TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

ŞOCANT – MASACRUL DIN PĂDUREA KATYN – O TRAGEDIE A POPORULUI POLONEZ

Trenul mortii aduce ofiterii polonezi pentru a fi executati de rusi

Astăzi, luni, 12 Aprilie 2010, este zi de doliu naţional în Polonia şi în Uniunea Europeană. Din acest motiv m-am gândit că este frumos să scriu şi eu ceva pentru a-mi exprima compasiunea şi respectul faţă de naţiunea poloneză care a suferit enorm în trecut şi care acum trece din nou printr-un moment tragic.

Când mă gândesc că sunt născut în 1968 îmi dau seama că sunt un om fericit şi binecuvântat de Providenţă. Oare cum ar fi fost să mă fi născut la începutul acestui veac şi să prind al doilea război mondial ?!? Oare ce ar fi însemnat să fiu un tânăr abia căsătorit şi să trebuiască să plec pe front, lăsându-mi acasă soţia şi copilul ?!? Oare aş mai fi scăpat cu viaţă ? Oare m-aş mai fi întors vreodată acasă ??? Oricum, un lucru este cert : chiar dacă aş fi scăpat, acum nu aş mai fi putut să scriu aici pe blog pentru că aş fi avut o vârstă foarte înaintată (peste 90 de ani) fiind o minune dacă aş mai fi fost în viaţă.

Am găsit pe Internet trei fotografii foarte vechi care datează din vremea în care nici măcar mama mea nu era născută. La prima vedere, atunci când te uiţi la aceste poze, poţi să-ţi faci o impresie foarte bună despre personajele respective. De exemplu, în fotografia de mai jos, poţi să vezi un domn simpatic care poartă ochelari şi care ţine în braţe plin de afecţiune o fetiţă drăgălaşă. Trebuie să recunoaşteţi că această imagine este chiar emoţionantă şi nu poţi decât să-l apreciezi pe acel domn pentru caracterul său nobil şi pentru dragostea sa pentru copii şi probabil pentru oameni.
Fetiţa se numeşte Svetlana iar acel domn drăguţ şi bun se numeşte Lavrenti.

MICUŢA SVETLANA ŞI IUBITORUL LAVRENTI

În următoarea fotografie, veţi vedea din nou cât de bun era Lavrenti cu micuţa Svetlana. Ce pot să spun ?!? Felicitări pentru Lavrenti… un băiat extraordinar… şi o fotografie de-a dreptul impresionantă ! Sunteţi de acord cu mine ?!?

LAVRENTI CEL IUBITOR ŞI MICUŢA SVETLANA

Mai am o fotografie în care veţi vedea un alt exemplu de dragoste şi bunătate.
Vă rog să priviţi un tătic iubitor care îşi ţine în braţe fata şi care ne demonstrează tuturor că are un suflet ales. Cred că oricare dintre noi încearcă un sentiment de apreciere şi de simpatie pentru acest domn deosebit care-şi iubeşte atât de mult copilul. Rar întâlneşti aşa un tată bun, nu-i aşa ?!?

BLÂNDUL IOSIF ŞI SCUMPA LUI FETIŢĂ (1935)

CINE SUNT PERSONAJELE DIN FOTOGRAFIILE DE MAI SUS ?!?

În prima fotografie (cea de sus) observaţi că sunt patru persoane.
În spate, pe partea stângă, la o masă rotundă plină cu documente, se află un domn care fumează pipă şi este îmbrăcat cu o haină albă.
Acest individ este UNUL DINTRE CEI MAI MARI ŞI MAI CRUZI CRIMINALI DIN ISTORIA OMENIRII – DICTATORUL IOSIF VISARIONOVICI STALIN !!!

De asemenea, în prim-planul aceleiaşi fotografii se află fetiţa dictatorului Stalin, numită SVETLANA care stă pe genunchii omului cu ochelari care nu este altul decât LAVRENTI PAVLOVICI BERIA – CĂLĂUL SOVIETIC CARE A CONDUS CEA MAI REPRESIVĂ POLIŢIE POLITICĂ DIN LUME (N.K.V.D.) ŞI CARE A AVUT DIABOLICA IDEE SĂ-I TRIMITĂ LUI STALIN NOTA NR. 794/B DIN 5 MARTIE 1940 PRIN CARE L-A RUGAT SĂ APROBE EXECUTAREA (CU UN GLONŢ ÎN CAP) A 22000 DE OAMENI NEVINOVAŢI : OFIŢERI (PRIZONIERI DE RĂZBOI) ŞI INTELECTUALI (DOCTORI, AVOCAŢI, PROFESORI, PREOŢI) POLONEZI !!!

În a doua fotografie este vorba tot de Beria împreună cu Svetlana, fetiţa lui Stalin iar în a treia fotografie este „tăticul bun şi iubitor” Stalin care o ţine în braţe pe Svetlana (fotografie din 1935 când nici tatăl meu nu era născut)

Acum veţi vedea fotografia criminalului LAVRENTI BERIA care a fost şi mareşalul călău (numit evident pe criterii politice, nicidecum militare) al Uniunii Sovietice, mâna dreaptă a dictatorului Iosif Visarionovici Stalin !!!

MAREŞALUL CĂLĂU LAVRENTI BERIA

IATĂ NOTA SECRETĂ NR. 794/B DIN 5 MARTIE 1940 PRIN CARE CĂLĂUL „MAREŞAL” LAVRENTI BERIA A CERUT LUI STALIN SĂ-I APROBE ORDINUL DE ÎMPUŞCARE ÎN CAP A 22 DE MII DE OAMENI NEVINOVAŢI CARE REPREZENTAU FLOAREA INTELECTUALITĂŢII POLONEZE
(CLICK DE DOUĂ ORI PE POZĂ) :

Nota nr.794/B din 5 martie 1940 prin care Beria a propus lui Stalin executia a 22 de mii de ofiteri si intelectuali polonezi

După cum observaţi, acest document macabru are antetul H.K.B.Д. (НАPOДНЬIЙ KOMЙCCAPЙAT BHУTPEHHЙХ ДEЛ) adică al temutei N.K.V.D. condusă de Lavrenti Pavlovici Beria cel care a avut ideea execuţiei celor 22 de mii de polonezi nevinovaţi !

CLICK PE ACEST LINK ROŞU ca să vedeţi în limba engleză Ordinul NKVD Nr. 00794 B /1940 aprobat de Stalin pentru execuţia ofiţerilor polonezi prizonieri

În fotografia de mai jos îl vedeţi pe sinistrul dictator Iosif Visarionovici Stalin care probabil tocmai semna Ordinul de condamnare la moarte şi executare al celor 22 de mii de ofiţeri şi intelectuali polonezi.

DICTATORUL STALIN SEMNEAZĂ CONDAMNAREA LA MOARTE (PRIN DEPORTARE, MUNCĂ SILNICĂ, ÎNFOMETARE, EXECUŢIE) A MILIOANE DE OAMENI

La 5 martie 1940, conform Notei 794/B (pe care aţi văzut-o mai sus) pregătite pentru Stalin de Lavrenti Beria, membrii Biroului Politic – Stalin, Viaceslav Molotov, Lazar Kaganovici, Mihail Kalinin, Kliment Voroşilov şi bineînţeles Lavrenti Beria – au semnat un ordin de executare a „activiştilor naţionalişti şi contrarevoluţionari”, „elemente sociale străine”, din lagărele de prizonieri şi în închisorile din zonele de vest ale Ucrainei şi Belarusului.
Executarea acestui Ordin a însemnat asasinarea a peste 22.000 de polonezi, între care aproximativ 15.000 prizonieri de război. Acuzaţii erau foarte cuprinzător definiţi ca „inamici înrăiţi şi neînduplecaţi ai autorităţii sovietice”, printre ei, aflându-se şi un mare număr de intelectuali polonezi, plus poliţişti şi ofiţeri în rezervă sau de carieră.

Între 3 aprilie şi 9 mai 1940, (cu „o pauză” în ziua de 1 mai !), cei aproximativ 22.000 de prizonieri de război şi alţi arestaţi au fost asasinaţi: 15.570 în cele trei lagăre (Kozelsk, Ostaşkov, Starobielsk) şi aproximativ 7.000 de prizonieri din regiunile vestice ale Ucrainei şi Belarusului. Printre cei ucişi în Pădurea Katyn s-au numărat un amiral, doi generali, 24 colonei, 79 locotent-colonei, 258 maiori, 654 căpitani, 17 căpitani de marină, 3.420 subofiţeri, câţiva preoţi militari, trei moşieri, un prinţ, 43 de oficialităţi, 85 de cetăţeni privaţi şi 131 de refugiaţi. Printre asasinaţi s-au aflat 20 de profesori universitari, 300 de doctori, sute de avocaţi, ingineri şi profesori, peste 100 de scriitori şi ziarişti şi aproximativ 200 de piloţi de aviaţie.

În total, N.K.V.D. a eliminat aproape o jumătate din corpul ofiţerilor polonezi. Numai 395 de prizonieri au scăpat de la moarte. Ei au fost duşi în lagărele Iuhnov şi Griazoveţ. Aceştia au fost singurii supravieţuitori ai acestei tragedii.

Pădurea Katyn este situată în apropierea satelor ruseşti Katyn şi Gnezdovo,
la circa 19 Km vest de oraşul Smolensk şi circa 400 Km de Moscova.

În secvenţa video cutremurătoare de mai jos, veţi vedea (în minutul 3 şi 44 secunde) gara GNEZDOVO (ГHEЗДOBO) care arată unde au fost aduşi prizonierii de război polonezi. În această gară, au fost coborâţi din trenuri şi urcaţi în nişte maşini care i-au transportat în Pădurea Katyn pentru a fi executaţi cu câte un glonţ în cap şi apoi aruncaţi în gropi comune.
Pe mine m-au devastat scenele cumplite în care sărmanii ofiţeri, văzându-şi groapa comună care-i aştepta, îşi spuneau rugăciunea „TATĂL NOSTRU”
cu două-trei minute înainte să fie executaţi cu bestialitate !
Eu sunt puternic convins că cei care au făcut aceste scurte rugăciuni cu toată sinceritatea inimii lor, vor ajunge în Împărăţia lui Dumnezeu şi într-o zi ne vom întâlni cu ei în glorie, în Patria Cerească ! Dumnezeu să aline suferinţa din inimile polonezilor ! Fie ca bunul Dumnezeu să binecuvânteze Polonia !

ATENŢIE ! SECVENŢA VIDEO CARE URMEAZĂ ESTE CUTREMURĂTOARE !!! URMĂTOARELE IMAGINI SUNT CATEGORIC INTERZISE PERSOANELOR SUB 18 ANI, HIPERTENSIVILOR ŞI CARDIACILOR !!!

http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayer.swf?f=http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayercfg.php?fid=6e4a163a5e3d16adab7

http://www.cotidianul.ro/111924-Masacrul-de-la-Katyn-ordonat-de-Stalin-si-tratat-cu-indiferenta-de-liderii-occidentali

CLICK PE FOTOGRAFIA DE MAI JOS PENTRU REZOLUŢIE OPTIMĂ :

MASACRUL OFIŢERILOR POLONEZI ÎN PĂDUREA KATYN

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

67 răspunsuri to “ŞOCANT – MASACRUL DIN PĂDUREA KATYN – O TRAGEDIE A POPORULUI POLONEZ”

 1. Lăudabil gestul de a trăi durerea altui popor, dar pe când va avea cineva puterea conştiinţei de a arăta durerea propriului popor ?!?
  Masacrele asupra aşa zişilor legionari, între care mulţi erau cu multă şcoală şi fruntea intelectualităţii româneşti, toate ascunse în mod diabolic şi răstălmăcite…
  Polonezii au fost victime dar nu şi-au trădat niciodată ţara şi propriul popor !!!
  Prea multe sunt de spus… nu ştiu cine va înţelege asta în mod firesc, pentru a se începe cu adevărat lupta de reabilitare a neamului şi restabilirea adevărului istoric, în mod nepartinic chiar cu riscul de a condamna proprii părinţi dacă au fost neoameni…

  • Ba legionarii erau criminali. Ştiu personal un legionar care împreună cu alţi doi legionari au omorât în mari chinuri trei evrei, o noapte întreagă a durat crima !

   • De acord cu Victor ! Situaţiile sunt incomparabile !

   • Victor, raţiunea mea refuză să accepte un lucru…
    Dacă acel legionar (pe care spui că l-ai cunoscut personal) vroia neapărat să omoare trei oameni nevinovaţi („vinovaţi” doar pentru faptul că s-au născut evrei, aşa cum noi, românii, suntem „vinovaţi” că ne-am născut români), DE CE, DOAMNE DUMNEZEULE, A TREBUIT SĂ-I TORTUREZE TOATĂ NOAPTEA ÎN MARI CHINURI ?!? Aici se vede mintea diabolică şi spurcată a omului… Chiar nu era suficient că-i omora ?!? Ce-a vrut să facă ? A vrut să-i omoare mai bine ca să fie sigur că nu înviază ??? Era nevoie să-i chinuie ca pe nişte animale ? (nici măcar cu animalele nu te comporţi aşa…). Nici măcar ruşii nu i-au torturat pe cei 22 de mii de prizonieri de război polonezi ci i-au executat într-un mod foarte rapid şi „eficient”, administrându-le câte un glonţ în cap şi ucigându-i instantaneu, fără pic de suferinţă fizică. Chiar şi naziştii au recurs la metoda camerelor de gazare în care oamenii mureau rapid (printr-o sufocare îngrozitoare, este adevărat) în câteva minute. Cu toate acestea, nici cu ruşii nu mi-e ruşine, pentru că sunt binecunoscute acţiunile lor cumplite şi odioase (violau orice femeie care le ieşea în cale, omorau copiii, femeile şi bătrânii iar pe cei care încă mai răsuflau îi considerau deja morţi şi-i îngropau de vii alături de cei cu adevărat morţi).
    Nu mai discutăm despre zecile de milioane de ruşi (sau alte popoare care au avut ghinionul să locuiască pe teritoriul URSS) care au murit de foame şi de sete, de epuizare, în caniculă sau în ger, în timpul deportărilor masive, în lagărele de
    concentrare (sau mai bine zis, de exterminare) etc.

 2. Hm ! M-am obişnuit să-mi ascult simţurile şi, fie că supăr sau nu pe cineva, spun că nici unul dintre cele două masacre de la Katyn nu sunt întâmplătoare !
  Referitor la accidentul aviatic : eroarea umană se exclude !!! Piloţii goliseră rezervoarele, semn că au constatat că avionul ar putea lua foc în aer (bombă la bord ? alt pericol ?) ! Încercarea de a aduce avionul pe pistă, a fost una disperată,
  în condiţii disperate ! Aşadar, accident sau crimă ?!?

  • Marius, niciodată nu vom afla adevărul ! Mă refer, evident, la generaţia noastră… Este acelaşi lucru ca şi în cazul asasinării preşedintelui american J.F. KENNEDY sau ca şi în alte situaţii ale căror dosare au fost clasificate şi secretizate pentru o perioadă de 50 sau 100 de ani…

   Este clar că încercarea de a aduce avionul pe pista de aterizare, a fost una disperată… Piloţii au făcut tot ce au putut ca să evite prăbuşirea aeronavei. Cu toate acestea, există totuşi şi probabilitatea (foarte mică, ce-i drept) a unei erori umane (văd că tu o excluzi complet)

 3. Tulburător de şocant ! Va trece multă vreme până se va face lumină în aflarea adevărului. Ştim din Cuvântul lui Dumnezeu că nimic nu va rămâne ascuns şi totul va fi dat la iveală la timpul său.
  Mi-a plăcut întotdeauna de poporul polonez, am tot respectul pentru ei.
  Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar noi românii nu suntem ca ei.

  • Valeria, ai perfectă dreptate şi sunt întru totul de acord cu tine ! Din nefericire, poporul român nu are curajul, demnitatea şi onoarea polonezilor… Românii „se orientează” întotdeauna şi merg încotro bate vântul…
   Poate ai auzit şi tu despre principiul „dacă toţi fac aşa, eu de ce să fac altfel ?!?” (spirit de turmă, tipic românesc)

   Îmi aduc aminte că în timp ce polonezii aveau Sindicatul Solidaritatea (condus de Lech Walesa, Adam Michnik, etc) şi îşi riscau libertatea şi viaţa (vezi cazul părintelui Jerzy Popiełuszko), noi, românii, băteam din palme ca idioţii şi strigam : „stima noastră şi mândria, Ceauşescu, România !” sau alte asemenea tâmpenii… Românii sunt DE 1000 DE ORI MAI LAŞI DECÂT POLONEZII !!!
   Este foarte trist şi dureros… dar acesta este adevărul !

   http://ro.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Popie%C5%82uszko

 4. Condoleanţe sincere poporului polonez !!!
  Nu cred în ideea unei conspiraţii. Cred sincer în destin… aşa a fost să se întâmple. Tragedia este tulburătoare şi admir poporul polonez.
  Dumnezeu să-i odihnească în pace !!!

  • Iuliana, nici eu nu sunt adeptul „teoriei conspiraţiei” deşi de-a lungul istoriei au fost multe conspiraţii ticăloase şi criminale… Într-adevăr, polonezii merită toată admiraţia noastră. În timpul celui de-al doilea război mondial, Polonia NU A MAI EXISTAT CA STAT pentru că trupul ei a fost sfâşiat în două, atât de hiena nazistă (Germania lui Hitler), cât şi de hiena bolşevică (URSS-ul lui Stalin).
   Nu poate exista o tragedie mai mare ca asta… Încerc să-mi imaginez cum ar fi ca România să fie atacată SIMULTAN de două armate puternice care să devoreze rapid teritoriul ţării noastre ?!? Este greu de descris în cuvinte, nenorocirea prin care au trecut polonezii…

   A existat un moment cumplit al istoriei, când Polonia nu a mai existat ca stat… dar Polonia nu a încetat niciodată să existe ca naţiune. Poţi distruge un stat, dar nu poţi distruge o naţiune întreagă ! Întotdeauna, vor rămâne şi patrioţi adevăraţi care vor duce lupta mai departe…

 5. Nici un fir de păr nu piere fără voia Domnului !
  …………………………………………………………….
  UN TIMP DE O ZI IISUSE, ATÂT ESTE TOT CE DORESC
  O DĂ-MI TU PUTERI, CE-AM DE FĂCUT SĂ-NFĂPTUIESC
  CĂCI MÂINE NU ŞTIU, IISUSE, DACĂ VA MAI FI ÎNCĂ O ZI
  NU ŞTIU TIMPUL CÂND VIAŢA MEA SE VA SFÂRȘI…

 6. Condoleanţe poporului polonez !
  O mare tragedie asupra lor şi destul de multe coincidenţe ca să pară doar destin… Oricum dacă ne amintim Cuvântul din Biblie, „nici un fir de păr nu se va mişca fără ştirea Tatălui”, am putea considera că aşa a fost să fie…
  Dumnezeu să-i odihnească în pace !

  • Cătălina, ai perfectă dreptate ! Tot ceea ce se întâmplă în această lume, este planul şi voia lui Dumnezeu care ştie mai bine decât noi DE CE se întâmplă asemenea lucruri !
   Poate pentru cercetarea şi pocăinţa poporului polonez, poate pentru a ne aduce aminte că suntem străini şi călători pe acest pământ… Sunt lecţii de viaţă din care trebuie cu toţii să învăţăm până nu e prea târziu…

   Te mai aştept pe blogul meu ! O zi binecuvântată !

 7. ŞOCANT, TULBURĂTOR ! DOAMNE, CÂTĂ CRUZIME !!!
  SPER SĂ SE FACĂ LUMINĂ ÎN ACEASTĂ MARE TRAGEDIE !
  SINCERE CONDOLEANŢE ACESTUI POPOR !

  • Elena, aici vedem faţa URÂTĂ şi ORIBILĂ a omului fără Hristos şi fără Dumnezeu ! Iată rezultatele materialismului dialectic şi ateismului ! Necredinţa duce la ORORI !!!
   Omul credincios are o teamă de Domnul şi NU FACE ASEMENEA LUCRURI ÎNGROZITOARE pentru că are un cuget sensibil, o mustrare de conştiinţă, o inimă în care L-a primit pe Domnul Iisus Hristos (mă refer la adevăraţii creştini, nu la cei care doar declară că sunt creştini). Omul credincios ascultă glasul Duhului Sfânt !

   Eu cred că Stalin, Hitler, Mao şi alţii de teapa lor, au fost nişte duhuri antihristice… Numai aşa se explică dorinţa lor de a ucide milioane de oameni nevinovaţi…

 8. Condoleanţe poporului polonez ! Cred în destin, dar nu e imposibil ca în acest caz să fie vorba de ceva premeditat… Dumnezeu să-i odihnească !

 9. CU DURERE şi TRISTETE Condoleanţe FAMILIILOR şi POPORULUI POLONEZ !!!
  DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ !
  Sunt şocată de atâta cruzime şi încă există minţi diabolice care îşi pun în aplicare planurile, precum şi accidentul aviatic ! Oare cât mai putem crede bazaconiile presei, (ESTE CLAR CA A FOST LUCRATURA)… Se ştie că ce zboară sus se dirijează de jos… şi cum au reuşit să-i adune cu atâta convingere pe toţi în acelaşi avion ?!? EU CRED CĂ NIMIC NU ESTE ÎNTIMPLĂTOR !

  O FLACĂRĂ APRINSĂ ÎN MEMORIA VICTIMELOR !

 10. Cuvintele nu-şi mai au rost într-o asemenea tragedie, DUMNEZEU SĂ-I IERTE pe toti pieriţi în acest accident tragic.
  De fapt mă îndoiesc că ar fi un accident. Din povestirile bunicii mele, în al doilea război mondial, ruşii erau nişte oameni extraordinari de răi… „nişte porci”, exact acestea sunt cuvintele bunicii… nu pot uita povestirile ei… îmi aduc aminte şi mă îngrozesc.
  Tot respectul pentru acest popor polonez, noi, românaşii, nu o să ajungem la valoarea lor niciodată !!! Poate că sunt răutăcioasă dar asta simt şi asta spun, trist dar adevărat.

  • Da, ruşii au fost groaznici în război. Violau femeile pe care le prindeau şi le omorau dacă încercau să scape. Umblau beţi şi furau tot. Când te vedeau, îţi cereau ceasul de la mână care era la mare preţ atunci. Nu aveau idee de Dumnezeu sau de Iisus.
   Dar pastorul Richard Wurmbrandt îi iubea şi a evanghelizat mulţi dintre ei.

 11. Să ne ferească DUMNEZEU pe toţi iar pe cei ce au îndurat acestea să-i odihnească în pace !

 12. Pentru Polonia este o tragedie îngrozitoare. E greu de vorbit acum… în condiţii normale ! Cum a fost posibil… un asemenea… accident ?!?
  Într-o lume… în care tehnica… tinde către perfect !
  Îmi pare rău… pentru tragedia întâmplată ! Dumnezeu să-i ierte în săptămâna luminată ! Dar solidaritatea polonezilor se ştie… este mare !
  Sunt şi eu alături de ei cu o smerită consternare !

 13. Cum poate cineva să se laude vreodată
  că s-a născut rus ?!?
  Doamne fereşte !

  • Tot aşa cum ar putea să se laude nemţii că s-au născut nemţi.
   Nu este sănătos să acuzăm un întreg popor pentru crimele făcute de o mână de oameni nemernici. Şi noi, românii, suntem judecaţi după felul în care se poartă cei plecaţi la „muncă” în afara ţării.
   Condoleanţe, familiilor îndurerate şi mândrului popor polonez
   Doamne ajută !

  • Nu judeca toţi ruşii pentru câţiva !
   Ce-a fost, a fost… generaţiile se schimbă.
   Să nu fim rasişti ! Dacă-i pe d-astea… hai să urâm şi nemţii că doar i-au ucis pe evrei, nu ?!? Nici mie nu îmi place să fiu judecată prin prisma a ceea ce au făcut cei dinaintea mea.

 14. CONDOLEANŢE SINCERE POPORULUI POLONEZ LA CEAS DE MARE DURERE !
  OARE ACCIDENTUL DE ACUM A FOST DOAR UN JOC AL DESTINULUI SAU UN MOD DE A ASCUNDE ÎN CONTINUARE CELE ÎNTÂMPLATE ÎN ACEEA PĂDURE ŞI ÎN MULTE ALTE LOCURI ASCUNSE ? CÂND SE VA AFLA OARE ADEVĂRUL ?
  DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE ŞI PE CEI DE ACUM ŞI PE CEI DE ATUNCI !

 15. Condoleanţe, poporului polonez şi sincer îmi pare rău că într-o lume cu multă dragoste pentru Dumnezeu au existat şi mai există şi persoane fără frică faţă de Dumnezeu !
  Domnul să-i odihnească în pace şi să îi pedepsească pe asasini !

 16. Impresionant, dramatic şi cutremurător ! Dar şi un remember, cel făcut de tine aici, al unuia dintre masacrele odioase ruso-staliniste; un remember necesar, o „piedică în calea uitării”. După un război, învinşii plătesc „despăgubiri”; cine plăteşte pentru milioanele de civili masacraţi, direct sau prin interpuşi de către sovietici ?!?

 17. I am so impressed… I had tears in my eyes watching those images… It’s tremendous !
  Sunt atât de şocată… Îmi revin foarte greu după aceste imagini şi am ochii plini de lacrimi… Este îngrozitor !

  • Ca să-ţi mai vină inima la loc îţi fac o mică bucurie… am instalat fotografia voastră… dar o las numai dacă vrei… dacă doreşti să o şterg poţi să-mi spui, dar este o fotografie foarte frumoasă şi aş lăsa-o aici dacă eşti de acord bineînţeles !
   Să-ţi trăiască fetiţa şi să fiţi binecuvântate !
   Aştept răspuns chiar acum !

 18. În viaţă nimic nu e întâmplător, nu putem întoarce timpul să schimbăm ceva şi nici nu vom schimba ceva dacă purtăm încă ură în suflet.
  Sunt alături de poporul polonez care şi-a pierdut preşedintele, de mamele ce şi-au pierdut fiii, de soţiile ce şi-au pierdut soţii şi mă rog ca bunul Dumnezeu să aibă grijă de sufletele lor, însă noi cei rămaşi în viaţă trebuie să avem grijă ca niciodată să nu mai lăsăm să se întâmple asemenea grozăvii !

 19. SE PARE CĂ DUMNEZEU NU VREA NICI SĂ UITĂM,
  NICI SĂ IERTĂM CELE ÎNTÂMPLATE LA KATYN,
  AŞA JUSTIFIC CEA DIN URMĂ JERTFĂ A BRAVULUI POPOR POLONEZ, CHIAR ŞI ACEASTA FACE PARTE DIN ORDINEA DIVINĂ.

 20. Mă alătur şi eu celor care transmit condoleanţe, poporului polonez, atât de greu încercat şi nu găsesc răspuns la ceea ce mă frământă : cum este posibil ca într-o epocă a tehnicii înalte să se producă atâtea accidente aviatice ?!?
  Se pomeneşte de o eroare umană… În ce lume trăim ?!?
  Oare chiar a fost un accident sau o mână criminală ???
  Nu cred că vom afla vreodată !
  Dumnezeu să-i odihnească în pace !

 21. Polonia este cu siguranţă O ŢARĂ CURAJOASĂ ŞI VICTORIOASĂ !
  Vor trece peste acest eveniment tragic, la fel cum au trecut şi peste cel de-al doilea război mondial, cu fruntea sus… Am fost surprins plăcut să aflu că Preşedintele decedat, în urmă cu ceva timp, A INTERZIS MARŞURILE GAY-lor,
  DE ACEEA, DUMNEZEU I-A TRECUT UŞOR ŞI PRIN CRIZĂ, chiar cu procente pozitive, faţă de noi care tot regresăm…
  Sfânta Scriptură spune :
  ,,Poporul care cheamă Numele lui Dumnezeu peste el, Dumnezeu îl tămăduieşte şi îl binecuvântează…”
  DOAMNE, AI MILĂ ŞI DE ROMÂNIA ŞI DĂ-I UN DUH DE ÎNŢELEPCIUNE, CA TOT ROMÂNUL SĂ SE ÎNCHINE ÎN DUH ŞI ÎN ADEVĂR !

 22. TRIST, TRAGIC, BESTIAL – CUVINTELE NU POT CALIFICA ACESTE ACTE DE CRUZIME !
  POPORUL POLONEZ A TRĂIT ŞI A MURIT APĂSAT DE URĂ, DE POFTELE ŞI DE BRUTALITATEA COTROPITORILOR, FIE EI COMUNIŞTI, FIE EI NAZIŞTI… MÂNGÂIEREA LOR E CĂ DE LA EI A PLECAT SCÂNTEIA PRĂBUŞIRII COMUNISMULUI, DINTRE EI, IEŞIND PERSONALITĂŢI CURAJOASE CA PAPA WOJTYLA , LECH WALESA, ADAM MICHNIK…
  AM TRĂIT CUMVA ATROCITĂŢILE ACELOR VREMURI PE CARE NEŞTIUTORII LE REGRETĂ DAR UITĂ CÂND LA MIEZUL NOPŢII DISPĂREA CÂTE VREUNUL DIN VECINI…
  POLONEZII AU SUFERIT TERIBIL DAR NICI ALTE NEAMURI – EVREI, CEHI, FRANCEZI, MULŢI SOVIETICI – N-AU FOST CRUŢAŢI…

  ESTE MERITUOS PENTRU TINE CĂ ÎNCERCI REEVOCAREA ACESTOR CRIME !

  CÂT DESPRE ÎNTÂLNIREA CU EI ÎN GLORIE, ASTA E ALTCEVA… ACOLO SE AJUNGE DOAR PRIN POCĂINŢĂ FAŢĂ DE DUMNEZEU ŞI CREDINŢĂ ÎN DOMNUL IISUS HRISTOS…

 23. Atenţie ! Cu privire la afirmaţia ta că toţi cei ce au spus sincer rugăciunea „Tatăl Nostru” au intrat în Împărăţia lui Dumnezeu… trebuie să menţionez ceea ce ne învaţă Cuvântul Sfânt şi anume :
  „Nu oricine-Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împărăţia Cerurilor, ci doar ACELA CARE FACE VOIA TATĂLUI MEU,
  Care este în ceruri.” (Matei 7:21)

  „Iisus i-a răspuns: – Adevărat, adevărat îţi spun că DACĂ CINEVA NU ESTE NĂSCUT DIN NOU nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu!” (Ioan 3:3)

  Concluzie: NAŞTEREA DIN NOU face diferenţa…

 24. ORICE COMENTARIU ESTE DE PRISOS…
  DUMNEZEU SĂ-I IERTE ŞI SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE !
  SINCERE CONDOLEANŢE, ÎN PRIMUL RÂND, FAMILIILOR ŞI POPORULUI POLONEZ, PENTRU PIERDERILE SUFERITE, ATÂT ÎN PREAJMA CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL, CÂT ŞI… LA COMEMORAREA CELOR 70 DE ANI SCURŞI DE LA ACEST EVENIMENT FUNEST !
  DUMNEZEU SĂ ODIHNEASCĂ SUFLETELE LOR…

 25. Dumnezeule Mare !… Ce pot să spun ?!?…
  Am rămas fără cuvinte…
  N-o să mă mai prindă somnul după cele văzute !
  Bine aţi făcut că aţi postat acest material incredibil, oamenii nu trebuie să uite ce s-a întâmplat !
  Dumnezeu să-i odihnească pe toţi cei ucişi în această tragedie !
  O să mă rog pentru ei ! DUMNEZEU SĂ-I IERTE !
  DOAMNE AJUTĂ !

 26. DUMNEZEU SĂ-I IERTE !

 27. Este foarte dureros, şocant şi tulburător, că acest popor ca Polonia este lovit din nou, având o nouă pierdere dureroasă şi istorică, după masacrul făcut de ruşi !
  Dumnezeu să-i odihnească !
  Iar poporului Polonez, să le dea credinţă şi putere, pentru a putea trece de acest moment dureros ! Suntem alături de poporul Polonez şi transmitem sincerele noastre
  condoleanţe !

 28. CRUZIMEA, ORORILE DIABOLICE, NU VOR PIERI DE PE ACEST PĂMÂNT UNDE PRINŢUL ÎNTUNERECULUI ŢINE OMENIREA LEGATĂ ÎN LANŢUL PĂCATULUI.
  LUMEA MODERNĂ DE AZI NU ESTE MAI BUNĂ CA ATUNCI ÎN TIMPUL CELUI DE AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL ! ACUM AVEM ARME ŞI METODE TEHNOLOGICE AVANSATE DE SUPRIMARE. OMUL FĂRĂ FRICĂ DE DUMNEZEU ESTE CAPABIL DE CELE MAI ODIOASE CRIME. DUMNEZEU SĂ FIE ALĂTURI DE POPORUL POLONEZ, DE FAMILIILE ÎNDURERATE ÎN URMA PIERDERILOR CELOR DRAGI !
  CÂT PRIVEŞTE ÎNTÂLNIREA CU CEI DISPĂRUŢI, ÎN URMA UNUI SIMPLU „TATĂL NOSTRU” (DACĂ A MAI AVUT TIMP SĂ-L MAI SPUNĂ ŞI PE ACELA) ÎN ÎMPĂRĂŢIA TATĂLUI, CONFORM BIBLIEI NU ESTE VALABIL ! DACĂ NU AI NAŞTEREA DIN NOU ŞI LEGĂMÂNTUL FĂCUT CU HRISTOS, NU POŢI BENEFICIA DE VIAŢA VEŞNICĂ (CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, BIBLIA, O SPUNE )
  ACCIDENTUL AVIATIC, PERSONAL, L-AM PUS SUB SEMN DE ÎNTREBARE !

 29. Condoleanţe pentru poporul polonez !

  Un popor brav, care chiar dacă a suferit pierderi grave în cel de-al doilea război mondial dar şi astăzi, spiritul polonez este mai puternic acum decât oricând.
  Nu se poate distruge curajul şi tenacitatea unui popor precum cel polonez prin crimă şi nici chiar prin genocid. Omoară 100 şi mâine vei avea 1000 de martiri.
  Este ceea ce unii n-au înţeles încă.

  Să ne rugăm pentru poporul polonez !
  Să ne rugăm şi pentru poporul român !

  Tom, blogul tău e deosebit şi mulţumim pentru acest spaţiu închinat credinţei adevărate şi adevărului în tot şi toate !
  Fie ca acest blog să rămână aşa !

 30. Fraţi creştini ! Cred că a venit vremea să ne rugăm Domnului Iisus Hristos nu numai pentru popoarele polonez şi român. Să-l rugăm pe Dumnezeu Tatăl pentru toate popoarele din jurul naţiunii ruse. Toate au avut Katynul lor. Să ne rugăm lui Dumnezeu să lumineze şi să aducă pace în sufletele acestei specii umane care de la jurământul lui Petru cel Mare, ucide popoarele din jur, întinzând această Rusie ca un cancer pe suprafaţa pământului lui Dumnezeu. Mă uitam la lacrimile lui Putin şi vedeam sărutul lui Iuda aplicat pe obrazul milioanelor de oameni ucişi de această specie umană. Dumnezeu să-l ierte că nu ştia ce face, aşa era programat genetic ! Cine l-a programat ?!? Piotr’ piervîi ??? Sau chiar stăpânul lumii acesteia ?!?

 31. ÎNGROZITOR !
  DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE !
  AM PLÂNS PENTRU CEI 22000 DE POLONEZI UCIŞI DAR ŞI PENTRU CEI CARE AU MURIT ÎN CATASTROFA AVIATICĂ !
  UN POPOR ATÂT DE GREU ÎNCERCAT ŞI TOTUŞI ATÂT DE DEMN

  CONDOLEANŢE, POPOR POLONEZ !

 32. În copilărie, la lecţiile de istorie şi în timpul lecturilor despre ciudăţeniile istoriei, ma întrebam cum a fost posibil ca această specie, mulţimile de oameni, civilizaţia cu întreaga ei cultură să nu fie conştientă de criza în care se află şi oamenii au fost capabili să săvârşească atâtea atrocităţi unii împotriva altora.
  Oameni simpli cu iubiri şi speranţe lăsate acasă au pornit spre alte locuri să distrugă alte destine şi să provoace atâta suferinţă… Viaţa şi istoria recentă pe care o trăim ne lămuresc pe deplin că suntem conduşi şi manipulaţi să facem lucruri absurde pe care o minte sănătoasă nu le poate concepe. Nu am auzit să se facă un control psihiatric, psihologic şi medical conducătorilor lumii atunci când acced la putere iar aceştia de cele mai multe ori sunt marionetele bancherilor. Nu ştiu dacă o familie dintr-o ţară luată ca entitate s-a gândit vreodată să facă rău, să ucidă membri unei familii dintr-o altă ţară vecină. Oamenii sunt făcuţi pentru sentimente frumoase. Asta îi înnobilează. Dumnezeu să aibă în paza Sa toate victimele nebuniei omeneşti şi să aducă pacea şi raţiunea pe pământ !

 33. Tragedia este mare, pentru polonezi… şi acum ca şi în 1940… iar Stalin nu are scuze… dar între conducătorii naţiunilor totuşi rămâne uneori o ură istorică şi ei se răzbună… În anul 1918 şi polonezii au omorât mulţi soldaţi din armata sovietică… probabil însă că reacţia a fost disproporţionată, cum mai fac marile puteri…

 34. Fără cuvinte !

 35. Ceea ce am văzut este cutremurător şi te lasă mut şi încremenit dar la câteva secunde îmi merge gândul la Scumpul nostru Mântuitor ! Mă gândeam aşa în inima mea, oare cum puteau să privească la scena mult mai înfiorătoare a sacrificării Celui venit de la Dumnezeu, chiar pentru noi, păcătoşii, pentru a ne face parte şi nouă la ÎMPĂRĂŢIA CEREASCĂ ?!? Ce parte i-am făcut ? Oare I-am făcut loc la masa noastră ?!? L-am primit noi aşa cum se cuvine ??? Dragii mei, acum, întrebarea care îmi stă pe buze este următoarea :
  Îl poftim noi pe Mântuitorul în casa noastră la masa noastră ?!?
  Îl apreciem noi aşa cum se cuvine sau de multe ori Îi întoarcem spatele şi ne simţim bine în carapacea noastră prin care nu poate pătrunde nimic nici o rază de soare cald, păstrându-ne o inimă rece şi rea ce este destinată doar în a face rău şi sacrifica pe toţi cei ce se închină Dumnezeului cel viu şi DIVIN ?!? Întindem noi o mână de ajutor, celui rănit, celui bolnav sau neajutorat ?!? Ceea ce vedem în jurul nostru, Dumnezeu a creat pentru noi cu dragoste faţă de OM, iar noi ce facem ?!? Distrugem totul cu mâna noastră !
  Dumnezeu nu a creat pe om pentru a face rău sau pentru a distruge şi a lua viaţa aproapelui său ci dimpotrivă, omul a fost creat să se ajute unul pe celălalt şi să se iubească, să creeze ceva frumos şi să îngrijească ceea ce Dumnezeu a creat : PĂMÂNTUL ! Dragii mei, dacă acum ne cutremurăm de ceea ce vedem la urgiile războaielor ar trebui să stăm să cugetăm un moment cum va fi atunci, când noi vom sta la Sfânta Judecată şi ne vom despărţi pentru întotdeauna de cei dragi ?!?
  CUTREMURĂTOR, NU-I AŞA ?!? dar staţi puţin şi gândiţi-vă bine !!! Avem o şansă !!! Da… avem şansa la pocăinţă… la a ne salva vieţile noastre şi pe cele ale celor de lângă noi, spunându-le : „Veniţi cu toţii la Dumnezeu ! El vă primeşte cu mic, cu mare ! Salvaţi-vă vieţile ! Faceţi VOIA CEA SFÂNTĂ A LUI DUMNEZEU şi veţi fi mântuiţi ! Credeţi-mă, dragii mei, o spune SFÂNTA SCRIPTURĂ ! Tot ceea ce stă scris în Sfânta Scriptură este ADEVĂR ! Veniţi, dragii mei, la Dumnezeu şi dăruiţi-vă inimile voastre Dumnezeului Celui Viu !
  Fie ca Bunul Dumnezeu să intre în casa voastră şi să Îl poftiţi la masa voastră ca să luaţi masa cu El şi fie ca într-o glorioasă zi să luăm cu toţii masa împreună cu El ! AMIN !

 36. Este cutremurător când vezi ce pot face oamenii fără Hristos şi fără Dumnezeu !
  Sub conducerea satanei, URA NU ARE LIMITE,
  se revarsă peste tot ce este creat de Dumnezeu, fie că
  îi afectează cu ceva sau fie că nu. Au fost ucişi cu sânge rece : evrei, români… oameni conduşi de cel rău au crezut că ei pot fi totul în tot dar Dumnezeu care vede tot şi ştie tot, îngăduie un timp pentru toate. Fie ca Domnul să ne trezească la o viaţă nouă după voia Lui, să ne rugăm pentru poporul polonez, pentru România, ţara noastră şi când Dumnezeu se luptă cu cel rău, El iese biruitor şi viaţa noastră este cu totul alta.
  Sincere condoleanţe, poporului polonez pentru tragedia prin care trece !

 37. Au fost vremuri înfiorătoare de-a lungul vieţii pe Terra, groaznice, mai ales în timpul celui de-al doilea război mondial şi chiar şi acum mai sunt… dar totuşi mă bucur că EVANGHELIA LUI HRISTOS circulă pe toată planeta, incluzând aici şi VESTIREA CUVÂNTULUI SFÂNT ÎN RUSIA ŞI FOSTELE STATE SOVIETICE !
  Fie ca DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU să dezpietrească orice inimă !
  GLORIE DOMNULUI !

 38. Mă doare sufletul ! Nu pot decât să mă rog ! Condoleanţe, poporului polonez !

 39. E limpede că la mijloc este o crimă odioasă organizată de serviciile secrete ruse eventual cu cooperarea CIA şi FBI. Polonia era singura ţară prosperă din Uniunea Europeană şi fără datorie externă sau împrumuturi la FMI. Polonia a semnat Tratatul cu NATO de amplasare a scutului antirachetă. Polonia a fost şi s-a evidenţiat mereu în UE şi NATO ca fiind o ţară cu cea mai aprigă personalitate şi cu un cuvânt greu de contrazis. Decedata elită poloneză deranjase foarte rău atât pe ruşi cât şi pe americani şi filiera masonică mondială.

  Erorile de pilotaj şi circumstanţele accidentului arată în mod clar că un avion de tipul celui prăbuşit şi un echipaj de profesionişti cum au fost piloţii prezidenţiali era imposibil să determine un accident atât de grav. Este o crimă odioasă pusă la cale de serviciile secrete şi underground realizată prin păcălirea piloţilor cu mesaje şi coordonate aviatice derutătoare, eventual cu laser flash light ce a permis orbirea piloţilor deasupra pistei înainte de aterizare (cum a fost ucisă şi prinţesa Diana căreia i-a fost orbit şoferul de un flash lansat de pe o maşină ce venea din sens opus în pasajul de tristă amintire din Paris). Lasere care penetrează ceaţa şi sunt distructive sunt cu duiumul mai ales în spectrul infraroşu sau de microunde.

  Barbarismul şi oligofrenismul sovietic sunt binecunoscute în Europa şi în Asia şi nu se pot compara cu nimic în lume. Fascismul şi Hitler au ucis 6 milioane de oameni pe când Stalin a omorât de circa 3-5 ori mai mulţi… adică în jur de 20-28 de milioane.

  Vezi materialele foarte interesante de AICI şi de AICI

  În timpul ocupaţiei, nemţii s-au purtat cât de cât decent cu cei care nu erau evrei, ţigani, gay, handicapaţi sau dezertori în sensul că germanii nu au furat din locuinţe, nu se îmbătau, nu violau femei, erau curaţi şi politicoşi în limitele bunului simţ şi al civilizaţiei.

  Ruşii pe de altă parte au fost nişte barbari şi au făcut toate relele pe care le-au făcut nemţii plus au avut caracterul opus celor enumerate mai sus în timpul ocupaţiei lor. „Davai ceas, davai moşie, davai tovărăşie”. Evrei şi ţigani a omorât la greu şi Stalin aşa că nu se pune problema antisemitismului aici.

  În plus, Stalin a lăsat să moară de foame 17 miloane de ucrainieni după cel de-al doilea război mondial (WW2) printr-un asediu de proporţii şi după ce le-au confiscat toată recolta, animalele şi păsările.

  Nu degeaba Uniunea Europeană este speriată de forţa şi ameninţarea rusească.
  Să nu uităm cum a intervenit Rusia în cazul revoltelor din fostul Pact de la Varşovia, în Georgia, sudul Moldovei, Afganistan, Cecenia, etc. Pur şi simplu au făcut baie de sânge şi măcel !

  Acum problema e simplă: „Vrem război cu Rusia sau nu ?!?
  Suntem pregătiţi sau nu pentru aşa ceva ???” La astfel de întrebări trebuie să răspundă NATO, Uniunea Europeană şi conducerea Poloniei, ştiind adevărul şi de aici toată minciuna şi propaganda mediatică cu îndolierea Rusiei şi lacrimile de părere de rău ale lui Putin şi şefului său !

  În realitate, este vorba de un şantaj ordinar pe faţă şi de o campanie de intimidare fără precedent ! Ca să înţeleagă toată lumea că democraţia şi independenţa sunt aşa cum erau şi în Imperiul Roman… adică numai pentru elite iar cei care nu îşi bagă minţile în cap sunt fie sclavi, fie ucişi ! Fără discuţii sau comentarii ! Pur şi simplu !

 40. Istoria se repetă ! Oare ce trebuia să învăţăm din toate aceste grozăvii şi nu am învăţat ?!? Cred că trebuie să fim mai buni, mai iertători, să gândim pozitiv şi mai cred că nu trebuie să uităm ce s-a petrecut în trecut ca să nu mai lăsăm să se repete. Sunt profund marcată de tragedia poporului polonez şi mă rog la Dumnezeu să ne ferească de un nou conflict mondial şi să mai liniştească spiritele războinice ale unor politicieni (şi nu numai ale acestora) care nu se mai satură să deţină puterea şi să hotărască destinele a milioane de oameni.
  Dumnezeu să îi odihnească pe cei care au fost ucişi la ordinul lui Stalin, dar şi pe cei care au murit în accidentul aviatic !
  (oare a fost accident ???)

  SINCERE CONDOLEANŢE, FAMILIILOR ŞI POPORULUI POLONEZ !

 41. Mare durere şi multe lacrimi !
  S-a cutremurat Pământul şi lumea s-a întristat într-o secundă.
  Permanent suntem supuşi unui moment de trecere de la o stare la alta şi ce aproape suntem de momentul morţii… Întrebarea este CÂND va veni acel moment şi cât suntem de pregătiţi ?!?
  Aceşti oameni mari prin morală şi tărie de caracter au vrut
  SĂ IERTE şi… DESTINUL şi-a urmat calea.
  Oare pentru ce au plătit ???
  Este oare o lecţie pentru noi toţi ?!?
  Dumnezeu să-i odihnească şi să întărească poporul polonez ca să poată să meargă mai departe în numele celor dispăruţi !

 42. Să nu uităm că una din principalele surse de informare a mediei internaţionale sunt prestigioasele publicaţii britanice: The Independent şi The Guardian.

  SURSA 1

  SURSA 2

  Puţini ştiu că principalii acţionari la aceste reviste sunt magnaţi ruşi în urma unei licitaţii recente.
  Aşa că întrebarea ce vine imediat este :

  Cine conduce propaganda şi care este sursa ştirilor şi a informaţiilor ?!?
  În plus, înregistrările audio şi video de unde au apărut în media, ştiut fiind că ancheta era în desfăşurare iar în orice investigaţie criminalistică este interzisă deconspirarea probelor înainte de finalizarea anchetei ??? Oricum, Putin (cel puţin oficial) nu avea voie să permită aşa ceva. Ca şi în cazul WTC din 11 septembrie
  se vede clar că erau informaţii propagandistice şi fabricate media cu mult înainte pregătite (BBC a făcut gafa să anunţe atentatul înainte ca acesta să se fi produs – motiv mare de scandal încă mocnit pentru care CIA-FBI plătesc încă bani grei să îl muşamalizeze).

  Sistemele GPS cu care aeronava prezidenţială era echipată au precizie de centimetri !
  Oricât de deasă ar fi fost ceaţa, ele informau corect iar coordonatele pistei GPS sunt de asemenea cunoscute şi cartografiate. În plus, aeronava era dotată cu sistem radar propriu prin care pilotul se şi uita, iar expertiza tehnică NU a găsit nicio defecţiune tehnică. NICI MĂCAR UNA !!! Se pune deci întrebarea cum a ajuns aeronava să zboare la 35 de metri paralel cu pista ?!? Cum a fost ghidată acolo ??? Răspunsul este simplu: mesajele „disperate” primite prin radio de la sol prin care ruşii ţipau că aeronava nu este poziţionată corect şi că se abate de la traiectorie. Aici a fost toată conspiraţia ! Piloţii au fost derutaţi şi nu au ştiut pe cine să mai creadă !!! Pe GPS-ul propriu şi propriile radare sau pe balizele de la sol si radarele sovietice de la sol ce indicau poziţia aeronavei ?!? Vedeţi mârlănia şi conspiraţia ???
  Repet: E O CRIMĂ ODIOASĂ ŞI INFECTĂ PENTRU CARE RUŞII VOR PLĂTI ÎN FAŢA LUI DUMNEZEU !

  Mai târziu au dres porcăria, dând vina pe mort, adică pe pilot…
  că vezi Doamne nu înţelegea bine limba rusă ! Asta e prea de tot ! Cine poate înghiţi o gogoaşă şi o minciună atât de sfruntată, ştiut fiind faptul că limba poloneză este o limbă slavă şi orice intelectual polonez vorbeşte perfect limba rusă ! Adică pilotul vorbea la perfecţie limba engleza dar nu era în stare să înveţe o limbă banală ca rusa, mai ales că era în vârstă şi fusese pilot şi pe vremea comunismului şi a Pactului de la Varşovia ?!?!
  E o porcărie ordinară ! O minciună pe faţă cu scopul orbirii mulţimii cu informaţii false ! Mai are cineva vreun dubiu acum ???

  DUMNEZEU SĂ ÎI ODIHNEASCĂ ÎN PACE !
  CINSTE ŞI LAUDĂ PENTRU POLONEZII UCIŞI ÎN ATENTAT

 43. În mod „bestial” au luat puterea în 1917 !
  În mod „bestial” au condus !
  Şi astăzi tot aşa este cu cei ce iau puterea cu forţa şi nu în mod democratic.
  Sunt bestii, criminali !

 44. Ceea ce s-a întâmplat la Katyn este „doar” un episod al unei tragedii mult mai vaste, îndurate de polonezi din partea ruşilor sau din partea occidentalilor, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La rândul lor, aceste tragedii se adună în lanţul dramei generalizate la scara istoriei, a omului de după Cădere. Nu foloseşte la nimic o simplă memorie a carnagiului universal fără o viziune creştină care să împiedice prin dragoste faţă de aproapele (oricare ar fi el) şi faţă de Creaţie (sub orice forme se prezintă ea), prezente şi viitoare alte crime. Manipularea politică a istoriei este, dimpotrivă, un „motor” bun pentru alte acţiuni împotriva firii înduhovnicite.
  („Singurul lucru pe care îl învăţăm din istorie este că nu se învaţă nimic” – Winston Churchill).

 45. […] articol în care am scris despre o altă tragedie prin care a trecut poporul polonez, mă refer la MASACRUL DIN PĂDUREA KATYN propus de Beria şi aprobat de Stalin, în urma căruia au fost executaţi în mod bestial peste 20 […]

 46. Condoleanţe, poporului polonez ! Nimic nu e întâmplător pe acest pământ, destinul este scris de Dumnezeu. Cunosc multe dintre ororile făcute de ruşi…
  Tatăl meu a fost pe front, luat prizonier de nemţi, a fugit şi a ajuns în ţară… A trecut prin multe peripeţii îndurate numai de la ruşi, deşi îşi ziceau atunci ”prieteni” ai românilor !!!
  Au cauzat mult mai multe orori decât nemţii.
  Felicitări pentru blog ! Weekend cât mai plăcut !

  • Dragă Maria, îţi mulţumesc mult pentru comentariul tău ! Faptul că tatăl tău a ajuns prizonier al Armatei Germane este o minune dumnezeiască pentru că dacă ar fi ajuns pe mâna ruşilor… nu cred că ar mai fi văzut vreodată lumina zilei… sau ar fi suferit ENORM, urmările pentru sănătatea şi viaţa dumnealui, putând fi chiar fatale.
   Tu spui că tatăl tău a trecut prin multe peripeţii din partea „prietenilor” ruşi… dar imaginează-ţi prin ce „peripeţii” ar fi trecut DACĂ ar fi fost luat prizonier de ruşi !
   Te mai aştept cu drag pe blogul meu unde eşti întotdeauna binevenită ! Şi eu îţi doresc un week-end binecuvântat !

 47. Am citit pe-aici unele comentarii de-a dreptul catastrofale !!! Este dureros pentru mine însă trebuie să recunosc că românii au ajuns în situaţia de a fi cel mai uşor de dus de nas iar dovada constă tocmai în aceşti ultimi 20 de ani, timp în care aţi ajuns bătaia de joc a străinilor care-şi permit cu voi, ceea ce la alţii nici măcar nu s-au gândit să aplice ! O mare parte dintre români nu citesc NIMIC însă le ştiu pe toate şi emit păreri pe care încearcă prin orice mijloace să şi le impună deşi la baza acestora stau de obicei zvonuri şi poveşti ! Peste tot, românul vede numai comploturi iar atunci când nu le găseşte, le inventează. Logica ???
  Ce-i trebuie românului aşa ceva ?!? Chiar şi atunci când vorbeşte despre ceva real, din cauza cunoştinţelor reduse, românul nu este în stare să vadă adevărata cauză şi implicaţiile unui eveniment istoric. Iarăşi vă dau ca exemplu situaţia actuală a ţării !!!
  Cine credeţi voi că este vinovat ?!? Marţienii ??? Nenorocirea este că între timp, s-au prins şi alţii de această situaţie şi s-au pus pe tras foloase în timp ce voi dormiţi mai departe… Cum ar fi să vă intereseze pe voi mai întâi ţara şi poporul vostru ?!? Ceva nou pentru voi care aţi ajuns cel mai dezbinat popor european !!!
  Ar fi cazul să vă treziţi !

  • Dacă ţi-aduci aminte (sunt sigur că n-ai uitat)
   în timpul dictaturii comuniste am avut ocazia
   să vedem cum „cel mai iubit dintre pământeni” le ştia pe toate şi era cel mai tare din parcare ! Dictatorul Nicolae Ceauşescu era : „cel mai bun arhitect”, „cel mai mare constructor”, „cel mai înţelept”, etc.
   Sinistra lui soţie, Elena, era „cel mai mare academician”, „un strălucit om de cultură”, respectiv „un savant de renume mondial” şi alte asemenea minciuni sfruntate şi provocatoare de greţuri !!! Practic, aceşti doi dictatori
   se pricepeau la toate, erau „supradotaţi, supracultivaţi şi supraeducaţi” deşi erau nişte analfabeţi agramaţi şi fără pregătire superioară ! Se pare că românii moştenesc acest obicei deplorabil de a se da ceea ce nu sunt,
   de „a se pricepe la toate” şi de a se pronunţa în toate domeniile INCLUSIV ÎN CELE ÎN CARE NU AU CALIFICAREA SĂ SE PRONUNŢE !!!
   Ai perfectă dreptate când spui că „o mare parte dintre români nu citesc NIMIC însă le ştiu pe toate şi emit păreri deşi la baza acestora stau de obicei zvonuri şi poveşti !”
   Ai reuşit printr-o singură frază să sintetizezi foarte bine şi să prezinţi situaţia actuală în care se află poporul român, respectiv ai sugerat câteva trăsături caracteristice foarte urâte ale multor români (mă refer la parvenitism şi la impostură). Să dea Dumnezeu ca generaţia tânără să vină cu un suflu nou, cu o altă mentalitate, cu o altă viziune
   şi mai ales cu o altă conduită care să urnească din loc această ţară şi să o ajute să ajungă acolo unde merită ! Am observat şi eu ca şi tine, că poporul român suferă de „scenarită” şi subscriu la această afirmaţie a ta :
   „Peste tot, românul vede numai comploturi iar atunci când nu le găseşte, le inventează.” Din nenorocire, ai mare dreptate ! Cea mai atractivă teză pentru români este „teoria conspiraţiilor” !!! Tare mi-e teamă că aceste idei vor prinde şi mai mult la un număr din ce în ce mai mare de români !
   Ai mai spus un lucru important:
   „…s-au prins şi alţii de această situaţie şi s-au pus pe tras foloase în timp ce voi dormiţi mai departe…”
   Deşi eu încerc ca pe blogul meu să mă ţin cât mai departe de politică, să fii convins că cel puţin eu NU DORM
   (alţii poate că dorm) iar pe acest site mă străduiesc să conving românii că acest popor are nevoie de o trezire… dar eu mă refer la o mişcare de trezire SPIRITUALĂ,
   o întoarcere cu toată fiinţa spre Dumnezeu şi de primire reală a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos !
   Fii binecuvântat şi nu uita că te mai aştept cu drag !

 48. Cunosc de multă vreme acest tragic moment din istoria dramatică a Poloniei.
  Mi l-a relatat tatăl meu, care a fost ofiţer de artilerie antiaeriană, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Beneficiind de pregătire militară academică şi specializat în Germania, tatăl meu a aflat de la colegii săi, ofiţeri germani, despre acest masacru îngrozitor. Au existat filme documentare şi imagini realizate de mass-media germană, atunci, folosite de sistemul german de propagandă.
  O crimă de proporţii planetare, asemănătoare, în mic, marelui genocid înfăptuit de Turcia împotriva Armenilor. Când aduci vorba de „MASACRUL DE LA KATYN”, ruşii se supără. Când aduci vorba de „MASACRUL ÎMPOTRIVA ARMENILOR”, Turcia se supără ! DE CE SE SUPĂRĂ CRIMINALII ?!? Pentru că doresc să-şi conserve, pentru prezent şi posteritate, imaginea neşifonată. Acestor crime imprescriptibile şi în veci de neiertat trebuie să li se acorde atenţia cuvenită. Să ne cunoaştem mai bine criminalii !
  Să vedem ce fac ei, prin urmaşii lor, pentru restabilirea adevărului ! NU FAC NIMIC ! În schimb, se simt ofensaţi, jigniţi… Victima e de vină pentru că a stat în faţa gloanţelor cu tupeu şi obrăznicie !
  În privinţa României, aceasta a avut de suferit, atât de pe urma Rusiei (fie ţaristă, fie bolşevică), cât şi a Turciei !

  • Dragă Rechinule alb, apreciez foarte mult comentariul-mărturie pe care l-ai publicat pe blogul meu şi îl declar CEL MAI BUN COMENTARIU DINTRE TOATE CELE 54 DE COMENTARII PE CARE LE-AM PRIMIT PÂNĂ ACUM
   Asta nu înseamnă că celelalte comentarii nu mi-au plăcut, dar comentariul tău este cu totul deosebit ! Ai făcut foarte bine că ai adus în atenţia noastră mărturia tatălui tău care ţi-a povestit despre această tragedie inimaginabilă petrecută în secolul XX ! Eu am încredere sută la sută în cuvântul tatălui tău şi cred că pentru tine este o onoare deosebită să ai un asemenea tată de care trebuie să fii mândru şi mai ales să auzi chiar de la dânsul această relatare-mărturie cutremurătoare ! Ceea ce spui tu este relevant mai ales că tatăl tău a avut ocazia să audă aceste adevăruri chiar de la ofiţerii germani ! Nemţii au fost foarte duri, au împuşcat, au spânzurat şi au gazat mulţi oameni dar măcar NU FURAU ŞI NU JEFUIAU şi de asemenea NU VIOLAU FEMEILE aşa cum procedau soldaţii ruşi care erau hoţi şi violatori ! Soldatul german era educat să aibă o demnitate şi dacă era prins că fură sau violează, comandanţii lui ar fi ordonat imediat să fie executat pentru că a adus atingere demnităţii şi onoarei armatei germane !
   Ai mai subliniat un aspect extraordinar de important :

   „Acestor crime imprescriptibile şi în veci de neiertat trebuie să li se acorde atenţia cuvenită !
   Să ne cunoaştem mai bine criminalii !
   Să vedem ce fac ei, prin urmaşii lor, pentru restabilirea adevărului !”

   Am tot respectul pentru modul matur în care priveşti lucrurile, mai ales că ai aceeaşi viziune pe care o am şi eu. În concluzie, suntem 100% pe aceeaşi lungime de undă fără nicio exagerare ! Te felicit şi te mai aştept cu drag ! Nu uita că eşti întotdeauna binevenit pe site-ul meu !
   Îţi doresc o zi binecuvântată !

 49. N-am mai avut timp să vin pe la tine dar o fac acum în mare grabă ca să-ţi spun că eşti greşit informat că nemţii nu furau, ba încă ce furau ! Operele de artă returnate după război sunt o dovadă însă că soldaţii furau fără probleme. Chestia este că la noi, nemţii au un renume care nu are legătură decât cu închipuirile românului despre o naţie pe care n-o cunoaşte. Asta intră desigur la zvonurile şi legendele preferate de români ca hrană principală. Ai ştiut că evaziunea fiscală astăzi la nemţi este de 16% din PIB ?!? Te las pe tine să vezi câte sute de miliarde înseamnă asta ! Ai ştiut că furtul şi corupţia sunt legalizate ??? Ai ştiut că toate clădirile guvernului din Berlin până la urmă au costat de 4 ori mai mult decât preţul contractat ?!? Ştii că nici justiţia nu are dreptul să controleze de ce şi cum s-a ajuns la aşa ceva ??? Şi câte alte exemple mai sunt, însă problema este că românii nu se uită să vadă pentru că sunt crescuţi şi educaţi în spiritul Vestului luminos zis şi civilizat ! E de tot râsul !


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: