul nostru Iisus Hristos şi apoi proclamă şi mărturiseşte Numele lui Dumnezeu ! Nu te ruşina de Domnul pentru că EL A MURIT LA CRUCE PENTRU TINE !!! Nu întoarce spatele Domnului Iisus Hristos pentru că EL A SUFERIT ŞI A LUAT PĂCATELE TALE (ŞI ALE MELE) ASUPRA LUI !!! Nu sfida Cuvântul Sfânt ci mai bine începe să citeşti Biblia în fiecare zi (pentru început, îţi recomand Noul Testament)

   Cosmin, nu uita ca de asemenea, să citeşti online cartea AM IUBIT O FATĂ de Walter Trobisch :

   https://tomisthecat.wordpress.com/am-iubit-o-fata-walter-trobisch/

   După ce o termini de citit, scrie-mi impresiile şi concluziile tale. Până atunci, te mai aştept pe blogul meu !
   Nu uita că veşnicia este mai importantă decât lucrurile acestei lumi… Meditează la viaţa ta, omule !


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: