TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

PENIEL ORADEA 2011 – UN EXEMPLU DESPRE CEEA CE NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BISERICILE NEOPROTESTANTE DIN ROMÂNIA 

Astăzi am citit un articol, un semnal de alarmă lansat de domnul pastor Cristian Ionescu, un slujitor al Domnului dintr-o Biserică din Statele Unite ale Americii.

Iniţial, când am citit titlul articolului respectiv, m-am gândit că este vorba de un incident survenit pe undeva pe-acolo prin Statele Unite. Suntem obişnuiţi ca acolo în SUA să vedem tot felul de lucruri care mai de care mai trăznite şi mai contrare literei şi spiritului Sfintei Evanghelii ! Când colo, nu mi-a venit să cred că era vorba despre întâlnirea tinerilor creştini – Conferinţa PENIEL 2011 din Oradea !!! Bine că m-am ţinut de scaun că altfel cădeam pe spate !
N-am ştiut până în ziua de azi că există o variantă DANSEZ PENTRU TINE şi în Biserică !!! Chiar mă mir că nu l-au invitat acolo şi pe Ştefan Bănică… s-ar fi simţit excelent… cred că o aducea cu el şi pe Andreea Marin ! 🙂

Ce credeţi că s-a întâmplat acolo ?!? Nimic anormal, ar spune unii… doar oameni care „se închinau” lui Dumnezeu, ridicau mâinile spre Cer, se rugau, cântau… veselie şi voie bună în Domnul şi altceva nimic ! Poţi să zici ceva ? Oameni credincioşi, nu-i aşa ?!? Dacă le zici ceva, rişti să-i jigneşti, corect ?!? Aşa că eu nu am să-mi permit să zic absolut nimic despre domniile lor şi doar vă invit să vizionaţi imaginile de mai jos… Şi-L voi lăsa pe Domnul să judece şi să producă o puternică mişcare de trezire spirituală, o pocăinţă reală şi profundă în inimile acelor tineri pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple niciodată la întâlnirile de tineret din Bisericile neoprotestante din România !

Domnul să cerceteze acele suflete şi să le mustre !
Domnul să ne protejeze ca Bisericile noastre să nu se transforme în săli de dans sau în discoteci !
Dumnezeu să se îndure de creştinii din România şi să ne ajute să nu „importăm” din SUA sau din „Europa creştină” asemenea moduri de „închinare prin pantomimă şi dans” !

Păzeşte-ne, Doamne, de orice este în afara voii şi sfinţeniei Tale !
Ajută-ne, Sfinte Tată Ceresc să ascultăm şi să împlinim Cuvântul Sfânt !
Mai bine simpli şi smeriţi şi de Dumnezeu iubiţi (vorba lui Adi Gliga)

SURSA :
http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/11/peniel-oradea-2011-un-festival-al-satanei/

AUTOR : PASTOR CRISTIAN IONESCU

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

14 răspunsuri to “ PENIEL ORADEA 2011 – UN EXEMPLU DESPRE CEEA CE NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BISERICILE NEOPROTESTANTE DIN ROMÂNIA 

 1. ”Foarte frumos”, nu se deosebesc cu nimic de cei din lume… ba încă au idei noi… trist dar adevărat şi nu trebuie să ne mire pentru că trăim vremurile din urmă şi Biblia se împlineşte cu fiecare cuvânt şi literă.
  Adevăratul motiv pentru care se întâmplă aceaste lucruri este undeva mai în urmă, s-a importat din lume stilul de muzică, dansul, obiceiurile în toate lucrurile şi au avut şi au motivare din Biblie, aceştia sunt cei care îi găsim în 2 TIMOTEI 4:3

  „Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor.”

  Am trăit vremea când credinţa în Domnul şi Mântuitorul Iisus a fost la începuturi, ştiu cum era părtăşia fraţilor, comportamentul şi vorbirea, ştiu cum se desfăşurau serviciile de închinare în Biserică, dar nu se asemănau deloc cu ceea ce este acum. Îmi amintesc de ei, că nu-şi permiteau să rostească cuvinte care nu fac cinste copiilor Domnului, nici măcar să spună porecla cuiva dacă vorbeau despre el, nu se bârfea, se priveau toţi la egal, se sfătuiau, studiau Biblia şi fiecare când se întâlnea era bucuros să spună ce a aflat din Cuvântul Sfânt şi împărtăşeau împreună, cântau împreună şi eu copil fiind mă uitam şi-mi doream să fiu ca ei, Îl vedeam cu adevărat pe Domnul în viaţa lor.

  În aceste zile nu mai găseşti astfel de oameni decât fff rar, să poţi avea o părtăşie plăcută Domnului, fără alte adăugiri din lume.
  Să avem mare grijă cum împlinim Cuvântul Sfânt, pt că nu putem să ne jucăm cu Dumnezeu cum vrem noi, Îl luăm şi-I cerem ce avem nevoie când vrem şi când nu, Îl lăsăm deoparte şi trecem la obiceiurile noastre… înşelătorie amarnică !

  „Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamană omul, aceea va şi secera ! Cine seamănă în firea lui pământească, va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamană în Duhul, va secera din Duhul viaţă veşnică.”

  (Galateni 6:7-8)

  Să nu uităm că şi la Domnul Iisus, satana a venit cu Cuvântul Sfânt şi L-a ispitit !

 2. „Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol si descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face”

  (Evrei 4:13)

 3. „Nu orișicine-Mi zice : Doamne, Doamne… va intra în Împărăția cerurilor !”

  (Matei 7:21)

 4. Scriptura ne spune: “Nu ştiţi că puţin aluat dospeşte toată plămădeala ?”
  Acceptăm azi puţin aluat… azi puţin păcat în viaţa noastră, mâine satana ne va lua întreaga mână… Trist ce se mai întâmplă azi şi prin creştinătatea de azi… aceasta sa fie oare pocăinţa modernă a zilelor noastre ?!? Unde este simplitatea şi sinceritatea pocăinţei curate cerute de Dumnezeu ??? Suntem noi oare temple ale Duhului Sfânt ? Unde este închinarea aceea cu frică şi cutremur înaintea unui Dumnezeu Sfânt, care nu poate vedea sărbătoarea unită cu nelegiuirea ?

  Peniel 2011 ar fi trebuit să fie o sărbătoare sfântă în care tinerii să se apropie mai mult de Dumnezeu… cu pocăinţă sinceră şi cu mai multă dedicare pentru Domnul Iisus Hristos !
  Oare aceste scene de dans nu înseamnă prietenie cu lumea şi manifestarea firii pământeşti în toată hidoşenia ei… în loc să fie proslăvirea Numelui lui Dumnezeu ?
  Tinerii de azi vor râde de aceste cuvinte… Să ştiţi că nu sunt un babalâc de 80 de ani ! Nu ! Cred că am şi eu Duhul lui Dumnezeu ! Am 30 de ani…

  Cu tristeţe o spun şi văd în jurul meu că generaţiile care vin, întorc spatele lui Dumnezeu şi fac un legământ tot mai strâns cu satana şi cu poftele firii pământeşti… Şi în special muzica este din ce în ce mai firească… ea gâdilă firea pământească şi trupul… nu şi inima…

  Ce să ne mai mirăm… în România a pătruns atât de uşor şi ACDC… nu m-aş mira ca tinerii din bisericile noastre să copieze varianta creştină a formaţiei sataniste ACDC. Fraţilor, aceasta înseamnă apostazie !!! Trăim vremurile din urmă ! Chiar nu vedeţi ?!?

  Dumnezeu să aibă milă de generaţiile care vor veni, să caute Faţa Domnului dintr-o inimă curată !

 5. Nu-mi vine a crede ce-mi văd ochii !!!
  S-a stricat Penielul ! 😦

 6. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne arată de unde ne-a scos și ne deschide o fereastră ca să vedem ceva despre viitorul creștinismului…

  Acești tineri sfidează iadul… că de desființat nu se poate… el a fost deja pregătit pentru cel rău și pentru cei care sunt călăuziți de el…

  dar mai au șanse să se desprindă din laț ?!?

  Dacă vor citi numai prima parte din Eclesiastul 11:9 și vor închide ochii la partea a doua… nu au nici o șansă… bucură-te, tinere… dar să știi…

  Dar vorba unei bătrâne din satul X… de maică… vezi ce rău este că s-a desființat festivalul „Cântarea României”? Tinerii ăștia… unde să-și etaleze talentele? Pe scenele pocăițilori… deci cine e de vină până la urmă? Pocăiții ! păi ce mai sunt acolo așa ceva…?

  Cine transformă harul în desfrânare e pocăit?!?

  Atunci ce avem noi a judeca pe robii altuia… (am scris altuia cu „a” mic … pentru că e vorba de cel rău)

  Dumnezeu face ce vrea… el poate să treacă și cămila prin urechea acului…?
  Domnul Iisus nu spune asta… ci îi răspunde lui Petru:
  Luca 17:27:

  „Ce este cu neputință la oameni, este cu putință la Dumnezeu !”

  El are mijloacele Lui… dacă printre dansatori sunt oameni în planul lui Dumnezeu … El îi va smulge din foc… chiar dacă ne rugăm… sau chiar dacă nu ne rugăm noi… Dumnezeu face ce vrea… Dacă cineva văzând astfel de scene se va duce după ei… va fi dovada că nu erau dintre ai noștri…

  Îndelunga răbdare a lui Dumnezeu… îi are în vedere și pe acești desfrânați… ca și pe sataniști, etc… etc… Cine-i sfânt să se sfințească… cine nu este sfânt trebuie să vină… la singura soluție… Sângele Domnului Iisus are încă același efect… spală și curățește de orice păcat… Cine se îndoiește de acest lucru este mai căzut decât acești desfrânați…

  Încă mai este Har!

  Să nu ne lăsăm amăgiți… filmele de mai sus nu sunt din necazul cel mare… nu a venit încă răpirea Bisericii… Nici chiar dacă Dumnezeu va îngădui ca pe aceste scene să fie secvențe pornografice … El face ce vrea și nimeni nu știe cât de mare este răbdarea lui…

  Un singur lucru și închei… nu am păcătuit eu că am pierdut timpul să privesc și să comentez aceste scene… nu era mai bine să stau și să citesc mai bine ceva din Biblie… despre Domnul Iisus… ?

  DUMNEZEU SĂ SE ÎNDURE DE EI… și de noi!

 7. E scris in Biblie ca fiecare om trebuie sa-L slujeasca pe Domnul potrivit talentelor si inzestrarilor cu care Domnul l-a creeat. Daca un om are talent la scris atunci sa-L slujeasca prin scris, daca are talent la muzica, sa-L slujeasca prin muzica, daca are talent la facut curatenie atunci sa-L slujeasca prin mentinerea curateniei in Casa Domnului si in Lumea creeata de Domnul, daca omul e surdomut si orb atunci sa Îl slujeasca prin atitudinea sa spirituala si prin gandurile sale.

  ÎN FAŢA DOMNULUI TOATE MESERIILE ŞI TALENTELE SUNT EGALE FIINDCĂ DUMNEZEU NU DISCRIMINEAZĂ! NECUNOSCUTE SUNT CĂILE ŞI MĂSURA CU CARE DOMNUL JUDECĂ ŞI CÂNTAREŞTE FAPTELE!

  O fapta mica in randul lumii poate fi mare in ochii lui Dumnezeu dupa cum o fapta mare in ochii lumii poate fi o fapta mica in ochii Domnului Dumnezeu. Viata lui Isus Hristos prin minunile sale si ale apostolilor abunda cu multe exemple de acest gen.

  In fata Domnului conteaza sufletul tau si inima cu care faci anumite lucruri. Daca dansezi sa strangi fonduri pentru un om sau copil sarman si handicapat, daca dansezi cu gandul de a face ceva bine si nu ai fantezii amoroase si numai scopul de a-i incanta pe ceilalti si a le alina suferinta iar, cu banii stransi din spectacol sa mai ajuti si o comunitate crestina in dificultate sau un om sarman si credincios care moare de foame sau durere… ei bine, ce e rau in asta?

  Eu sunt de acord cu manifestarea PENIEL ORADEA 2011 si cred ca cei ce o critica au probleme serioase de interpretare si relationare la ceea ce se intampla acolo. Nu sunt adeptul spurcarii lacasului sfant cu fapte murdare in ochii Domnului, evident ca la astfel de manifestari trebuie impuse niste standarde si norme de conduita, iar cei ce participa in primul rand sa aiba o anumite educatie spirituala si sa discearna cu ochiul ce anume sa selecteze (adica sa fie capabili sa vada padurea printre copaci si sa nu se dea cu capul de barna din ochii lor, vanand barnele din ograzile vecine). Fiindca altfel am desfiinta plajele si litoralul de pe acest glob, baile comune (apropos de lesbianismul si homosexualitatea „la moda” s.a.m.d.), am interzice emisiunile TV pt copii fiindca, nu-i asa, sunt multi pedofili si oameni cu ganduri ascunse pe lumea aceasta etc, etc.

  Ar fi multe de spus dar eu ma opresc aici.

  PS: Si ca tot veni vorba de America (US) si Europa (EU):
  Atata vreme cat noi, romanii, le tot cerem ajutoare si depindem de ei in multe forme (militare, economice, financiare, culturale, etc), cat timp ne rugam de ei sa ne primeasca in toate structurile lor geo-politice, sa ne ridice regimul vizelor de munca si calatorie, sa ne ofere posibilitatea de tratamente si scoliri in strainatate, sa ne rezolve cazuri nerezolvate de noi in justitie pe la HAGA, Luxembourg, Geneva, ONU, etc, de unde acest tupeu sa-i dai in cap tocmai celui care ii ceri ajutor si care iti da de mancare si iti intinde o bucata de paine? Ei de bine de rau au ajuns pe Marte si pe Luna, PC-urile, mobilele, TV-urile, pana si cantecele sau anumite materiale crestine ce le folosim, etc, sunt venite tot de la ei, LUTHER (din cate stiu eu) nu s-a nascut in Romania si nu vorbea limba romana s.a.m.d. Mie mi se pare o atitudine mai degraba aroganta, invidioasa si putin geloasa la astfel de manifestari jignitoare la adresa unor comunitati religioase si state. Cu ce ne deosebim de musulmanii fanatici mujahedini din Afganistan si Pakistan daca noi, crestinii, procedam in acest fel? Sincer sa fiu cred ca suntem la fel… Aceeasi Marie cu alta palarie… vorba romanului din popor!

  Hai sa renuntam la acest mod de gandire absolut primitivist de pitencantrop care abia s-a dat jos din copac si a dat buzna intr-o pestera sa se incalzeasca cu o mana de paie la un foc din crengi !

 8. Informaţiile mele sunt acestea:

  – Ceea ce se vede în videoclipuri sunt două momente dintr-o scenetă interpretată de o formaţie de studenţi la arte, sub conducerea lui Dan Puric. Nu aparţin unei biserici evanghelice. Au fost invitaţi la Peniel pentru că erau invitaţi la un alt spectacol de amploare, în Oradea, cred, în ziua următoare.

  – Imediat după terminarea scenetei, conducerea şi-a cerut scuze dacă programul a ofensat pe cineva şi au specificat că dansurile respective nu fuseseră nici cerute, ci dimpotrivă actorii au fost rugaţi să aibă grijă de pudoarea celor din sală.

  – Există un comunicat oficial al Conducerii Peniel, publicat pe site-ul lor, care specifică faptul că persoana responsabilă cu chemarea acestei trupe şi-a dat demisia din funcţia deţinută.

  Întrebare: când vor apare semnele de iertare?
  Pentru că văd că atacurile se succed cu repeziciune…

 9. Citez cuvintele pastorului Cristian Ionescu, un frate lucid într-o lume anormală plină de păcat şi destrăbălare:

  „Rușine pastorilor și comunităților care li se asociază și îi încurajează pe organizatorii acestor festivale demonice și care îi tolerează în bisericile lor ca lideri de tineret! Rușine celor care apără cu nerușinare aceste manifestări stricate !”

  „Umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti !
  Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi !!!”

  (Galateni 5:16-17)


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: