TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

PASTRAMĂ CU ŞAPTE ADITIVI 

CLICK AICI PENTRU A SEMNA ÎN CARTEA MEA DE OASPEŢI PE NETLOG !

CLICK AICI PENTRU ACCES ÎN CARTEA MEA DE OASPEŢI WORDPRESS !

VIZIONAŢI AICI UN FILM EXCELENT : „DRAGOSTEA VINE ÎNCET” !

DOWNLOADAŢI AICI UN FILM EXCELENT : „UN LUTHER AL ROMÂNIEI” !

Pastrama de pui Caroli este un produs care conţine mulţi aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sănătăţii.

Conservantul nitrit de sodiu, E250, este aditivul folosit în cea mai mare cantitate. Din cauza potenţialului cancerigen ridicat, este intezis în produsele destinate copiilor şi nu este recomandat femeilor însărcinate şi care alăptează, bătrânilor şi celor aflaţi în convalescenţă. Doza zilnică admisă pentru nitriţi este de 0,1 mg/kg corp.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că polifosfaţii, consumaţi în mod constant, dezechilibrează balanţa calciu-fosfor. Din această cauză este favorizată apariţia osteoporozei şi a depunerilor anormale de calciu. Mono­glutamatul de sodiu este şi el incriminat în apariţia unor efecte adverse, care însumate poartă denumirea de „Sindromul bucătăriei chinezeşti”. Acesta se manifestă prin dureri de cap, palpitaţii, stări de slăbiciune, dureri în braţ şi ceafă, aritmii cardiace.

Suferinzii de boli renale, cardiovasculare şi hipertensivii trebuie să consume produsul cu mare precauţie, pentru că are şase surse de sodiu. De asemenea, diabeticii trebuie să ceară sfatul medicului curant şi să ţină cont de cantitatea de glucide.

În urma analizei ingredientelor în­scrise pe etichetă, specialistul nostru nu recomandă produsul copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, cardiovascularilor, suferinzilor de afecţiuni hepatice şi renale, diabeticilor (grăsimile saturate generează rezistenţa la insulină), sufe­rinzilor de status proinflamator sistemic (poliartrite, artrite, artroze, reumatisme), bolnavilor de cancer, de boli neurodege­nerative (Parkinson şi Alhzeimer), celor cu afecţiuni dermatologice, celor cu sistemul imunitar slăbit.

INGREDIENTE

Pulpă de pui cu os, condimente naturale, sare, conservant (nitrit de sodiu E 250), proteină vegetală din soia, antioxidant (ascorbat de sodiu E 301), stabilizatori (polifosfaţi de sodiu E 452, citrat trisodic E 331iii), agent de îngroşare (caragenan E 407), zaharuri (dextroză), potenţiator de gust (monoglutamat de sodiu E 621), colorant natural (emulsie paprika E 160c). Produs fiert şi afumat. Conţine soia: valoare energetică 158 kcal/100 g, proteine 16 g, lipide 10 g, glucide 2 g.

AICI GĂSIŢI SURSA DE INFORMARE PENTRU ACEST ARTICOL JURNALUL NAŢIONAL

Niciun răspuns to “ PASTRAMĂ CU ŞAPTE ADITIVI 

Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: