TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

ROCKUL CARE UCIDE SUFLETUL ŞI ROCKUL CARE ÎNALŢĂ SUFLETUL

Nu intenţionez să mă specializez şi să-mi dau masteratul în rock dar asta nu înseamnă că dacă slujesc într-o Biserică Evanghelică nu trebuie să mă documentez şi eu un pic ca să înţeleg mai bine cu ce se mănâncă acest rock.
Aşa cum peste tot există ramuri şi subramuri, am văzut că şi în muzică există genuri şi subgenuri, în mod special în acest domeniu destul de complex care se numeşte ROCK.

Nu am văzut niciodată în Biblie să scrie pe undeva : „Crede şi nu cerceta !” Asta este o invenţie destul de eficientă a ateiştilor şi a sataniştilor pentru a-i discredita pe creştini. În schimb, am văzut că Biblia spune :

CERCETAŢI TOATE LUCRURILE ŞI PĂSTRAŢI CE ESTE BUN !!!
(1 Tesaloniceni 5:21)

Pe de altă parte, nu putem ignora următorul verset care spune :

FERIŢI-VĂ DE ORICE ÎNFĂŢIŞARE A RĂULUI !”
(1 Tesaloniceni 5:22)

Aşa că am fost foarte bine intenţionat şi m-am apucat să cercetez pe Internet în speranţa că voi găsi în muzica rock şi lucruri bune, nu numai ateism şi satanism…

Munca mea de cercetare a fost încununată de succes şi pe lângă toate grozăveniile pe care le-am văzut în rock (vă asigur că sunt destule), am avut parte şi de o surpriză foarte plăcută !!!
Am descoperit că există şi un rock ce promovează nişte lucruri deosebite şi plăcute, ba chiar (culmea, n-o să vă vină să credeţi) ne ajută să ne apropiem de Dumnezeu şi de Domnul nostru Iisus Hristos, chiar dacă trebuie să recunosc că acest stil muzical este mai puţin ortodox sau mai bine zis, complet neortodox !
Să nu uităm, totuşi, că ne aflăm în secolul 21 şi nu în Evul Mediu şi de aceea s-au schimbat inclusiv mijloacele de transmitere a mesajului Sfintei Evanghelii. Eu nu spun că MIJLOACELE CLASICE de transmitere a Evangheliei nu sunt bune, ba dimpotrivă, cred că sunt foarte bune. Dar asta nu înseamnă să nu concepem că ar putea exista şi ALTE METODE prin care omul poate fi ajutat să se apropie de Dumnezeu.

Trebuie să ştiţi că oricât de contestată şi de ridiculizată ar fi muzica rock de către înaltele feţe bisericeşti ultraconservatoare (indiferent de confesiune), totuşi există şi rockeri care Îl iubesc cu adevărat pe Dumnezeu şi pe Domnul nostru Iisus Hristos. Pare imposibil ?!? Eu vă spun că ESTE FOARTE POSIBIL şi eu cred din toată inima acest lucru !!! Există rockeri care ani de zile au cântat un rock care îndepărta omul de Dumnezeu dar care până la urmă şi-au înţeles chemarea supremă şi au făcut o cotitură cu 180 de grade în viaţa lor iar la ora actuală, cântă UN ROCK CARE APROPIE OAMENII DE DUMNEZEU ŞI DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS !!!

Nu ne vine să credem ??? Nu credem că Dumnezeu poate să facă această schimbare extraordinară în inimile oamenilor ?!? Este foarte rău şi foarte trist dacă nu credem acest lucru ! Cine nu crede asta, înseamnă că nu crede în puterea extraordinară a Evangheliei şi nu dă două parale pe Cuvântul lui Dumnezeu ! Degeaba te lauzi cu credinţa ta strămoşească „veche de 2000 de ani”, dacă nu crezi în transformarea pe care o poate face Domnul în viaţa unui om ! Aaaa… te deranjează că acel om nu îmbrăţişează ortodoxia sau catolicismul ?!? Nu-ţi convine că are UN ALT MOD DE A SE ÎNCHINA lui Dumnezeu ??? Eşti supărat că acel om nu este de acord cu închinarea liturgică de genul „Doamne miluieşte” ?!? Nu mai fii supărat şi mai bine mulţumeşte lui Dumnezeu că acel om a suferit o schimbare profundă în inima lui şi L-a primit cu adevărat pe Domnul Iisus Hristos ! Asta este tot ce contează şi asta mă interesează pe mine, nu din ce Biserică sau confesiune face parte… La Sfânta Judecată de Apoi nu vom fi întrebaţi din ce Biserică am făcut parte… Vei fi întrebat despre lucruri mult mai importante cum ar fi :

„Cât timp ai trăit pe pământ, ai luat decizia vieţii tale, aceea de a-ţi lua crucea în spate, de a te lepăda de tine însuţi şi de a-L urma pe Domnul Iisus Hristos ?!? Ai aplicat Cuvântul lui Dumnezeu (învăţătura Sfintei Evanghelii) în viaţa de zi cu zi ?!? Ai trăit o viaţă curată, în neprihănire şi în ascultare de Domnul ??? Ai fost o bună mărturie pentru cei din jurul tău ?!? Ai împărtăşit mesajul Sfintei Evanghelii celor care trăiesc în întuneric şi păcat ??? Te-ai pregătit cum se cuvine pentru veşnicie şi pentru întâlnirea cu Dumnezeu ???”

În rock, există muzicieni adevăraţi, profesionişti desăvârşiţi care şi-au închinat viaţa lui Dumnezeu şi care au înţeles că nu muzica rock e problema, ci MESAJUL PE CARE ÎL TRANSMITE !!! Nici un lucru nu este rău în sine, ci MODUL ÎN CARE ÎL FOLOSEŞTI şi mai ales SCOPUL PENTRU CARE ÎL FOLOSEŞTI. Dacă nu ar fi aşa, ar trebui să renunţăm pentru totdeauna la televizor, la Internet şi la multe alte lucruri pentru că sunt „ale diavolului” adică „sataniste”. Dar nu acele lucruri sunt de vină, ci NOI OAMENII SUNTEM DE VINĂ pentru că nu ştim cum să le folosim şi în ce scop să le folosim.

În încheiere, vă invit să ascultaţi / vizionaţi câteva piese rock FOARTE DIFERITE ŞI DIAMETRAL OPUSE !!! Vă garantez că în rock nu se poate vorbi despre „o unitate în diversitate” aşa cum ar vrea să sugereze duşmanii acestui gen muzical. Lumina nu poate să locuiască împreună cu Întunericul !
Vă veţi convinge imediat că am dreptate. Veţi avea ocazia să vedeţi aceste trupe care transmit UN MESAJ COMPLET DIFERIT şi se află pe poziţii foarte clar delimitate !

Am postat materialele video, conform algoritmului „una neagră, una albă” şi voi folosi acest contrast izbitor tocmai pentru ca voi toţi să aveţi o imagine mai clară despre cele două modele de rock ! Mă voi abţine să-i calific pe unii sau pe alţii, nu-i voi numi satanişti, nu voi face niciun fel de aprecieri la adresa nimănui şi nu mă voi referi la trupa X sau la trupa Y. Nu voi face decât un singur lucru : VOI LĂSA IMAGINILE SĂ VORBEASCĂ ÎN LOCUL MEU iar voi toţi, veţi trage concluziile necesare şi veţi vedea că există ROCKUL CARE UCIDE SUFLETUL şi ROCKUL CARE ÎNALŢĂ SUFLETUL !!! Voi singuri veţi face diferenţa şi veţi alege aşa cum vă dictează conştiinţa…

Vă doresc o vizionare plăcută ! (deşi în unele situaţii, s-ar putea să fie cam neplăcută…)

Aaaa… am uitat o chestiune esenţială :

LET THERE BE CHRISTIAN ROCK !!! 🙂

P.S.1. Atât trupele rock care ucid sufletul, cât şi cele care înalţă sufletul, vor fi notate de mine cu „TRUPA X”, respectiv cu „TRUPA Y”. Evident, întotdeauna trupele X vor fi în opoziţie totală faţă de trupele Y şi acest lucru se vede fără microscop…

P.S.2. Vă mărturisesc că nu mi-a fost deloc uşor să postez pe blogul meu videoclipurile unor anumite trupe de o anumită factură, dar cred că v-aţi dat seama cu toţii DE CE am făcut acest lucru…

ATENŢIE !!! AVEŢI MARE GRIJĂ !!! UNELE IMAGINI SUNT ŞOCANTE ŞI INTERZISE PERSOANELOR SUB 18 ANI, CARDIACILOR ŞI HIPERTENSIVILOR ! ESTE BINE CA PERSOANELE ULTRACREDINCIOASE SĂ SCHIMBE „CANALUL” !

TRUPA X :

TRUPA Y :

TRUPA X :

TRUPA Y :

TRUPA X :

TRUPA Y :

TRUPA X :

TRUPA Y :

TRUPA X :

TRUPA Y (TREI PIESE) :

CÂTEVA SUPERPIESE ALE GRUPULUI ROCK ROMÂNESC „DECEAN” :

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

5 răspunsuri to “ROCKUL CARE UCIDE SUFLETUL ŞI ROCKUL CARE ÎNALŢĂ SUFLETUL”

 1. Sunt mare rocker, însă nu m-am împăcat niciodată cu stilurile pe care le-ai notat cu x… nici un stil gen black metal sau death metal, nu încearcă îndepărtarea de Dumnezeu, fie nu mai mult decât însăşi societatea incredibil de răutăcioasă, plină de ură şi înverşunată după bani.

  Genurile x reprezintă în primul rând „rebeliune”, „refugiu”…

  Mergi la un concert de oricare stil şi mergi la un concert rock unde o să găseşti prietenie şi înţelegere între cei de acolo !

  • @ Mădălin

   Spui că deşi eşti un mare rocker, totuşi niciodată nu te-ai omorât (nu te-ai împăcat) cu stilurile trupelor marcate de mine cu X. Vrei să spui că nu prea aprobi un asemenea gen de muzică ?!?
   Poţi să detaliezi puţin ?

   Da… aşa este cum spui… genurile X reprezintă rebeliune faţă de Dumnezeu şi refugierea în satan şi demonii lui…

   Faptul că între black/thrash/death metalişti există prietenie şi înţelegere (cum spui tu) nu este un argument care să mă determine să aprob asemenea genuri de „muzică” ! (ghilimelele nu le-am pus întâmplător, sunt de acord că există pe faţa pământului şi genuri rock deosebite şi plăcute, dar nu pot fi de acord cu genurile de rock care ucid sufletul şi îndepărtează omul de Hristos şi de Dumnezeu ! Faptul că societatea este incredibil de răutăcioasă, plină de ură şi înverşunată după bani NU JUSTIFICĂ acceptarea unui rock care ucide sufletul şi care te aduce într-un stadiu ireversibil de ateizare şi satanizare ! Dacă societatea este aşa cum este, asta nu înseamnă să acceptăm trupele gen X, Mădălin !
   Fii convins că România nu va fi mai curată şi mai bună cu Dimmu Borgir, Cryptopsy, Cannibal Corpse, Gorgoroth, Behemoth, Slayer şi alte asemenea specimene…

   Prietene, ţine minte un lucru cât trăieşti şi nu uita un adevăr fundamental :

   ROMÂNIA ARE NEVOIE DE DUMNEZEU, NU DE DIAVOL !

 2. Rockul e unul din genurile preferate de muzică (clar excludeam genurile x, pentru că nu-mi plac), dar rămâneam descurajat când unii îmi spuneau că cei ce ascultă rock, au un loc deja rezervat în iad, iar asta m-a afectat pentru că eu sunt ortodox și cred în Iisus Hristos.

  Mă bucur nespus că am găsit acest post, și mi-a dat o încurajare. Chiar mulțumesc.
  Mă voi strădui și în continuare să culeg ce este mai bun din această lume.

  Și în plus, tatăl meu e preot, iar faptul că eu mai ascult și rock, pentru unii e chiar ciudat 🙂

 3. Nu mi se pare nimic șocant sau neobișnuit. Sunt familiarizată.
  Nu pot să agreez stilurile de la genul X. În schimb, ascult altele. Printre preferințele mele muzicale intră următoarele genuri: industrial metal, electro industrial, melodic metal, simfonic metal, alternativ, nu metal, thrash metal, gothic metal. Mai sunt și altele precum pop, dar mai rar ca să le dau exemplu. Asta ca să ne înțelegem.
  Contează și cât de melodios sună. De aceea nu le agreez, simt că mă irită mai mult stând să caut fiecare vers și trecând peste acea tehnică de a-ți răni corzile vocale, ireversibil, în scurt timp.
  Mare atenție și la mesaj. Știi melodia lui Marilyn Manson, Antichrist Superstar? Este fix opusul a ce sugerează titlul, face referire la căderea societății, doar că, de spaimă ai băga-n seamă doar începutul care sună sinistru sau titlul.
  Din partea mea, fiecare să creadă sau nu în ceea ce vrea, Dumnezeu a spus că a lăsat liberul arbitru și, dacă e așa, ești pe cont propriu și-ți asumi consecințele. Tot Dumnezeu a lăsat și conștiința.
  Satan este o strategie de marketing, un pretext de a crea versuri pentru acele melodii, iar satanismul este de asemenea variat ca gen: tradițional (adică acele ritualuri preacunoscute) și cel modern (cu principii mai stricte decât ateismul). Satan e doar un simbol, nicidecum o zeitate pentru cei din urmă. Legat de primul, e la fel de grav precum acele secte cu nume suspecte, cu fete și servicii sexuale, am uitat numele lor.
  Scopul acestui gen e să arate stări extreme, de depresie, disperare, agitație, ură, psihoze, autodistrugere etc. Există un anumit public interesat. Totuși, tehnica versurilor e frumoasă de cele mai multe ori, documentată, singurul lucru pe care-l pot aprecia.
  Iar decăderea societății se petrece prin „inamicii invizibili” cel mai mult: mass-media, stereotipuri, chimicale inevitabile, influență, promovarea sexului pe toate panourile, punerea la colț a valorilor și scoaterea-n evidență a celor care au făcut nimic pentru societate, dimpotrivă și așa mai departe…
  Sper că ești lămurit. Comentariul meu nu dorește să atace, prefer să mențin o părere neutră și să fiu înțeleasă.
  Baftă!


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: