TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO
TOMISTHECAT.WORDPRESS.COM S-A MUTAT PE TOMISTHECAT.RO

SOLUS CHRISTUS – DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU

„Cine-i va osândi?
Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi!”

(Romani 8:34)

DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU

Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu, se referă cu multă claritate la faptul că Domnul Iisus Hristos este SINGURUL MIJLOCITOR între om şi Dumnezeu. De fapt, la începuturile Creştinismului acest aspect nu era comentat sau contestat de nimeni şi totul era foarte clar şi limpede ca lumina zilei. Vă rog să citiţi doar trei exemple din Sfânta Scriptură (exemplele sunt mult mai multe) şi veţi vedea cu ochii voştri cât de clar este Cuvântul Sfânt :

„Căci UNUL este Dumnezeu, UNUL ESTE ŞI MIJLOCITORUL între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine preţ de răscumpărare pentru toţi.”
(1 Timotei 2:5-6 Biblia Ortodoxă)

Căci este UN SINGUR DUMNEZEU şi este UN SINGUR MIJLOCITOR între Dumnezeu şi oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine Însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi.”
(1 Timotei 2:5-6 Biblia Cornilescu)

„Acesta (Domnul Iisus Hristos) este piatra cea neluată în seamă de către voi, zidarii, care a ajuns în capul unghiului şi ÎNTRU NIMENI ALTUL NU ESTE MÂNTUIREA căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi.”
(Faptele Sfinţilor Apostoli 4:11-12 Biblia Ortodoxă)

„El (Domnul Iisus Hristos) este „Piatra lepădată de voi, zidarii, care a ajuns să fie pusă în capul unghiului.” ÎN NIMENI ALTUL NU ESTE MÂNTUIRE căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.”
(Faptele Sfinţilor Apostoli 4:11-12 Biblia Cornilescu)

„Copiii mei, acestea vi le scriu, ca să nu păcătuiţi, şi dacă va păcătui cineva, AVEM MIJLOCITOR către Tatăl, PE IISUS HRISTOS CEL DREPT. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre… (1 Ioan 2:1-2 Biblia Ortodoxă)

„Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, AVEM LA TATĂL UN MIJLOCITOR PE IISUS HRISTOS CEL NEPRIHĂNIT. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre…” (1 Ioan 2:1-2 Biblia Cornilescu)

Primii creştini CREDEAU NUMAI ÎN SFÂNTA TREIME adică în Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi Dumnezeu Sfântul Duh. Din nefericire, odată cu trecerea veacurilor, oamenii au început să considere că „nu este suficient”
să te închini numai în faţa lui Dumnezeu, a Domnului Iisus şi a Sfântului Duh.
Practic, de la o credinţă simplă şi curată, s-a ajuns la o complicaţie inutilă şi periculoasă care sfidează Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu.

Am rămas STUPEFIAT când am auzit un „argument” care vrea să explice DE CE odată cu trecerea veacurilor, oamenii au început să se roage şi să se închine la măicuţa Domnului (Fecioara Maria) ?!? Deşi la începuturile Bisericii Creştine OAMENII SE ÎNCHINAU AŞA CUM PORUNCEŞTE BIBLIA, ADICĂ NUMAI ÎN FAŢA LUI DUMNEZEU TATĂL, FIUL ŞI SFÂNTUL DUH, totuşi, pe parcurs, s-a strecurat O EREZIE care pleacă de la un raţionament greşit.

Oamenii au spus aşa: „Noi suntem de acord că SINGURUL MIJLOCITOR este Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Nu contestă nimeni acest adevăr suprem. Dar deşi credem în Domnul Iisus şi deşi ştim că El ne iubeşte, totuşi este foarte greu să ne apropiem de Dumnezeu NUMAI PRIN DOMNUL IISUS HRISTOS !
Domnul Iisus este bun, este înţelegător, dar totuşi EL ESTE BĂRBAT şi oricât de bun ar fi, NE ESTE MULT MAI UŞOR SĂ APELĂM LA MĂICUŢA LUI (LA FECIOARA MARIA) PENTRU CĂ EA ESTE FEMEIE ! Fiind femeie, este mult mai sensibilă şi mult mai înţelegătoare decât Domnul Iisus şi avem mult mai mult curaj şi îndrăzneală să apelăm la Dânsa. Chiar dacă Biblia spune clar că Domnul Iisus este SINGURUL MIJLOCITOR, noi, Ortodocşii şi Catolicii ne-am gândit că este mult mai „practic”, mai uşor, mai eficient și mai prudent să apelăm la Măicuţa Domnului. Nu vrem să riscăm să nu fim ascultați de Dumnezeu ! Nu vrem să riscăm să ne apropiem de Dumnezeu NUMAI PRIN HRISTOS SINGURUL MIJLOCITOR ! Ar fi prea riscant…

CE MAI CONTEAZĂ CE SPUNE BIBLIA ??? AIA E PENTRU PROTESTANŢI ŞI PENTRU ALŢI „RĂTĂCIŢI”… NU E PENTRU NOI, ORTODOCŞII ŞI CATOLICII… NOI AVEM ALTE LUCRURI… SFÂNTA TRADIŢIE, OBICEIURILE, DATINILE, RITUALURILE, ETC”

OAMENI BUNI ŞI CU FRICĂ DE DUMNEZEU ! CE PĂRERE AVEŢI DE RAŢIONAMENTUL DE MAI SUS ?!? VĂ SPUN SINCER CĂ PE MINE M-A LĂSAT CU GURA CĂSCATĂ !!! NICI ACUM NU-MI REVIN CÂND AUD O ASEMENEA CONCEPŢIE ANTIBIBLICĂ ŞI ANTICREŞTINĂ !!!

Eu cred cu tărie că ESTE CEA MAI MARE JIGNIRE ŞI BLASFEMIE LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS să crezi că El nu este capabil să te înţeleagă atunci când apelezi cu sinceritate şi credinţă şi Îl rogi să fie SINGURUL MIJLOCITOR între tine şi Dumnezeu ! Poate nu afirmi că aşa vezi lucrurile dar DEMONSTREZI ACEASTĂ ATITUDINE PRIN CEEA CE GÂNDEŞTI ŞI PRIN CEEA CE FACI ! Poate că eşti bine intenţionat şi poate că închinându-te la Maica Domnului nici prin cap nu ţi-a trecut că ai putea să-L jigneşti pe Domnul Iisus Hristos ! Dar acum trebuie să ştii ce spune Cuvântul lui Dumnezeu şi să iei aminte măcar de-acum încolo !

DOMNUL IISUS HRISTOS TE IUBEŞTE ENORM, OMULE ! TOCMAI DE ACEEA A VENIT PE ACEST PĂMÂNT, A SUFERIT CHINURI INIMAGINABILE ŞI A MURIT LA CRUCE PENTRU TINE ŞI PENTRU MINE ! Înţelegi acest lucru sau nu înţelegi ?!? Înţelegi odată pentru totdeauna că DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SUFICIENT ?!? Înţelegi că DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE TINE ŞI DUMNEZEU ?!?

Înţelegi că apelând la Maica Domnului, la Sfântul Anton (la Catolici) sau la Sfânta Parascheva (la Ortodocşi) ÎNCALCI ŞI SFIDEZI CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ??? Înţelegi că este FOARTE GRAV dacă ai ajuns să te închini la voievodul Ştefan cel Mare ?!? Jos pălăria faţă de acest om viteaz şi curajos, dar A FOST UN OM CA MINE ŞI CA TINE, CU BUNE ŞI RELE, CU FAPTE BUNE DAR ŞI CU 1000 DE PĂCATE, nu uita niciodată acest lucru, omule care spui că eşti creştin !!! Canonizarea domnitorului Ştefan cel Mare a fost şi este O GRAVĂ EROARE a Bisericii Ortodoxe Române care va da socoteală înaintea lui Dumnezeu la Sfânta Judecată de Apoi ! Bineînţeles că unii vor sări ca arşi pe această temă !

Pe baza Sfintei Scripturi, putem afirma cu toată convingerea :
HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU !
Nici Fecioara Maria (cu toată dragostea şi respectul pe care le am pentru dânsa), nici îngerii, nici sfinţii nu pot pune „o vorbă bună” pentru noi, acolo în Rai, pentru a fi mântuiţi !!! Dacă un om a murit în neascultare, necredință, împotrivire, împietrire, fărădelege și păcat, NIMENI nu mai poate să-l scoată din iad ca să-l ducă în Rai (chiar dacă ne place foarte mult această idee amăgitoare). Nici măcar preoţii nu pot fi „mijlocitori” pentru că şi ei sunt ca tine şi ca mine, adică oameni păcătoşi, corupţi şi supuşi greşelii (poate că e greu de recunoscut dar aşa spune Biblia cu care se laudă atât Ortodocşii cât şi Catolicii)

Ştiu că este o veste proastă, ştiu că o să şocheze pe mulţi care au fost învăţaţi de mici copii să accepte aceste erezii infiltrate după secolul 3 în creștinism dar mai ştiu că TREBUIE SĂ SPUNEM OAMENILOR DESPRE PERICOLUL ÎNCĂLCĂRII CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU ! Aceasta este singura mea dorinţă : SĂ FIE RESPECTATĂ LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII ! SĂ NU SFIDĂM BIBLIA ŞI SĂ NU O CĂLCĂM ÎN PICIOARE ! Aşa să te ajute Dumnezeu atât pe tine, cât şi pe mine !

Fii binecuvântat ! Fii binecuvântată !

REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT :

Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, ortodoxia, catolicismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament !

Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului !

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ATENŢIE ! RECLAMA DE MAI JOS ESTE IMPUSĂ DE WORDPRESS.COM ŞI NU ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU BLOGUL MEU !!!

CA SĂ SCAP DE ACESTE RECLAME NEDORITE, TREBUIE SĂ PLĂTESC DIN BUZUNARUL PROPRIU… VĂ MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE !

FIŢI BINECUVÂNTAŢI !

31 răspunsuri to “SOLUS CHRISTUS – DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR ÎNTRE OM ŞI DUMNEZEU”

 1. Nu este nimic şocant în ceea ce ai spus, consider că ai exprimat foarte bine legătura care trebuie să fie între om şi Dumnezeu şi mulţi ar trebui să se gândească la aceste aspecte. Lucrurile sunt atât de clare dacă citeşti Biblia, doar că pentru unii e mult prea greu să o facă şi mult prea uşor să dea bani unui preot, să pupe o icoană, să stropească cu aghiazmă, etc, fără să gândească mai mult…

  Mulţumesc pentru postare ! Dumnezeu să te binecuvânteze!

  • BINE AI VENIT dragă Iulia pe blogul meu şi îţi mulţumesc foarte mult pentru că ai avut bunătatea să postezi un comment. Dorinţa mea este ca ceea ce scriu pe acest blog, să reflecte litera şi spiritul Sfintei Evanghelii pentru că eu am o fermă convingere că cel mai important lucru care trebuie să fie în inima şi în viaţa omului este CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU. Restul sunt opinii omeneşti, învăţături, datini, ritualuri, tradiţii şi obiceiuri religioase omeneşti care NU au nimic în comun cu ceea ce spune BIBLIA – SFÂNTA SCRIPTURĂ.

   Tu ai perfectă dreptate când spui că lucrurile sunt atât de clare dacă citeşti Biblia, dar nenorocirea este că ROMÂNII „CREŞTINI DE 2000 DE ANI” NU CITESC BIBLIA ŞI NU-ŞI DESCHID INIMILE PENTRU CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU !!! Tocmai de aceea, România se află în plin proces de manelizare, ferentarizare, telenovelizare, golanizare şi ateizare datorită faptului că POPORUL ROMÂN SDIFEAZĂ LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII şi preferă să pupe oasele morţilor, să se ia la bătaie şi să se calce în picioare „creştineşte” pentru o sticlă cu aghiazmă sau pentru „o icoană care plânge” (vezi articolul meu de mai jos şi mai ales materialele video deosebit de concludente) :

   https://tomisthecat.wordpress.com/romania-moastelor-a-superstitiilor-si-a-evului-mediu/

   Tot pentru a arăta situaţia actuală a „creştinismului” din ţara noastră, am mai scris un articol în care poţi să-i vezi pe „pelerinii” creştini de 2000 de ani (care „moştenesc” credinţa din moşi-strămoşi) şi care au sărbătorit ziua morţii Mariei, mama Domnului Iisus Hristos, cu bere, palincă, mici şi manele chiar lângă mănăstirile ortodoxe !!! Chiar nu pricep şi logica mea este confruntată cu o dilemă : CE ANUME SĂRBĂTORESC ACEŞTI AŞA ZIŞI „CREŞTINI” ŞI „PELERINI” ?!? FAPTUL CĂ MAICA DOMNULUI A MURIT ??? PĂI… ĂSTA E CUMVA UN MOTIV DE BUCURIE ŞI DE DISTRACTIE ??? ADICĂ LE PARE BINE CĂ A MURIT SFÂNTA MARIA ?!? Pur şi simplu nu înţeleg… eu ştiu că atunci când moare cineva nu te apuci să sări într-un picior de bucurie, să te distrezi, să mănânci, să bei până plezneşti şi să asculţi manele… Dar probabil că aşa înţeleg unii să-şi manifeste credinţa lor ortodoxă… Iar dacă le zici ceva, imediat sar în sus ca arşi şi-ţi spun să-i laşi în pace că „aşa e legea lor”… Mă întreb : care o fi aia legea aia a lor ?!? cumva LEGEA PĂCATULUI ŞI A MORŢII despre care ne vorbeşte în epistolele sale pastorale, Sfântul Apostol Pavel ?!?

   https://tomisthecat.wordpress.com/sfanta-maria-sarbatorita-cu-bauturi-alcoolice-%C8%99i-manele-de-pelerinii-ortodoc%C8%99i-romani-a%C8%99a-zi%C8%99i-cre%C8%99tini-de-2000-de-ani/

   Fii binecuvântată împreună cu cei dragi ai tăi ! Te mai aştept cu drag !

   P.S. Te rog, Iulia, să faci o mică slujbă pentru Dumnezeu şi să recomanzi tuturor prietenilor tăi, să citească on-line pe blogul meu, o carte excepţională care pe mine m-a ajutat mult să mă întorc la Dumnezeu (în aprilie 1989 L-am primit pe Domnul Iisus Hristos în inima mea şi în mai 1989 am mărturisit PUBLIC în apa botezului faptul că m-am întors la Dumnezeu prin mila, harul şi îndurarea Sa)

   Click pe fotografia de mai jos ca să citeşti cartea CREDINŢA ADEVĂRATĂ scrisă de unul dintre cei mai mari teologi români aflaţi încă în viaţă : prof.dr. IOSIF ŢON

   PROFESOR DOCTOR IOSIF ŢON - CITEŞTE O CARTE EXCEPŢIONALĂ CARE NE PREZINTĂ CREDINŢA ADEVĂRATĂ !!!

 2. Draga crestinule, eu iti inteleg pornirea si mai ales admir dragostea ta pentru Domnul Iisus Hristos, si sunt sigura ca si El iti va rasplati pentru iubirea ta, insa cred ca gresesti cand critici credinta crestin-ortodoxa. Se vede ca tu nu ai cunoscut adevaratul spirit al ortodoxului, poate nu ai intalnit inca niste oameni cu adevarat induhovniciti, care au o relatie personala cu Domnul Iisus si prin care curge Duhul Sfant… Sunt oameni care fac miracole cu credinta lor in Dumnezeu, care comunica cu Domnul Iisus si cu Preacurata Maica Sa… Nu uita ca insusi Sf. Apostol Luca este cel care a pictat prima icoana, infatisandu-i alaturi pe Hristos si pe Maica Sa. In plus, argumentul cel mai bun pentru a confirma traditia crestin-ortodoxa este faptul ca, dintre toate cultele care s-au rugat la Mormantul Sfant, Sf. Lumina, Focul cel Necreat a coborat de Pasti DOAR la rugaciunile crestinilor ORTODOCSI. In fiecare an!!! Noi urmam traditia lasata de Sfintii Apostoli, carora chiar Hristos le-a transmis voia Sa, care au cunoscut-o personal pe Maica Sa Cea Sfanta, care au renuntat la sine, la propriile vieti pentru a propovadui Cuvantul lui Dumnezeu, care au trait si mancat la aceeasi masa cu Insusi Dumnezeu! Noi nu o sa ne putem compara niciodata cu acestia, nu ajungem nici macar la degetul mic, si atunci cum crezi tu ca stii mai bine ce ar trebui sa facem decat ne-au invatat chiar acesti mari sfinti??? Este laudabila stradania ta de a-i face pe altii sa inteleaga dragostea luiDumnezeu pentru noi, niste bieti oameni, insa ai grija sa nu jignesti TU niste Persoane deosebite. Noi, crestin ortodocsii, nu credem ca Maica Domnului este cea care ne iarta pacatele, asta e clar ca nu poate face decat INSUSI MANTUITORUL!!! Insa ea, ca o maica iubitoare, curatenia curateniei, vas ales al lui Dumnezeu, singura care a fost vrednica prin puritatea ei spirituala si trupeasca sa fie purtatoare de Dumnezeu, mijloceste pentru noi rugandu-se la Fiul Sau! Da! Tu te rogi la Dumnezeu, la Sfanta Treime, insa poti sa te rogi si la Maica Domnului sa mijloceasca pentru tine, sa-L roage pe Fiul ei sa se indure de tine, sa-ti asculte rugaciunea, pe care poate nu ai facut-o cu vrednicie, insa ea este grabnic ajutatoare si mult-milostiva. Dumnezeu este bun si este DREPT. Insusi Dumnezeu a dat porunca”sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta”, cum atunci crezi tu ca tocmai El nu Si-ar respecta cuvantul? Domnul Iisus o cinsteste pe Maica Sa, o iubeste asa cum ar trebui sa ne iubim si noi mamele, iar Sfanta Fecioara Maria este, in acest fel, si mama noastra. Ea are indrazneala la Dumnezeu, la Fiul Sau, ca ea L-a nascut, noi poate nu indraznim mereu sa inaltam rugaciune la El fiindca am gresit si avem inima grea si indoielnica, stiind ca El este drept, iar noua ne este rusine sa venim in fata Lui. Insa Maicuta Domnului este om ca si noi, nascuta din alti oameni (aici difera invatatura ortodoxa de cea catolica) si la care simtim ca parca avem alta indrazneala. Ea a capatat mare putere de la Fiul Sau pentru curatenia ei si diavolii fug de la fata ei. Cum dar crezi tu ca ea nu are puterea sa te scape de rau??? Ea este MAICA LUI DUMNEZEU! Tu iti dai seama de asta? Gandeste-te un pic, roaga-te sa-ti arate Dumnezeu adevarul, si atunci poate ti se va schimba viata in bine… Ce te costa? Orgoliul? Ei…dar asta nu e de la Dumnezeu.

  • Dragă Simona, îţi mulţumesc pentru comentariul tău şi te asigur că nu este vorba de orgoliu ci de învăţătura simplă şi curată a Sfintei Evanghelii.
   Eu o respect şi eu iubesc FOARTE MULT pe Maria, mama Domnului Iisus Hristos, dar BIBLIA nu-mi permite să mă apuc să-i fac Mariei, statuete sau icoane şi să încep să mă închin în faţa lor şi să mă rog la ele ore în şir până când aceste obiecte făcute de mâna omului încep să „plângă” sau alte asemenea lucruri. Nu uita că adevăratul creştin nu urmăreşte neapărat să se întâmple vreo minune, nu trăieşte prin vedere ci trăieşte PRIN CREDINŢĂ, nu aşteaptă să se întâmple neapărat ceva, să înceapă vreun miracol, să plângă vreo icoană, etc. Credinţa adevărată (citeşte Evrei 11:1) este o puternică încredinţare ÎN LUCRURILE NĂDĂJDUITE sau mai bine zis, o încredere neclintită ÎN LUCRURILE NEVĂZUTE !!! Deci nu e nevoie să vedem ceva spectaculos pentru că aia nu mai e credinţă, ci acela se numeşte materialism sau chiar ateism (asta e lumea în care trăim).

   Să fii convinsă că atitudinea mea porneşte doar dintr-o sinceră şi foarte puternică dorinţă de A NU SFIDA LITERA ŞI SPIRITUL SFINTEI EVANGHELII şi te rog să aştepţi răspunsul meu la comentariul tău (acum sunt foarte prins şi abia am apucat să-ţi aprob commentul). Îmi dau seama că şi tu Îl iubeşti pe Dumnezeu chiar dacă ai un punct de vedere profund ortodox şi totuşi sper ca într-o bună zi să ne întâlnim amîndoi în Împărăţia lui Dumnezeu ! Până atunci, să căutăm să facem voia Sa, adică în primul rând SĂ NU NE DEPĂRTĂM DE BIBLIE (aşa cum spunea marele reformator Luther) şi SĂ NU DISTORSIONĂM ÎN NICIUN FEL ADEVĂRURILE FUNDAMENTALE ALE CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU !

   Fii binecuvântată împreună cu cei dragi ai tăi ! Te mai aştept cu drag ! Priveşte care a fost atitudinea lui Luther atunci când a fost convocat în Dieta de la Worms în faţa împăratului Carol Quintul pentru a renunţa la adevărurile Bibliei şi a revoca tot ceea ce a scris împotriva indulgenţelor şi a altor erezii din catolicism. Luther ar fi preferat ca mai bine să fie executat decât să renunţe la Cuvântul Sfânt al Domnului iar eu şi tu nu putem să ne comportăm altfel, nu crezi ?

   https://tomisthecat.wordpress.com/martin-luther-parintele-reformei-protestante/

  • Doamna / Domnișoara Simona, această învățătură nu corespunde cu SFÂNTA SCRIPTURĂ !

   Vă rătăciți !

 3. Un articol care mi se pare absolut excepțional! Felicitări! M-ar interesa un schimb de link-uri. Adresa blogului meu este http://pucheadorel.wordpress.com
  Dacă te interesează, trimite-mi un semnal pe adresa mea de e-mail.

  • Dorel, am verificat URL-ul paginii Home a blogului tău şi din nefericire ai doar page rank zero ceea ce înseamnă că mai trebuie să lucrezi mult la promovare şi la diversificarea temelor abordate.

   De obicei, nu închei colaborări cu bloguri sau site-uri care au PR<3 eventual mai accept uneori parteneriate cu cei care au doar page rank 2. Totuşi, am să-ţi dau o şansă şi am să-ţi instalez un banner 88×31 la mine în sidebar pentru că mi-au plăcut câteva teme pe care le-ai abordat pe blog.

   Acum trebuie să ies urgent pe uşă şi mă întorc târziu dar mâine voi instala banner pentru blogul tău iar tu să mă adaugi în blogroll. Am să-ţi trimit o aplicaţie prin care poţi verifica concret dacă partenerii tăi linkează (sau se prefac că linkează) către blogul tău. Eu am avut multe surprize cu mulţi "colaboratori"…

   Îţi mulţumesc pentru aprecierile şi gândurile tale bune la adresa blogului meu şi nu uita că întotdeauna eşti binevenit

  • Dorel, apreciez evoluţia blogului tău, am verificat din nou şi văd că în acest moment ai PR3 (ştii că în iunie 2011 aveai page rank zero iar eu nu ştiam dacă să-ţi instalez banner la mine în sidebar). Acum ţi-am instalat un banner 84/75 pixeli şi te rog să-mi instalezi şi mie un link Tomis the Cat la tine în blogroll.

   Multă bucurie, pace şi împliniri cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos !

   Ascultă o muzică înălţătoare pentru sufletul tău :

   https://tomisthecat.wordpress.com/muzica-pentru-sarbatoarea-nasterii-domnului/

 4. Te rog din suflet adaugă ID-ul: ……… pe Y!Messenger.
  În numele Domnului nostru Iisus Hristos doresc să stăm de vorbă.

  • Lg.Mihail, din păcate eu nu conversez niciodată pe Yahoo Messenger pentru că nu am timp deloc. De fapt, dacă te uiţi pe blogul meu, vei vedea că nici nu pot să răspund la toate comentariile tot din cauza timpului extrem de limitat. Consideră-te un privilegiat că ţi-am răspuns acum pe loc, de obicei nu fac acest lucru, dar am vrut să fiu politicos şi sper să apreciezi acest lucru.

   Poţi să-mi scrii un comment dar ai grijă să nu fie off-topic (comentariul tău trebuie să aibă legătură cu tema articolului meu şi să respecte cu sfinţenie Regulamentul acestui blog). Dacă totuşi vrei să-mi trimiţi un mesaj privat, pune-i titlul ROG A NU SE PUBLICA PE BLOG, iar eu îl citesc cu atenţie şi poate chiar voi răspunde dacă voi considera că merită să-mi jertfesc din timpul meu. Până atunci, eu îţi doresc ca pacea şi bucuria să-ţi umple inima cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului !

   NAŞTEREA LUI HRISTOS SĂ ÎŢI FIE DE FOLOS !

 5. Slujitori dragi ai lui Dumnezeu! Daca credeti in Dumnezeu, vedeti ce-a zis Iisus despre mama sa si apoi veti vedea ca Maria a fost doar o femeie sfanta prin care a venit Iisus Hristos pe pamant! Doar atat si nimic mai mult!!! Este foarte clar ca avem doar un singur Dumnezeu! si un singur mijlocitor la Dumnezeu! Nu sunt mai multi Dumnezeu asa cum zice Sfanta Treime! Este doar UNUL… si nicaieri in Biblie nu este mentionat cuvantul SFANTA TREIME!! Dumnezeu sa va trezeasca! Iisus Hristos ne-a poruncit noua sa ne botezam in NUMELE Tatalui si al Fiului si al Duhului Sfant… dar fratilor dragi, care este singurul NUME dat oamenilor prin care vine mantuirea??? Tatal ii nume? Fiul ii nume?? Duhul Sfant ii nume??? Nicidecum!! porunca este sa botezam in NUMELE! iar singurul Nume dat oamenilor prin care sa fie mantuire este Domnul Iisus Hristos! apoi sfantul apostol Petru care este piatra pe care Iisus Hristos si-a zidit Biserica lui. Dupa ce a primit puterea de sus, adica Duhul Sfant al lui Dumnezeu, a poruncit sa ne pocaim, sa ne botezam in Numele Domnului Iisus Hristos si vom primi darul Duhului Sfant! Fagaduinţa asta este pt copiii vostri si pt cei ce sunt departe acuma in oricat de mare numar ii va chema Dumnezeu… adica si pt noi! si in toata Biblia s-a botezat doar in Numele lui Iisus Hristos!! pt ca ucenicii calauziti de Duhul Sfant au inteles care este NUMELE Tatalui si al Fiului si al Duhului Sfant! Este ISUS HRISTOS !!!

  Dumnezeu sa ne dea intelepciune si sa ne descopere ADEVARUL si Adevarul ne va face liberi!

  • ;)) Numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh este… DOMNUL (Tatal), ISUS (Fiul Omului) Hristos (Duhul Sfant „de la CEL UNS”… si nu botezul in sine este mantuitor, ci credinta in Fiul lui Dumnezeu. El este o confirmare a credintei (public in apa botezului) Daca doar botezul ar fi singurul lucru ce nu-L facem in Numele Lui, cat traim pe acest pamant, eu zic ca ar fi super bine! Botezul are si el valoarea sa, cel facut la copiii mici nu este valabil, evident cade din start, si nici cel facut unor oameni inconstienti fata de el… fiind un legamant, ce are nevoie de consimtamantul practicantului.

   Multa Pace, ma bucur sa vad Adevarul pe un site, la intamplare, fii binecuvantat !!

 6. „Faptele noatre bune sunt ca o haina manjita in fata lui Dumnezeu” Nimeni nu este curat si fara de pacat decat Domnul Iisus. Fecioara Maria a fost DOAR binecuvantata intre femei, aleasa de Dumnezeu. Oameni buni, Dumnezeu a fost dinainte ca noi orice fiinta umana sa existam, El ne-a creeat, noi suntem toti pacatosi, TOTI purtam pacatul lui Adam, si Maria, mama lui Iisus la fel purta pacatul lui Adam, doar Dumnezeu a sfintit-o si a binecuvantat-o sa-I poarte Fiul Sau, ce era dinaintea lui Avraam, ma rog..multa teologie si aici. Toata dragostea fata de sfanta Maria si sfintii Apostoli, doar suntem frati in Domnul…ne vom vedea candva cu ei, dar intre timp ei garantat va spun ca dorm la 2 metrii sub pamant cu totii, si asteapta invierea de apoi, si evident nu isi are niciun rost rugaciunea catre sfinti….a fost cumva INALTAREA MARIEI LA CER? Eu nu am gasit asa ceva scris in Biblie. Si daca intr-adevar se fac minuni si lucrari in urma rugaciunilor nu este pentru ca Dumnezeu este ingaduitor si bun, ci pentru ca si satana are putere, atata timp cat nu suntem pe Calea Adevarului Vietii este mai mult decat fericit. Singurii ridicati la cer in afara de Domnul, au fost Ilie si Enoh, ce nu vor fi privilegiati vesnic de moarte, vor cobora din nou pe pamant, vor fi ucisi de Anticrist, si apoi vor invia dupa 3 zile si ei. Doamne lumineaza poporul roman cu Duhul Adevarului! Marire Numelui Tau cel sfant in veci. Amin

 7. Conform ideii tale, avem mai mulți dumnezei, nu? Avem pe Dumnezeu Tatăl, avem pe Dumnezeu Fiul și pe Dumnezeu Duhul Sfânt. Noi ne rugăm la Iisus Hristos (Dumnezeu Fiul) să mijlocească în fața altui Dumnezeu și anume Dumnezeu Tatăl. Atunci cum de creștinismul e o credință monoteistă?

  • De întrebările nebune mai bine te fereşti ;). Cine-L caută cu sinceritate şi cu o inimă deschisă, Îl va găsi aşa cum este, şi va primi lumină să înţeleagă tot Adevărul. Nimeni nu mai are ce să înveţe unul pe altul, cine este Dumnezeu, şi unde este.
   Şi din moment ce vorbim de Dumnezeu, şi nu despre dumnezei, este imatur să pretinzi o astfel de idee, de 3 Dumnezei. Dacă nu înţelegi momentan, accept-o ca pe o taină.

   • Normal, să credem orbește că așa ni se spune. Nici în Biblie nu scrie că e vorba de un Dumnezeu în 3 Persoane. Deci, de unde ideea asta?

  • @ sfappetrupavelandrei

   Hai că asta-i chiar culmea ! Măi, omule, nu avem atâtea exemple în Biblie din care reiese foarte clar doctrina Sfintei Treimi ?!? Ce tot spui tu, acolo ???

   Ia citeşte, mătăluţă, ce scrie aici :

   „Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul NOSTRU, după asemănarea NOASTRĂ; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” (Geneza 1:26)

   sau ia pune mâna şi citeşte aici :

   „Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din NOI, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, dar, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.” (Geneza 2:22)

   Stimabile Sfappetrupavelandrei, ia spune-mi şi mie pentru cultura mea generală, LA CINE SE REFERĂ BIBLIA ATUNCI CÂND SE FOLOSEŞTE PERSOANA I PLURAL CU REFERIRE LA DUMNEZEU ?!? Tu pricepi, omule, că SFÂNTA TREIME ESTE O TAINĂ care este mai presus de raţiunea, înţelegerea, mintea omenească ??? Înţelegi sau nu înţelegi acest lucru, creştine care zici că eşti creştin ?

   Ce-mi plac mie, ATEIŞTII CA TINE care intră pe blogurile creştine evanghelice doar aşa că se plictisesc şi n-au ce face !!!

   Ţi-a spus bine, Sergiu, mai sus :
   „De întrebările nebune mai bine te fereşti !”
   Să ştii, prietene, că ăsta nu e un sfat aiurea ci e chiar unul înţelept şi ar fi bine să ţii cont de el. Eu mă cam îndoiesc că tu vei ţine cont vreodată de sfatul lui Sergiu pentru că am văzut şi eu răspunsul tău „plin de sevă” pe care i l-ai dat : „Normal, să credem orbește că așa ni se spune !”

   Un răspuns al unui om fără Hristos şi fără Dumnezeu, al unui ATEIST care e foarte mulţumit că România alunecă şi se prăbuşeşte în „secularismul-umanist” pe care-l vedem cu toţii, încotro ne îndreaptă cu paşi repezi : necredinţă, sfidare şi batjocorire a voii lui Dumnezeu în viaţa de zi cu zi, avorturi cât mai multe ca să ajungem să fim primii în Europa (sau dacă se poate chiar în lume) la acest capitol, homosexualitate şi lesbianism care ne propun idei „deosebite” cum ar fi căsătoria bărbat cu bărbat sau înfierea unui copil de către cuplurile homosexuale, copilul urmând să aibă un tată şi un tată, în loc de un tată şi o mamă, etc, etc. Nu mai discutăm despre alte consecinţe ale secularizării / ateizării forţate a României, cum ar fi încercări de legalizare a prostituţiei, etc…

   Mai sunt şi alte exemple din Biblie care ne arată CLAR Trinitatea Dumnezeiască, respectiv faptul că Iisus este Dumnezeu ca şi Tatăl, ca şi Sfântul Duh.
   ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ E VORBA DE TREI DUMNEZEI, CINE ŢI-A BĂGAT ŢIE ÎN CAP O ASEMENEA ENORMITATE ???

   Sfânta Treime înseamnă TREI PERSOANE DISTINCTE ÎNTR-UN SINGUR DUMNEZEU şi cu asta… punct.
   Bineînţeles că această taină a Sfintei Treimi este peste puterea omului de a înţelege, altfel n-ar mai fi o taină ! Dar atunci când vom fi în veşnicie în prezenţa lui Dumnezeu, vom înţelege toate aceste sfinte taine.

   Ce părere ai despre ce spune Biblia mai jos ?!?

   „La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu !”
   (Ioan 1:1)

   Ai înţeles Cine era Cuvântul ? Ştii Cine era de la început (din veşnicie) cu Dumnezeu ?!? Ştii Cine era (de aceeaşi Esenţă şi Substanţă) la fel ca Dumnezeu ?

   Răspunsul este unul singur : Iisus Hristos era (şi este) Cuvântul, Iisus Hristos era (şi este) cu Dumnezeu, Iisus Hristos (era şi este) Dumnezeu !!!

   Acum e clar ?!?

   • Tu citezi din traduceri creștine. De ce nu te duci să te uiți la cuvântul original folosit? Măi, ce sari ca ars. Eu te-am întrebat ceva și tu mă iei acum cu lesbiene și homosexuali.

   • Şi tu cum zici că ar fi bine ?
    Să citez din Coran ?!?

  • @ sfappetrupavelandrei

   Ştiu că n-o să-ţi vină să crezi dar creştinismul a fost, rămâne şi va fi în vecii vecilor O CREDINŢĂ MONOTEISTĂ ! Trebuie să înţelegi (încă mai sper că se va întâmpla acest lucru până la urmă) că doctrina Sfintei Treimi N-ARE ABSOLUT NICIO LEGĂTURĂ CU IDEEA TA DE „TREI DUMNEZEI” !!! Este vorba de trei persoane distincte, într-un SINGUR Dumnezeu ! (e cam greu, nu-i aşa ? deja începem să avem febră şi să ne doară capul, aşa-i ?!?)

   Îţi dau o veste (pentru mine este bună dar pentru tine s-ar putea să fie proastă pentru că DĂRÂMĂ tot ce ţi s-a băgat ţie în cap până-n ziua de azi) :

   CREDINŢA ESTE UN ACT DE ACCEPTARE ŞI DE ASCULTARE !!!

   Nici eu nu sunt de acord cu ideea prostească şi nebiblică de genul „crede şi nu cerceta” (Biblia nu ne învaţă aşa ceva, ba dimpotrivă) dar nici să trăiesc în rebeliune continuă, împotrivire sistematică, neascultare permanentă, nesupunere şi neacceptare a lui Dumnezeu în inima şi în viaţa mea…

   • Deci conform ideii tale, ceea ce învață catolicii sau ortodocșii sau alte culte e greșit, deoarece nu spune nicăieri despre asta în Biblie dar în legătură cu alte lucruri, nu mai contează Biblia, nu? Măi, tu ori ești cu Biblia până la capăt ori accepți Tradiția și ce învață celelalte religii. Încearcă să te contrazici cu un musulman și să vedem atunci cu aceiași Biblia cum îi demonstrezi existența Prea Sfintei Treimi. Mai ales că aceasta nu este dogmatizată în Sfânta Scriptură.

   • „Deci conform ideii tale, ceea ce învață catolicii sau ortodocșii sau alte culte e greșit, deoarece nu spune nicăieri despre asta în Biblie dar în legătură cu alte lucruri, nu mai contează Biblia, nu?”

    Arată-mi tu mie, UNDE AM SUGERAT EU VREODATĂ PE BLOGUL MEU CĂ REFERITOR LA ANUMITE LUCRURI „NU MAI CONTEAZĂ BIBLIA” şi dacă îmi arăţi, eu mă fac popă ortodox sau chiar musulman, poate chiar budist, ateist sau ce vrei tu !!!

    DIMPOTRIVĂ, de aproape 4 ani de zile, de când mi-am înfiinţat acest blog, nu am contenit nici măcar o clipă să atrag atenţia asupra importanţei decisive a Bibliei în inima şi în viaţa omului, căutând pe toate căile să arăt că românii au nevoie de CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ca de aer, că poporul român NU ARE VOIE SĂ SFIDEZE BIBLIA, NU ARE VOIE SĂ CALCE ÎN PICIOARE CUVÂNTUL SFÂNT AL DOMNULUI !!! Iar tu, acum, vii şi-mi spui (culmea culmilor) că vezi-Doamne, pentru mine, în unele aspecte „nu mai contează Biblia”… Te rog să citeşti articolele mele şi vei vedea cât de mult pun accentul pe importanţa deosebită a citirii Bibliei şi mai ales A TRĂIRII Bibliei în viaţa de zi cu zi, fiind puternic convins că o viaţă de credinţă PRACTICĂ (şi nu doar teoretică) este singura soluţie pentru ca noi, românii, să putem să fim binecuvântaţi şi fericiţi, atât noi, cât şi copiii noştri…

   • Deci revenind: de ce creștinismul e monoteist dacă avem 3 Dumnezei: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Aștept răspunsuri cu argumente biblice. Și de data asta sper că nu mă vei lua că să te cred pe cuvânt.

   • Omule, iar ai început cu „3 Dumnezei” ?!? Iar o luăm de la capăt ??? Tu ai citit cu atenţie ce ţi-am scris mai devreme ?

   • Am citit povești că trebuie să te cred pe cuvânt și nu versete biblice ca să întărească ce spui tu. Eu tot aștept acele versete biblice.

 8. Sunt asa zişi creştini (ortodocşi) cărora e greu să le spui ceva despre Adevărul-adevărat, Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, ei nu vor să-l citească pentru că sunt alţii (sfinţi sau preoţi) care au scos mulţi bani pe cărţile lor şi care au întunecat minţile oamenilor. Eu am un caz chiar în familie şi ştiu bine cum este şi ce crede, e greu să-l mai scoţi la lumină, de fapt nici nu trebuie să-l scoatem noi, o să-l scoată Bunul Dumnezeu, eu am credinţa că pe soţul meu, îl va lumina şi-l va întoarce la El.

  Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care citiţi Biblia – Cuvântul Sfânt – şi care credeţi în El !

 9. Recomand CD-ul „ADEVĂRURI CREŞTINE” – Editia 2012

  http://adevaruricrestine.ro/

  CD-ul contine: Biblii (Cornilescu, Bartolomeu Anania, Serban Cantacuzino – prima Biblie in limba romana), Carti Crestine: (Tragedia Veacurilor, Viata lui Isus, Hristos Lumina Lumii, Istoria Crestinismului, Istoria Martirilor, Istoria Religiilor, Evenimentele Ultimelor Zile, Viitorul Descifrat, Adevarul despre „666”, Sfaturi pentru Parinti, Diferente dintre Biserici, Educatia Crestina „Ghid de Supravietuire in sec 21, „Viata Intima in Casnicie”), Enciclopedia Iudaismului, Micul Teolog (Biblia in romana-2 editii, engleza-3 editii, franceza-1 editie, cu trimiteri, explicatii si comentarii), Apocalipsa Explicata, Carti de Sanatate, Dieta si Hrana, Divina Vindecare, Stil de Viata, Alimentatia Inteligenta, Psalmi Recitati, Cântece, Articole, Doctrine Crestine, Predici Scrise, Adrese Crestine de Internet, Materiale Video, si nu numai, foarte valoroase.

  Sa asteptam si sa grabim venirea Domnului Hristos!
  Domnul să vă Binecuvânteze!

 10. În primul rând, vă salut şi vă doresc succes în activitatea pe care o aveţi pe acest sait creştin, în al doilea rând, oamenii au nevoie de învăţătură sănătoasă şi cred că aici o pot găsi şi-i pot ajuta pe viitor, ce trebuie să facă dar mai ales, ce nu trebuie să facă pe viitor cu viaţa lor, iar în al treilea rând, vreau să vă mulţumesc şi să aveţi putere de lucru în continuare pentru că este nevoie de dumneavoastră într-o lume atât de agitată, confuză, arogantă, lacomă, fără frică de Dumnezeu, cu toate că se cred creştini dar cred eu, doar cu numele de creştin, o lume opacă, egoistă, care nu vor să accepte adevărul sănătos şi curat.

  Domnul să ne ajute pe toţi, pentru că avem nevoie de El ca de aer !

  Cu deosebită stimă şi respect !

 11. Te rog, adaugă şi acest verset pe blog:

  „Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi!”

  (Romani 8:34)


Trimite un comentariu dar pentru a fi aprobat, nu uita să respecţi Regulamentul acestui blog !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: